Προς το περιεχόμενο

seagate momentus 500gb προβλημα με εγγυηση


jamaicanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια εχω ενα προβλημα με τον παραπανω δισκο.χαλασε τον εκανα τεστ με hard disk sentinel και μου βγαζει 18% health.τον πηγα απο εκει που τον πηρα,απο καταστημα στην Καβαλα και μου λεει οτι η εγγυηση εχει ληξει το καλοκαιρι και οτι ισχυει για 2 χρονια.τωρα ειμαι στα 2,5 που τον αγορασα.μπηκα μεσα στο site της seagate εβαλα το serial number και το part number και μου λεει οτι εχει εγγυηση μεχρι τον 6/2014.μπορει κανενας να με βοηθησει να τον στειλω καπου Αθηνα μηπως και τον αντικαταστησουν???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Link.png Site: Link απο θεμα με RMA στην WD (διαβασε  και οτι αποριες εχεις τις συζηταμε...)

 

Copy-paste απο την δικη μου εμπειρια με WD...

 

Χρειαζεται λιγο προσοχη για "σωστο" πακεταρισμα...Τον εβαλα μεσα σε αντιστατικο σακουλακι,τον τυλιξα με bubble wrap και μετα τον εβαλα μεσα σε χαρτινο κουτι...καπου στα 12ευρο πρεπει να κοστισε αποστολη αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι το tracking (το εστειλα συστημενο) δεν τον "εντοπιζε" εκτος συνορων αλλα μονο μεσα στην Ελλαδα...Εβλεπα οτι βρισκοταν Αθηνα ενω τον ειχαν παραλαβει στη Γερμανια και μου ειχαν στειλει τον "αντικαταστατη"...ευτυχως ειχα καλη ενημερωση απο την WD...

Εγω δεν εκτυπωσα τιποτα απλα εγραψα με μαρκαδορο τη διευθυνση που θα παει αλλα και τη δικη μου...επισης εγραψα σε ολες τις πλευρες τον αριθμο RMA...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε δεν μπορω να βγαλω ακρη,δεν ξερω και πολλα αγγλικα,μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις να ξεκινησω την διαδικασια???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχάς λίγο δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να σου περιγράψει ΠΛΗΡΩΣ, και κυρίως ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά, για να μην υπάρχει περίπτωση να στον...επιστρέψει όπως είναι, η Seagate (το κάνουν οι εταιρίες δίσκων καμμιά φορά, αν κάνεις κάτι αρκετά στραβά, κυρίως στον τρόπο που θα τον συσκευάσεις).

Ο αποπάνω φίλος σου είπε κάποια πράγματα επιγραμματικά, αλλά αφ' ενός αφορούν RMA (=επιστροφή για αντικατάσταση) προς Western DIgital, αφ' ετέρου κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και το συνετό είναι να μην το ρίσκάρεις, αλλά να είσαι όσο πιο σωστός γίνεται με αυτό που θα σου ζητήσει η Seagate ν' ακολουθήσεις...

Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καβατζώσεις έναν φίλο που να γνωρίζει επαρκή Αγγλικά, για να σε βοηθήσει.

Στη συνέχεια, γκουγκλάρετε με όρους "seagate rma" και φιλτράρετε με "αποτελέσματα στα Ελληνικά" και ελέγξτε τουλάχιστον κάθε site που βγαίνει στις πρώτες 1-2 σελίδες της Google, μπας και βρείτε κάποιον έτοιμο οδηγό από κάποιον σε κάποιο φόρουμ.

Αν δεν κάτσει κάτι, μπείτε στο πρώτο αρχικό αποτέλεσμα που είναι οι σελίδες της Seagate για RΜΑ και προσπαθήστε να βγάλετε άκρη από εκεί (ίσως και με τη βοήθεια του Google Translate).

- - - - -

...πριν όμως από αυτά, πρέπει να κατεβάσεις και να τρέξεις το SeaTools = το (δωρεάν) επίσημο πρόγραμμα της Seagate, και στα δύο "modes" που έχει : δηλαδή και το "short", αλλά και (κυρίως) το "long" (ή "extended" - ή όπως αλλιώς διάλο το λέει η εταιρία σήμερα). AN αυτό αποφανθεί ότι ο σκληρός είναι προβληματικός (ένδειξη "failed" ή "error" ή ξερωγώ τί), τότε ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ δικαίωμα να κάνεις χρήση της εγγύησης αντικατάστασης. Αν όμως τον βγάλει ΟΚ, τότε το μόνο που θα σου μένει θα είναι να...αποτελειώσεις τον ήδη προβληματικό σκληρό, με...τα χεράκια σου, πριν τους τον στείλεις. Το πώς, ΑΝ χρειαστεί, θα το πούμε την επόμενη φορά.

Το τί λέει το HD Sentinel πάντως, δεν το υπολογίζει καθόλου η Seagate. Μόνο ό,τι πει το δικό της εργαλείο. Και για την ακρίβεια, αν τον κρίνει προβληματικό το SeaTools, θα σου δώσει έναν κωδικό σφάλματος, τον οποίον θα πρέπει να συμπεριλάβεις στην φόρμα που θα πρέπει να της υποβάλλεις.

Δυστυχώς για πρώτη φορά θα πρέπει να παιδευτείς κομμάτι για να σου έρθει αντικαταστάτης σκληρός - αλλά θα σου μείνει η εμπειρία και θα την έχεις έτοιμη για τυχόν άλλη φορά.

- - - - -

Τώρα κατά τ' άλλα και σε γενικές γραμμές, να ξέρεις ότι η συσκευασία που θα σου προτείνει θα είναι κάτι σε μικρό χαρτόκουτο (πιθανώς όλο και κάτι σχετικό, πχ από συσκευασία κινητού, θα έχεις ήδη στο σπίτι), στο οποίο θα βάλεις μπαλίτσες φελιζόλ (ρώτα σε κάποιο μαγαζί όπως αυτά που έχουν χαρτικά και είδη συσκευασίας, βιβλιοπωλείο, ηλεκτρολογικά κτλ), και τον σκληρό που θα έχεις βάλει σε αντιστατικό σακκουλάκι (σε οποιοδήποτε μαγαζί Η/Υ θα σου δώσουν ένα, κι ας είναι χρησιμοποιημένο, κι ας είναι και μεγάλο - πχ από μητρική. Οι παπάρες της εταιρίας το θεωρούν τόσο απαραίτητο όσο το Υγειονομικό να φοράνε οι φαστφουντάδες πλαστικά γάντια...Κι ας είναι τυπικό το θέμα. Όπως ΚΑΙ στους φαστφουντάδες.......).

Μετά το σακκουλάκι, τύλιξέ το με λίγο "πλαστικό με φυσαλίδες" (πάρε σβάρνα κάδους έξω από μαγαζιά, και θα...βρεις αρκετό, μέσα σε χαρτόκουτα από βιβλιοπωλεία, ηλεκτρολογικάδικα, κτλ...).

Φρόντισε να μην το κάνεις πολύ ογκώδες το όλο πράγμα. Στο τέλος τύλιξε το κουτάκι με σκούρο-καφέ χαρτί που μπορείς να πάρεις με μισό Ευρώ πχ από βιβλιοπωλείο (αυτό θα το κάνεις για τα ΕΛΤΑ, που είναι άλλοι κολλημένοι αυτοί...). Δεν αποκλείεται να βρεις ΚΑΙ από αυτό, ψάχνοντας σε κούτες που είπα, πάντως (όπως να βρεις και φελιζόλ εκεί).

- - - - -

Στα ΕΛΤΑ τώρα :

α) Όταν ένα "πακετάκι" είναι κάτω των 2 κιλών, για εξωτερικό (ή Ολλανδία ή Ιταλία θα πάει - αν δεν κάνω λάθος θα σου δώσει ευκαιρία η φόρμα της Seagate να επιλέξεις μάλιστα) (...μη με ρωτάς πού να επιλέξεις, δεν ξέρω "πού είναι καλύτερα να πάει" - πες πχ Ολλανδία με το σκεπτικό ότι "στον βορρά είναι πιο σοβαροί", ή από την άλλη "ο νότος είναι πιο κοντά και ίσως είναι και πιο χαλαροί"...Στη χειρότερη, "στρίψε" ένα δίευρο και άσε αυτό ν' αποφασίσει), τότε "αυτομάτως" το στέλνουν "μέσω επιστολικού ταχυδρομείου" (μαζί με τα "γράμματα", δηλαδή), και όχι με τα "δέματα".

Η διαφορά στις χρεώσεις μεταξύ αυτών των 2 κατηγοριών είναι αρκετή, γι' αυτό όταν πας στο γκισέ να τονίσεις ότι θες να πάει "με επιστολικό ταχυδρομείο". Κατά πάσα πιθανότητα θα σε κοιάξει ξινά η μαριά που θα είναι στο γκισέ, και θα σου πει με φάτσα "τί μας το παίζεις, έξυπνος;", ότι ούτως ή άλλως κάτω από 2 κιλά θα πάει με το επιστολικό. Χέστηνα και να λες μέσα σου ότι θα έρθει κι αυτηνής η μέρα που θα την στείλουν διαθεσιμότητα/απόλυση ή πρόωρη και πετσοκομμένη σύνταξη, και τότε ίσως αναθεωρήσει το πώς φερόταν στον ταλαίπωρο τον κοσμάκη. Αυτό που να σε νοιάζει να είναι να μην πέσεις σε κανένα αστέρι που θα πάει να κολλήσει γραμματόσημα για δέμα και μετά θα σε βάλει να τα πληρώσεις, απολογούμενη ότι τώρα τα χρέωσε κύριε.

 

β) Το κόστος ενός συστημένου είναι 2.5 Ευρώ. Να το πληρώσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και να τους ζητήσεις να πάει ως τέτοιο. Για να ΕΧΕΙΣ πιθανότητες να φτάσει στον προορισμό του, ειδικά μιας και πρόκειται για εξωτερικό (ας πούμε ότι τα προσέχουν περισσότερο τα συστημένα).

 

γ) Ο σκληρός βλέπω ότι είναι γύρω στα 100 γραμμάρια. Πες με την συσκευασία θα πάει 300. Σε χώρα ΕΕ = Ζώνη 1 λοιπόν, "ακανόνιστο" (=όταν ΔΕΝ είναι φάκελος αλλά πακετάκι), μέχρι 500 γραμμάρια που είναι το ελάχιστο, θα σου βγει, όπως βλέπεις στον αποκάτω πίνακα, το λιγότερο 7.80 ως Β' προτεραιότητας. Εγώ θα έλεγα να δώσεις τα εξτρά 0.60 και να τον στείλεις ως Α' προτεραιότητας. Κι αν δεν σε χαλάει, δώσε ΑΚΟΜΑ 2.2, και στείλε τον με σύνολο 10.60 ως "express". Και για να πάει όσο δυνατόν -θεωρητικά- γρηγορότερα, αλλά και γιατί έχουν μια τάση, όσο...περισσότερα πληρώνεις στις "εξτρά υπηρεσίες" τους, τόσο περισσότερο να προσέχουν το αντικείμενο σου...Δεν ξέρω ούτε θεωρία, ούτε πράξη του "εξπρές", αλλά γενικά καλό είναι να υπολογίζεις καμμιά βδομάδα για παράδοση (συνήθως όσο κάνει δηλαδή...ούτως ή άλλως, για εξωτερικό - ανεξάρτητα για τί έχεις πληρώσει...).

 

 

sshot_1.jpg

 

 

Μ' άλλα λόγια δηλαδή, να υπολογίζεις -που ρώταγες- ότι γύρω στο δεκάρι θα σου βγει η φάση. Τα έξοδα επιστροφής τα αναλαμβάνει η δισκοεταιρία.

 

 

 

Αυτά από μεριά μου, και ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα τα όσα σου τόνισα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα φιλε washcloud.με κατατοπισες πληρως και σε ευχαριστω πολυ.ηδη εκανα την διαδικασια και θα το στειλω Γερμανια.Τωρα το μονο που μενει ειναι το πακεταρισμα και να το στειλω με ελτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά θα έπρεπε να τα έχωνες κανονικά και το μαγαζί αφού προφανώς ο δίσκος σου έχει 3 χρόνια εγγύηση και όχι 2 που σου λένε αυτοί... Γιατί να χρεώνεσαι εσύ τα μεταφορικά? Αν και έτσι θα ξεμπερδέψεις και πιο γρήγορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπραβο στον washcloud για τις αναλυτικες οδηγιες...εγω δεν θα ειχα το κουραγιο να τα γραψω ετσι...

 

Οσο για το θεμα τις εγγυηση νομιζω οτι harris78 εχεις αδικο...

 

(Αναποδο παραδειγμα απο την περιπτωση μας αλλα καταληγει σε αυτο που θελω να πω...)

Τα καταστηματα παντα ακολουθουν συγκεκριμενη πολιτικη σχετικα με τις εγγυησης...Βλεπουμε συχνα δισκους με 1χρονο,2χρονια ή και 3 χρονια εγγυηση ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (οι Black της WD πανε στα 5)...Ενα καταστημα λοιπον μπορει να σου πουλησει ΣΗΜΕΡΑ (2014) εναν δισκο που εχει στην αποθηκη του 2 χρονια (απο το 2012) και να λεει εγγυηση 3χρονια...εσυ τον ελεγχεις ΑΥΡΙΟ στο site του κατασκευαστη και σου βγαζει οτι εχει εγγυηση ΑΚΟΜΑ 1 χρονο (2015)...αν ο δισκος χαλασει το 2016 ή το 2017 το καταστημα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να στον αλλαξει συμφωνα με την πολιτικη που ακολουθει για την εγγυηση...

 

Κατι παρομοιο λοιπον συνεβει και στον TS...αγορασε εναν δισκο στον οποιο το καταστημα εδινε εγγυηση για 2χρονια...Δεν το ενδιεφερει αν ο κατασκευαστης δινει 3-4-5-10 χρονια...Ισως η χρονικη διαρκεια της εγγυησης να αναγραφεται και στην αποδειξη...Βεβαια δεν ξερω αν ειναι νομικα καλυμενοι με κατι τετοιο αλλα απο τη στιγμη που δεν εχουν δικαιωμα να σου αρνηθουν την αντικατασταση στην πρωτη περιπτωση τοτε δεν υπαρχει προβλημα και με αυτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θενκς παίδες για την αναγνώριση του κόπου του γραψίματος.

 

Skoulas, μια επισήμανση μόνο στο πως ΝΟΜΙΖΩ ότι πάει με τις εγγυήσεις των καταστημάτων : προμηθεύονται από τους κατασκευαστές με συγκεκριμένους όρους. Δηλαδή δεν κάνουν κάτι "παράνομο", όταν ο κατασκευαστής δίνει ν χρόνια και αυτοί δίνουν ν-1. Αρκεί να μην είναι κάτω από τα ελάχιστα δύο χρόνια που προβλέπουν οι διακηρύξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα "ηλεκτρονικά αγαθά". Όπως και το ότι η έναρξη της εγγύησης είναι από την αγορά του "τελικού καταναλωτή". Θέλω να πω, δεν ΝΟΜΙΖΩ να ισχύει το "πόσο καιρό τον είχαν στο μαγαζί μέχρι να πωληθεί". Δεν παίρνω κι όρκο βέβαια...

 

 

Τζαμαϊκανέ, ΣΙΓΟΥΡΑ θα πάει Γερμανία; Θυμάμαι να είχε επιλογές μόνο για Ολλανδία και Ιταλία, στην Ευρώπη, η Seagate...(Όχι ότι δεν μπορούν ν' αλλάξουν αυτά, καιδη σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Και έχω τουλάχιστον 2-3 χρονάκια που το είχα πετύχει...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι μου εβγαλε γερμανια ολλανδια και ιταλια νομιζω και επελεξα γερμανια.αυριο θα τον στειλω,ποσες μερες λετε να κανει περιπου για να ερθει ο καινουριος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...στο πάνε θα είναι η περισσότερο η καθυστέρηση. Στο έλα, γενικώς έρχεται γρηγορότερα.

Γενικά από τη στιγμή που θα τον στείλεις, να υπολογίζεις το λιγότερο 10 με 15 μέρες για να σου έρθει ο αντικαταστάτης.

 

Επίσης να έχεις τον νου σου, γιατί νομίζω θα σου έρθει μέσω ΕΛΤΑ (και όχι ιδιωτικής μεταφορικής), και υπάρχει ενδεχόμενο ο ταχυδρόμος να είναι αστεράτος και να σου αφήσει το πακέτο σε καμμιά είσοδο και να γίνει ανάρπαστο (πολλές φορές έχω πετύχει να λέγονται τέτοιες ιστορίες για πακέτα από eBay, Amazon κτλ).

Γι' αυτό και προτείνω τα στοιχεία που θα δώσεις να είναι το όνομά σου και η ένδειξη POST RESTANTE και η διεύθυνση και το "όνομα του ταχυδρομικού γραφείου" (ELTA Kato Toumpas ΤΚ-τάδε ξερωγώ) και να πας να τσεκάρεις με την ταυτότητά σου πχ την επόμενη Παρασκευή, μετά τη μεθεπόμενη κτλ, αν ήρθε. Δοκίμασε να τους πάρεις και τηλέφωνο, για να μην κάνεις τζάμπα διαδρομές. Κάποια γραφεία, όταν δεν έχουν φόρτο, εξυπηρετούν (με πληροφορίες) τηλεφωνικά. Μην πάρεις δηλαδή λίγο πριν το κλείσιμο...

 

 

 

...Εν τω μεταξύ,  ΤΟΝ ΤΣΕΚΑΡΕΣ με το SeaTools που λέγαμε; Και στον έβγαλε "failed" ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα το εχω υπ'οψην.ναι τον τσεκαρα και στο long test που θελει κανα 2ωρο για να γινει μου εβγαλε failed μετα απο κανα μισαωρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίχνε καμμια ενημέρωση μέχρι να σου έρθει, τί ακριβώς κινήσεις έκανες με τη Seagate και πώς πάει η διαδικασία, να υπάρχει η εμπειρία για όσους την πετύχουν και χρειάζονται βοήθεια όπως κι εσύ... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...