Toufas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 "ωμα" πραγματικα, σταματηστε να γραφετε... προφανως δεν εχετε ιδεα για το τι μιλατε. 4
fatals Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Εντάξει ήταν rare, οκ τώρα λύθηκε το πρόβλημα σου;
aris1986 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Αυτό με την Γαλλια το έχω ξανακούσει. Δυο (2) ζευγάρια φιλικά που πήγανε πληρώσανε μπριζόλα 16 € άνοστη σε εστιατόριο με κάτι πατάτες από δίπλα και ήταν για φτύσιμο... Αναγκάστηκαν να τρώνε στα mac donalds οχι επειδή κόστιζαν τα φαγητά αλλα επειδη ηταν χαλια. Η πλακα ειναι οτι ο ενας τυπος ειδικα δεν ειχε φαει ποτε στη ζωή του mac donalds εδώ Ελλάδα και ελεγε δεν θα φαω ποτε. Αντε κανενα goody's μικρος οπως ολοι να χε φάει. Ελα που τελικα μεγαλη μπουκια φαε μεγαλο λογο μην λες στην ζωη σου..!
gigisoni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Guernica en españ[/size]ol (Γκερνίκα) La guerra , λα γκέρα (o πόλεμος), οχι γκουέρα La guitara, λα γκιτάρα (η κιθάρα) , οχι γκουϊτάρα Αλλά la lengüeta λα λενγουέτα (γλωσσίτσα, ψάρι)[/size] el pingüino (ο πιγκουίνος) [/size] Σώπα ρε φίλε, για πες μας κι εσύ, τον Van Gogh πώς τον προφέρεις;http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%BD%CF%83%CE%B5%CE%BD%CF%84_%CE%B2%CE%B1%CE%BD_%CE%93%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BA Γιατί δεν τον λες Βαν Χοχ; ή το τυρί Gouda που θα έπρεπε να το λες χάουντα; Ή ας πούμε το Paris που είναι Παρί; Ή τον ποταμό Σηκουάνα, γιατί τον λες έτσι και όχι Σεν όπως τον προφέρουν οι γάλλοι; Την Γαλλία γιατί δεν την λες Φρανς; Εμάς γιατί μας λένε Γκρις και όχι Ελλάδα; Γκουέρνικα είναι στα ελληνικά, δεν μιλάμε με ισπανούς εδώ. 1
aris1986 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Σώπα ρε φίλε, για πες μας κι εσύ, τον Van Gogh πώς τον προφέρεις; http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%BD%CF%83%CE%B5%CE%BD%CF%84_%CE%B2%CE%B1%CE%BD_%CE%93%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BA Γιατί δεν τον λες Βαν Χοχ; ή το τυρί Gouda που θα έπρεπε να το λες χάουντα; Ή ας πούμε το Paris που είναι Παρί; Ή τον ποταμό Σηκουάνα, γιατί τον λες έτσι και όχι Σεν όπως τον προφέρουν οι γάλλοι; Την Γαλλία γιατί δεν την λες Φρανς; Εμάς γιατί μας λένε Γκρις και όχι Ελλάδα; Γκουέρνικα είναι στα ελληνικά, δεν μιλάμε με ισπανούς εδώ. Αφού Γκερνίκα λέγεται τι να κάνουμε; Απλά το προφέρουν όλοι λάθος και συνηθίσαμε ως λαός. Το λέει και το wikipedia: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B1_(%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE) Γκουέρνικα, με λατινική απόδοση στα ελληνικά) Aντε εδώ να έχεις ένα δίκαιο... Και τα καταστήματα zara θάρα στην πραγματικοτητα αλλα δεν το κανω και θεμα (grammar nazi κτλπ) η ο Ζορό, Θόρο (αλεπού)
gamanos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Έλα που γίναμε όλοι Γκουεβάρες Επαναστάτες ξαφνικά. 1
gigisoni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Αφού Γκερνίκα λέγεται τι να κάνουμε; Απλά το προφέρουν όλοι λάθος και συνηθίσαμε ως λαός. Το λέει και το wikipedia: http://el.wikipedia.org/wiki/Γκερνίκα_(%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE) Aντε εδώ να έχεις ένα δίκαιο... Και τα καταστήματα zara θάρα στην πραγματικοτητα αλλα δεν το κανω και θεμα (grammar nazi κτλπ) η ο Ζορό, Θόρο (αλεπού) Ρε φίλε, δεν αρνούμαι ότι ο ισπανός θα την πει Γκερνίκα, αλλά δεν μπορείς να διορθώνεις τον έλληνα που θα την πει Γκουέρνικα, γιατι στα ελληνικά λέγεται Γκουέρνικα. Αν πας στο πανεπιστήμιο σε μάθημα τέχνης, Γκουέρνικα θα την πει ο καθηγητής, όχι Γκερνίκα. Σου έδωσα άλλα παραδείγματα από γαλλικές και ολλανδικές λέξεις, να σου δώσω και άλλα από ιταλικές και αγγλικές και γερμανικές; Να σου πω πώς ακριβώς προφέρουν οι γάλλοι, πχ, τα αρχαιοελληνικά ονόματα που σε μερικά ψάχνεσαι για ποιον ή για τι διάολο μιλάνε; Δεν πήγα όμως στους καθηγητές που δύο εξάμηνα μου δίδασκαν ιστορία τέχνης στο πανεπιστήμιο να τους πω ότι δεν προφέρονται έτσι τα ονόματα και να διορθωθούν, για τον απλούστατο λόγω ότι οι καθηγητές μου ήταν γαλλόφωνοι, όχι ελληνόφωνοι.
Toufas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Αυτό με την Γαλλια το έχω ξανακούσει. Δυο (2) ζευγάρια φιλικά που πήγανε πληρώσανε μπριζόλα 16 € άνοστη σε εστιατόριο με κάτι πατάτες από δίπλα και ήταν για φτύσιμο... Αναγκάστηκαν να τρώνε στα mac donalds οχι επειδή κόστιζαν τα φαγητά αλλα επειδη ηταν χαλια. Η πλακα ειναι οτι ο ενας τυπος ειδικα δεν ειχε φαει ποτε στη ζωή του mac donalds εδώ Ελλάδα και ελεγε δεν θα φαω ποτε. Αντε κανενα goody's μικρος οπως ολοι να χε φάει. Ελα που τελικα μεγαλη μπουκια φαε μεγαλο λογο μην λες στην ζωη σου..! Ε ναι, ολα τα εστιατορια στο παρισι εχουν το ιδιο θεμα, οχι πως ηταν μαγαζι του κωλου αυτου που πηγε ο φιλος σου. Οπως και στο κεντρο της αθηνας, στα νησια κλπ το φαγητο ειναι ΠΑΝΤΑ τελειο, δεν εχει κωλομαγαζα που εχουν φαι που δεν τρωγεται. 1
Praetorianos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Εγω νομιζω απλα οτι για να ευχαριστηθεις καποια πραγματα πρεπει να τους αφιερωσεις τον απαιτουμενο χρονο/κοπο/λεφτα. Για να απολαυσεις τον κωλο της Naomi, την τριπλα του Zidane, το τιγκα στο λαδι γυροπιτο, το σουβλιστο αρνι, το ραπ του NiVo, το τσιφτετελι της Στικουδη, τα meme του 9gag, τα αστεια του Σεφερλη, το design της porsche, το τζονυ το μπλακ, το xfactor, τα αρθρα του cracked, το δυομιση του Γονιδη κτλ πρεπει να αφιερωσεις εναμιση δευτερολεπτο. Για να απολαυσεις τον κωλο της Augustina, το full course menu του Petrus, τη συνθεση του Shostakovich, τα εργα του Φαν Κοχ(!!?), το design της Aventador, την αρχιτεκτονικη της La Sagrada, το ραγισμενο τσουκαλι, μια καλη οπερα, το βιολι του Garrett, το concept της θεωριας του χαους, ενα καλο κοκκινο κραςι, μια δυνατη γεωμετρικη αποδειξη κτλ ε δεν γινεται σε ενα απογευμα. Δεν ειναι θεμα ελιτισμου, IQ η ανωτεροτητας. Θελει να ασχοληθεις, να μαθεις γιατι, να εμβαθυνεις λιγο, ετσι παει. Αν το πρωι ετρωγες κοντοςουβλι, και το βραδυ φας στο Heston Blumenthal, αν τα τελευταια 25 χρονια ακους αμανεδες και σου βαλει καποιος Chopin, αν διαβαζεις τον αλχημιστη και σου δωσει καποιος λογοτεχνια, ε δεν γινεται, μαλακια θα σου φανει. 9
gigisoni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Αυτό με την Γαλλια το έχω ξανακούσει. Δυο (2) ζευγάρια φιλικά που πήγανε πληρώσανε μπριζόλα 16 € άνοστη σε εστιατόριο με κάτι πατάτες από δίπλα και ήταν για φτύσιμο... Αναγκάστηκαν να τρώνε στα mac donalds οχι επειδή κόστιζαν τα φαγητά αλλα επειδη ηταν χαλια. Η πλακα ειναι οτι ο ενας τυπος ειδικα δεν ειχε φαει ποτε στη ζωή του mac donalds εδώ Ελλάδα και ελεγε δεν θα φαω ποτε. Αντε κανενα goody's μικρος οπως ολοι να χε φάει. Ελα που τελικα μεγαλη μπουκια φαε μεγαλο λογο μην λες στην ζωη σου..! Εγώ που έχω ζήσει στο Παρίσι και έχω μεσογειακό ουρανίσκο, μια χαρά φαί βρίσκεις (σε τουριστικές περιοχές και μη). Και το εστιατόριο που πήγε ο φίλος σου αμφιβάλλω αν πλησίαζε έστω την έννοια του gourmet....
evabb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 καλα στο παρισι πιο ευκολα πεφτεις σε φολα παρα σε καλο μαγαζι για τον απλουστατο λογο οτι εκει που πανε οι τουριστες σερβιρουν τουριστικη ποιοτητα δλδ σκατα ολε.
bluesattack Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Εγω νομιζω απλα οτι για να ευχαριστηθεις καποια πραγματα πρεπει να τους αφιερωσεις τον απαιτουμενο χρονο/κοπο/λεφτα. Ναι αλλα για να ασχοληθεις λιγο , οχι πολυ , με ολα αυτα θελεις παρα πολλες ζωες. Αλλα κοιτα να δεις ...οταν κανεις τεχνη και εκτιθεσαι στο κοινο , πρεπει να εχεις και το απαραιτητο χιουμορ για να δεχεσαι τις ασχημες κριτικες .Και οχι,δεν χρειαζεται καν να δοκιμασω κρεας με σως δαμασκηνου.Να μου λειπει το δαμασκηνο
aris1986 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Ε ναι, ολα τα εστιατορια στο παρισι εχουν το ιδιο θεμα, οχι πως ηταν μαγαζι του κωλου αυτου που πηγε ο φιλος σου. Οπως και στο κεντρο της αθηνας, στα νησια κλπ το φαγητο ειναι ΠΑΝΤΑ τελειο, δεν εχει κωλομαγαζα που εχουν φαι που δεν τρωγεται. Τοτε το παρισι εχει πολλά του κώλου εστιατόρια. Γιατι και η Αθηνα εχει οπως σωστα λες αλλα αυτο το πραγμα δεν οπως μου το περιέγραψαν δεν είναι. Και ποσο θελουν στην τελικη οι γαλλοι να πληρώσω για ενα πιάτο, 50€ για να φαω σωστά/γευστικά; Αλλιώς με 16-20€ δεν έχει; Δεν ειναι πουστιά αυτό; Και ας εχουν τους τετραπλασιους μισθους, καταλαβαινω τις τιμες τους. Έρχονται οι Γάλλοι Κρήτη και γλύφουν τα δάκτυλα τους με 5-6€ το πιάτο. Καλα για νησια δεν συζηταω εκει το 99% των φαγητων που εχω φαει ηταν και γαμώ. Μεχρι και η ζαμπονοτυροπιτα π.χ απο φουρνο της Συφνου ηταν και γαμώ! Κρητη καλα δεν παιζεται το φαϊ μεχρι και το κοτοπουλο εχει αλλη γευση! Εγώ που έχω ζήσει στο Παρίσι και έχω μεσογειακό ουρανίσκο, μια χαρά φαί βρίσκεις (σε τουριστικές περιοχές και μη). Και το εστιατόριο που πήγε ο φίλος σου αμφιβάλλω αν πλησίαζε έστω την έννοια του gourmet.... Δεν πηγε για gourmet για να φαει πηγε σε restaurant και του φανηκε κατω του μετριου.
Gtr34 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Λουκανικο με πρασο και πορτοκαλι ποιο γκουρμε δεν υπαρχει να ουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα