Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα θυμόμαστε οι περισσότεροι τη περίπτωση της 16χρονης κοπέλας απ το Ρέθυμνο η οποία όπως υποστηρίχθηκε "παρέσυρε" 3 "πιτσιρικάδες", (17,19 και 23 ετών) για να πιούνε και εν τέλη πέθανε στο νοσοκομείο.

Είχαν ειπωθεί πολλά εκείνη τη περίοδο και μπορούσε κανεις να διαβάσει σε διάφορα σάιτ αλλά ακόμα και σε δηλώσεις, πως η κοπέλα ηταν αυτή που έφταιγε, αυτή τους παρέσυρε, τα "παλικάρια" δε μπορουσαν να αρνηθουν κτλ κτλ, αποδεικνυοντας πόσο πουριτανή κοινωνία έχουμε. Ορισμένες φορές μάλιστα, μπορουσε να διαβάσει κανεις, και γυναικείες απόψεις κατά της πιτσιρίκας.

Έχουμε λοιπόν νέα στοιχεία και νέο κατηγορητήριο 4 χρόνια μετά το θάνατο της μικρής.

Απ ότι λοιπόν φαίνεται  αυτοί την παρέσυραν δίνοντάς της μισό μπουκάλι ουίσκι, ύστερα μάλιστα από νηστεία.και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου προσπάθησαν να την βιάσουν.

Οι πιτσιρικάδες και οι 2 γιατροί που ανέλαβαν την κοπέλα, πάνε σε δίκη.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τώρα τους δύο νεαρούς είναι αυτές της θανατηφόρας έκθεσης και του βιασμού, ενώ μαζί τους κατηγορούνται και δύο γιατροί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

http://news.pathfinder.gr/greece/localnews/971732.html

(το άκουσα και στο ραδιόφωνο του sky το νέο, οπότε δε παίζει να είναι μουφα η είδηση)

Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα λάμψει η αλήθεια και για την 16χρονη Βουλγάρα στην Αμάρυνθο που όπως ειπώθηκε τότε...της άρεσε το ομαδικό σεξ...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σαπίσουν στην ψειρού οι αλήτες*, ειδικά εάν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στη δεύτερη παράγραφο του ΟP...

Εύχομαι κάποτε να αντιληφθεί η κοινωνία του Ρεθύμνου, το πόσο μεγάλη ευθύνη φέρουν οι γονείς σε τέτοια περιστατικά. Παρασύρθηκε ο 23χρονος από την πιτσιρίκα, ε; Ρε τραβάτε στο διάολο καραγκιόζηδες...

Στο Ρέθυμνο και στις γύρω περιοχές καταγράφονται συχνότατα κι άλλα τραγικά συμβάντα, κυρίως τροχαία ατυχήματα, με θύματα νέους ανθρώπους. Όλως τυχαίως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί κοινό παράγοντα στο σύνολο τέτοιων περιπτώσεων.

Άλλα όταν έχεις μεγαλώσει τα παιδιά σου με τη νοοτροπία της τζάμπα μαγκιάς, της αντίληψης πως ο ανδρισμός μετριέται σε λίτρα "Τζώνι" και πως οι γυναίκες αποτελούν κτήμα του εκάστοτε υπέρβαρου βλαχοκάγκουρα μπουχέσα, τι περιμένεις;

*    Για να μη μου παρεξηγηθεί κανείς, χρησιμοποιώ ένα περισσότερο πολιτικά ορθό όρο.

**  Διευκρινίζω, μη μου λένε πως είμαι και εμπαθής.  

Επεξ/σία από N3k21
  • Like 25
Δημοσ.

Προσωπικά δε με ενόχλησε τόσο η αντιδραση της τοπικης κοινωνίας που ηταν αναμενόμενη (κάτι παρομοιο ειχαμε δει στην Αμάρυνθο), όσο οι αντιδράσεις γενικά. Δε μπορει τωρα να βγαίνουν άνθρωποι στη τηλεόραση ή στο ράδιο που υποτίθεται πως έχουν ένα Α επιπεδο και να εναντιώνονταν έμμεσα ή άμεσα στο ανηλικο κορίτσι, τη στιγμη που εμπλέκονται 2 ενήλικοι στην υπόθεση. Να μην αναφερθούμε στο διαδίκτυο τι εμετικά σχόλια διαβάζαμε.

Θυμάμαι και το τοπικ που ειχε ανοιχτεί παλαιότερα εδω με την 13χρονη που κλεφτηκε με τον αλλοδαπό.  Ο κόσμος δε ξέρει τι λέει ορισμένες φορές. Απιστευτος πουριτανισμός. 

Να μου πεις οταν υπάρχουν ακόμα νοοτροπίες του τύπου "τον άντρα τον θέλω άντρα, να πιάνει τη πέτρα και να τη στιβει και να ριχνει και καμια σφαλιάρα", αντιλαμβάνεται κανεις που ζούμε. 

Θεωρούσα πως ειναι μια μειοψηφία όσοι τα λένε αυτά. Πολλές φορές βέβαια εκπλήσσομαι.

• Like 4
Δημοσ.

N3k21 φαντάζομαι μιλάς για το περιστατικό με το θανατηφόρο τροχαίο με εμπλεκόμενους έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, έτσι; Πρόσφατα έγινε η δίκη... Όπου αν θυμάμαι καλά στο αμάξι του πρώτου επέβαιναν και συγγενείς του... ντάξει το διάβαζα και δεν το πίστευα, ποιός γονέας θα το έκανε αυτό; 

Κοσσούτιε δυστυχώς δεν είναι μειοψηφία... το κλειδί είναι στη λέξη «επίπεδο». Το οποίο, ο μέσος έλληνας (όπως και ο μέσος άνθρωπος γενικά) δεν έχει. Εννοείται βέβαια πως σε αυτό παίζουν ρόλο «μικροπράγματα», μεταβλητές που οδηγούν τους περισσότερους από εμάς (χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω) να υιοθετούν πρόωρα μια Χ στάση. Όσο παραμένουμε προκατειλλημένοι με την ηλικία, την εθνικότητα, με το φύλο ή δεν ξέρω και γω τι άλλο (πιάνω όλα τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν, δεν είναι πολιτικό το σχόλιο), τόσο τέτοιες απόψεις θα διαιωνίζονται.

• Like 3
Δημοσ.

Cossutius συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Προσθέτω απλά, θέλοντας να τονίσω την υποκρισία της κοινωνίας μας, πως ο Πακιστανός βιαστής της Πάρου (για τον οποίο κατά τ' άλλα εύχομαι τα χειρότερα, ελπίζω να ζήσει φάσεις α λα "midnight express") χαρακτηρίστηκε εύκολα και γρήγορα ως "ανθρωπόμορφο κτήνος". 

Όταν όμως η κατάσταση αντιστρέφεται και το θύμα είναι μετανάστης (π.χ. περίπτωση Αμαρύνθου), τότε κάνουμε τα στραβά μάτια, δικαιολογώντας τον Έλληνα θύτη ή, ακόμα χειρότερα, εμμέσως επιβραβεύουμε την πράξη του. Ξεφτίλα.

Η περίπτωση του Ρεθύμνου, παρότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν Έλληνες, δε διαφέρει κατά πολύ. Ο άντρας ο πολλά βαρύς και η προκλητική πιτσιρίκα. Αίσχος.

Δυστυχώς, ειδικά στην Κρήτη τέτοιες σάπιες αντιλήψεις όχι απλά υπάρχουν, αλλά είναι και εντονότερες απ' ότι σε άλλες περιοχές.

N3k21 φαντάζομαι μιλάς για το περιστατικό με το θανατηφόρο τροχαίο με εμπλεκόμενους έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, έτσι; Πρόσφατα έγινε η δίκη... Όπου αν θυμάμαι καλά στο αμάξι του πρώτου επέβαιναν και συγγενείς του... ντάξει το διάβαζα και δεν το πίστευα, ποιός γονέας θα το έκανε αυτό; 

Αkpe, δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό είναι απλά ένα από τα πολλά που συμβαίνουν συχνότατα στις εν λόγω περιοχές. Τέτοια ατυχήματα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση εκεί, απλά δε λαμβάνουν ανάλογης αντιμετώπισης από τα ΜΜΕ.

• Like 8
Δημοσ.
Όταν όμως η κατάσταση αντιστρέφεται και το θύμα είναι μετανάστης (π.χ. περίπτωση Αμαρύνθου), τότε κάνουμε τα στραβά μάτια, δικαιολογώντας τον Έλληνα θύτη ή, ακόμα χειρότερα, εμμέσως επιβραβεύουμε την πράξη του. Ξεφτίλα.

Όχι απλά επιβραβεύτηκε η πράξη τους στην Αμάρυνθο.

Τους έθιγε συνέχεια τον ανδρισμό τους. Τι θέλατε να κάνουν τα παιδιά;» λέει ένας νεαρός από τη στενή παρέα των τεσσάρων. «Τι σημαίνει τους έθιγε τον ανδρισμό τους;» ρωτώ (δημοσιογράφος Δ. Κρουσταλλη). «Να, τους έλεγε ότι δεν ξέρουν τίποτα από σεξ, τους προκαλούσε» [...] «Αν σταματήσετε εσείς οι δημοσιογράφοι, τα παιδιά θα γυρίσουν στο σχολείο τους. Κι αν έγινε βιασμός, δεν πειράζει. Μικρά είναι, θα ξεχάσουν» λέει ένας 65χρονος έμπορος στον παραλιακό δρόμο του χωριού.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν 40 μάρτυρες υπερ των πιτσιρικάδων και κανεις υπερ της κοπέλας. Ολοι μιλησαν για "ερωτικη συνευρεση με τη θέληση της κοπέλας". Τα στοιχεία ειναι ολα φυσικά υπερ τους. Αυτο βέβαια που δεν έγινε στο τοτε δικαστηριο (εξου και ο λόγος που ο φάκελος έχει ξανανοίξει απ ότι άκουσα), ειναι πως ουδέποτε ηρθε ειδικός ψυχολόγος να πάρει κατάθεση απ τη μικρή και τους μαθητές αλλά ακόμα και το βιντεο που ειχαν τραβήξει, είχε εξαφανιστεί...τι λόγο άραγε ειχαν να εξαφανισουν το βιντεο???

• Like 2
Δημοσ.

Βιασμός η όχι, απο τη στιγμή που υπάρχει ΘΑΝΑΤΟΣ (εκτος αυτοκτονίας), υπάρχει πρόβλημα... πρέπει να αναλογιθούν ευθύνες!

Δηλαδή τι θα πεί τους έθιξε τον ανδρισμό, εντάξει ρε φίλε, κοπέλες είναι, τα λένε αυτά, απλά σταμάτα να είσαι μαζί της και τράβα σε άλλη πυ αναγνωρίζει τον ανδρισμό. τι λέμε τώρα! φυλακή και ξύλο!

• Like 4
Δημοσ.

[...] «Αν σταματήσετε εσείς οι δημοσιογράφοι, τα παιδιά θα γυρίσουν στο σχολείο τους. Κι αν έγινε βιασμός, δεν πειράζει. Μικρά είναι, θα ξεχάσουν» λέει ένας 65χρονος έμπορος στον παραλιακό δρόμο του χωριού.

Κρατιέμαι... ΟΡΙΑΚΑ.

• Like 13
Δημοσ.

Βασικα ξερετε εγω που απορω με αυτους τους τυπαδες..

Οτι θα χουν καμια αδερφη ή θα κανουν καμια κορη και θα τρεμει το φιλοκαρδη τους..

Δεν σκεφτονται οτι αυτο που εκαναν μπορει καποιος αλλος να το εκανε στην κορη τους ή στην αδερφη τους...

Ετσι τους μαθαινουν και μετα τους δινουν και αλλοθι...

Ρε ξυλο μεσα στην στενη επι μια εβδομαδα, και μετα στειλτους στην φυλακη μα καλοπερασουν..

Ποιος με λεει εμενα οτι αυριο μεθαυριο που θα ξεχαστει δεν το ξανακανουν...

• Like 4
Δημοσ.

ντάξ.. μλκία που πέθανε άτομο σε τέτοια ηλικία, αλλά απο τα λίγα που κατάλαβα η κοπελιά "τρωγότανε" (τπτ κακό σε αυτό βέβαια) τώρα και κανένας δεν φέρνετε να την έβαλε με το ζόρι να τα τσούξει ή να πάει μαζί τους "βόλτα".. τώρα αν αυτή με μισό μπουκάλι βγήκε off και στο νοσοκομείο την πάτησαν 3-4 γλυκόζες οι ευθύνες πρέπει αν πέσουν στους ιατρούς για το θάνατο της κοπέλας και όχι στους κάνκαρους για θανατηφόρα έκθεση σε αλκοόλ. μη λέμε και ότι θέλουμε, όλοι σε εκείνη την ηλικία πίναμε τα άντερά μας και κανένας ιδιοκτήτης μαγαζιού-κάβας ή και γονιός δεν πήγε μέσα.   

Δημοσ.

όλοι σε εκείνη την ηλικία πίναμε τα άντερά μας και κανένας ιδιοκτήτης μαγαζιού-κάβας ή και γονιός δεν πήγε μέσα.   

First step in solving any problem is recognizing there is one.

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδη εγω αν βγω με μια κοπελα πρεπει να την κανω τυφλα μετα να την π@δηξω και να την στειλω στο νοσοκομειο;;

Μην με τρελαινεται τωρα...

Δηλαδη δεν πρεπει να την παροτρεινω να σταματισει να πινει γιατι μετα θα πρεπει να παει σπιτι ειδικα σε τοση μικρη ηλικια και θα χει θεμα...

Ολα αυτα εγω τα ακουω βερεσε.. Δηλαδη εισαι πανω στην γκαυλα σου να το καταλαβω, αλλα οταν φερεσαι σαν ψυχοπαθης/ανωμαλος εχεις θεμα που πρεπει να το διορθωσεις..

Φταιει η κοπελα που ηπιε, αλλα εγω που την εκμεταλλευτηκα ειμαι αθωα περιστερα.. Αρε ελληναρες βουρβουλα που θελουμε ολοι μας να στρωσουμε μυαλα...

• Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα όλα τα περι "τους παρέσυρε" κλπ είναι κάτι παραπάνω από εμετικά και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού.

Από την άλλη τώρα, από τα λίγα που ξέρω νομικά (IANAL), ένοχος για θανατηφόρα έκθεση είναι αυτός ο οποίος οδηγεί το θύμα να πράξει κάτι με κίνδυνο της ζωής του χρησιμοποιώντας μη κοινωνικά αποδεκτούς μηχανισμούς. Για παράδειγμα, αν σου πω "κολώνεις να πηδήξεις από το μπαλκόνι" και πηδήξεις, είσαι απλά χαζός. Αν όμως σου πω "ανεβαίνουν από τις σκάλες να μας σκοτώσουν, πήδα να σωθούμε" τότε πιθανότατα είμαι ένοχος (επειδή χρησιμοποιώ το φόβο σου για τη σωματική σου ακεραιότητα, μηχανισμός που δεν είναι αποδεκτός κοινωνικά ως μέσο επηρρεασμού συμπεριφοράς).

Δε νομίζω λοιπόν ότι ρεαλιστικά στέκει η κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση εκτός κι αν θέλει κανείς να υποστηρίξει ότι η επικίνδυνη συμπεριφορά (υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ) ήταν αποτέλεσμα... ξέρω γω; Της ίδιας της κατανάλωσης αλκοόλ; Δηλαδή τη μέθυσαν με σκοπό να τη μεθύσουν κι άλλο; Εγώ δε θα τους έκρινα ένοχους γι' αυτό όσο και να πιστεύω προσωπικά ότι πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο.

Επίσης δε νομίζω ότι τα παιδιά είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω του νομικού ορισμού της αμέλειας (είτε είχες νομική υποχρέωση να προβλέψεις τον κίνδυνο και δεν το έκανες, είτε τον προέβλεψες αλλά τον αγνόησες). Όταν πίνουν 3 άτομα ένα μπουκάλι δε νομίζω ότι έχει κανείς στο μυαλό του κίνδυνο θανάτου. Επιπλέον, με δική τους πρωτοβουλία την πήγαν στο νοσοκομείο όταν είδαν πως δεν πάει καλά το πράγμα. Οι γιατροί όμως μπορεί να είναι.

Όσον αφορά τώρα για ασέλγεια, αυτό δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορεί να εξακριβωθεί μιας και δεν υπάρχουν μάρτυρες. Επιπλέον απ' ότι καταλαβαίνω η κοπέλα δε βιάστηκε (κάτι που θα μπορούσε να εξακριβωθεί ιατρικά) οπότε ούτε για βιασμό μιλάμε.

Σίγουρα έχει κανείς πολλά να τους σούρει, αλλά στα πλαίσια της κουβέντας καφενείου που κάνουμε εδώ μου φαίνεται πως αν ήμουν ένορκος (και μ' αυτά τα στοιχεία που διαβάζει κανείς online μόνο) μπορεί να αισθανόμουν υποχρεωμένος να τους αθωώσω άσχετα από την αντίληψή μου ότι είναι μεγάλοι μαλάκες.

• Like 5
Δημοσ.

ρε φίλε είναι γενικό το πρόβλημα δεν καταλαβαίνεις? η κοπέλα αν έπαιρνε ένα μηχανάκι σουρωμένη και σκοτωνόταν ποιος θα έβρισκε τον μπελά του? δεν λέω οτι πρέπει να την κάνω τύφλα για να την πηδήξω-βιάσω, ούτε καν έχω εκμεταλλευτεί στη ζωή μου γκόμενες που "σουρώνουν" με 2 ποτά και μου κολλάνε, αν και θα έπρεπε.    

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...