Toufas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Τοτε το παρισι εχει πολλά του κώλου εστιατόρια. Γιατι και η Αθηνα εχει οπως σωστα λες αλλα αυτο το πραγμα δεν οπως μου το περιέγραψαν δεν είναι. Και ποσο θελουν στην τελικη οι γαλλοι να πληρώσω για ενα πιάτο, 50€ για να φαω σωστά/γευστικά; Αλλιώς με 16-20€ δεν έχει; Δεν ειναι πουστιά αυτό; Και ας εχουν τους τετραπλασιους μισθους, καταλαβαινω τις τιμες τους. Έρχονται οι Γάλλοι Κρήτη και γλύφουν τα δάκτυλα τους με 5-6€ το πιάτο. Καλα για νησια δεν συζηταω εκει το 99% των φαγητων που εχω φαει ηταν και γαμώ. Μεχρι και η ζαμπονοτυροπιτα π.χ απο φουρνο της Συφνου ηταν και γαμώ! Κρητη καλα δεν παιζεται το φαϊ μεχρι και το κοτοπουλο εχει αλλη γευση! Δεν πηγε για gourmet για να φαει πηγε σε restaurant και του φανηκε κατω του μετριου. Καταλαβαινεις την διαφορα ομως? Καποιοι πανε σε ενα μερος και ειναι ανοιχτοι σε νεες εμπειριες, καποιοι αλλοι πανε καπου και ψαχνουν να βρουν μονο αυτο που ξερουν 1
gigisoni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Τοτε το παρισι εχει πολλά του κώλου εστιατόρια. Γιατι και η Αθηνα εχει οπως σωστα λες αλλα αυτο το πραγμα δεν οπως μου το περιέγραψαν δεν είναι. Και ποσο θελουν στην τελικη οι γαλλοι να πληρώσω για ενα πιάτο, 50€ για να φαω σωστά/γευστικά; Αλλιώς με 16-20€ δεν έχει; Δεν ειναι πουστιά αυτό; Και ας εχουν τους τετραπλασιους μισθους, καταλαβαινω τις τιμες τους. Έρχονται οι Γάλλοι Κρήτη και γλύφουν τα δάκτυλα τους με 5-6€ το πιάτο. Καλα για νησια δεν συζηταω εκει το 99% των φαγητων που εχω φαει ηταν και γαμώ. Μεχρι και η ζαμπονοτυροπιτα π.χ απο φουρνο της Συφνου ηταν και γαμώ! Κρητη καλα δεν παιζεται το φαϊ μεχρι και το κοτοπουλο εχει αλλη γευση! Δεν πηγε για gourmet για να φαει πηγε σε restaurant και του φανηκε κατω του μετριου. 5-6 ευρώ; Για ταβέρνα μιλάς ή για γυράδικο; Και το Παρίσι γεμάτο γυράδικα είναι, του φαινόταν κάπως του φίλου σου να δώσει λεφτά σε τούρκους και την έβγαλε στα Mc Donalds; Και ιταλικές πιτσαρίες έχει με φθηνές τιμές, τυρόπιτες δεν θα βρεις γιατί οι ξένοι δεν τρώνε τυρόπιτες, αλλά έχει δεκάδες είδη κρουασάν και τύπου κρουασάν με βούτυρο, σταφίδες, σοκολάτα, μαρμελάδες, τάρτες δεκάδες διαφορετικές ξεκινώντας από 0,40 το κομμάτι ως και 1.50, να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Πες είτε δεν ήξερε, είτε βαριόταν να ψάχνει, είτε όντως προτιμούσε το 1,5 του απλού σάντουιτς με μπιφτέλι συν 1,5 για πατάτες, ή ένα meal με 7 ευρώ γιατί τσιγκουνευόταν, και άσε τα κάλπικα. 2
aris1986 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 5-6 ευρώ; Για ταβέρνα μιλάς ή για γυράδικο; Ναι 5-6 ευρω. Μπριζόλα με πατάτες και μια γαρνιτούρα (εστω της πλάκας) 5-6 άντε 6,5 ευρώ. Δούλεψα σερβιτόρος 1,5 μήνα Νοτια Κρητη 2012. Και το Παρίσι γεμάτο γυράδικα είναι, του φαινόταν κάπως του φίλου σου να δώσει λεφτά σε τούρκους και την έβγαλε στα Mc Donalds; Και ιταλικές πιτσαρίες έχει με φθηνές τιμές, τυρόπιτες δεν θα βρεις γιατί οι ξένοι δεν τρώνε τυρόπιτες, αλλά έχει δεκάδες είδη κρουασάν και τύπου κρουασάν με βούτυρο, σταφίδες, σοκολάτα, μαρμελάδες, τάρτες δεκάδες διαφορετικές ξεκινώντας από 0,40 το κομμάτι ως και 1.50, να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Nαι δεν αντιλέγω. Μπορεί και να έφαγε τέτοιες λιχουδιές του δρόμου. Εγώ ούτε στο στομάχι του ήμουν, ούτε θα τον πάρω τηλ να τον ρωτήσω τώρα... Όλα αυτά που ανέφερες είναι λιχουδιές όχι κυρίως πιάτα που τα τρως σε τραπέζι. Πες είτε δεν ήξερε, είτε βαριόταν να ψάχνει, είτε όντως προτιμούσε το 1,5 του απλού σάντουιτς με μπιφτέλι συν 1,5 για πατάτες, ή ένα meal με 7 ευρώ γιατί τσιγκουνευόταν Το θέμα είναι για gourmet βέβαια επειδή διάβασα και απο άλλους για Γαλλια, ανέφερα ό,τι μου είπε ο φίλος μου. Σε θέμα εστιατορίου όχι πιτσαρίας, σουβλατζίδικου και ζαχαροπλαστείου. Την πάτησε μάλλον γιατί ήθελε (όπως πίστευε) να δοκιμάσει γαλλική κουζίνα αλλά όπως είπατε θα έπεσε σε medium-εστιατόριο του κώλου. ή δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμος να δώσει 50 ευρώ το κυρίως πιάτο για..! και άσε τα κάλπικα. Ποια κάλπικα; Μια κάλπικη λύρα ξέρω που έπαιζε και ο Χορν!
gigisoni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Ναι 5-6 ευρω. Μπριζόλα με πατάτες και μια γαρνιτούρα (εστω της πλάκας) 5-6 άντε 6,5 ευρώ. Δούλεψα σερβιτόρος 1,5 μήνα Νοτια Κρητη 2012. Nαι δεν αντιλέγω. Μπορεί και να έφαγε τέτοιες λιχουδιές του δρόμου. Εγώ ούτε στο στομάχι του ήμουν, ούτε θα τον πάρω τηλ να τον ρωτήσω τώρα... Όλα αυτά που ανέφερες είναι λιχουδιές όχι κυρίως πιάτα που τα τρως σε τραπέζι. Το θέμα είναι για gourmet βέβαια επειδή διάβασα και απο άλλους για Γαλλια, ανέφερα ό,τι μου είπε ο φίλος μου. Σε θέμα εστιατορίου όχι πιτσαρίας, σουβλατζίδικου και ζαχαροπλαστείου. Την πάτησε μάλλον γιατί ήθελε (όπως πίστευε) να δοκιμάσει γαλλική κουζίνα αλλά όπως είπατε θα έπεσε σε medium-εστιατόριο του κώλου. ή δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμος να δώσει 50 ευρώ το κυρίως πιάτο για..! Ποια κάλπικα; Μια κάλπικη λύρα ξέρω που έπαιζε και ο Χορν! Α για gourmet μιλάμε; Gourmet κουζίνα πρόσφερε το εστιατόριο στην νότια Κρήτη που δούλεψες με 6,5 ευρώ μπριζόλα με πατάτες γαρνιτούρα; Μάλλον χρειάζεσαι ένα γουγλάρισμα του τι εστί γκουρμέ κουζίνα, μαζί με τον φίλο σου παρέα. 1
aris1986 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Α για gourmet μιλάμε; Gourmet κουζίνα πρόσφερε το εστιατόριο στην νότια Κρήτη που δούλεψες με 6,5 ευρώ μπριζόλα με πατάτες γαρνιτούρα; Μάλλον χρειάζεσαι ένα γουγλάρισμα του τι εστί γκουρμέ κουζίνα, μαζί με τον φίλο σου παρέα. Γιατι σου είπα οτι ο φίλος μου πηγε σε gourmet restaurant στη Γαλλία; Restaurant σκέτο και δεν έφαγε... Κάτι που κάνεις εδώ Ελλάδα με τη μιση και πιο κατω τιμή. Μαλλον εσυ χρειαζεται να προσεχεις τι διαβαζεις. Π.χ Αν ερθει ενας φιλος μου απο Γερμανια στην Ελλαδα και φαει σε καμια ταβερνα-restaurant στην πλακα και φαει σκατα φαϊ πιασοκωλε, θα τον πω μαλάκα γιατι δεν έφαγε κεμπαμπ με 1,5 ευρω στον θαναση στο θησείο ή σε κανένα σουβλατζιδικο στα πετραλωνα.* Αφου εκει θελει να χαλάσει τα λεφτά του, απλά θα ήταν άτυχος που έπεσε σε σαπίλα απο μεριάς ποιότητας φαγητού αλλα με ωραία βιτρινα-τραπεζακια... Ωραία λογική... *Το παραπανω παει για τα κρουασανακια, ταρτες, σταφιδες ή οτι αλλο ανέφερες...
gigisoni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Γιατι σου είπα οτι ο φίλος μου πηγε σε gourmet restaurant στη Γαλλία; Restaurant σκέτο και δεν έφαγε... Κάτι που κάνεις εδώ Ελλάδα με τη μιση και πιο κατω τιμή. Μαλλον εσυ χρειαζεται να προσεχεις τι διαβαζεις. Π.χ Αν ερθει ενας φιλος μου απο Γερμανια στην Ελλαδα και φαει σε καμια ταβερνα-restaurant στην πλακα και φαει σκατα φαϊ πιασοκωλε, θα τον πω μαλάκα γιατι δεν έφαγε κεμπαμπ με 1,5 ευρω στον θαναση στο θησείο ή σε κανένα σουβλατζιδικο στα πετραλωνα.* Αφου εκει θελει να χαλάσει τα λεφτά του, απλά θα ήταν άτυχος που έπεσε σε σαπίλα απο μεριάς ποιότητας φαγητού αλλα με ωραία βιτρινα-τραπεζακια... Ωραία λογική... *Το παραπανω παει για τα κρουασανακια, ταρτες, σταφιδες ή οτι αλλο ανέφερες... Και ποιος σου είπε ότι δεν έχει φτηνά εστιατόρια και στο Παρίσι; Και καλά; Α, σόρι ξέχασα, ο φίλος σου, οπότε ισχύει....only NOT!!! Ή το άλλο, ήξερε σίγουρα τι παράγγειλε; Πχ αν ο σερβιτόρος τον ρώτησε λίγο ψημένο στα γαλλικά, είτε στα αγγλικά με την γαλλική τους προφορά και δεν το έπιασε ο δικός σου; Ειλικρινά δεν μπορώ να διαβάζω βλακείες του στυλ "μου είπε ο μπατζανάκης του φίλου του ξαδέρφου της γιαγιάς του κολλητού μου αυτό, άρα αυτό ισχύει..."
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Καταλαβαινεις την διαφορα ομως? Καποιοι πανε σε ενα μερος και ειναι ανοιχτοι σε νεες εμπειριες, καποιοι αλλοι πανε καπου και ψαχνουν να βρουν μονο αυτο που ξερουν Α μπράβο! Σαν τους Έλληνες που ταξιδεύουν σε μια ξένη χώρα και ψάχνουν να βρουν ...γύρο... 1
Toufas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 >implying οτι στην Γαλλία και στην Κρήτη η μπριζόλα είναι απο το ίδιο ζώο (μοσχάρι και χοιρινό αντίστοιχα) 2
margaritagr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Εχω ταξιδεψει αρκετες φορες στο εξωτερικο, εχω φαει χαλια, μετρια και πολυ καλα. Ολα ειναι θεμα εστιατοριου και... Τυχης εκτος αν εχεις ψαξει και πας καπου συγκεκριμενα που ξερεις οτι ειναι καλα. Εχω φαει τρομερο σνιτσελ σε ενα εστιατοριο στην αυστρια που αν δε το ξερες απλα δε το πιανε το ματι σου, και μεγαλη φολα σε τουριστομαγαζο στην πλατεια της Πραγας. Φυσικα κατι ισχυει και στη χωρα μας, αναλογα.. Υπαρχουν ταβερνες που το κρεας ειναι σολα και ταβερνες που σε κανουν να γλυφεις τα δαχτυλα σου. Σουβλατζιδικα που σου δινουνε γυρο μες το λιπος και αλλα που ειναι πιο ποιοτικα κλπ κλπ. 2
nicoc89 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 "ωμα" πραγματικα, σταματηστε να γραφετε... προφανως δεν εχετε ιδεα για το τι μιλατε. πες τα! δηλαδή κανείς σας δεν έχει δοκιμάσει έστω απο περιέργεια να φάει ωμό χοιρινό/μοσχάρι ? έστω κιμά! δεν κάνω πλάκα , μου κάνει εντύπωση η στενομυαλιά κάποιων , δηλαδή αυτό που τους πείραξε ειναι το "ωμό " και όχι η γευση . Αν σου αρέσει η γευση τι σημασία έχει αν ειναι ωμό ? το πολύ πολύ να πάθεις καμια αρρώστια αλλα αν τα κρέατα ειναι καλής ποιότητας και ελεγμένα δεν νομίζω να υπάρχει κίνδυνος .
bluesattack Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Α μπράβο! Σαν τους Έλληνες που ταξιδεύουν σε μια ξένη χώρα και ψάχνουν να βρουν ...γύρο... Και που το ...κακο ? Υπαρχει και η στρατηγικη που λεει οτι ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει Ενω οι πολλες δοκιμες νεου υλικου μπορουν να χαλασουν την συνοχη στο συνολο,να εχουν αδικαιολογητο ρισκο και τελικα αρνητικα αποτελεσματα (στην τσεπη)
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Ενταξει ρε σεις τι κακο υπαρχει στο να δοκιμασεις μια νεα γευση? Στη χειροτερη να μη σου αρεσει, στην καλυτερη θα σου αρεσει και θα εχεις μια νεα γευση να θυμασαι ξερωγω. Μια που αναφερθηκε η Γαλλια, ειχα παει στο Παρισι καποια στιγμη πριν χρονια, λογω δουλειας και μας ειχαν ενα γευμα σε ενα γκουρμε εστιατοριο (ευτυχως το πληρωναν οι Γαλλοι συνεργατες).. Μεταξυ αλλων ειχε foie gras. Και κατι αλλο που εμοιαζε με παγωτο απο ψαρι or something (Toufa λιγη βοηθεια παρακαλω γιατι δε θυμαμαι τι ακριβως ηταν μονο πως ειχε σερβιριστει με κατι μινι καλαμαροειδη). Τεσπα δεν εχει σημασια τι ακριβως ηταν, σημασια εχει πως δεν μου πολυγεμιζε το ματι ολο αυτο (λογω υλικων), ωστοσο το εφαγα και ηταν νοστιμοτατο. Σιγουρα οχι κατι που θα ετρωγα σε καθημερινη βαση, αλλα δε με χαλασε και η εμπειρια γενικα. Στο κατω κατω οταν ταξιδευεις σε μια ξενη χωρα μερος της ολης εμπειριας ειναι να δοκιμαζεις και τα τοπικα φαγητα, με τη λογικη πως μπορεις να φας ψητομεσογειακοδεσυμμαζευεται 360 μερες το χρονο αν θελεις. Ε τις 5 που θα εισαι σε μια αλλη χωρα μην ψαχνεις το ιδιο, αλλα δες κατι νεο. Kαι να συμπληρωσω. Οσες φορες εχει τυχει να παω για φαγητο καπου που εχει γκουρμε ή εστω wannabe γκουρμε, παραγγελνω το πιο περιεργο φαγητο του καταλογου. Για τους παραπανω λογους και για την εμπειρια. Οταν ειναι να φαω κατι καθαρα για να πεθανω απο το γεμισμα του στομαχιου μου θα φαω πιτογυρα στο σουβλατζιδικο της γειτονιας πχ. 2
bluesattack Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Παντως για μενα γκουρμε δεν σημαινει απαραιτητα πανακριβα εξωτικα υλικα και καποια ''υψηλη'' αισθητικη σερβιρισματος του αλλα γνωσεις για την επιλογη των υλικων το και για το δεσιμο αυτων.Και φυσικα γνωσεις για τις διαφορες τεχνικες μαγειρεματος εννοειται.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις σαν βαση οικειες γευσεις .Και φυσικα επιλογη των καταλληλων προμηθευτων που θα προσφερουν υψηλης ποιοτητας (φρεσκα)προιοντα.Γκουρμε μπορει να ειναι και η κουζινα της γιαγιας , οποιουδηποτε του αρεσει η μαγειρικη , και ας μην υπαρχει πολυμηνη αναμονη (Μπηκε και η ..ροκα στα σαλονια των Αθηνων και εγινε ξαφνικα ''γκουρμε'') Και μια που αναφερθηκε το φουαγκρα ,λιγο οφτοπικ βεβαια http://www.tovima.gr/world/article/?aid=455813&h1=true 2
tehAllantin Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 ναι, είναι ΑΗΔΙΑ! http://www.tovima.gr/world/article/?aid=455813&h1=true καλα, όσο για το "Πρώτον, για λόγους δημόσιας υγείας καθώς το πασίγνωστο έδεσμα θεωρείται εξαιρετικά παχυντικό και επιβλαβές. " απλά κλαίω!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα