Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω ότι γράφω στο σωστό μέρος του forum .

Συζήταγα χθες με ένα φίλο για το αν τα κέρδη από καζίνο είναι νόμιμα.

Ο φίλος μου παίζει στην sportingbet περίπου κανά 6μηνο έχει καταφέρει να βγάλει καλά ποσά. Συγκεκριμένα είχε ξεκινήσει από 1500 ευρώ στον λογαριασμό του που είχε και από τότε συνεχώς ανεβοκαταιβαίνει στα 5.000 - 6000 και ξανά φτάνει στα ίδια. Δηλαδή μερικά τα χάνει άλλα τα χρησιμοποιεί. Όμως συνολικά είναι κερδισμένος. Η απόρια τώρα.

Στον τραπεζικό λογαριασμό του έχει πλέον μεγάλες κινήσεις πάρε δώσε στην sportingbet. 

Η εφορία μπορεί να μπλεχτεί για ποθεν εσχες?

Να σημειώσω ότι η sportingbet λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Το σωστο ειναι να φορολογηθουν. Ολες αυτες οι εταιριες (οπαπ/καζινο/στοιχηματα στο Internet) ειναι υποχρεωμενες να εδοσουν ειδικη βεβαιωση η οποια θα δειχνει τα κερδηθεντα με σκοπο να δηλωθουν στο Ε1 και να φορολογηθουν. Συγκεκριμενα ο ΟΠΑΠ εκδιδει τετοια βεβαιωση η οποια μαλιστα αργει αρκετα να βγει.

Δημοσ.

Αυτό που διαβάζω όμως είναι ότι η εφορία δεν αναγνωρίζει κέρδη από καζίνο 

Κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Εάν έχετε κερδίσει μέσα στο 2011 χρήματα από λαχεία και διάφορα τυχερά παιχνίδια, αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψετε τα ποσά των τεκμηρίων εφ’όσον πάντα έχετε τη σχετική βεβαίωση από τον ΟΠΑΠ ή τη Διεύθυνση Λαχείων. Προσοχή όμως, η εφορία δεν αναγνωρίζει τυχόν κέρδη που έχετε εισπράξει από καζίνο.

Εννοεί ότι δεν την ενδιαφέρουν ή οτι θα θεωρεί μαύρα?

Δημοσ.

Από όσο ξέρω όλα τα μη αναγνωρισμένα από το κράτος online καζίνο(κανένα δλδ) τα "βλέπει" ως "μαύρα", δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά όμως.

Δημοσ.

Ναι αλλα η sportingbet εχει άδεια λειτουργιας στην ελλαδα. και λειτουργει νομιμα. άρα??

Η Sportingbet.gr λειτουργεί αδειοδοτημένα από την Sporting Odds Limited που είναι νόμιμα εγκατεστημένη και αδειοδοτημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ενταχθεί στη μεταβατική διάταξη της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του ν.4002/2011 (Α180), έχει κάνει έναρξη εργασιών για υπηρεσίες παροχής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και λειτουργεί νόμιμα στην Ελληνική επικράτεια.

Oι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην ιστοσελίδα Sportingbet.gr, τα πιστωτικά ιδρύματα που πραγματοποιούν σχετικές πληρωμές και οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) που επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτήν το πράττουν νόμιμα και ΔΕΝ υπόκεινται στις κυρώσεις του νόμου 4002/2011 όπως ρυθμίστηκαν από την με αριθμό 23/3/23.10.2012 απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), σύμφωνα με την ανακοίνωσή της με αριθμό 24/4/05.11.2012.

ο οποίος νόμος    4002/2011   λέει μεταξύ άλλων.    

Τα κέρδη των παικτών από τη διεξαγωγή στην Ελλάδα τυχερών παιγνίων, που διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα, ή μέσω του διαδικτύου, υποβάλλονται σε φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%), κατά τις διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 58, της παραγράφου 1 του άρθρου 91 και των άρθρων 92 έως και 97 του Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών και Κερδών από Λαχεία, ο οποίος κυρώθηκε με το ν. 2961/2001 (Α' 266). Ο φόρος αυτός παρακρατείται και αποδίδεται κάθε μήνα στο Δημόσιο από τους κατόχους των αδειών.

• Like 1
Δημοσ.
Τα κέρδη των παικτών από τη διεξαγωγή στην Ελλάδα τυχερών παιγνίων, που διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα, ή μέσω του διαδικτύου, υποβάλλονται σε φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%), κατά τις διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 58, της παραγράφου 1 του άρθρου 91 και των άρθρων 92 έως και 97 του Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών και Κερδών από Λαχεία, ο οποίος κυρώθηκε με το ν. 2961/2001 (Α' 266). Ο φόρος αυτός παρακρατείται και αποδίδεται κάθε μήνα στο Δημόσιο από τους κατόχους των αδειών.

Το έγραψες μόνος, άρα αυτά τα κέρδη που έχει ο φίλος σου δεν είναι 100% όσα έχει κερδίσει αλλά η εταιρεία έχει κρατήσει ένα ποσοστό από αυτά της τάξης του 10% τα οποία αποδίδονται στο δημόσιο και φυσικά υποβάλλονται και τα στοιχεία του παίχτη.

Δημοσ.

εκεί μπλέκεται το θέμα.   Μπαίνει με 100 ευρω  βγάζει 1000.. και τα κάνει ανάληψη από την σελίδα. όταν του έρθουν τα λεφτά έρχονται ακριβώς 1000 ... Δεν έρχονται λιγότερα!

Δημοσ.

μου κάνει εντύπωση που στο internet δεν βλεπω πουθενα να αναφέρεται το θεμα. από ότι ξέρω παίζει πολύς κόσμος στην ελλάδα Κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα? δεν βλέπω να έχει γράψει κανείς ότι τον κυνήγησε η εφορία.

και εγώ που έχω παίξει έχω κάνει μερικά μικρά κέρδη. τα έχω χάσει και πάλι ομως. 

Δημοσ.

Για να ξέρει και όποιος το ψάξει στο insonia ή γενικά στο google η sportingbet λέει το εξής..

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας μαζί μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η εταιρεία είναι νόμιμη, ανήκει στην sporting odds limited, είναι αδειοδοτημένη και ελέγχεται από την επιτροπή τυχερών παιγνίων του Ηνωμένου Βασιλείου. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη νομιμότητα της εταιρείας και από την αντίστοιχη ανακοίνωση που υπάρχει στο site μας στην αρχική σελίδα αν κάνετε κλικ επάνω της.

Επίσης να σας ενημερώσουμε πως τη φορολόγιση των κερδών την επωμίζεται η εταιρεία με απόφαση της εταιρείας και δεν υπάρχει φορολόγηση για τους πελάτες. Σε περίπτωση που αλλάξει κάτι θα υπάρξει ενημέρωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...