pournaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Οχι μαλακια δεν μπορεις να το ονομασεις οπως δεν μπορεις να ονομασεις μαλακια ενα πινακα του Botticelli,η μια ταινια του Αιζενσταιν ,μπορεις ομως καλιστα να πεις πως δεν σου αρεσει .Εκει ειναι η διαφωνια μας . Ναι, εχεις δικιο, αυτο ηθελα να πω, απλα δε διευκρινησα οτι το μαλακια θα το πω στον εαυτο μου, ουτε θα βγω να προσπαθησω να πεισω τους υπολοιπους να μην το φανε. Ειναι η αυθορμητη εκφραση της στιγμης, οταν τρως κατι και δε σου αρεσει... "πωωω, μαλακια ειναι" 4
Cossutius. Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μια χαρά μπορεις να κρίνεις ως μ@λ@κι@ το οτιδήποτε. Ειτε ειναι φαγητό είτε τραγούδι, είτε υπηρεσία, είτε πίνακας. Σε κάθε περίπτωση φυσικά κρίνεις με διαφορετικά κριτήρια. Στο πρώτο βάση των γευστικών σου γούστων, στο δευτερο βάση των ακουσμάτων που αρέσκεσαι να ακους, στο τρίτο βάση της ποιότητας της υπηρεσίας και στο 4ο βαση της εικόνας που σου παρουσιάζει. Ειδικά ο πίνακας. Ποιος ειπε οτι ο Πικασό π.χ. αρέσει σε όλους? Άσχετα αν έχουν γνώσεις απο τέχνη. Ο μοντερισμός δεν ειναι στη κουλτούρα του καθενός. Σκοπός ειναι πριν κρίνεις βέβαια να το ψάξεις. Στη δεδομένη φάση, υπάρχουν φαγητά και φαγητά. Κάποια θα μας αρέσουν κάποια όχι.
Liverpool89 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μπεικον παιζει να εχω φαι μονο δυο φορες στην ζωη μου και αυτο σε κοτοπουλο σουβλακι που το καθε κομματι ηταν τυλιγμενο με ενα μπεικον...
zio10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μπεικον παιζει να εχω φαι μονο δυο φορες στην ζωη μου και αυτο σε κοτοπουλο σουβλακι που το καθε κομματι ηταν τυλιγμενο με ενα μπεικον... Απίστευτο! Δεν πίστευα ότι υπάρχουν άνθρωποι (εκτός των χορτοφάγων) που δεν τρώνε μπέικον! 1
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Bacon τρώμε, αλλά όχι καραμελωμένο. >implying οτι διαβασες την ετικετα ή ξερεις πως φτιαχνεται το μπεικον. 1
*nenya* Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Όπως και να φτιάχνεται, τουλάχιστον δεν έχει την γλυκύτητα μιας σάλτσας μελιού
kuzko21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 To πιασαμε η γενικευση που εγινε απο τον OP και του κατεβασατε οτι ειχατε στο κεφαλι σας γινεται τωρα απο εσας. ο OP , ειναι μαλακας που βρηκε τις γευσεις που δοκιμασε , εξω απο τα γουστα του , αλλα οποιος δεν βαζει ενα κιλο μαρμελαδα πανω απο το steak του ειναι στενόμυαλος τουλαχιστον! ποσο δυσκολο ειναι να γινει αντιληπτή η υποκειμενικοτητα πια? τοσο δυσκολο? 2
DhZou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ρε συ δε με νοιάζει αν στα συστατικά του έχει και ζάχαρη ως συντηρητικό πχ. Αν γενικά όταν το μαγειρεύω και το τρώω η γεύση του δεν είναι γλυκιά δεν με απασχολεί τι έχει μέσα. Αν όμως το τηγανίσεις εσύ με μία κούπα ζάχαρη θα μου ρθει αναγούλα! 1
fatals Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Gourmet δεν είναι τα υλικά απ'τον Άρη,αλλά ένα απλό πιάτο με 3-4 υλικά ΑΑ ποιότητας, εκτελεσμένα άψογα. Μια στο τόσο (γιατί δεν το επιτρέπει και το πορτοφόλι) τραβάει η όρεξη..
gigisoni Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ειδικά ο πίνακας. Ποιος ειπε οτι ο Πικασό π.χ. αρέσει σε όλους? Άσχετα αν έχουν γνώσεις απο τέχνη. Ο μοντερισμός δεν ειναι στη κουλτούρα του καθενός. Άλλο να λες παράδειγμα, ότι δεν μου αρέσει η τέχνη του Πικάσο για τον τάδε και δείνα λόγο, και να το δικαιολογείς, πχ προτιμώ τον ρεαλισμό και εποχή αναγέννησης, ωραία τοπία και πρόσωπα πχ, και άλλο να δηλώνεις ότι ο Πικάσο έριχνε πιτσιλιές και ζωγράφιζε όπως ζωγραφίζει ο 2χρονος ανιψιός σου. Στην πρώτη περίπτωση εκφράζεις υποκειμενικότητα και την δικαιολογείς, στην δεύτερη περίπτωση απλά αποδεικνύεις το πόσο άσχετος είσαι με το τι ήταν τέχνη, πού οδήγησε την τέχνη ο Πικάσο και το πόσο επηρέασε αυτήν και γενικά τον κόσμο του 20ου αιώνα. 2
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Gourmet δεν είναι τα υλικά απ'τον Άρη,αλλά ένα απλό πιάτο με 3-4 υλικά ΑΑ ποιότητας, εκτελεσμένα άψογα. Μια στο τόσο (γιατί δεν το επιτρέπει και το πορτοφόλι) τραβάει η όρεξη.. Τωρα πας να βγαλεις ακρη με ατομα που νομιζουν οτι υπαρχει μια ντοματα, ενα πορτοκαλι και μια πατατα σε ολο τον πλανητη? 2
Liverpool89 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 @τουφα... Τα μηδενιζεις ολα οταν μιλας απολυτα... Νταξ δεν ειναι ολοι τους μεσα στα εστιατορια για να τα ξερουν ολα... Δειξε ανοχη/ εξηγησε τους αν γουσταρεις καο προτεινε πιατα γευση υλικα να δοκιμασουν.. Οχι να τους λες καθιστε φατε πατατες γιατι μονο αυτο θεωρειτε φαγητο.. Μεγαλο λαθος..
Toufas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μα δεν ειπα αυτο, ειπα οτι οταν καποιος νομιζει πως δεν ξερει απο τα βασικα υλικα, δεν μπορει να καταλαβει το κοστος που εχει και ετσι του φενεται περιεργο να ειναι ενα πιατο ακριβο με "απλα" υλικα μονο και απο ονομα. Δεν ειναι ιδιες ολες οι ντοματες, ουτε σαν γευση ουτε σαν κοστος, αλλα οταν δουν ντοματα με κατι νομιζουν οτι μιλαμε για ντοματες τιγκα στην νερουλη γευση που παιρνουμε εκτος εποχης ή για υπεργινομενες ντοματες "για σαλτσα". Οσο για τις πατατες, ειναι reference σε πιο παλια κουβεντα εδω μεσα. Δεν ειναι ολες οι πατατες ιδιες, δεν κανουν ολες για τηγανι/ψητες/πουρε γιατι μιλαμε για ενα φυτο που εχει ~4000 διαφορετικες ποικιλιες, αλλα μερικοι νομιζουν πως μιλαμε για ενα φυτο και μονο. Πραγματικα αστειο οταν στην ελλαδα τις χαρακτηριζουν απο το μερος καταγωγης, και οχι απο το ειδος τους, οπως κανουν και με τα πιο πολλα λαχανικα Και εγω τα μηδενιζω? Ο αλλος εφαγε ενα ακυρο πιατο σε ενα ακυρο μαγαζι και εγραψε οτι ολα αυτα ειναι για το πεος, και οχι η επιλογη του στο μαγαζι που πηγε. Σαν τον αλλον που ειχε στειλει email στον λαζαρου για το ποσο χρεωνει ενα κιλο σαργους στο βαρουλκο.... Btw, η πατατα ειναι η ηρωινη μου, απο τα πιο αγαπημενα μου υλικα. 2
zio10 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 @τουφα... Τα μηδενιζεις ολα οταν μιλας απολυτα... Νταξ δεν ειναι ολοι τους μεσα στα εστιατορια για να τα ξερουν ολα... Δειξε ανοχη/ εξηγησε τους αν γουσταρεις καο προτεινε πιατα γευση υλικα να δοκιμασουν.. Οχι να τους λες καθιστε φατε πατατες γιατι μονο αυτο θεωρειτε φαγητο.. Μεγαλο λαθος.. Συμφωνώ αλλά είναι το ίδιο μηδένισμα με αυτούς που λένε "αυτά είναι μαλακίες, φάτε παϊδάκια και μπριζόλες"
evabb Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Εγω λεω παλι οτι μαλλον εφαγες εσυ την σαλτσα φτιαγμενη λαθος και οτι δεν γινεται να μην σου αρεσει ο συνδιασμος γλυκο με χοιρινο. Εκτος αν εισαι ανωμαλος και δεν τρως μπεικον... με το που διαβασα το ποστ σου μου ηρθε κατευθειαν μηλα με μπεικον στον φουρνου που ειχε φτιαξει μια συναδελφος μια φορα. ηταν μιλαμε οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοονειροοοοο! «χωριατικο» φαγητο μεν αλλα ηταν απιθανο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα