Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πάρουμε 2 παραδείγματα μόνο, σχετικά με αυτά που λέμε.

SHIP_CVN-21_Enhancements_lg.jpg

_45425071_daring_info_466_b.jpg

Όσον αφορά το made in China και διάφορα άλλα, νομίζω ότι γνωρίζουμε όλοι (όσοι έχουμε μυαλό(σε βάζω σε αυτό το σύνολο εννοείται) ) τους λόγους.

Βέβαια, από αυτό προκύπτει κ το ερώτημα, του αν θα βγει αληθινό αυτό που είπε ο Λένιν για τους κεφαλαιοκρατες :-P

Τα Type 45 θα ναυπηγηθούν στον ελάχιστο δυνατό αριθμό ώστε να καλύψουν τις απολύτως βασικές ανάγκες ασφάλειας της χώρας(η οποία ακόμη έχει εδάφη ανά τον κόσμο).

Τα Queen Elisabeth αεροπλανοφόρα είναι ένα βήμα εμπρός,αλλά πάλι καλύπτουν απλά το τεράστιο κενό που έχει το RN εδώ και 30 χρόνια που επιχειρεί με STOVL αεροπλανοφόρα (ελικοπτεροφόρα ουσιαστικά).

Σε γενικές γραμμές το RN δεν είναι ούτε η σκιά του Ψυχροπολεμικού εαυτού του(μην μιλήσουμε για δόξες Β'ΠΠ),έχουν γίνει βήματα την τελευταία δεκαετία,αλλά πάλι είναι πίσω σε πολλούς τομείς και χρειάζεται πάρα πολύς κόπος να γίνει πραγματικά blue water δύναμη πάλι,δίχως να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2020 δεν προβλέπεται να είναι σε κανένα τομέα ανταγωνιστικό διότι όλα σχεδόν τα μέσα προβολής δύναμης θα είναι είτε υπό κατασκευή είτε υπό ανάπτυξη.

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα Type 45 θα ναυπηγηθούν στον ελάχιστο δυνατό αριθμό ώστε να καλύψουν τις απολύτως βασικές ανάγκες ασφάλειας της χώρας(η οποία ακόμη έχει εδάφη ανά τον κόσμο).

Τα Queen Elisabeth αεροπλανοφόρα είναι ένα βήμα εμπρός,αλλά πάλι καλύπτουν απλά το τεράστιο κενό που έχει το RN εδώ και 30 χρόνια που επιχειρεί με STOVL αεροπλανοφόρα (ελικοπτεροφόρα ουσιαστικά).

Σε γενικές γραμμές το RN δεν είναι ούτε η σκιά του Ψυχροπολεμικού εαυτού του(μην μιλήσουμε για δόξες Β'ΠΠ),έχουν γίνει βήματα την τελευταία δεκαετία,αλλά πάλι είναι πίσω σε πολλούς τομείς και χρειάζεται πάρα πολύς κόπος να γίνει πραγματικά blue water δύναμη πάλι,δίχως να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2020 δεν προβλέπεται να είναι σε κανένα τομέα ανταγωνιστικό διότι όλα σχεδόν τα μέσα προβολής δύναμης θα είναι είτε υπό κατασκευή είτε υπό ανάπτυξη.

εννοείται αυτό,αφου βγαίνουν μεχρι αναφορές οτι σήμερα που μιλάμε δε μπορεί(το rn) απλα na ανταπεξέλθει.

άλλωστε ειχα πει οτι θυμίζουν σκυλακι που γαυγιζει ασύστολα μπας και του δώσει κάποιος σημασία.

το θεμα ειναι τωρα τι θα κάνουν,δε νομίζω να τους παίρνει να συνεχίσουν το ιδιο βιολί.

Πάραυτα,οι Ρωσοι εχουν σαν αεροπλανοφόρο το κουζνετσοφ εδω και καμιά 30αρια χρόνια και γενικά πάσχουν.

Ολα αυτά,τωρα που μιλάμε,δε θα βαλω στη κουβέντα υποβρύχια που ναυπηγούνται,χωρίς να εχουν όπλα(οι μπουλαβα ειναι προβληματικοί),αεροπλανοφόρα στα χαρτιά και αεροπλάνα που υπάρχουν σε 4-5 πρωτότυπα ή τα su που αριθμούν καμιά 150-200...

η κατάσταση όπως διαμορφώνονταν χθες.

zfDuEik.jpg

Δημοσ.

εννοείται αυτό,αφου βγαίνουν μεχρι αναφορές οτι σήμερα που μιλάμε δε μπορεί(το rn) απλα na ανταπεξέλθει.

άλλωστε ειχα πει οτι θυμίζουν σκυλακι που γαυγιζει ασύστολα μπας και του δώσει κάποιος σημασία.

το θεμα ειναι τωρα τι θα κάνουν,δε νομίζω να τους παίρνει να συνεχίσουν το ιδιο βιολί.

Πάραυτα,οι Ρωσοι εχουν σαν αεροπλανοφόρο το κουζνετσοφ εδω και καμιά 30αρια χρόνια και γενικά πάσχουν.

Ολα αυτά,τωρα που μιλάμε,δε θα βαλω στη κουβέντα υποβρύχια που ναυπηγούνται,χωρίς να εχουν όπλα(οι μπουλαβα ειναι προβληματικοί),αεροπλανοφόρα στα χαρτιά και αεροπλάνα που υπάρχουν σε 4-5 πρωτότυπα ή τα su που αριθμούν καμιά 150-200...

η κατάσταση όπως διαμορφώνονταν χθες.

zfDuEik.jpg

Απλά και κατανοητά για να τελειώνουμε με τις απαξιώσεις που διαχέονται δεξιά και αριστερά..

Οι Ρώσοι έχουν ICBM

Οι Ρώσοι έχουν ICBM

Οι Ρώσοι έχουν ICBM

Οι Ρώσοι έχουν ICBM

Οι Ρώσοι έχουν ICBM

Ελπίζω τώρα να είναι κατανοητό.Οι Ρώσοι δεν χρειάζονται ούτε αντιτορπιλικά ούτε αεροπλανοφόρα ούτε τζιπ ούτε τρακτέρ για να ισοπεδώσουν όποια χώρα γουστάρουν γκέκε;Αμάν πια με αυτήν την απαξίωση απορώ πως υποβιβάζετε έτσι κάποιον αδίστακτο ολιγάρχη που έχει τέτοια τρομακτική ισχύ πυρός.Εγώ είμαι πολύ ανήσυχος πάντως.Η αλήθεια είναι ότι μόνο οι Η.Π.Α μπορούν να τον σταματήσουν αλλά δεν νομίζω ότι για χάρη της Ουκρανίας θα πάνε σε απευθείας σύγκρουση μαζί του.Τώρα όποιος θέλει να εθελοτυφλεί και να μην βλέπει πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση με γεια του με χαρά του.Θα κουνηθούν τα Αγγλάκια και η E.E στον Πούτιν και αυτόν θα τον κόψει κρύος ιδρώτας.Not! μπορεί να κάνει το Λονδίνο οικόπεδο χωρίς να βγάλει έξω από την μονάδα του όχι φαντάρο αλλά ούτε το κράνος αυτού!

Edit:

@plug έκανα παράθεση εδώ δοθείσης ευκαιρίας όχι ότι διαφωνώ στα περισσότερα που λες.

Δημοσ.

.Not! μπορεί να κάνει το Λονδίνο οικόπεδο χωρίς να βγάλει έξω από την μονάδα του όχι φαντάρο αλλά ούτε το κράνος αυτού!

Το διαβασαμε και αυτο........

Δημοσ.

Τα icbm χρησιμεύουν πιο πολυ σαν αποτροπή επιβουλής πανω στην ιδια τη Ρωσία,icbm εχουν πολλοί,δε λεει απαραίτητα πολλά.

εκτος κι αν ειναι εντελως παραφρον το άτομο και απειλήσει τον πλανήτη με πυρηνικό πόλεμο για την ουκρανια,ε τοτε νταξει,ειναι να σηκώσουμε ολοι τα χερια ψηλά.πράμα που δε νομίζω.

Δημοσ.

Τα icbm χρησιμεύουν πιο πολυ σαν αποτροπή επιβουλής πανω στην ιδια τη Ρωσία,icbm εχουν πολλοί,δε λεει απαραίτητα πολλά.

εκτος κι αν ειναι εντελως παραφρον το άτομο και απειλήσει τον πλανήτη με πυρηνικό πόλεμο για την ουκρανια,ε τοτε νταξει,ειναι να σηκώσουμε ολοι τα χερια ψηλά.πράμα που δε νομίζω.

Δεν χρειάζεται να απειλήσει κανέναν όλοι ξέρουν τι διαθέτει για αυτό και κάνουν την πάπια μέχρι στιγμής σε τρεις εισβολές του σε τρεις περιοχές που δεν του ανήκαν μέχρι τώρα όπως επίσης κάνουν την πάπια και τώρα που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους αποσχιστές.Νομίζω ότι είναι εμφανές.Κάτι πιπιλίζουν για κυρώσεις και κοινώς του κάνουν τα τρία δύο.

Το διαβασαμε και αυτο........

Έχεις καμία αμφιβολία ότι μπορεί να ισοπεδώσει όποιο μέρος του κόσμου γουστάρει χωρίς να μετακινήσει στράτευμα καθόλου εκτός από του εκτοξευτήρες των πυρηνικών;Αν ναι πες το μας με επιχειρήματα.Αλλιώς συνέχισε τις τηλεγραφικές σου απαντήσεις.Προσφέρουν αρκετή διασκέδαση.....

Δημοσ.

Και θεωρητικα το νατο μπορει να κανει την ρωσια ενα ακατοικητο τοπο για τους επομενους αιωνες(μεσω  nuclear). Και μην ξεχωριζεις τις χωρες του νατο μια μια( πλην περιπτωσης ελλαδας τουρκιας).

Αν πιστευεις οτι ο λογος που η ευρωπη "κολωνει" την δεδομενη περιοδο ειναι οι icbm που διαθετει η ρωσια ε τοτε τι να πω;

• Like 1
Δημοσ.

Οι ICBM ήταν,είναι και θα είναι(στο ορατό μέλλον) καθαρά πολιτικό όπλο,όπως όλα τα πυρηνικά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν από κανέναν για κανένα λόγο εκτός από αντίποινα σε "0 minutes to midnight" σενάρια,δηλαδή στον Αρμαγεδδώνα.

Από εκεί και πέρα φυσικά έχουν την δυνατότητα να πλήξουν οιαδήποτε σημείο στον πλανήτη,αλλά όπως είπα,δεν θα γίνει ποτέ,ιδίως για πολέμους-ψιλολόγια όπως ο εμφύλιος της Ουκρανίας.Δεν έγινε το 1951/62/72(από τους Ισραηλινούς)/83/99(Ινδία-Πακιστάν) και δεν θα γίνει τώρα.

Έτσι δεν είναι επιχείρημα και είναι ουσιαστικά αόρατοι σε θερμό επεισόδιο που θα λάβουν χώρα μόνο συμβατικές δυνάμεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν πιστευεις οτι ο λογος που η ευρωπη "κολωνει" την δεδομενη περιοδο ειναι οι icbm που διαθετει η ρωσια ε τοτε τι να πω;

ΔΕΝ υπάρχει Ευρώπη, ούτε τώρα, ούτε στο ορατό μέλλον.

Και δυστυχώς ο κατακερματισμός, συνεχίζεται.

Και όσον αφορά το κυρίως θέμα:

http://rt.com/news/177740-ukrainian-military-russia-refuge/

Η Ουκρανία, τους ζητάει πίσω :-D

Δημοσ.

ΔΕΝ υπάρχει Ευρώπη, ούτε τώρα, ούτε στο ορατό μέλλον.

Και δυστυχώς ο κατακερματισμός, συνεχίζεται.

Μπορει εμεις να αισθανομαστε αδικημενοι αλλα μην ανυσηχεις γερμανια/γαλλια/benelux(για αυτους γνωριζω καλα)  ειναι αρρηκτα συνδεδεμενοι. Εζησα πολλα χρονια σε μια απο αυτες τις χωρες και ειδα πολλες περιπτωσεις που εδω θα γινοταν αιτια κρισης μεταξυ βαλκανιων εκει να περνανε στα ψιλα των εφημεριδων.

Τωρα ο εσωτερικος "πολεμος" για το ποιος θα παρει το πανω χερι ειναι μια αλλη ιστορια.

• Like 1
Δημοσ.

Μύθος.

Υπάρχει τρομερή φαγωμάρα μεταξύ Γάλλων και Γερμανών και ακόμα χειρότερη μεταξύ Ολλανδών και Γερμανών (όσο και αν στα δικά μας αυτιά ακούγεται περίεργο).

Αν ήταν έτσι οι Ενώσεις... :unsure:

Δημοσ.

Καλα οκ ο καθενας την αποψη του.......απο τοτε που αρχισε η ελληνικη κριση ξαφνικα ολοι οι ελληνες πιστευουν οτι διαλυεται η ευρωπη.

Για πες μου μια αλλη ενωση με 60 χρονια ιστορια που τα εχει παει καλυτερα. Ελπιζω να μη μου φερεις για παραδειγμα τις ΗΠΑ με τα 250 χρονια ιστορια η την ΕΣΣΔ.

Στασιμοτητα υπαρχει δεν αντιλεγω σε σημαντικη καμπη η ευρωπη ακομα πιο σιγουρο αλλα ο πυρηνας των 5-6 κρατων συμπορευονται.....εστω και εαν ανα περιοδους ειναι απεναντι για εσωτερικα ζητηματα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα οκ ο καθενας την αποψη του.......απο τοτε που αρχισε η ελληνικη κριση ξαφνικα ολοι οι ελληνες πιστευουν οτι διαλυεται η ευρωπη.

Για πες μου μια αλλη ενωση με 60 χρονια ιστορια που τα εχει παει καλυτερα. Ελπιζω να μη μου φερεις για παραδειγμα τις ΗΠΑ με τα 250 χρονια ιστορια η την ΕΣΣΔ.

Στασιμοτητα υπαρχει δεν αντιλεγω σε σημαντικη καμπη η ευρωπη ακομα πιο σιγουρο αλλα ο πυρηνας των 5-6 κρατων συμπορευονται.....εστω και εαν ανα περιοδους ειναι απεναντι για εσωτερικα ζητηματα.

Αυτοι θεωρουνε δεδομενη την ειρηνη διοτι πολυ απλα ειναι ανιστορητοι .Αν γνωριζαν λιγο ιστορια θα εβλεπαν ποιο  ειναι το τεραστιο επιτευγμα της Ευρωπης  πρωτοφανες στα παγκοσμια χρονικα και ειδικα για την περιπτωση μας πως μια τριτοκοσμικη χωρα  που οι πολιτες της εχουν ανυπαρκτη κοινωνικη συνειδηση  εφτασε να πλησιασει  πολυ κοντα τον μεσο ευρωπαικο ορο σε βιοτικο επιπεδο ,ενω μεχρι προσφατα (πριν 40 χρονια) ηταν η Αιθιοπια της δυτικης ευρωπης . 

Ο τροπος που  κριτικαρουν  την Ε.Ε αρμοζει σε κατοικους της Ελβετιας  ,οταν προερχεται απο Ελληνες ειναι τουλαχιστον αστειο .

Δεν γινεται ο "αφρικανος" να κανει κριτικη στον Αγγλο ,δεν γινεται πως θα το κανουμε ειναι τραγελαφικο ...Κατι μεταξυ Ρουμανιας και Αλβανιας θα ειμασταν τωρα στην καλυτερη χωρις του δυτικους .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...