Lucifer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου, τα ίδια είπα και μερικά ποστ παραπίσω. Αλλά ήταν πολύ ωραίο το "μην προσωποποιείστε ότι καταλαβαίνετε τι λέτε", το φαντάζομαι με μαύρο φόντο και πράσινα γράμματα στα φέησμπουξ να κάνει κόσμο να φαίνεται έξυπνος.
The_Colonel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου, τα ίδια είπα και μερικά ποστ παραπίσω. Αλλά ήταν πολύ ωραίο το "μην προσωποποιείστε ότι καταλαβαίνετε τι λέτε", το φαντάζομαι με μαύρο φόντο και πράσινα γράμματα στα φέησμπουξ να κάνει κόσμο να φαίνεται έξυπνος. ούπς fixzed
pavlinara Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 what the fuck is this shit????? υπαρχουν ακομη ανθρωποι που πιστευουν στην μεταθανατια ζωη εν ετη 2014; δεν θα έλεγες το ίδιο αν είχες χάσει το παιδί σου
Vassilis_24 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Απλά παραδεχτείτε όλοι... σας αρέσει το κουτσομπολιό.. Δεν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο και απλά θέλετε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις που βλέπετε εδώ και εκεί (πχ κάτι για τρεις διαστάσεις διάβασα κάτι για κβαντομηχανική κάτι για μεταθανάτια ζωή κτλ)με έναν τρόπο που να έχει πλακα και ενδιαφέρον για να κάνετε μια κουβέντα χωρίς αρχή και τέλος χωρίς νόημα και ουσία. ok δεκτόν σε ελεύθερη χωρα ζούμε και το μπλαμπλά είναι ιδανικό μέρος για αυτό... αλλα μην προσποιείστε ότι λέτε κάτι. ή καταλαβαίνετε τι ακριβώς λέτε! Επειδή οι φυσικοί (γενικά επιστήμονες) μιλάνε ελληνικά (η γενικά μια γλώσσα που γνωρίζουμε) και εμείς μιλάμε ελληνικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τους καταλάβουμε μονο επειδή γνωρίζουμε τις ετυμολογικές σημασίες των λέξεων που χρησιμοποιούν (και που πολλές φορες ούτε αυτό μπορούμε να το ισχυριστούμε με σιγουριά) σε αυτή την παγίδα πέφτουν πολλοί.. Όταν διαβάζετε κάτι για την κβαντομηχανική η για οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία διαβάζετε απλοποιημένα αποφθέγματα από ανθρώπους που ασχολούνται έμπρακτα με τον χώρο 10 χρονια και βάλε... δεν γίνετε λοιπόν να σας μεταφέρουν την γνώση τους σε 10 ή 100 ή 1000 σελίδες ούτε σε 10 λεπτά η μια ώρα ή μια βδομάδα.. αν ήταν έτσι τότε γιατί καθίσανε αυτοί να σπουδάσουνε τόσα χρονια και να ερευνήσουνε αν μπορούσαν να μάθουν ό,τι ξέρουν απλά μέσα σε μια μέρα? και ναι, είναι σημαντικό να ξέρεις ΟΛΑ όσα ξέρουν και αυτοί για να καταλάβεις τι λένε! Και η συνεισφορά σου σε αυτό το τόπικ ποια είναι, είπαμε;
pavlinara Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δεν είναι απαραίτητο ο ανθρώπινος νους να κατανοεί τα πάντα.Δεν έχουμε εξελιχθεί τόσο ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε τι γίνεται μετά.Κι εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι να βγω αύριο στον δρόμο να με πατήσει ένα αυτοκίνητο κι εκεί να τελειώσουν όλα.Απλά να σβήσω και να μην υπάρχει τίποτα μετά.Τότε δεν υπάρχει λόγος να έχω γεννηθεί κιόλας.Αν ερχόμαστε απλά επειδή έτυχε.Κι αν φεύγουμε απλά επειδή έτυχε επίσης.Δεν είμαστε αμοιβάδες.Άνθρωποι είμαστε με προσωπικότητες και ψυχές.
Cryptic Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δεν είναι απαραίτητο ο ανθρώπινος νους να κατανοεί τα πάντα.Δεν έχουμε εξελιχθεί τόσο ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε τι γίνεται μετά. Κι εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι να βγω αύριο στον δρόμο να με πατήσει ένα αυτοκίνητο κι εκεί να τελειώσουν όλα.Απλά να σβήσω και να μην υπάρχει τίποτα μετά.Τότε δεν υπάρχει λόγος να έχω γεννηθεί κιόλας.Αν ερχόμαστε απλά επειδή έτυχε.Κι αν φεύγουμε απλά επειδή έτυχε επίσης.Δεν είμαστε αμοιβάδες.Άνθρωποι είμαστε με προσωπικότητες και ψυχές. Και οι αμοιβάδες έχουν ψυχές. Βγήκαν διάφοροι δίποδοι και το παίζουν ανώτερη φυλή, πφφ. Οι αμοιβάδες ξέρεις πόσα πόδια έχου;
SilkyN Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δεν είναι απαραίτητο ο ανθρώπινος νους να κατανοεί τα πάντα.Δεν έχουμε εξελιχθεί τόσο ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε τι γίνεται μετά. Κι εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι να βγω αύριο στον δρόμο να με πατήσει ένα αυτοκίνητο κι εκεί να τελειώσουν όλα.Απλά να σβήσω και να μην υπάρχει τίποτα μετά.Τότε δεν υπάρχει λόγος να έχω γεννηθεί κιόλας.Αν ερχόμαστε απλά επειδή έτυχε.Κι αν φεύγουμε απλά επειδή έτυχε επίσης.Δεν είμαστε αμοιβάδες.Άνθρωποι είμαστε με προσωπικότητες και ψυχές. Δεν αντιλέγω πως πολλοί άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη να πιστέψουν στη μεταθανάτια ζωή. Αυτό δεν την κάνει όμως υπαρκτή.
The_Colonel Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν είναι απαραίτητο ο ανθρώπινος νους να κατανοεί τα πάντα.Δεν έχουμε εξελιχθεί τόσο ώστε να μπορούμε να κατανοήσουμε τι γίνεται μετά. Και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξες κάνοντας ποσο σοβαρή μελέτη? πως την διεξήγαγες? Αν δεν μπορεί να κατανοήσει τα πάντα (σύμφωνα με την ερευνα σου) μέχρι ποσο μπορεί να πάει? τα μισά από τα πάντα? το ένα δέκατο? Κι εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι να βγω αύριο στον δρόμο να με πατήσει ένα αυτοκίνητο κι εκεί να τελειώσουν όλα.Απλά να σβήσω και να μην υπάρχει τίποτα μετά.Τότε δεν υπάρχει λόγος να έχω γεννηθεί κιόλας.Αν ερχόμαστε απλά επειδή έτυχε.Κι αν φεύγουμε απλά επειδή έτυχε επίσης.Δεν είμαστε αμοιβάδες.Άνθρωποι είμαστε με προσωπικότητες και ψυχές. ε αφού δεν το δέχεσαι ντάξει να ειδοποιήσουμε και τους υπολοιπους πλανήτες μπορεί να φιλοτιμηθούν και να κάνουν κανένα θαύμα... και ναι είσαι ένα σύνολο πολλών αμοιβάδων.... Η προσωπικότητα σου είναι απλά ένα σύνολο χημικών αντιδράσεων που συμβαίνουν στο μυαλό σου προκαλούμενες από ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο (αισθήσεις όπως όραση αφή όσφρηση) και απλά είναι διαφορετικός ο δικός σου χαρακτήρας από του γείτονα γιατί το διαφορετικό DNA σε συνδυασμό με τα διαφορετικά ηλεκτρικά ερεθίσματα (άλλα βλέπει αυτός άλλα εσύ...άλλα ακούει άλλα εσύ κτλ) δημιουργούν διαφορετικές αντιδράσεις σε διαφορετικούς χρόνους. Τώρα για την ψυχή σου.... αυτά συζήτατα με οποιον θα δώσει σημασία στο αν δεν δέχεσαι να τελειώσει η ζωή σου με τον θάνατο και μπορεί να κάνει κάτι για αυτό... Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2014 από The_Colonel
GabrielConnor Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Τότε που πιθανόν να βλέπουν την σημερινή ανθρώπινη κοινωνία και τις σημερινές επιστήμες και να γελούν. Ότι κάποια στιγμή θα μας βλέπουν και θα γελούν είναι το μόνο σίγουρο.
Tilemaxx Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Είναι άκυρο εντελώς να επικαλούμαστε πράγματα που διαβάσαμε από κάπου πχ μια έρευνα και να προσπαθούμε να τα βάλουμε στην σκέψη μας για να μιλήσουμε πάνω σε ένα θέμα για το οποιο δεν έχουμε ουσιαστική ιδέα γιατί πολύ απλά δεν ασχοληθήκαμε ποτε μαζί του σοβαρά (να το σπουδάσουμε) Εσύ το έχεις σπουδάσει να υποθέσω; Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν συζητήσεις στα φόρουμ, αφού π.χ στο άλλο τοπικ με την μικρή που πέθανε απ' το ποτό θα έπρεπε να μιλούν μόνο δικηγόροι. Nα σχολιάζουμε δηλαδή το οτιδήποτε ανάλογα με την ιδιότητα μας και τις σπουδές μας. Έλεος. 1
The_Colonel Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Εσύ το έχεις σπουδάσει να υποθέσω; Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν συζητήσεις στα φόρουμ, αφού π.χ στο άλλο τοπικ με την μικρή που πέθανε απ' το ποτό θα έπρεπε να μιλούν μόνο δικηγόροι. Nα σχολιάζουμε δηλαδή το οτιδήποτε ανάλογα με την ιδιότητα μας και τις σπουδές μας. Έλεος. Όχι δεν εννοούσα αυτό αλλά κατά ένα τρόπο αποδεικνύεις αυτό που ήθελα να πω... αν δεν μπορείς να καταλάβεις το δικό μου απλό post πως να καταλάβεις ιδέες τις οποίες χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιος μια αυστηρή μεθοδολογία προσέγγισης επί χρόνια και που ούτε εγω (και ή πλειοψηφία των ανθρώπων) δεν μπορούμε να καταλάβουμε .. εδώ παρεξήγησες τα δικά μου λεγόμενα που είναι απλά ελληνικά είναι δυνατόν να μην παρεξηγήσεις υψηλές και πολύπλοκες θεωρίες όπως είναι η κβαντομηχανική?
Tilemaxx Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δεν παρεξήγησα κάτι απ' τα λεγόμενα σου. Εκτός αν αυτό μπορείς να το αποδείξεις και να το τεκμηριώσεις επιστημονικά Κατάλαβα οτι εννοείς το ότι μπαίνουμε στον κόπο να αναλύουμε πράγματα που δεν ξέρουμε. Το οτι δεν ξέρουμε εν πολλοίς για πολλά απο αυτά που μιλάμε, δεν σημαίνει οτι ΔΕΝ πρέπει να μιλάμε γι' αυτά.Η θεωρία περί ηλεκτροχημικών αντιδράσεων και συσχέτιση με το DNA είναι η η κοινώς αποδεκτή. Δεν σταματάει η επιστήμη εκεί όμως. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε καθόλου έρευνα για το μποζόνιο του Χίγκς, δεν θα υπήρχε SETI, θα είχαμε μείνει μόνο στην νευτώνεια φυσική και στην δαρβινική θεωρία.Το ότι ξέρουμε κάποια fundamentals εδώ και αιώνες, δεν σημαίνει οτι η επιστήμη δεν ψάχνεται και προς άλλες κατευθύνσεις. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι sceptics. Μια θεωρία π.χ σαν την πιο πάνω του Lucifer, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και αιρετική για μερικούς. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει για το αν η επιστήμη σε 200-500-1000 χρόνια, ανατρέψει εντελώς αυτά που ξέραμε. Αν θα επιβεβαιωθεί δηλαδή η θεωρία του Luci, η θεωρία για διαχωρισμό συνειδητότητας-ύλης, ή για το αν θα πάμε σε πολύ πιο απόμακρα μονοπάτια.
Cossutius. Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει για το αν η επιστήμη σε 200-500-1000 χρόνια, ανατρέψει εντελώς αυτά που ξέραμε. Τι δεν τα έχει ανακαλυψει όλα η επιστήμη? Υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά? Μπορει να ανατραπουν τα πάντα? Εκπλήσσομαι. Ασφαλως αστειεύομαι και το κάνω λόγω του γεγονότος πως αρκετός κόσμος θεωρει οτι επειδή κάτι αποδείχθηκε στο εργαστήριο, ισχύει κι όλας, τη στιγμη που καθημερινά ανατρέπονται θεωρίες. Πάνω σε αυτο που λες και για υπερασπιστώ αυτό που γράφεις, πρόσφατα διάβαζα για την ανακάλυψη ενός νέου πρωτόγονου είδους, το οποιο τυγχάνει και πρόγονος μας, όπου άλλαξε αρκετά απ τα δεδομένα που είχαμε. Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Νέες θεωρίες, νέοι πειραματισμοί κτλ κτλ Βασικός λόγος για τον οποίο δε μου αρέσει να απορρίπτω τιποτα. 1
rikos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξες κάνοντας ποσο σοβαρή μελέτη? πως την διεξήγαγες? Αν δεν μπορεί να κατανοήσει τα πάντα (σύμφωνα με την ερευνα σου) μέχρι ποσο μπορεί να πάει? τα μισά από τα πάντα? το ένα δέκατο? Το σκεπτικό είναι απλό και έχει μία λογική. Όπως οι μαιμούδες δεν θα μπορέσουν ποτε να καταλάβουν διαφορικές εξισώσεις έτσι και ο άνθρωπος έχει κάποιους φυσικούς περιορισμούς στην αντίληψη του. Πάνω σε αυτο αλλα και στην έλλειψη δόγματος όσον αφορά την επιστημονικές θεωρίες, που κάθε επόμενη βελτιώνει την προηγούμενη, πατάει η "λογική" του φοβισμένου ανθρώπου που δεν μπορεί να κατανοήσει την επιστημονική μεθοδολογία για να στηρίξει την οποιαδήποτε υπόθεση του καλύπτει το οποιοδήποτε κενό. Δεν πιστεύουν στην μεταθάνο ζωη ή στην αστρολογία επειδη ειναι ανοιχτομυαλοι (το αντίθετο μαλιστα - οποιος καταληγει σε ενα συμπερασμα χωρις αυτο να υποστηριζεται απο αναλογα στοιχεια μαλλον ειναι κλειστομυαλος) αλλα επειδη ειναι ανασφαλεις και δεν μπορουν να ζουν σε ενα κοσμο με ανοιχτα ερωτηματα. 1
pavlinara Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δεν μπορώ να καταλάβω την ειρωνεία και την επίθεση σας.Δεν έχει αποδειχτεί τίποτα επιστημονικά. Ούτε για το αν υπάρχει ούτε για το αν δεν υπάρχει κάτι μετά.Κι εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει επειδή δεν μπορώ να το κατανοήσω.Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω το άπειρο του σύμπαντος.Αλλά υπάρχει. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μετά.Θέλω δικαιοσύνη.Δεν γίνεται να μην έχει προνοήσει η φύση για αυτό. Και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξες κάνοντας ποσο σοβαρή μελέτη? πως την διεξήγαγες? Αν δεν μπορεί να κατανοήσει τα πάντα (σύμφωνα με την ερευνα σου) μέχρι ποσο μπορεί να πάει? τα μισά από τα πάντα? το ένα δέκατο? Όχι. Εσύ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα