bluesattack Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό που λόγω της αφραγκίας, τα φέρν(ουμε)ετε όλα στα μέτρα σ(μ)ας έχει πολύ πλάκα... Όταν ένα πιάτο απαιτεί άπειρο χρόνο παρασκευής και συγκεκριμένα υλικά κλπ κλπ, είναι λογικό να χρεώνεται αντίστοιχα. Το αν είναι καλό ή όχι εξαρτάται απο τα γούστα του καθενός... Επειδη παντως το φαγητο δεν ειναι απο τα εργα τεχνης που αμα λαχει κρυβουν ενα...φοβερο βαθυ νοημα που σου αποκαλυπτεται μονο αν το πληρωσεις αδρα και μονο αν εχεις μανουαλ η εχεις παρακολουθησει την διαδρομη του καλλιτεχνη και τους.. προσωπικους του δαιμονες, ο απολυτος κριτης ειναι ο ουρανισκος.Αν δεν σου αρεσει , ναι το ονομασεις παπαρια φυσικα.Οποιος φοβαται μην θεωρει ανιδεος απο την γκουρμε παρεα η μην παρεξηγηθει ο μαιτρ...μπορει να το καταπιει σαν μουρουνολαδο Ειλικρινα, βαζεις το πιατο που το εχει ενα εστιατοριο σε ολο τον πλανητη σαν χειροτερο? Τραγελαφικος οσο δεν παει. Πως φαινεται το αγχος του επαγγελματια.Μην φοβασαι δεν θελω να παρασυρω το κοινο .Σιγα μην εψαχνα να βρω και που σερβιρεται η.. μινιμαλιστικη μπουρδιτσα
Pablo_Hasan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 εξαρτάται τον ανθρωπο, ειχα πάει με κάτι τυπους απο τον στρατό σε κινέζικο και δεν μπορούσα να φάνε τα asia noodles και την σαλτσα σογιας...
kuzko21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ρε αχρείε διάβασε κανά χρόνο για τον πικασο , διάβασε κανά χρόνο για την ιστορία της γκερνικας , πανε δεστην απο κοντά για καμία βδομάδα και μετά μιλά μας.Γιατί άμα δεν γλυψεις ένα πίνακα τι να καταλάβει το μάτι σου. 1
bluesattack Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μια χαρά μπορεις να κρίνεις ως μ@λ@κι@ το οτιδήποτε. Ειτε ειναι φαγητό είτε τραγούδι, είτε υπηρεσία, είτε πίνακας. Σε κάθε περίπτωση φυσικά κρίνεις με διαφορετικά κριτήρια. Στο πρώτο βάση των γευστικών σου γούστων, στο δευτερο βάση των ακουσμάτων που αρέσκεσαι να ακους, στο τρίτο βάση της ποιότητας της υπηρεσίας και στο 4ο βαση της εικόνας που σου παρουσιάζει. Ειδικά ο πίνακας. Ποιος ειπε οτι ο Πικασό π.χ. αρέσει σε όλους? Άσχετα αν έχουν γνώσεις απο τέχνη. Ο μοντερισμός δεν ειναι στη κουλτούρα του καθενός. Υπερτιμημενες και οι γνωσεις περι τεχνης .Εκατσα μια μερα και ειδα ενα καρο ντοκυμαντερ για τον Πικασο.Ειδα,ιντερνικα φυσικα , ολα του τα εργα , διαβασα για τις επιρροες και τις περιοδους του.Αλλαξε η αρχικη μου εντυπωση ? Οχι.Θα εβαζα ενα πινακα στο σαλονι μου (και για να προλαβω γελακια, αντιγραφο ) ? Ουτε για αστειο. 2
Anorymous Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Το gourmet ειναι βλακιες και υπερεκτιμημενα οκ μπορει ενα φαι να ειναι γαματο και να εχει ΑΑΑΑ υλικα αλλα το παρακανουν. Εχω φαει πχ κοτοπουλο αλα κρεμ σε πολυ καλο εστιατοριο και εγω φαει και σε πιτσαρια ηταν και τα ιδια εξισου γαματα το ενα εκανε ομως 4 φορες την τιμη του αλλου. Και επισης εχω φαει και σε μεγαλο εστιατοριο και δεν μου αρεσε και το ιδιο ισχυει και στα γλυκα υπαρχουν μερικα ζαχαροπλαστεια που τσαμπα εχουν παρει το ονομα που εχουν παρει. 1
bluesattack Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι αυτοι που τρωνε τα γκουρμε αναγνωριζουν τα υλικα που εχει μεσα το πιατο και η σως ? Ειμαι σιγουρος οτι @@ ξερουν οι περισσοτεροι.Οι ''γνωσεις'' τους αρχιζουν και τελειωνουν στο μου αρεσε-δεν μου αρεσε. 1
gatokoritso Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 ποτε δεν επεσα στη διαδικασια του γκουρμε φαγητου.ειναι απλα φαι εφόσον ειναι μαγειρεμενο σωστα και εχει καλη γευση ειμαι οκ.το να καθομαι να πληρωνω ενα σωρο λεφτα για μια "γευστικη εμπειρια" και μετα απο τη δοκιμη να μουγκριζω σαν τη μεγενακη για να δικαιολογήσω το ξεπαραδιασμα με αφηνει παγερα αδιαφορη. 1
kuzko21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Γιατι αυτοι που τρωνε τα γκουρμε αναγνωριζουν τα υλικα που εχει μεσα το πιατο και η σως ? Ειμαι σιγουρος οτι @@ ξερουν οι περισσοτεροι.Οι ''γνωσεις'' τους αρχιζουν και τελειωνουν στο μου αρεσε-δεν μου αρεσε. αν το καλοσκεφτεις , η μαλλον αν ΔΕΝ το καλοσκεφτεις , ετσι ακριβως πρεπει να γινεται. @@ ξερω και @@ θελω να ξερω , ειτε εφαγα το σουπερ ουαου γκουρμέ πιατο ειτε εφαγα το σκατα του κυρ Αντωνη απ την καντινα. ειτε ειδα μια καρβουνογραφια του Κλιμντ ειτε ειδα μια καρβουτετοια της γκομενας μου! μαρεσε ? ναι , ωραια θα το ξαναφαω! δε μαρεσε ? ε αμα με ρωτησει κανεις θα το πω , δεν πα να ειχε μεσα μπεικον απο κοαλα υμαλαιων. εχετε βαλθει να αξιολογησετε αντικειμενικα την υποκειμενικοτητα!
Anorymous Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 ποτε δεν επεσα στη διαδικασια του γκουρμε φαγητου.ειναι απλα φαι εφόσον ειναι μαγειρεμενο σωστα και εχει καλη γευση ειμαι οκ.το να καθομαι να πληρωνω ενα σωρο λεφτα για μια "γευστικη εμπειρια" και μετα απο τη δοκιμη να μουγκριζω σαν τη μεγενακη για να δικαιολογήσω το ξεπαραδιασμα με αφηνει παγερα αδιαφορη. Συμφωνω απολυτα για μενα ειναι πανω απο ολα η γευση και αν ειναι μαγειρεμενα σωστα.
mathsrule Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μα δεν ειπα αυτο, ειπα οτι οταν καποιος νομιζει πως δεν ξερει απο τα βασικα υλικα, δεν μπορει να καταλαβει το κοστος που εχει και ετσι του φενεται περιεργο να ειναι ενα πιατο ακριβο με "απλα" υλικα μονο και απο ονομα. Δεν ειναι ιδιες ολες οι ντοματες, ουτε σαν γευση ουτε σαν κοστος, αλλα οταν δουν ντοματα με κατι νομιζουν οτι μιλαμε για ντοματες τιγκα στην νερουλη γευση που παιρνουμε εκτος εποχης ή για υπεργινομενες ντοματες "για σαλτσα". Οσο για τις πατατες, ειναι reference σε πιο παλια κουβεντα εδω μεσα. Δεν ειναι ολες οι πατατες ιδιες, δεν κανουν ολες για τηγανι/ψητες/πουρε γιατι μιλαμε για ενα φυτο που εχει ~4000 διαφορετικες ποικιλιες, αλλα μερικοι νομιζουν πως μιλαμε για ενα φυτο και μονο. Πραγματικα αστειο οταν στην ελλαδα τις χαρακτηριζουν απο το μερος καταγωγης, και οχι απο το ειδος τους, οπως κανουν και με τα πιο πολλα λαχανικα Και εγω τα μηδενιζω? Ο αλλος εφαγε ενα ακυρο πιατο σε ενα ακυρο μαγαζι και εγραψε οτι ολα αυτα ειναι για το πεος, και οχι η επιλογη του στο μαγαζι που πηγε. Σαν τον αλλον που ειχε στειλει email στον λαζαρου για το ποσο χρεωνει ενα κιλο σαργους στο βαρουλκο.... Btw, η πατατα ειναι η ηρωινη μου, απο τα πιο αγαπημενα μου υλικα. Απλά για την ιστορία: ο πατέρας μου είναι εδώ και 20 χρόνια υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου σε τεράστια, παγκοσμίου φήμης εταιρίας αλλαντικών. Με έχει σύρει και μου έχει δώσει να δοκιμάσω παντός φύσεως κρέατα ανά τα χρόνια και δεν είναι λίγες οι φορές που με έχει πάει στο εργοστάσιο. Συνεπώς, γίνεται ευκόλως αντιληπτό το γεγονός ότι έχω δοκιμάσει κάπου στους άπειρους συνδυασμούς με αλλαντικά και κρέατα. Ε, το αρνί με χυμό φράουλας και πορτοκάλι δεν ταιριάζει καθόλου, πώς να το κάνουμε! Όπως αντίστοιχα κάτι που διάβασα σχετικά με το καραμελωμένο μπέικον. Πραγματικά εκπλήσσομαι που διαβάζω τέτοια πράγματα από ένα άτομο του χώρου. Υ.Γ. Όσον αφορά την επεξεργαστική προεργασία που περνάει το μπέικον, επειδή τυχαίνει να την έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες φορές, δεν κρύβει κάτι το τόσο περίεργο που άφησες να εννοηθεί από το post σου. Μήπως μίλαγες για κάποιο άλλο προϊόν;
bluesattack Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 εχετε βαλθει να αξιολογησετε αντικειμενικα την υποκειμενικοτητα! Εγω ειμαι μαζι σου και γελαω με αυτη την ελιτιστικη συχνα συμπεριφορα ειδημονων (με η χωρις εισαγωγικα) που αγωνιουν να διαφοροποιηθουν απο την πλεμπα 3
Fotis13 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 αν το καλοσκεφτεις , η μαλλον αν ΔΕΝ το καλοσκεφτεις , ετσι ακριβως πρεπει να γινεται. @@ ξερω και @@ θελω να ξερω , ειτε εφαγα το σουπερ ουαου γκουρμέ πιατο ειτε εφαγα το σκατα του κυρ Αντωνη απ την καντινα. ειτε ειδα μια καρβουνογραφια του Κλιμντ ειτε ειδα μια καρβουτετοια της γκομενας μου! μαρεσε ? ναι , ωραια θα το ξαναφαω! δε μαρεσε ? ε αμα με ρωτησει κανεις θα το πω , δεν πα να ειχε μεσα μπεικον απο κοαλα υμαλαιων. εχετε βαλθει να αξιολογησετε αντικειμενικα την υποκειμενικοτητα! Δηλαδη αν δεν σου αρεσει εσενα η Johanson αυτο ειναι υποκειμενικο η' εσυ εισαι χωρις γουστο?Και τελικα αν ισχυε το σκεπτικο σου θα ειμασταν ακομα πιθικοι ... Καποια πραγματα ειναι σταθερες σε αυτον τον κοσμο οπως ο Πικασο ειναι μεγαλος ζωγραφος ετσι και καποιοι σεφ ειναι εξαιρετικοι σε αυτο που κανουν και για αυτο τον λογο ακριβοπληρωνονται και στα εστιατορια τους εχει λιστα μηνων για να κλεισεις σε αντιθεση με τον μπαμπη που κανει σουβλακια στο Αιγαλεω Η γνωμη σας πολυ μικρη σημασια εχει λοιπον απλα υπερτονιζει τον βαθμο ασχετοσυνης ,κομπλεξ και για μερικους απο εσας την ελλειψη γευστικων και οχι μονο εμπειριων λογω αντικειμενικων συνθηκων . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα