Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα , θέλω να ρωτήσω τους γνώστες του θέματος για να βοηθήσουν. Θέλω να συνδέσω το laptop μου για να παίξουμε μουσική, και θέλω να μου πείτε αν γίνετε να συνδέσουμε το laptop με hi-fi ή home cinema ως εξής: Από την HDMI θύρα του laptop στην οπτική θύρα του hi-fi ή του home cinema.

Δηλαδή να μου πείτε αν υπάρχει καλώδιο HDMI to optical cable ή αν υπάρχει κάποιος μετατροπέας που να μπορούμε να βάλουμε σε ένα καλώδιο (τύπου HDMI to HDMI ) έτσι ώστε να το μετατρέψουμε σε (HDMI to optical cable ).

Σημείωση: θέλω να κάνω την παραπάνω σύνδεση για να έχω 2 εξόδους ήχου. 

Από την HDMI to optical cable να ακούγετε ο κανονικός ήχος και από την αναλογική του laptop με ακουστικά που θα τα συνδέσουμε με καλώδιο τύπου jack θα έχουμε το μόνιτορ του ήχου. 

Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από johnpontios
Δημοσ.

φιλε μου σορρυ που θα στο πω αλλα τα εχεις μπερδεψει λιγο  ..

παντως για να ξερεις δεν υπαρχει καλωδιο  HDMI to optical cable ..

ψαξε αλλους τροπους να κανεις την συνδεση εγω δε πολυ καταλαβα τι θελεις να πεις ..

Δημοσ.

Γιατί φίλε μου τα έχω μπερδέψει ; Πες μου τι δεν κατάλαβες για να το εξηγήσω καλύτερα, μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά...

Άλλα η ουσία είναι η ίδια.

Δημοσ.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι θέλει μέσω του jack να έχει ακουστικά για να το παίζει dj και από το hdmi να στείλει ήχο αλλού :P

Δυστυχώς νομίζω ότι αυτό θέλει μείκτη αλλά δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος οπότε μην με πολύ ακούς :P

Δημοσ.

γεια σου φιλε !  πες μου τι υποδοχες εχει το λαπτοπ ! ποιος ειναι ο ενισχυτης που θελεις να το συνδεσεις !

και τι ακριβως θελεις να κανεις .. κ ισως βρουμε ακρη ..

Δημοσ.

Για να το θέσω καλύτερα και να με καταλάβετε.

Στο σπίτι μου έχω πρόγραμμα που παίζω μουσική και έχει 2 εξόδους ήχου. 

Έτσι έχω συνδέσει το laptop με το home cinema με τον εξής τρόπο:

Επειδή το home cinema είναι παλιό και έχει μόνο έξοδο scart συνδέω το scart με το laptop με RCA και μετά με μετατροπέα στην θύρα του υπολογιστή.

Δηλαδή έχω αυτό 

http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/249419615/Scart_male_to_6_RCA_cable_scart.jpg

και αυτό

http://www.lindy.co.uk/images/3-5mm-stereo-jack-male-to-2-x-rca-phono-female-audio-adapter-p3560-1895_zoom.jpg

Από την άλλη , έχω σύνδεση την οθόνη με τον υπολογιστή με HDMI και έχω σαν μόνιτορ τα ηχεία της οθόνης.

Ελπίζω να σας διαφώτισα τώρα.  

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ....

Τώρα ψάχνω να δω αν είναι εφικτό το πιο πάνω σενάριο....

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.....

Δημοσ.

Υπάρχει μετατροπέας από HDMI σε Optical. Φυσικά έρχεται και στην ανάλογη τιμή.

Το πρόβλημα με τα Windows VISTA, 7 είναι ότι έχουν απενεργοποιήσει την ταυτόχρονη έξοδο ήχου (χαρακτηριστικό που υπήρχε στα XP).

Μία λύση είναι η εγκατάσταση του Virtual Audio Cable.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...