Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μερη που ορισμενοι ανθρωποι ζουν για την ψευτοτιμη τους, η μαγκια  μετριεται σε αλκοολ δυσκολα βγαζεις ακρη.Οταν υπαρχουν ατυπα εθιμα οπως οι κουπες και αρνηση  σημαινει προσβολη καταλαβαινεις ποσο ζωα μπορει να ειναι ορισμενοι εδω κατω.Αυτο που ισχυει παντα ειναι τα θελε ο κωλος της,ψαχνοταν,αρπα την για να μαθεις κτλ εκτος βεβαια αν ειναι η κορη σου,η αδερφη σου,η μανα σου που τοτε δεν πρεπει να την αγγιζει ουτε ο ανεμος αλλιως προσβαλει την τιμη σου

Tι είναι οι κούπες;

Δημοσ.

Δηλαδη μετανιωνεις που δεν εκμεταλλευτηκες κοπελες;;

Τι αλλο θα ακουσουμε...

Οταν βλεπεις το π@δημα μονο να ικανοποιησεις τον εαυτο σου με καθε τροπο, τοτε παντε ολοι σας και πηδηξτε καμια κατσικα το ιδιο μαλλον θα ναι για σας...

ναι.. μετανιώνω για μερικές που μου κολλούσαν και καλά πιομένες όπως αναφέρω, και αυτό επειδή δεν γουστάρω να μου κολάν. και ναι με το πήδημα πρώτα σκέφτομαι να ικανοποιήσω τον εαυτό μου και μετά έρχεται και της κοπέλας. τώρα αν εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις πρόβλημα σου. κάνε αγγαρείες στο μουνί της εβδομάδας.       

Δημοσ.

Τα στοιχεία απ τις κάμερες δείχνουν 3 τύπους ουσιαστικά να τραβάνε τη κοπέλα και να την υποβασταζουν

Εγώ διάβασα το αντίθετο, ότι κάποιες κάμερες την δείχνουν νηφάλια. Για ποιες ακριβώς κάμερες όμως αναφέρεσαι; Για να ξέρουμε και για τι πράγμα μιλάμε. Αν είναι πχ της εισόδου του νοσοκομείου τότε φυσιολογικό να την υποβαστάζουν.

@cthulhucarbide +1 σε όλα με μια μικρή επιφύλαξη για το "ώστε να μεθύσει και να τους κάτσει". Υποθέτω εννοείς να τους κάτσει επειδή της φαίνεται καλή ιδέα (άσχετα αν το άλλο πρωί το μετανιώσει) να προχωρήσει το μπαλαμούτι, όχι γιατί της βάζουν χέρι και δε μπορεί να αρθρώσει αντίρρηση.

Όπως όταν πας σε ένα πάρτυ και μια γκόμενα έχει πιει, και είναι αυξημένες 2 τάξεις μεγέθους οι πιθανότητες να θελήσει να πηδηχτεί. Αν σου κάτσει μια τέτοια γκόμενα σε πάρτυ είναι βιασμός; Αν ήταν, ο μισός πλυθησμός θα ήταν στην στενή τώρα

Δημοσ.

ντάξ.. μλκία που πέθανε άτομο σε τέτοια ηλικία, αλλά απο τα λίγα που κατάλαβα η κοπελιά "τρωγότανε" (τπτ κακό σε αυτό βέβαια) τώρα και κανένας δεν φέρνετε να την έβαλε με το ζόρι να τα τσούξει ή να πάει μαζί τους "βόλτα".. 

Για μένα ρε συ το πράμα είναι απλό: είσαι 23 ετών, βλέπεις ένα ανήλικο να παρεκτρέπεται, οφείλεις να τον σταματήσεις ακόμα και με το ζόρι.

τώρα αν αυτή με μισό μπουκάλι βγήκε off και στο νοσοκομείο την πάτησαν 3-4 γλυκόζες οι ευθύνες πρέπει αν πέσουν στους ιατρούς για το θάνατο της κοπέλας και όχι στους κάνκαρους για θανατηφόρα έκθεση σε αλκοόλ. 

Οι Γιατροί α) υποτίθεται πως δεν γνώριζαν τι ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει η κοπέλα, καθώς και ότι δεν είχε φάει και β) εφημέρευαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνης, το οποίο έχει τα κακά του τα χάλια.

Σίγουρα φέρουν και αυτοί ευθύνη, το θέμα είναι πόσο μεγάλη είναι αυτή.

μη λέμε και ότι θέλουμε, όλοι σε εκείνη την ηλικία πίναμε τα άντερά μας και κανένας ιδιοκτήτης μαγαζιού-κάβας ή και γονιός δεν πήγε μέσα.   

Ως φοιτητής κατέβαζα κάβες ολόκληρες, τα έτσουξα μάλιστα μια φορά σε βαθμό λιποθυμίας και ευτυχώς που είχα δίπλα μου ανθρώπους που είχαν το νου τους. Ακριβώς λόγω αυτών των εμπειριών μου α) έμαθα τα όρια μου και β) ήξερα πότε να σταματήσω κάποιον στο μέλλον, όταν έβλεπα ότι "δε το σηκώνει άλλο".

Από την άλλη τώρα, από τα λίγα που ξέρω νομικά (IANAL), ένοχος για θανατηφόρα έκθεση είναι αυτός ο οποίος οδηγεί το θύμα να πράξει κάτι με κίνδυνο της ζωής του χρησιμοποιώντας μη κοινωνικά αποδεκτούς μηχανισμούς. Για παράδειγμα, αν σου πω "κολώνεις να πηδήξεις από το μπαλκόνι" και πηδήξεις, είσαι απλά χαζός. Αν όμως σου πω "ανεβαίνουν από τις σκάλες να μας σκοτώσουν, πήδα να σωθούμε" τότε πιθανότατα είμαι ένοχος (επειδή χρησιμοποιώ το φόβο σου για τη σωματική σου ακεραιότητα, μηχανισμός που δεν είναι αποδεκτός κοινωνικά ως μέσο επηρρεασμού συμπεριφοράς).

Λογικά τα όσα γράφεις, μην ξεχνάς ωστόσο ότι το θύμα ήταν 16 ετών, ενώ πρακτικά συνοδευόταν από δύο ενηλίκους. Από τον έφηβο αναμένεται να λειτουργεί impulsively και άκριτα, ο ενήλικος όμως οφείλει να τον σταματήσει εάν αντιληφθεί κίνδυνο και εφόσον έχει τη δυνατότητα. 

Εδώ οι τύποι άνετα μπορούσαν να τη σταματήσουν. Οπότε, είτε ήταν ηλίθιοι και ανεύθυνοι επειδή δε διέκριναν το πρόβλημα, είτε είχαν κάποιο άλλο αντικειμενικό στόχο.

Δε νομίζω λοιπόν ότι ρεαλιστικά στέκει η κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση εκτός κι αν θέλει κανείς να υποστηρίξει ότι η επικίνδυνη συμπεριφορά (υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ) ήταν αποτέλεσμα... ξέρω γω; Της ίδιας της κατανάλωσης αλκοόλ; Δηλαδή τη μέθυσαν με σκοπό να τη μεθύσουν κι άλλο; Εγώ δε θα τους έκρινα ένοχους γι' αυτό όσο και να πιστεύω προσωπικά ότι πρέπει να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο.

Επίσης δεκτά τα παραπάνω, σου διαφεύγει όμως η γενικότερη νοοτροπία που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Επίσης δε νομίζω ότι τα παιδιά είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω του νομικού ορισμού της αμέλειας (είτε είχες νομική υποχρέωση να προβλέψεις τον κίνδυνο και δεν το έκανες, είτε τον προέβλεψες αλλά τον αγνόησες). Όταν πίνουν 3 άτομα ένα μπουκάλι δε νομίζω ότι έχει κανείς στο μυαλό του κίνδυνο θανάτου. Επιπλέον, με δική τους πρωτοβουλία την πήγαν στο νοσοκομείο όταν είδαν πως δεν πάει καλά το πράγμα. Οι γιατροί όμως μπορεί να είναι.

Με βάση το δικό μου συλλογισμό, τα bold σαφώς και ισχύουν στην εν λόγω περίπτωση.

Στα κόκκινα τώρα, σόρυ αλλά ο ισχυρισμός σου παρότι είναι κατά τ' άλλα λογικότατος, νομικά δε στέκει. Σπάνια κάποιος θα πεθάνει από υπερκατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο η πιθανότητα πάντα υπάρχει.

Όπως υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου λόγω καπνίσματος, ασχέτως αν εγώ προσωπικά επιλέγω να συνεχίσω το φουμάρισμα, θεωρώντας πως η υγεία μου δε διατρέχει άμεσο κίνδυνο, εφόσον δεν έχω βιώσει ανάλογα περιστατικά.

Όσον αφορά τώρα για ασέλγεια, αυτό δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορεί να εξακριβωθεί μιας και δεν υπάρχουν μάρτυρες. Επιπλέον απ' ότι καταλαβαίνω η κοπέλα δε βιάστηκε (κάτι που θα μπορούσε να εξακριβωθεί ιατρικά) οπότε ούτε για βιασμό μιλάμε.

Μα νομίζω πως δεν κατηγορήθηκαν επίσημα για ασέλγεια. 
  • Like 1
Δημοσ.

...σοβαρά τώρα.

σοβαρότατα. και εγώ με την κοπέλα μου πιθίκια απο τα ποτά και οι 2 πηδιόμασταν, ποιος δεν το εχει κάνει? πιωμένη ήταν όχι αναίσθητη, είμαι βιαστής δηλαδή?  

Δημοσ.

σοβαρότατα. και εγώ με την κοπέλα μου πιθίκια απο τα ποτά και οι 2 πηδιόμασταν, ποιος δεν το εχει κάνει? πιωμένη ήταν όχι αναίσθητη, είμαι βιαστής δηλαδή?  

1) Ήταν η κοπέλα σου, άρα η συναίνεση θεωρείται ψιλοδεδομένη.

2) Ήσασταν οι δυο σας, δεν περίμεναν άλλοι πέντε μαντράχαλοι στην ουρά.

3) Αν πάθαινε κάτι, θα έφερες κι εσύ ευθύνες, άσχετα με το αν είχατε σχέση.

4) Αν πάθαινες εσύ κάτι, αντίστοιχες ευθύνες θα έφερε κι αυτή.

Στην τελική μείνε στο "4". Δεν είναι αποκλειστικά το αν έγινε ή όχι βιασμός το πρόβλημα. Αν βγαίνατε παρέα πέντε τυπάδες 25αρηδες και κουβαλάγατε ξέρω 'γω το μικρό 15χρονο αδερφό κάποιου μαζί, ο οποίος δεν ήταν μαθημένος στο ποτό, ήταν 50 κιλά και π.χ. νήστευε, θα τον πότιζες μισή μπουκάλα πέρδικα για χαβαλέ; Αν πάθαινε κάτι απ' το πιόμα, δε θα είχατε όλοι ευθύνες; 

• Like 4
Δημοσ.

Αν βγαίνατε παρέα πέντε τυπάδες 25αρηδες και κουβαλάγατε ξέρω 'γω το μικρό 15χρονο αδερφό κάποιου μαζί, ο οποίος δεν ήταν μαθημένος στο ποτό, ήταν 50 κιλά και π.χ. νήστευε, θα τον πότιζες μισή μπουκάλα πέρδικα για χαβαλέ; Αν πάθαινε κάτι απ' το πιόμα, δε θα είχατε όλοι ευθύνες; 

Θα υπήρχαν ευθύνες. Οι εμπλεκόμενοι θα έρχονταν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και θα καταδικάζονταν στον βαθμό που τους αναλογεί ανάλογα με τις λεπτομέρειες του περιστατικού.

Δεν σου αρέσει αυτό όμως; Προτιμάς "να σαπίσουν στην φυλακή οι καριόληδες" ;

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα ρε συ το πράμα είναι απλό: είσαι 23 ετών, βλέπεις ένα ανήλικο να παρεκτρέπεται, οφείλεις να τον σταματήσεις ακόμα και με το ζόρι.

Άποψή μου: γενικά αυτά που λες τα λες έχοντας στο μυαλό σου το καλό, αλλά μερικές φορές το παρατραβάς (ή ίσως ο περιορισμός της επικοινωνίας σε forum το κάνει να φαίνεται έτσι).

Με το ζόρι ούτε οφείλεις ούτε έχεις δικαίωμα να κάνεις τίποτα εκτός κι αν είσαι ο κηδεμόνας του παρεκτρεπόμενου ή αν γίνεται κάποιο κακούργημα.

Φυσικά αν δεν είσαι ζώο οφείλεις ηθικά να κάνεις ψύχραιμα το κομμάτι σου για να σταματήσουν οι παρεκτροπές, αλλά το να είσαι ζώο δεν είναι αδίκημα γιατί τότε θα ήταν όλος ο πλανήτης μια μεγάλη φυλακή.

Λογικά τα όσα γράφεις, μην ξεχνάς ωστόσο ότι το θύμα ήταν 16 ετών, ενώ πρακτικά συνοδευόταν από δύο ενηλίκους. Από τον έφηβο αναμένεται να λειτουργεί impulsively και άκριτα, ο ενήλικος όμως οφείλει να τον σταματήσει εάν αντιληφθεί κίνδυνο και εφόσον έχει τη δυνατότητα.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο νομικά το ότι συνοδευόταν (υποψιάζομαι πως όχι). Ηθικά μπορείς να πεις ότι είναι μαλάκες κλπ αλλά όπως είπαμε αυτό δεν είναι αδίκημα, και το "οφείλει" που λες έχει 100% καθαρά ηθικό χαρακτήρα. Όπως δηλαδή και συ οφείλεις αν δεις να μου πέφτει ένα κατοστάρικο να μου το δώσεις πίσω. Αν δε μου το δώσεις δεν είναι κλοπή, είναι απλά καραγκιοζιά.

Εδώ οι τύποι άνετα μπορούσαν να τη σταματήσουν. Οπότε, είτε ήταν ηλίθιοι και ανεύθυνοι επειδή δε διέκριναν το πρόβλημα, είτε είχαν κάποιο άλλο αντικειμενικό στόχο.

Επαναλαμβάνομαι, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι κολάσιμο. Επίσης, όταν γινόσουν ένα με το χώμα στα φοιτητικά σου χρόνια πολλά μέλη της κοινωνίας μας θα έλεγαν πως οι φίλοι σου μπορούσαν να σε σταματήσουν άρα ισχύουν ακριβώς τα ίδια και γι' αυτούς μιας και δεν το έκαναν. Είμαι σίγουρος πως έχεις γι' αυτά τα μέλη της κοινωνίας μια ικανοποιητική απάντηση, οπότε δώστην εδώ στον εαυτό σου.

Επίσης δεκτά τα παραπάνω, σου διαφεύγει όμως η γενικότερη νοοτροπία που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όχι, δε μου διαφεύγει και μάλιστα τη βρίσκω αχαρακτήριστη. Αλλά το μεγαλύτερο προσόν και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημοκρατίας είναι ότι ανεξαρτήτως νοοτροπίας, και η μητέρα Τερέζα και οι χρυσαυγίτες το ίδιο άνθρωποι είναι και τον ίδιο σεβασμό πρέπει να δείχνουμε στο δικαίωμά τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν.

Με βάση το δικό μου συλλογισμό, τα bold σαφώς και ισχύουν στην εν λόγω περίπτωση.

Στα κόκκινα τώρα, σόρυ αλλά ο ισχυρισμός σου παρότι είναι κατά τ' άλλα λογικότατος, νομικά δε στέκει. Σπάνια κάποιος θα πεθάνει από υπερκατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο η πιθανότητα πάντα υπάρχει.

Είσαι δικηγόρος; Μπορείς να αιτιολογήσεις το γιατί δε στέκει νομικά εφόσον στέκει λογικά;

Αν δεχτούμε τη δική σου ερμηνεία τότε αν κάποιος πεθάνει απο υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε ένα μπαρ θα πρέπει να βάλουμε το μπαρμαν φυλακή;

• Like 2
Δημοσ.

Οι Γιατροί α) υποτίθεται πως δεν γνώριζαν τι ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει η κοπέλα, καθώς και ότι δεν είχε φάει και β) εφημέρευαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνης, το οποίο έχει τα κακά του τα χάλια.

Σίγουρα φέρουν και αυτοί ευθύνη, το θέμα είναι πόσο μεγάλη είναι αυτή.

1. δεν οφείλω τίποτα τέτοιο 

2. μία μέτρηση σακχάρου θα ήταν μία καλή αρχή.  

Δημοσ.

Με το σκεπτικό σου, τι διαφορά θα είχε αν ήταν αναίσθητη; Κοπέλα σου είναι, ξέρεις ότι θα σου κάτσει, προτεραιότητα, όπως γλαφυρότατα ξεκαθάρισες, έχει η δική σου ικανοποίηση, γιατί όχι; Αναίσθητη ήταν, δεν ήταν και πεθαμένη.

• Like 1
Δημοσ.

υπαρχει διαφορα απο το να ειναι μια κοπελα μεθυσμενη και να γουσταρει απο μια που δεν βλεπει που πανε τα τεσσερα και εχει βγει νοκαουτ.το να κανουμε τη συζητηση σε ποιο σταδιο ειναι επιτρεπτο το φυστικωμα ειναι το λιγοτερο ανησυχητικό..

• Like 9
Δημοσ.

το να κανουμε τη συζητηση σε ποιο σταδιο ειναι επιτρεπτο το φυστικωμα ειναι το λιγοτερο ανησυχητικό..

Όπου όμως εμπλέκεται η δικαιοσύνη είναι και αναγκαστικό, καθότι το αθώος/ένοχος δεν έχει αποχρώσεις. Κατά τα άλλα μαζί σου πως αν δεν είσαι 110% βέβαιος ότι ο σύντροφός σου θέλει σεξ, για σένα αυτό πρέπει να σημαίνει πως δε θέλει σεξ.

Δημοσ.

το να κανουμε τη συζητηση σε ποιο σταδιο ειναι επιτρεπτο το φυστικωμα ειναι το λιγοτερο ανησυχητικό..

Λες ότι είναι ανυσυχητικό να κάνουμε συζήτηση για αυτό...

υπαρχει διαφορα απο το να ειναι μια κοπελα μεθυσμενη και να γουσταρει απο μια που δεν βλεπει που πανε τα τεσσερα και εχει βγει νοκαουτ.

...αλλά μόλις έκανες.

Και όχι αδίκως γιατί πρέπει να γίνει. Την μεθυσμένη την πηδάς ξερωγώ. Γίνονται κάθε μέρα αυτά στα πάρτυ και στα κλαμπ. Την αναίσθητη όμως όχι. Και αυτό συνέβη στην περίπτωση του Ρεθύμνου, όταν από την μέθη η κοπέλα πέρασε στην λιποθυμία τρόμαξαν και την πήγαν νοσοκομείο κάτι που αποδυκνείει πως ήθελαν να την εκμεταλευτούν(με ή χωρίς εισαγωγικά) όσο ήταν μεθυσμένη. Αν επρόκειτο για προμελετημένο βιασμό, θα την πήδαγαν όσο ήταν αναίσθητη και μετά θα προσπαθούσαν να καλύψουν τα ίχνη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...