Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μιλάω για τον σκεπτικισμό απέναντι σε ολόκληρη την θεωρία περί μεταθανάτιας ύπαρξης, ή ας το πω αλλιώς, συνέχιση της συνειδητότητας χωρίς φυσικό σώμα μετά τον θάνατο (αν υπάρχει όντως πραγματικά "συνειδητότητα").Δεν μιλάω για τον σκεπτικισμό απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο, όπου ούτε εγώ θεωρώ οτι έχουν βάση αυτά που λέει. Απλά παρέθεσα το άρθρο του ως ένα εναρκτήριο σημείο για μια βαθύτερη συζήτηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 μόνο που είναι κάπως άκυρο να συγκρίνεις την "θεωρία" αυτή με μια επιστημονικά τεκμηριωμένη/βασισμένη θεωρία... απλά βάλε στην θέση της συγκεκριμένης την "θεωρία" ότι υπάρχει ο Optimus Prime στον Cybertron σε έναν μακρινό γαλαξία και περίμενε κατανόηση από τους "σκεπτικιστές"...
Anorymous Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Μα και τότε αόριστο θέμα ήταν το σωματίδιο του Χίγκς, αφού δεν μπορούσε να παρατηρηθεί, ούτε να αποδειχθεί η ύπαρξη του. Και να ηταν μονο αυτο τα ιδια ειχαμε και για τα ηλεκτρονια καποτε το ιδιο για την αντι-υλη το ιδιο για τα κουαρκς κλπ. Εγω ακουσει απο σοβαρα ατομα οτι πολυ πιθανον να υπαρχουν 10 διαστασεις και εμεις ξερουμε μεχρι την τεταρτη αρα ποιος μου λεει οτι στις υπολοιπες 6 δεν υπαρχει ζωη μετα θανατο? Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2014 από Anorymous
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 μόνο που είναι κάπως άκυρο να συγκρίνεις την "θεωρία" αυτή με μια επιστημονικά τεκμηριωμένη/βασισμένη θεωρία... ... η οποία αρχικά δεν θεωρούταν τίποτα άλλο απο μαλακίες ενός ημίτρελου αφάνα επιστήμονα. Απο αυτή τη βάση ξεκινώ εγώ, αντίθετα με όλους τους αρνητές. Το πώς δηλαδή η "υπόθεση" μπορεί να αποδειχθεί, και με τι τρόπο στο μέλλον. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ... η οποία αρχικά δεν θεωρούταν τίποτα άλλο απο μαλακίες ενός ημίτρελου αφάνα επιστήμονα. Απο αυτή τη βάση ξεκινώ εγώ, αντίθετα με όλους τους αρνητές. έριξα ένα edit στο post μου, not fast enough...
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μιλάω για τον σκεπτικισμό απέναντι σε ολόκληρη την θεωρία περί μεταθανάτιας ύπαρξης, ή ας το πω αλλιώς, συνέχιση της συνειδητότητας χωρίς φυσικό σώμα μετά τον θάνατο (αν υπάρχει όντως πραγματικά "συνειδητότητα"). Δεν μιλάω για τον σκεπτικισμό απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο, όπου ούτε εγώ θεωρώ οτι έχουν βάση αυτά που λέει. Απλά παρέθεσα το άρθρο του ως ένα εναρκτήριο σημείο για μια βαθύτερη συζήτηση. Για να υπάρξει κάποια θεωρία πρέπει να υπάρξουν και κάποια μαθηματικά να την στηρίξουν. Δεν βγαίνει ο κάθε θεωρητικός φυσικός να συγκρίνει την φαντασία του σε σχέση με τους άλλους να δουν ποιος την έχει μακρύτερη και καλύτερη...την φαντασία εννοώ. Πρέπει να υπάρχουν και μαθηματικές πράξεις να στηρίξουν την θεωρία του. Οπότε, η θεωρία της μεταθανάτιας ζωής, όσον αφορά τουλάχιστον την θεωρητική φυσική δεν υφίσταται και δεν υπάρχει, γιατί δεν έχει βγει κανείς θεωρητικός φυσικός να δώσει θεωρία μεταθανάτιας ζωής και να προσπαθήσει να την στηρίξει ώστε να γίνει αποδεκτή. Ο τύπος στο λινκ μαλακίες λέει, να τα ακούν/διαβάζουν οι άσχετοι και να λένε "κοίτα, έχουμε δίκιο, υπάρχει θεός" και να τα βλέπουν οι σχετικοί και να γελούν με τις κοτσάνες που αραδιάζει. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Και να ηταν μονο αυτο τα ιδια ειχαμε και για τα ηλεκτρονια καποτε το ιδιο για την αντι-υλη το ιδιο για τα κουαρκς κλπ. Εγω ακουσει απο σοβαρα ατομα οτο πολυ πιθανον να υπαρχουν 10 διαστασεις και εμεις ξερουμε μεχρι την τεταρτη αρα ποιος μου λεει οτι στις υπολοιπες 6 δεν υπαρχει ζωη μετα θανατο? ναι αλλά αυτά θα προσπαθήσουν να τα στηρίξουν επιστημονικά, όχι "cause fuck you that's why!"... αν δεν καταλαβαίνεις αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, τσάμπα χρόνο ξοδεύουμε... 1
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Thresh εννοείται, οτι μιλάμε για πιο γήινα πράγματα Gigi, συμφωνώ μαζί σου. Ότι και να πούμε είναι απλά εικασίες, αφού δεν στηρίζεται κάτι τέτοιο ακόμα μαθηματικώς. Όπως λοιπόν μαθηματικώς δεν στηριζόταν η θεωρία της σχετικότητας έως ότου την ανέπτυξε πρώτος ο Αϊνσταιν. Εν αναμονή λοιπόν... του νέου Αϊνσταιν που θα αναπτύξει έναν αντίστοιχο μαθηματικό τύπο στο μέλλον. Αδύνατον; Πιστεύω πως όχι. Το να αρνούμαι όμως αυτή την πιθανότητα, με κάνει τον ίδιο με τους χριστιανοταλιμπάν που "έκαψαν" τον Γαλιλαίο, και όλους τους άλλους "δογματικούς" της εποχής. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 θα βάλουμε όρια στις "θεωρίες" τότε επειδή μας βολεύει?
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 H "θεωρία" σου ουσιαστικά εμπίπτει στο πλαίσιο για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγηϊνης ζωής, κάτι το οποίο μελετάται. Πάμε αλλού.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 στην ύπαρξη συγκεκριμένης όμως, όχι ότι να 'ναι αν χρησιμοποιούσες νωρίτερα την λέξη εικασία αντί για θεωρία θα γλυτώναμε αρκετά posts
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Thresh εννοείται, οτι μιλάμε για πιο γήινα πράγματα Gigi, συμφωνώ μαζί σου. Ότι και να πούμε είναι απλά εικασίες, αφού δεν στηρίζεται κάτι τέτοιο ακόμα μαθηματικώς. Όπως λοιπόν μαθηματικώς δεν στηριζόταν η θεωρία της σχετικότητας έως ότου την ανέπτυξε πρώτος ο Αϊνσταιν. Εν αναμονή λοιπόν... του νέου Αϊνσταιν που θα αναπτύξει έναν αντίστοιχο μαθηματικό τύπο στο μέλλον. Αδύνατον; Πιστεύω πως όχι. Το να αρνούμαι όμως αυτή την πιθανότητα, με κάνει τον ίδιο με τους χριστιανοταλιμπάν που "έκαψαν" τον Γαλιλαίο, και όλους τους άλλους "δογματικούς" της εποχής. Ε, όχι, ο Γαλιλαίος πχ σε αποδείξεις στηριζόταν που αρνιόταν να τις δεχτεί η Εκκλησία και τον εκβίαζαν για το αντίθετο. Συγκρίνεις μήλα με μαρούλια. Επίσης πάλι για θεωρία σχετικότητας, αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρχε πριν την αναπτύξει ο Αινστάιν καμιά θεωρία. Και γενικά στην θεωρητική φυσική δεν υφίσταται θεωρία χωρίς μαθηματικά. Από την άλλη έχεις μια μεταθανάτια ζωή που είναι η θεωρία του αποτελεσματος του θανάτου κάθε ανθρώπου τα τελευταία 10.000. Αυτό είναι σύγκριση διαστημόπλοιου με πιπίλα μωρού. 2
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, οτι περιμένουμε κάποιο μαθηματικό μοντέλο στο μέλλον για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, με την προϋπόθεση όμως οτι θα έχουν βρεί τρόπο να κατανοήσουν όλες τις διαστάσεις του σύμπαντος, και όχι μόνο τις 3 στις οποίες βασιζόμαστε τώρα. Καλό... 3000 μ.χ.
Sellers Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ... η οποία αρχικά δεν θεωρούταν τίποτα άλλο απο μαλακίες ενός ημίτρελου αφάνα επιστήμονα. Απο αυτή τη βάση ξεκινώ εγώ, αντίθετα με όλους τους αρνητές. Το πώς δηλαδή η "υπόθεση" μπορεί να αποδειχθεί, και με τι τρόπο στο μέλλον. Η σχετικότητα πάτησε στις ελλείψεις της νευτωνειας θεωριας. (το ιδιο και η κβαντο) Με λίγα λόγια υπήρχε επιστημονικός λόγος που γεννήθηκαν αυτες οι ιδέες και συνδέοταν (ο λόγος) με παρατηρήσεις που δεν συμφωνούσαν με τον Νευτωνα. Η μεταθανάτια ζωή απο την άλλη, είναι απλά μια ιδέα βγαλμένη απο ανθρωπινα κεφάλια, μη παρατηρίσημη (οκ και το higgs μη παρατηρησιμο ειναι, μπορούμε όμως να δουμε τα αποτελέσματα του στον κοσμο), ανυπόστατη, η οποία δημιοργήθηκε απλά και μονο απο τον φοβο του θανάτου και μπλα μπλα μπλα. Το ενα ειναι επιστήμη, το άλλο ειναι ενα απο τα άπειρα πράματα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος και να απαιτήσει ότι χρήζει επιστημονικής εξήγησης. Εγω ακουσει απο σοβαρα ατομα οτο πολυ πιθανον να υπαρχουν 10 διαστασεις και εμεις ξερουμε μεχρι την τεταρτη αρα ποιος μου λεει οτι στις υπολοιπες 6 δεν υπαρχει ζωη μετα θανατο? Τις έχει λίγο λάθος στο μυαλό σου αυτές τις έξτρα διαστάσεις. Βρεθήκαν εκεί απο τα μαθηματικά, αναγκαστικά έπρεπε απο κάπου να βρεθούν 10 (ή και 26) διαστάσεις, αλλιώς χαλάει όλη η θεωρία. Είναι μεν χωρικές, αλλά μην παέι το μυαλό σου σε κάποιο νέο μήκος ας πούμε. Δεν μπορεί (λολ) να κρυβεται μεταθανατια ζωη στις εξτρα διαστασεις. (Δεν πιστευα ότι θα το γράψω ποτε αυτό που μόλις έγραψα) 7
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, οτι περιμένουμε κάποιο μαθηματικό μοντέλο στο μέλλον για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, με την προϋπόθεση όμως οτι θα έχουν βρεί τρόπο να κατανοήσουν όλες τις διαστάσεις του σύμπαντος, και όχι μόνο τις 3 στις οποίες βασιζόμαστε τώρα. Καλό... 3000 μ.χ. Ούτε αυτό που λες πρόκειται να γίνει. Να στο πω με ένα πολύ απλό παράδειγμα. Αν παρατηρούσαμε ότι κινούνται τα έπιπλα, βλέπουμε άυλα κορμιά, ακούμε φωνές, θυμόμαστε πράγματα που ποτέ δεν έχουμε ζήσει κτλ (όλοι όμως, όχι μόνο κάποιοι "ευνοούμενοι"), τότε θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να εξηγηθούν αυτά τα φαινόμενα, με θεωρίες βασιζόμενες σε μαθηματικά. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα μαθηματικό μοντέλο, να ασχοληθεί κανένας σοβαρός επιστήμονας να αποδείξει, για φαινόμενα που δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα