funbreaker Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Διαβάζω laplace και προβληματίστηκα σε αυτό που δείχνει η εικόνα. Έχω το ολοκλήρωμα ως προς t του γινομένου μιας συνάρτησης ως προς t και της παραγώγου ως προς x μιας συνάρτησης ως προς t. Μπορεί η παράγωγος ως προς x να βγει έξω απ το ολοκλήρωμα ε?
Anubis13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Γενικα δεν μου αρεσει αυτό που κάνεις αλλα ναι μπορεί να βγει ετσι οπως το γραφεις, βεβαια λες οτι ειναι παραγωγος μιας συναρτησης t. Η ασκηση τι λεει?
funbreaker Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Γενικα δεν μου αρεσει αυτό που κάνεις αλλα ναι μπορεί να βγει ετσι οπως το γραφεις, βεβαια λες οτι ειναι παραγωγος μιας συναρτησης t. Η ασκηση τι λεει? Δεν το κάνω εγώ. Το διαβάζω σε μια λυμένη άσκηση και με προβλημάτισε έτσι που το είδα. Τώρα για το τι λέει η άσκηση είναι μεγάλη ιστορία και εκτός θέματος.
Anorymous Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Διαβάζω laplace και προβληματίστηκα σε αυτό που δείχνει η εικόνα. Έχω το ολοκλήρωμα ως προς t του γινομένου μιας συνάρτησης ως προς t και της παραγώγου ως προς x μιας συνάρτησης ως προς t. Μπορεί η παράγωγος ως προς x να βγει έξω απ το ολοκλήρωμα ε? Μερικες φορες το X ειναι αριθμος εμεις το καναμε τακτικα στην φυσικη.
flik Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 To C τι είναι; Για να βγει έξω απο το ολοκλήρωμα δεν πρέπει να είναι συνάρτηση του t. Είναι συναρτηση του x; Γιατί μπερδεύτηκα με την περιγραφή σου. Εdit: Α, το έγραψες για παράδειγμα. Ναι, βγαίνει, εφόσον επιδρά μόνο στην μεταβλητή x.
funbreaker Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 To C τι είναι; Για να βγει έξω απο το ολοκλήρωμα δεν πρέπει να είναι συνάρτηση του t. Είναι συναρτηση του x; Γιατί μπερδεύτηκα με την περιγραφή σου. Εdit: Α, το έγραψες για παράδειγμα. Ναι, βγαίνει, εφόσον επιδρά μόνο στην μεταβλητή x. Είναι C(x,t). Οπότε ναι λογικά η παράγωγος του C ως προς x βγαίνει κανονικά απέξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα