Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλμυρα με γλυκα και ξινα με γλυκα πανε αλλα οχι ολα πρεπει να ξερεις τι θα συνδιασεις , φετα με μελι παει , σοκολατα τζαντουγια με προβατινα δεν παει :P

δοκιμασε κατσικισιο τυρι τυλιγμενο με μπεικον και ψημενο στο φουρνο και μετα περιχυμενο με βινεγκρετ με μελι (μπαλσαμικο το ξυδι οχι τοπ)

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το κοκορετσι θεωρειται γκουρμε ;

Αναλογα που θα στο σερβιρουν. Αν παραγειλεις στον κυρ Μπαμπη μισο κιλο, προφανως οχι, αν ομως στο διπλα μαγαζι (που μπορει να το παιρνει κι εκεινο απ' τον κυρ Μπαμπη), σου βαλει μονο μια φετουλα στο κεντρο, πασπαλισμενη με την Αρτα και τα Γιαννενα, και το πλερωσεις οσο θα πληρωνες ολη τη σουβλα στον κυρ Μπαμπη, προφανως και ειναι γκουρμε, και θα συρρεουν οι ουρανισκοι για να γευτουν την πανδαισια.

• Like 7
Δημοσ.

So what?

Απαγορεύεται η κριτική σκέψη του καθενός να διαφοροποιείτε απο τη μάζα?

Από πότε κάτι ΠΡΕΠΕΙ να αρέσει σε όλους?

Οπως τόνισα και νωρίτερα, σκοπός ειναι να μελετήσεις κάτι (τέχνη), να το δοκιμάσεις (φαγητό), να το δεις (κινηματογράφος), πριν αποφασίσεις αν σου αρέσει η όχι

Ο κυβισμός και οι παραμορφωμένες γραμμές δεν αρέσουν σε όλους τους ανθρώπους της τέχνης.

Αφήνω τον Πικάσο. Πάμε σε έναν Ελληνα. Μώραλης. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ. Άρεσε σε όλους? Σαφώς και όχι.

Τι σημαίνει αυτό? Οτι ειναι άσχετοι, ή καράβλαχοι όσοι δε τους αρέσει? Ισα ισα που μπορει να έχουν μελετήσει το έργο του και απλά...δε τους αρέσει. Τι να κάνουμε δηλαδή?

Δεν υπάρχει κάτι που ειναι δεδομένα ωραίο. Ολα υποκειμενικά ειναι.

Υ.Γ- Η Guernica είναι να τη βλέπεις και να συγκίνησε από το συναίσθημα που βγάζει ο καλλιτέχνης. Αυτό ισχύει για εμένα όμως. Καθαρά. Το πως το βλέπει ο καθε ένας ειναι διαφορετικό.

κοιτα ουτε κι εγω τρελαινομαι για κυβισμο αλλα δεν ειμαι και τυφλη να μην δω τον πονο που βγαζει η γκουερνικα. απλα το να λεει καποιος πω πω τι μαλακια ειναι τουτη παει πολυ.

• Like 3
Δημοσ.

δοκιμασε κατσικισιο τυρι τυλιγμενο με μπεικον και ψημενο στο φουρνο και μετα περιχυμενο με βινεγκρετ με μελι (μπαλσαμικο το ξυδι οχι τοπ)

Μια χαρα μου ακουγετε και φυσικα εννoειτε μπαλσαμικο.

Παντως σοκολατα δεν εχει :P

κοιτα ουτε κι εγω τρελαινομαι για κυβισμο αλλα δεν ειμαι και τυφλη να μην δω τον πονο που βγαζει η γκουερνικα. απλα το να λεει καποιος πω πω τι μαλακια ειναι τουτη παει πολυ.

Ε ναι αλλα και στην μαγειρικη οπως και στην τεχνη υπαρχουν πολυ που υπερβαλουν!!!!!!!!!!

Κατι τετοιο ας πουμε χαχαχαχα

Δημοσ.

Βρε μαζί σου. Πρόσεξέ το όμως αυτό. Ακόμα και η εικόνα της μάνας που κραυγάζει έχοντας το νεκρό παιδί της στην αγκαλία, εμένα και εσένα μας συγκλονίζει. Κάποιον άλλο που το μάτι του έχει συνηθησει μια άλλη μορφή τέχνης, πιό οικεία στον ίδιο, μπορει να φαίνεται αστεία. Αν σκεφτείς τις αρνητικές αντιδράσεις ανθρώπων της τέχνης όταν ειχε πρωτοβγει, αντιλαμβανεσαι αυτο που γράφω :-)

Θέμα οπτικης γωνίας τα πάντα :-) Ακόμα και η Γκουέρνικα.

Α ναι να τονίσω και αυτο. Οταν ο Πικάσο έφτιαχνε τη Γκουέρνικα, ήταν ήδη γνωστός. Φαντάσου εσύ τώρα, να έφτιαχνες τη Γκουέρνικα, ή κάτι παρόμοιο, μοντέρνο, κάτι που δεν είχε ξαναβγει. Πες οτι δεν υπήρχε καν Πικάσο, δεν υπήρχε κυβισμός. Έφτιαχνες εσυ η άγνωστη κάτι...θα ασχολιόταν κανεις? Χλωμό. Το κάθε έργο φερει και την υπογραφή του καλλιτέχνη.

Ο Πικάσο πριν κάνει τη Γκουέρνικα είχε κάνει και άλλου είδους καλλιτεχνήματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Μώραλη που ανέφερα παραπάνω :)

Δημοσ.

Απλά για την ιστορία: ο πατέρας μου είναι εδώ και 20 χρόνια υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου σε τεράστια, παγκοσμίου φήμης εταιρίας αλλαντικών. Με έχει σύρει και μου έχει δώσει να δοκιμάσω παντός φύσεως κρέατα ανά τα χρόνια και δεν είναι λίγες οι φορές που με έχει πάει στο εργοστάσιο. Συνεπώς, γίνεται ευκόλως αντιληπτό το γεγονός ότι έχω δοκιμάσει κάπου στους άπειρους συνδυασμούς με αλλαντικά και κρέατα. Ε, το αρνί με χυμό φράουλας και πορτοκάλι δεν ταιριάζει καθόλου, πώς να το κάνουμε! Όπως αντίστοιχα κάτι που διάβασα σχετικά με το καραμελωμένο μπέικον. Πραγματικά εκπλήσσομαι που διαβάζω τέτοια πράγματα από ένα άτομο του χώρου.

Υ.Γ. Όσον αφορά την επεξεργαστική προεργασία που περνάει το μπέικον, επειδή τυχαίνει να την έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες φορές, δεν κρύβει κάτι το τόσο περίεργο που άφησες να εννοηθεί από το post σου. Μήπως μίλαγες για κάποιο άλλο προϊόν;

δεν μιλησα για καραμελωμενο μπεικον, αλλα για τον τροπο που το χοιρινο γινεται μπεικον και εκει μπαινει και ζαχαρη σε καποια μορφη

Δημοσ.

δεν μιλησα για καραμελωμενο μπεικον, αλλα για τον τροπο που το χοιρινο γινεται μπεικον και εκει μπαινει και ζαχαρη σε καποια μορφη

Η ζάχαρη (ζαχαρίνη εάν θυμάμαι καλά) χρησιμοποιείται στην προ-επεξεργασία με το ίδιο σκεπτικό που χρησιμοποιείται και το αλάτι στα γλυκά, δεν υπάρχει κάτι το περίεργο εκεί.

Δημοσ.

ΟΥΑΟΥ! διαβασα ολα τα ποστ.......ας πω και εγω τη γνωμη μου...

η γευση ειναι κατι τελειως σχετικο, τι αρεσει στον καθενα και πως, δεν γινεται να μας αρεσουν ολους τα γλυκοξυνα ή τα πικαντικα κτλ (αν ηταν ετσι ολοι θα πιναμε μετριο καφε.....)

τωρα οσο αφορα τα γκουρμε πιστευω οτι ισχυει οτι ισχυει παντου, δηλαδη υπαρχουν καλα και γευστικα και υπαρχουν και τελειως μαπα...προσωπικα δεν μου αρεσουν καθολου τετοια μαγαζια (οχι λογο φαγητου απλα μου τι σπαει πολυ αυτη η περιποιηση λες και ειμαι ο βασιλιας του κοσμου, μολις αδειαζει το κρασι κ το νερο γεμισμα κτλ, προτιμω πιο λαϊκά μερη)

το οτι το μαγαζι εχει επωνυμο σεφ κτλ δε μου λεει τιποτα...

Και ενα παραδειγμα, προσφατα λογο δουλειας βρισκομουν στην Ν.μακρη και επειδη ειχαμε κατι συνεργατες θελαμε να τους παμε καπου καλα για φαγητο, ρωτησαμε και μας στειλανε σε αυτο....το φαγητο ηταν μετριο (κακο ως προς την τιμη του) αυτο ομως που ηταν τεραστια απογητευση (και αυτο που περιμενεις να ειναι σουπερ με τετοιο ονομα πισω απο το μαγαζι) ηταν τα γλυκα.....οτι χειροτερο εχω φαει ποτε μου και εγω αλλα και οι υπολοιποι που ηταν μαζι μου...απαισια, και οχι λογο υλικων (ηταν φρεσκοτατα) αλλα λογο γευσης, τεραστια απογοητευση (σημ. η δουλεια μου ειναι α΄ υλες ζαχαροπλαστικης και οι συνεργατες ηταν απο εργοστασιο του εξωτερικου οποτε μονο απαιδευτους ουρανισκους δεν τους λες)....

οποτε καταληγουμε οτι ολα ειναι σχετικα, μπορει να πας για γκουρμε και να φας μαπα, μπορει να πας για γκουρμε και να το θυμασαι μια ζωη...σχετικα και θεμα γουστου ειναι ολα

σαν φωτο και μονο, δεν μου αρεσε τιποτα, και το μαγαζι δεν εχει καμια ταυτοτητα, αλλα λιγο απο ολες τις χωρες

Η ζάχαρη (ζαχαρίνη εάν θυμάμαι καλά) χρησιμοποιείται στην προ-επεξεργασία με το ίδιο σκεπτικό που χρησιμοποιείται και το αλάτι στα γλυκά, δεν υπάρχει κάτι το περίεργο εκεί.

https://www.google.co.uk/search?q=making+bacon+at+home&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=sb&gws_rd=cr&ei=L6sPU-TfNs-KhQfFh4GIBA

διαλεξε και παρε

επισης, δεν εχω δει αλμη για κρεας μεχρι τωρα στην ζωη μου που να μην εχει ζαχαρη.

Δημοσ.

Γιατί ο Jamie Oliver τυλίγει το ψάρι σε προσούτο πριν το βάλει στο τηγάνι ;

Πώς είναι δυνατόν να ταιριάζει το αλλαντικό με το θαλασσινό ;

Δημοσ.

Γιατί ο Jamie Oliver τυλίγει το ψάρι σε προσούτο πριν το βάλει στο τηγάνι ;

Πώς είναι δυνατόν να ταιριάζει το αλλαντικό με το θαλασσινό ;

Επειδη αυτο το αλλαντικο ενισχυει την γευση του ψαριου?

• Like 2
Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το βιντεο και τα μυνηματα που περνάει ειναι σαφεστατα .

:P

εγω προσωπικα βλεπω οτι σατυριζει τον σεξουαλισμο στην τεχνη και το πως αυτος την υποβιβαζει. μπορει βεβαια να κανω και λαθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...