Προς το περιεχόμενο

grub legacy and grub2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την εξής απορία : πες οτι στο συστημα σου έχεις τον grub legacy και για κάποιο λόγο τα παίζει και χρειάζεται ένα restore. Αυτό το restore μπορεί να γίνει και μέσα απο ένα Live cd που έχει όμως grub2 ή αυτό θα προκαλούσε κάποιο πρόβλημα? οπότε θα πρέπει να διορθωθεί μέσα απο κάποιο grub legacy cd?

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός αλλά το grub2 δεν έχει καμία σχέση με το παλιό grub, ο κώδικας γράφτηκε από την αρχή άρα είναι δυο διαφορετικά πακέτα. Αν χρησιμοποιείς για κάποιο λόγο grub legacy και δεν θέλεις με τίποτα να το αλλάξεις κράτα και 1-2 παλιά live CD με grub legacy για να μπορείς να το επαναφέρεις αν πάει κάτι στραβά.

Δημοσ.

Όταν λες restore τι ακριβώς εννοείς ;

Αν εννοείς την επεξεργασία κάποιου αρχείου ρυθμίσεων ή αν εννοείς το chrooting, τότε δεν νομίζω πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Σε ότι αφορά το τελευταίο, η μόνη προϋπόθεση που ξέρω είναι η αρχιτεκτονική και φυσικά το shell (να είναι τα ίδια). Επίσης, τo directory structure έχει μια κάποια σημασία.

Αν όμως εννοείς να αντιγράψεις / μεταφέρεις configuration αρχεία ή scripts από τον grub2 στον grub legacy , τότε όχι. Δεν παίζει αυτό το σενάριο. Απλά τσέκαρε τα αρχεία να δεις τι τεράστιες διαφορές υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...