The_Colonel Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Προσωπική μου άποψη είναι η εξής Μισθοφορικός στρατός για οτιδήποτε χρειάζεται εξειδίκευση και εμπειρία (πιλότοι αεροσκαφών, χειριστες πυραυλικών συστημάτων, ειδικές δυνάμεις κτλ) Και υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση(θητεία) για τον υπόλοιπο πληθυσμό ΑΛΛΑ με μια βασική διαφορα... Σκοπός θα έπρεπε να είναι να μάθει ο πολίτης τρόπους επιβίωσης για πραγματικά σενάρια - με την έννοια ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβούν όχι ότι περιμένουμε να γίνουν άμεσα- (πυρηνικός πόλεμος,εισβολή κατακτητή από θάλασσα, ξηρά, βομβαρδισμούς κτλ) μέθοδοι άμυνας επίθεσης στους σύγχρονους τρόπους πολέμου, να διδάσκοντε τρόποι διοίκησης για το πως να μπορείς να δουλέψεις αποδοτικά και γρήγορα με μια ομάδα ανθρώπων, πολεμικές τέχνες και εκπαίδευση στις γεωστρατηγικές πραγματικότητες της χώρας (που έχουμε οπλικά συστήματα που είναι πιθανότερο να μπει ο εχθρός ποια είναι τα σημεία μεγάλης στρατηγικής σημασίας κτλ) και όλα αυτά να γίνονται σε boot camps όπου θα μπορείς να εγγράφεσαι οποτε έχεις χρόνο και θα λειτουργούν σε φάση πανεπιστημίων δηλαδή με εξάμηνα η τετράμηνα σεμινάρια(θεωρία και πράξη) θα πρέπει να τα περάσεις όλα μέχρι πχ μια ορισμένη ηλικία πχ κάποια απολύτως βασικά μέχρι τα (~21) κάποια λίγο πιο προχωρημένα μέχρι τα (25-28) και όλα αναγκαστικά μέχρι τα (~30) η εκπαίδευση στο σύνολο της δεν θα έπρεπε να είναι παραπάνω από 2 έτη (δηλαδή 4 εξάμηνα σεμινάρια η 6 τετράμηνα) τα έξοδα μεταφοράς και συντήρησης για να πας και να μείνεις στις μονάδες που θα εκπαιδευτείς θα πρέπει να αναλαμβάνονται από το κράτος. και αν θέλει κάποιος θα μπορεί να τα ξεπετάξει όλα από τα 18 του η όλα από τα 22 του (πχ αφού πάρει πτυχίο) κτλ αλλιώς μπορεί χαλαρά όποτε έχει καιρό πχ κάποια καλοκαίρια κτλ να πηγαίνει και μέχρι τα ~30 να έχει τελειώσει έτσι ώστε η εκπαίδευση να μην αποτελέσει βάρος στους υπολοίπους στόχους που έχει θέσει στην ζωή του (καριέρα κτλ) αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όλος ο πληθυσμός αν έρθουν άσχημοι καιροί να είναι σε θέση να αντιδράσει άμεσα και με αποτελεσματικότητα και το συνολικό στράτευμα να μπορεί να ελιχθεί δυναμικά και μεθοδικά με σκοπό την άμυνα της χώρας θα ενισχύσει τις διακοινωνικές σχέσεις μεταξύ όλων των πολιτών (με κοινό στόχο την διαφύλαξη της πατρίδας) και το εθνικό φρόνημα. Χωρίς να αποτελεί βραχνά που πρέπει να τον περάσεις γιατί έτσι... 3
igoods Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Γιατι Α και τι σχεση εχει η παιδεια ? Συμφωνω σε πολλα με αυτα που ειπε πριν ο The_Colonel Γιατι παιζει ρολο το πως θα μεγαλωσει ο καθε ανθρωπος για το αν θα αγαπαει την πατριδα του και γενικα για το τι "θα βγει" Βλεπε ισραηλ.λες να ειναι χαζοι οι εβραιοι? Εχουν φτιαξει το ισχυροτερο κρατος και δεν παραγουν ΤΙΠΟΤΑ.Αλλα ειναι μεγαλη κουβεντα.Απλα ειπα την γνωμη μου οπως ελεγε το ποστ
Anorymous Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Συμφωνω σε πολλα με αυτα που ειπε πριν ο The_Colonel Γιατι παιζει ρολο το πως θα μεγαλωσει ο καθε ανθρωπος για το αν θα αγαπαει την πατριδα του και γενικα για το τι "θα βγει" Βλεπε ισραηλ.λες να ειναι χαζοι οι εβραιοι? Εχουν φτιαξει το ισχυροτερο κρατος και δεν παραγουν ΤΙΠΟΤΑ.Αλλα ειναι μεγαλη κουβεντα.Απλα ειπα την γνωμη μου οπως ελεγε το ποστ Ασε το Ισραηλ μην το φερνεις σαν παραδειγμα, στρατο πανε οι καλυτεροι οχι ολοι και στην αρχαια ελλαδα ετσι γινοταν. Το αν αγαπας την πατριδα σου δεν φαινετε απο το στρατο ξερεις ποσοι πηγαν στρατο και εχουν την ελληνικη σημαια στο μπαλκονι και δεν πληρωνουν φορους, μπηκαν στο δημοσιο με βισμα, πετανε σκουπηδια στους δρομους, παραβιαζουν του νομος; 1
igoods Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ασε το Ισραηλ μην το φερνεις σαν παραδειγμα, στρατο πανε οι καλυτεροι οχι ολοι και στην αρχαια ελλαδα ετσι γινοταν. Το αν αγαπας την πατριδα σου δεν φαινετε απο το στρατο ξερεις ποσοι πηγαν στρατο και εχουν την ελληνικη σημαια στο μπαλκονι και δεν πληρωνουν φορους, μπηκαν στο δημοσιο με βισμα, πετανε σκουπηδια στους δρομους, παραβιαζουν του νομος; Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.Για αυτο και ανεφερα το Α ΜΟΝΟ εαν υπηρχε ΠΑΙΔΕΙΑ και πολιτισμος.Εκει κολαει και το Ισραηλ.
The_Colonel Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ασε το Ισραηλ μην το φερνεις σαν παραδειγμα, στρατο πανε οι καλυτεροι οχι ολοι και στην αρχαια ελλαδα ετσι γινοταν. Το αν αγαπας την πατριδα σου δεν φαινετε απο το στρατο ξερεις ποσοι πηγαν στρατο και εχουν την ελληνικη σημαια στο μπαλκονι και δεν πληρωνουν φορους, μπηκαν στο δημοσιο με βισμα, πετανε σκουπηδια στους δρομους, παραβιαζουν του νομος; Το ότι θα ενισχυθεί κιαλλο το φρόνημα δεν σημαίνει ότι είναι ο αυτοσκοπός. Το παραπάνω σκεπτικό δεν το εξέφρασα με στόχο του να αγαπήσουμε την πατρίδα μας η κάτι τέτοιο. και ναι οι καλύτεροι θα είναι μόνιμοι (μισθοφόροι ) στον στρατό και επειδή είναι καλύτεροι πάει να πει ότι το έχουν και για να το έχουν τους αρέσει οποτε θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε αυτό για χρονια (γιαυτο και μισθοφόροι) Από εκεί και πέρα όμως όλοι θα πρέπει να μάθουμε πως να ρίχνουμε με ένα όπλο... δεν είμαι στρατογκαβλος ή κάτι τέτοιο το τελευταίο πράμα που θέλω είναι να αφαιρέσω την ζωή κάποιου δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι κάτι τέτοιο αλλα είμαι σίγουρος ότι θα με σημαδέψει.. το θέμα είναι όμως ότι αν κάνουν ντού για να μου πάρουν το σπίτι και εγώ απλά σηκώσω τα χερια ψιλά τίποτα καλο δεν θα βγει από αυτό.. ούτε κάτι καλο θα βγει αν χωρίς να έχω ιδέα τι κάνω τρέξω μονος μου με μια πετρα στο χέρι η το δίκαννο πάνω στον εχθρικό στρατό.. η αν στρατευθώ και είμαι σε μια μάχη όπου θα πανικοβληθώ επειδή παίζεται η ζωή μου κορόνα γράμματα και εγώ δεν θα έχω ιδέα τι γίνετε και αισθάνομαι μόνος μου μεσα στους μόνους ο καθένας για το τομάρι του κτλ... γιαυτο θα πρέπει όλοι μας να έχουμε μια βασική εκπαίδευση. επίσης θα πρέπει να ξέρω πως να επιβιώνω πχ μια βδομάδα σε ένα βουνό η τι να κάνω αν έχουν ρίξει χημικά στην περιοχή μου κτλ. Από την άλλη όμως αυτά θέλουν χρόνο για να τα μάθεις (χωρίς πολλή μελέτη αλλα κρίνοντας από άλλες εκπαιδεύσεις και πραγματικότητες σε άλλες χώρες και από ανθρώπους που ξέρω κτλ) είπα προσεγγιστικά 2 χρονια... και αυτό δεν γίνετε να το βάλεις υποχρεωτικό σε κάθε πολίτη γιατί ο καθένας έχει τις ανάγκες του για να ζήσει όπως θέλει (οικογένεια,καριέρα κτλ) οποτε κάπως πρέπει αυτά τα ουσιαστικά πράματα να τα μάθεις χωρίς η εκπαίδευση αυτή να αποτελεί εμπόδιο στην ζωή σου και αυτός ήταν ο στόχος που είχα στο μυαλό γράφοντας τα παραπάνω. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Θεωρώ ότι απαραιτητη προυπόθεση για θητεία ειναι να γίνεται σοβαρή επιλογή και να πηγαινει ο άλλος με την θεληση του. Ετσι όπως ειναι τώρα κουτσοι στραβοι στον αγιο παντελεήμονα. Εγώ πάντως δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν απ' τον περίγυρο μου που να το έχει αποφύγει, Εκτός και αν μιλάς για Ι5. Πλέον όποιος έχει 6000€ μπορεί να εξαγοράσει τη θητεία νόμιμα.Με την Γ επιλογή, όχι μόνο θα πήγαινε όποιος ήθελε, αλλά θα είχαμε και πολύ καλύτερης ποιότητας στρατό. Αλλά ξέχασα, θα βγεί ο ζιβάγκος jr. και θα καταργήσει τη θητεία. δεν έχεις ακουσει ποτέ για εικονική θητεία, βύσματα που υπηρετούν απο το σπίτι τους, κτλ; 1
aris1986 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Θητεία εθελοντική με τουλάχιστον 500€ τον μήνα και ένσημα. +120€ παραμεθορίου. Απο 18-26 ετών. Βιβλιάριο με συγκεκριμένες υπηρεσίες/ extra υπηρεσίες = υπερωρίες, λεφτά. Αλλά αυτά που να γίνουν. Τους συμφέρει το σύστημα ως έχων...
Anorymous Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Το ότι θα ενισχυθεί κιαλλο το φρόνημα δεν σημαίνει ότι είναι ο αυτοσκοπός. Το παραπάνω σκεπτικό δεν το εξέφρασα με στόχο του να αγαπήσουμε την πατρίδα μας η κάτι τέτοιο. και ναι οι καλύτεροι θα είναι μόνιμοι (μισθοφόροι ) στον στρατό και επειδή είναι καλύτεροι πάει να πει ότι το έχουν και για να το έχουν τους αρέσει οποτε θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε αυτό για χρονια (γιαυτο και μισθοφόροι) Από εκεί και πέρα όμως όλοι θα πρέπει να μάθουμε πως να ρίχνουμε με ένα όπλο... δεν είμαι στρατογκαβλος ή κάτι τέτοιο το τελευταίο πράμα που θέλω είναι να αφαιρέσω την ζωή κάποιου δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι κάτι τέτοιο αλλα είμαι σίγουρος ότι θα με σημαδέψει.. το θέμα είναι όμως ότι αν κάνουν ντού για να μου πάρουν το σπίτι και εγώ απλά σηκώσω τα χερια ψιλά τίποτα καλο δεν θα βγει από αυτό.. ούτε κάτι καλο θα βγει αν χωρίς να έχω ιδέα τι κάνω τρέξω μονος μου με μια πετρα στο χέρι η το δίκαννο πάνω στον εχθρικό στρατό.. η αν στρατευθώ και είμαι σε μια μάχη όπου θα πανικοβληθώ επειδή παίζεται η ζωή μου κορόνα γράμματα και εγώ δεν θα έχω ιδέα τι γίνετε και αισθάνομαι μόνος μου μεσα στους μόνους ο καθένας για το τομάρι του κτλ... γιαυτο θα πρέπει όλοι μας να έχουμε μια βασική εκπαίδευση. επίσης θα πρέπει να ξέρω πως να επιβιώνω πχ μια βδομάδα σε ένα βουνό η τι να κάνω αν έχουν ρίξει χημικά στην περιοχή μου κτλ. Από την άλλη όμως αυτά θέλουν χρόνο για να τα μάθεις (χωρίς πολλή μελέτη αλλα κρίνοντας από άλλες εκπαιδεύσεις και πραγματικότητες σε άλλες χώρες και από ανθρώπους που ξέρω κτλ) είπα προσεγγιστικά 2 χρονια... και αυτό δεν γίνετε να το βάλεις υποχρεωτικό σε κάθε πολίτη γιατί ο καθένας έχει τις ανάγκες του για να ζήσει όπως θέλει (οικογένεια,καριέρα κτλ) οποτε κάπως πρέπει αυτά τα ουσιαστικά πράματα να τα μάθεις χωρίς η εκπαίδευση αυτή να αποτελεί εμπόδιο στην ζωή σου και αυτός ήταν ο στόχος που είχα στο μυαλό γράφοντας τα παραπάνω. Κοιτα συμφωνω να υπαρχει εκπαιδευση για ολους αλλα οχι θητεια, θητεια μονο οσοι θελουν να πανε ολοι οι αλλοι να περνανε για σεμιναρια τα οποια θα μπορουσαν να γινονται μια ωρα την εβδομαδα στο σχολειο πχ Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.Για αυτο και ανεφερα το Α ΜΟΝΟ εαν υπηρχε ΠΑΙΔΕΙΑ και πολιτισμος.Εκει κολαει και το Ισραηλ. To Ισραηλ σε καμια περιπτωση δεν ειναι προτυπο οι ανθρωπο εκει ειναι στενομυαλοι και φανατισμενοι, στο ολοι που λες τα εξοδα ποιος θα τα πληρωνει ? Γιατι τωρα τα πληρωνουν οι οικογενειες των φανταρων, αμα ηταν ολα δωρεαν ναι οκ μπορει και να το σκεφτομουν, αλλα οχι να χανει ενα χρονο απο την ζωη του ο αλλος και πληρωνει κιολας.
Grey Warden Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Γ. Μισθοφόροι μόνο. Και σε εναν ιδεατό κόσμο ας μην υπήρχε καν στρατός. Στρατιωτική θητεία=χαμένος χρόνος. 3
aris1986 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Στρατιωτική θητεία=χαμένος χρόνος. Οχι και χαμενος. Καποιοι μαθανε να κανουν μπανιο υστερα απο 2 εβδομαδες Συνηθως ειχαν και ρεκορ 4-5 εβδομαδες απλυτοι. Νεροσαπουνοφοβια μαλλον θα το λεγανε... Αλλοι να καθαρίζουν καμια τουαλέτα ενω πριν τις ειχαν καταχέσει σαν ελέφαντες... Αλλοι να σκουπίζουν, να πλένουν εστω και ενα πιάτο. Αλλοι να φωναζουν λιγο δυνατα περα απο τα γκαρίσματα που έριχναν στην μαμα τους που έκαψε τις πατάτες ή δεν τους καθάρισε το δωμάτιο. Αλλοι να ντύνονται, να κουμπώνουν ολα τα κουμπιά στο χιτώνιο (ναι εγινε και αυτο επιστημη σε μερικους), να περνανε την ζωνη στο παντελόνι σωστα κτλπ. <-- Υπάρχουν και τέτοιοι Αυτα, ολα τα αλλα ειναι μαλακίες κατα βαση, τυφλη υπακοή με τον φοβο κτλπ. Πρωτα με σεβασμο ερχεται αν ο αλλος ειναι κατσικι τοτε θελει μια "ραβδιά" για να ξεμπλοκάρει, να κανει ενα reboot να το πουμε τεχνολογικά... 2
8elwADSL Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Γ αν γίνοταν και Δ αλλά ίσως σε ένα φανταστικό κόσμο. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1 Γουστάρω Γροιλανδία λέμε 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μπορει κανεις να μ πει τι σημαινουν "ΥΓΑ", "ΕΓΑ" και "ΕΓΓ"; Το Ισραήλ είναι νομίζω αναγκασμένο να έχει υποχρεωτική στράτευση και άνδρες και γυναίκες γιατί δεν το "πολυπάνε" οι γύρω του.
LongTom Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Συμφωνω σε πολλα με αυτα που ειπε πριν ο The_Colonel Γιατι παιζει ρολο το πως θα μεγαλωσει ο καθε ανθρωπος για το αν θα αγαπαει την πατριδα του και γενικα για το τι "θα βγει" Βλεπε ισραηλ.λες να ειναι χαζοι οι εβραιοι? Εχουν φτιαξει το ισχυροτερο κρατος και δεν παραγουν ΤΙΠΟΤΑ.Αλλα ειναι μεγαλη κουβεντα.Απλα ειπα την γνωμη μου οπως ελεγε το ποστ Εάν δεν απατώμαι οι Ισραηλινοί έχουν τεράστια στρατιωτική βιομηχανία με πολύ μεγάλες εξαγωγές,ιδίως στα θέματα ηλεκτρονικών-UAV/UCAV, και την τελευταία εικοσαετία έχουν επενδύσει πολύ και στις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας-πανεπιστήμια. Φυσικά το ισοζύγιο είναι δεκαετίες τώρα στο μείον και ζουν από την αμερικάνικη βοήθεια(που πληρώνει για τον στρατό τους),αλλά ότι έχουν επενδύσει πολλά είναι αναντίρρητο.
igoods Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Εάν δεν απατώμαι οι Ισραηλινοί έχουν τεράστια στρατιωτική βιομηχανία με πολύ μεγάλες εξαγωγές,ιδίως στα θέματα ηλεκτρονικών-UAV/UCAV, και την τελευταία εικοσαετία έχουν επενδύσει πολύ και στις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας-πανεπιστήμια. Φυσικά το ισοζύγιο είναι δεκαετίες τώρα στο μείον και ζουν από την αμερικάνικη βοήθεια(που πληρώνει για τον στρατό τους),αλλά ότι έχουν επενδύσει πολλά είναι αναντίρρητο. Εχουν στρατιωτικη βιομηχανια απο οσο ξερω και εγω αλλα για να συντηρουν τον στρατο τους πιο πολυ.οταν εγραψα δεν παραγουν τιποτα εννοω οτι δεν παραγουν τιποτα απο τροφιμα,τουλαχιστον οπως οι υπολοιπες χωρες.Ειναι μια χωρα τελιως αγωνη και παρολαυτα (προσωπικη μου αποψη απο τις μεγαλυτερεςδυναμεις) Εδω ομως κανεις ενα λαθος,το ισραηλ κυβερναει την αμερικη οποτε και οι αντιστοιχοι ισραηλινοι στην αμερικη που κατεχουν τις σημαντικοτερες θεσεις ανταποδιδουν στην μαμα πατριδα.Αλλωστε οι πορωμενοι σιωνιστες δεν ειναι αμερικανοι,απο το ισραηλ προερχονται.Εκει ειναι η αρχη ΟΛΩΝ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα