Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μια πιθανή ύπαρξη μεταθανάτιας κατάστασης δεν εγγυάται οτι θα βλέπουμε.. φαντάσματα στον τρισδιάστατο χώρο. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να γίνει μέσω μιας εντελώς άσχετης φαινομενικά θεωρίας μετά απο 1000-2000 χρόνια. Τότε που πιθανόν να βλέπουν την σημερινή ανθρώπινη κοινωνία και τις σημερινές επιστήμες και να γελούν. Ξαναλέω, θεωρώ τον εαυτό μου ασήμαντο μπροστά στην πολυπλοκότητα του σύμπαντος για να μπορώ με βεβαιότητα να πώ οτι μπορεί να αποκλειστει το ένα και το άλλο.Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απολύτως τίποτα, κανείς δεν μπορεί να φαντάζεται οτι μπορεί να βρεί κάτι απίστευτο, αλλιώς τώρα θα είχαμε μείνει ακόμα στην εποχή του χαλκού αν οι επιστήμονες της κάθε εποχής σκέφτονταν σκεπτικιστικά. Το θεωρώ αλλαζονικό.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μια πιθανή ύπαρξη πρασίνων αλόγων με τρία κεφάλια και τέσσερα χέρια αντί για πόδια δεν εγγυάται οτι θα βλέπουμε.. φαντάσματα στον τρισδιάστατο χώρο. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να γίνει μέσω μιας εντελώς άσχετης φαινομενικά θεωρίας μετά απο 1000-2000 χρόνια. Τότε που πιθανόν να βλέπουν την σημερινή ανθρώπινη κοινωνία και τις σημερινές επιστήμες και να γελούν. Ξαναλέω, θεωρώ τον εαυτό μου ασήμαντο μπροστά στην πολυπλοκότητα του σύμπαντος για να μπορώ με βεβαιότητα να πώ οτι μπορεί να αποκλειστει το ένα και το άλλο. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απολύτως τίποτα, κανείς δεν μπορεί να φαντάζεται οτι μπορεί να βρεί κάτι απίστευτο, αλλιώς τώρα θα είχαμε μείνει ακόμα στην εποχή του χαλκού αν οι επιστήμονες της κάθε εποχής σκέφτονταν σκεπτικιστικά. Το θεωρώ αλλαζονικό. Αντί για μεταθανάτια ζωή ή για πράσινα άλογα με τρία κεφάλια και τέσσερα χέρια αντί για πόδια βάλε οτιδήποτε σου κατέβει. Δεν θα αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη παράγραφο που έγραψες, το ίδιο ακριβώς νόημα θα έχει. Η βασική διαφορά επιστήμης/θρησκείας είναι ότι η δεύτερη βλέπει ανθρωποκεντρικά τον κόσμο, η πρώτη όχι. Το ίδιο λάθος με την κάθε θρησκεία κάνεις και εσύ. 1
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το πρόβλημα με τους σκεπτικιστές και αντίθετα με τους φανατικότερους θρησκευόμενους, είναι οτι σκέφτονται αμφότεροι ανάλογα με τα καλούπια που έχει ορίσει το εκάστοτε τους υπόβαθρο. Συνεπώς, πολλές φορές συνομιλώντας με τον φανατικότερο σκεπτικιστή δεν διαφέρει σε τίποτα απ' το να μιλήσεις με τον φανατικότερο χριστιανοταλιμπάν. Και οι δύο θα έχουν τις ίδιες παραπίδες και θα σου αραδιάσουν πάνω-κάτω τις ίδιες "αποδείξεις". (με το γεγονός του οτι ο πολύ μικρός άνθρωπος δεν έκει ακόμα χαρτογραφήσει το υπόλοιπο 95% αυτών που συμβαίνουν γύρω του, ούτε καν δεν τα έχει παρατηρήσει).Προσωπικά προτιμώ να μην ενταχθώ σε κανένα ιδεολογικό μαντρί, και να δώ τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό, μη αποκλείωντας τίποτα. 1
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Το πρόβλημα με τους σκεπτικιστές και αντίθετα με τους φανατικότερους θρησκευόμενους, είναι οτι σκέφτονται αμφότεροι ανάλογα με τα καλούπια που έχει ορίσει το εκάστοτε τους υπόβαθρο. Συνεπώς, πολλές φορές συνομιλώντας με τον φανατικότερο σκεπτικιστή δεν διαφέρει σε τίποτα απ' το να μιλήσεις με τον φανατικότερο χριστιανοταλιμπάν. Και οι δύο θα έχουν τις ίδιες παραπίδες και θα σου αραδιάσουν πάνω-κάτω τις ίδιες "αποδείξεις". (με το γεγονός του οτι ο πολύ μικρός άνθρωπος δεν έκει ακόμα χαρτογραφήσει το υπόλοιπο 95% αυτών που συμβαίνουν γύρω του, ούτε καν δεν τα έχει παρατηρήσει). Προσωπικά προτιμώ να μην ενταχθώ σε κανένα ιδεολογικό μαντρί, και να δώ τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό, μη αποκλείωντας τίποτα. Άλλα λες όμως και άλλα πράττεις. Λες ότι δεν θέλεις να ενταχθείς σε κανένα ιδεολογικό μαντρί και προτιμάς να βλέπεις τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό, αλλά όπως είπα κάνεις το ίδιο λάθος με την κάθε θρησκεία. Δεν βλέπεις με ανοιχτό μυαλό αλλά βλέπεις υπό ανθρωποκεντρικό βλέμμα. Η απορία του τι υπάρχει μετά τον θάνατο είναι απόρροια της ανθρωποκεντρικής σκέψης.
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ακόμα και οι πιο σκληροί άθεοι σκεπτικιστές όπως ο Σάμ Χάρις έχουν πεί οτι ναι μεν αμφισβητούν τα πάντα περί afterlife, αλλά και οι ίδιοι θα ήθελαν να μάθουν αν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ πνευματικού και υλικού κόσμου.Τέλοσπάντων, ίσως το μόνο λάθος που κάνω είναι οτι σκέφτομαι του τι θα γίνει μετα θάνατον απ' τα 21 μου. 1
Anorymous Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Τις έχει λίγο λάθος στο μυαλό σου αυτές τις έξτρα διαστάσεις. Βρεθήκαν εκεί απο τα μαθηματικά, αναγκαστικά έπρεπε απο κάπου να βρεθούν 10 (ή και 26) διαστάσεις, αλλιώς χαλάει όλη η θεωρία. Είναι μεν χωρικές, αλλά μην παέι το μυαλό σου σε κάποιο νέο μήκος ας πούμε. Δεν μπορεί (λολ) να κρυβεται μεταθανατια ζωη στις εξτρα διαστασεις. (Δεν πιστευα ότι θα το γράψω ποτε αυτό που μόλις έγραψα) Κοιτα δεν ξερουμε τι μπορει να παιζει , μπορει πολλα μπορει και τιποτα, μπορει να μαθουμε καποτε μπορει και οχι. Υπαρχουν πολλες θεωριες για την ζωη μετα τον θανατο πχ μια ακραια που εχω ακουσει εχει σχεση με τον χρονο οτι τωρα πχ ο ταδε εχει πεθανει αλλα για τον χρονο υπαρχει ακομα αρα αν κανουμε καποτε ταξιδι στο χρονο αυτος θα ζειι κλπ. Εχω ακουσει για την ενεργεια οπως η ενεργεια στην φυση δεν χανετε αλλα μεταβαλετε ετσι και η ζωη που ειναι μια μορφη ενεργειας υπαρχει σαν κατι αλλο , τι ακριβως δεν ξερουμε ακομα. Τέλοσπάντων, ίσως το μόνο λάθος που κάνω είναι οτι σκέφτομαι του τι θα γίνει μετα θάνατον απ' τα 21 μου. Και εγω το σκεφτομαι αυτο απο μικρος τι θα γινει μολις πεθανουμε, αλλα νιωθουμε κατι κλπ Ενας παντως γιατρος που εχει σχεση με την χαρτογραφηση του εγκεφαλου ειχε πεσει σε κωμα και ειχε πει οτι ειχε βιωσει μια ας το πουμε μεταθανατια εμπειρια.
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Κατα 99% εννοείς της περίπτωση του Dr. Alexander. Πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον αν διαβάσει κανείς όλες τις λεπτομέρειες. Κορυφαίος νευροχειρούργος με πόσους τίτλους και αμφισβητεί ανοιχτά την μη-πιθανότητα afterlife.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Κατα 99% εννοείς της περίπτωση του Dr. Alexander. Πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον αν διαβάσει κανείς όλες τις λεπτομέρειες. Κορυφαίος νευροχειρούργος με πόσους τίτλους και αμφισβητεί ανοιχτά την μη-πιθανότητα afterlife.Ε όχι και κορυφαίος νευροχειρούργος. Καρααπάτη ο τύπος, που είχε διωχθεί από δεκάδες νοσοκομεία με δεκάδες μηνύσεις εναντίον του να εκκρεμούν πριν την δημοσίευση του βιβλίου του. Που και ακόμα τα γεγονότα που περιγράφει δεν έγιναν όπως τα λέει, για κώμα λόγω ασθένειας, ενώ ήταν τεχνητό το κώμα με τον ασθενή να έχει παραισθήσεις σύμφωνα με τους γιατρούς του και τα μέρη, σημεία του εγκεφάλου του που υποτίθεται ότι είχαν νεκρώσει και τα περιγράφει να κάνουν άλλους νευροχειρούργους να σκάνε στα γέλια από τις μαλακίες που γράφει. Λίγη έρευνα δεν βλάπτει, ο τύπος είναι γνωστός για την απάτη του.... Πουλάει το θέμα στα αμερικανάκια, βρήκε τρόπο να τα'κονομήσει αφού είχε ξοφλήσει ως γιατρός. Δεν τον λες και βλάκα όμως, μια χαρά του'κατσε η φάση... 1
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Όσο και να έψαξα γι' αυτόν δεν βρήκα αυτά που λές, και το έψαξα αρκετά. Ούτε άρθρα που τον κριτικάρουν δεν ανέφεραν κάτι για μηνύσεις. Δεν το ήξερα ομολογουμένως. Δεδομένης της κατάστασης πάντως, ήταν όντως ευκαιρία να κονομήσει.Edit, στο πιο προφανές σημείο που δεν έψαξα, στη Wikipedia, όντως το λέει, αν και υπάρχει αντίλογος για το άρθρο του Esquire και την εγκυρότητα του:http://www.skeptiko.com/220-esquire-proof-of-heaven-expose-debunked/http://iands.org/news/news/front-page-news/970-esquire-article-on-eben-alexander-distorts-the-facts.htmlhttp://weilerpsiblog.wordpress.com/2013/08/15/luke-dittrich-and-esquire-have-been-debunked/
Anorymous Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Κατα 99% εννοείς της περίπτωση του Dr. Alexander. Πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον αν διαβάσει κανείς όλες τις λεπτομέρειες. Κορυφαίος νευροχειρούργος με πόσους τίτλους και αμφισβητεί ανοιχτά την μη-πιθανότητα afterlife. Ναι αυτος νομιζω ειναι, οι συναδερφοι του ελεγαν οτι ειναι κολπα του μυαλου λογω της καταστασης του αλλα αυτος απεδειξε οτι οτι ενιωθε ηταν πραγματικοτητα και οχι καποια παραισθηση.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ναι αυτος νομιζω ειναι, οι συναδερφοι του ελεγαν οτι ειναι κολπα του μυαλου λογω της καταστασης του αλλα αυτος απεδειξε οτι οτι ενιωθε ηταν πραγματικοτητα και οχι καποια παραισθηση.Σταμάτα να λες πράγματα που δεν ισχύουν. Παπάρια απέδειξε, όλη η επιστημονική κοινότητα γελά με τις βλακείες του. Όσο και να έψαξα γι' αυτόν δεν βρήκα αυτά που λές, και το έψαξα αρκετά. Ούτε άρθρα που τον κριτικάρουν δεν ανέφεραν κάτι για μηνύσεις. Δεν το ήξερα ομολογουμένως. Δεδομένης της κατάστασης πάντως, ήταν όντως ευκαιρία να κονομήσει. Edit, στο πιο προφανές σημείο που δεν έψαξα, στη Wikipedia, όντως το λέει: Έψαξες αρκετά και δεν βρήκες; Εγώ μισό λεπτό έψαξα..http://www.esquire.com/features/the-prophet?click=promo http://www.dailymail.co.uk/news/article-2529048/Proof-Heaven-doctor-faced-3million-malpractice-lawsuit-fell-coma.html http://www.michaelshermer.com/tag/eben-alexander/ Και έχει και άλλα πολλά, βαριέμαι το κόπι 3 εκατ δολλάρια ήταν η τελευταία του μήνυση, εγχείριση σε λάθος σπόνδυλο αν θυμάμαι καλά, και όταν κατάλαβε την μαλακία του πλαστογράφησε όλα τα έγγραφα για να φαίνεται σε περίπτωση ελέγχου ότι δεν έκανε λάθος και ότι εκεί έπρεπε να εγχειρίσει. Μιλάμε ο τύπος από χιλιόμετρα βρωμούσε, αλλά δεν πήγαν τζάμπα τα λεφτά των γονιών του στις σπουδές, επιχειρηματικό μυαλό ο τύπος, βρήκε τρόπο να τα κονομήσει και να γίνει γνωστός.
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Διάβασε το edit του παραπάνω μηνύματος μου. 3 εκατ δολλάρια ήταν η τελευταία του μήνυση, εγχείριση σε λάθος σπόνδυλο αν θυμάμαι καλά, και όταν κατάλαβε την μαλακία του πλαστογράφησε όλα τα έγγραφα για να φαίνεται σε περίπτωση ελέγχου ότι δεν έκανε λάθος και ότι εκεί έπρεπε να εγχειρίσει. Μιλάμε ο τύπος από χιλιόμετρα βρωμούσε, αλλά δεν πήγαν τζάμπα τα λεφτά των γονιών του στις σπουδές, επιχειρηματικό μυαλό ο τύπος, βρήκε τρόπο να τα κονομήσει και να γίνει γνωστός. Δεν διαφωνώ οτι τα κονομάει. Όμως τύποι σαν τον Σέρμερ και τον Χάρις είναι οι ίδιες όψεις του άλλους νομίσματος. Με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη στις κοινότητες τους, πολλά εκ. δολλάρια απο συνδρομές και δωρεές, και φυσικά... άφθονα βιβλία.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Διάβασε το edit του παραπάνω μηνύματος μου. Δεν διαφωνώ οτι τα κονομάει. Όμως τύποι σαν τον Σέρμερ και τον Χάρις είναι οι ίδιες όψεις του άλλους νομίσματος. Με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη στις κοινότητες τους, πολλά εκ. δολλάρια απο συνδρομές και δωρεές, και φυσικά... άφθονα βιβλία. Για τον αντίλογο του Esquire, αν δεν ίσχυαν αυτά που γράφτηκαν στο άρθρο, ο Alexander θα είχε προβεί σε μήνυση για συκοφάντηση και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Την πάπια όμως..Η όλη επιτυχία του βιβλίου του βασίστηκε στην "αξιοπιστία" του και στον ιατρικό του τίτλο. Πιστεύεις θα είχε την ίδια επιτυχία αν δήλωνε στο μίνι βιογραφικό του στο βιβλίο του, τα ιατρικά του καμώματα και τις μηνύσεις εις βάρος του;
Tilemaxx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Θεωρώ οτι θα είχε πάνω-κάτω την ίδια επιτυχία. Εδώ είχε την απήχηση που είχε, γράφοντας μέσα οτι είδε τον Χριστό πάνω σε άλογο. Σάλτσα για να πουλήσει στους χριστιανούς ή όχι δεν ξέρω, πετυχημένη πάντως ήταν.Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω οτι η ιστορία δεν είναι ύποπτη μόνο απο την πλευρά του ιατρού, αλλά και απο τους debunkers. Αν λοιπόν μια στο εκατομμύριο αληθεύει αυτή η περίπτωση, κάποιοι το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θέλουν να βγεί προς τα έξω. Κανένας συνάδελφος του δεν επιβεβαιώνει δημόσια τις ιστορίες του Esquire, όυτε καν οι Σέρμερ, Χάρις κτλ. που θα έκαναν ΚΡΑ με ένα τέτοιο νέο.Κάπου διάβασα, δεν ξέρω αν όντως ισχύει, οτι ο αρθρογράφος του Εσκουαϊρ είχε χαρακτηρίσει πρίν μήνες σε άρθρο του τον Σνόουντεν ως... προδότη του έθνους. ΑΝ, λέω ΑΝ ισχύει κάτι τέτοιο, η όποια αξιοπιστία του τύπου απλά πέφτει στα σκουπίδια απο εμένα προσωπικά.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Θεωρώ οτι θα είχε πάνω-κάτω την ίδια επιτυχία. Εδώ είχε την απήχηση που είχε, γράφοντας μέσα οτι είδε τον Χριστό πάνω σε άλογο. Σάλτσα για να πουλήσει στους χριστιανούς ή όχι δεν ξέρω, πετυχημένη πάντως ήταν. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω οτι η ιστορία δεν είναι ύποπτη μόνο απο την πλευρά του ιατρού, αλλά και απο τους debunkers. Αν λοιπόν μια στο εκατομμύριο αληθεύει αυτή η περίπτωση, κάποιοι το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θέλουν να βγεί προς τα έξω. Κανένας συνάδελφος του δεν επιβεβαιώνει δημόσια τις ιστορίες του Esquire, όυτε καν οι Σέρμερ, Χάρις κτλ. που θα έκαναν ΚΡΑ με ένα τέτοιο νέο. Κάπου διάβασα, δεν ξέρω αν όντως ισχύει, οτι ο αρθρογράφος του Εσκουαϊρ είχε χαρακτηρίσει πρίν μήνες σε άρθρο του τον Σνόουντεν ως... προδότη του έθνους. ΑΝ, λέω ΑΝ ισχύει κάτι τέτοιο, η όποια αξιοπιστία του τύπου απλά πέφτει στα σκουπίδια απο εμένα προσωπικά. Κοίτα αυτό το ποστάρισμα.... Ενας παντως γιατρος που εχει σχεση με την χαρτογραφηση του εγκεφαλου ειχε πεσει σε κωμα και ειχε πει οτι ειχε βιωσει μια ας το πουμε μεταθανατια εμπειρια. Και τώρα φαντάσου το έτσι... Ενας παντως γιατρος που είχε πολλές μηνύσεις και απολύθηκε από νοσοκομεία που δούλευε και η τελευταία του μήνυση ήταν ύψους 3 εκατομμυρίων δολλαρίων, επειδή όχι μόνο έκανε ιατρικό λάθος αλλά και πλαστογράφησε προσπαθώντας να καλύψει την παπαριά του, ειχε πεσει σε κωμα και ειχε πει οτι ειχε βιωσει μια ας το πουμε μεταθανατια εμπειρια. Για πες, έχει την ίδια αξιοπιστία και θα πλήρωνες για να διαβάσεις την "εμπειρία" του; Αν ήσουν η Λουκά, σίγουρα. Όταν έχεις έστω και ελάχιστο μυαλό όμως, αποκλείεται. Και όσον αφορά τον αρθρογράφο, δεν ξέρω τι έχει άλλα γράψει, αυτό που ξέρω είναι ότι μήνυση από τον τύπο δεν έχει φάει. Αυτό τα λέει όλα. Για συνάδελφους που λες, το άρθρο του Esquire μιλά για τον πρωτύτερο ιατρικό βίο του υποφαινόμενου, δεν αναλύσει τα όσα ισχυρίζεται αν είναι σωστά ή όχι. Δεν θα βγει γιατρός να τα επιβεβαιώσει αυτά, δεν είναι η δουλειά του. Υπάρχουν, αν ψάξεις, άρθρα που μιλάν συνάδελφοι και τον εκθέττουν για τις παπαριές που ισχυρίζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα