Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω δικαιοσύνη.Δεν γίνεται να μην έχει προνοήσει η φύση για αυτό.

Δυστυχώς στη φύση δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ο καλύτερος επιβιώνει και ο πιο αδύναμος πεθαίνει. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη εφεύρεση, ώστε να μπορούμε να συνυπάρχουμε τόσοι άνθρωποι σε μια κοινωνία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

• Like 1
  • Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλιστα...μάλλον δεν έχεις χάσει κάποιον δικό σου γιατί πολύ απόλυτο σε βλέπω..

παρένθεση:Εγώ θεωρώ αδικία το να πεθαίνει ένα παιδί 5 χρονών από καρκίνο ενώ ένας παππούς να φτάνει τα 95 την ίδια στιγμή.

Αφού η φύση είναι ανθρώπινη εφεύρεση τι είναι αυτό που μας δημιούργησε τελωσπάντων;

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω την ειρωνεία και την επίθεση σας.Δεν έχει αποδειχτεί τίποτα επιστημονικά. Ούτε για το αν υπάρχει ούτε για το αν δεν υπάρχει κάτι μετά.Κι εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει επειδή δεν μπορώ να το κατανοήσω.Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω το άπειρο του σύμπαντος.Αλλά υπάρχει.

Αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μετά.Θέλω δικαιοσύνη.Δεν γίνεται να μην έχει προνοήσει η φύση για αυτό.

Ε, όχι, επιστημονικά δεν τίθεται κανένα θέμα, δεν υπάρχει τίποτα μετά.

Επίσης, η φύση έχει προνοήσει. Όλοι μας φτιαγμένοι από αστρόσκονη είμαστε. Ο ήλιος μας είναι αστέρι τρίτης γενιάς. Που σημαίνει πριν από αυτόν υπήρχαν άλλα αστέρια, που μεγάλωσαν, ενηλικιώθηκαν και πέθαναν, και από την σκόνη τους δημιουργήθηκε ο ήλιος μας. Και πριν από αυτά, υπήρχαν τα αστέρια πρώτης γενιάς, τα οποία και αυτά κάποια στιγμή πέθαναν και δημιούργησαν τα αστέρια δεύτερης γενιάς. Και όταν θα πεθάνει ο ήλιος μας και μαζί του και κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη μας, θα δημιουργηθεί καινούργιο αστέρι. Αν δεν σου αρέσει να βλέπεις τον εαυτό σου ως σκουλικοτροφή, πρώτον επιλέγεις την καύση και όχι την ταφή, και δεύτερον βλέπεις την μεγάλη εικόνα, το δάσος, όχι το κλαδάκι του δέντρου. (Που αναλογικά ούτε κλαδάκι του δέντρου δεν είσαι, αλλά τεσπα).

Ps να σε προλάβω. Πριν μερικούς μήνες έχασα τον πατέρα μου. Και ναι, θεωρώ γελοίο να πηγαίνω να βλέπω ένα μάρμαρο και μια φωτογραφία και να κλαίω. Και μαλώνω την μάνα μου που το κάνει και αρχίζει να παραπονιέται για την καρδιά της. Πάει, τον έκανε τον κύκλο του, και αν ήταν στον χέρι μου θα τον έκαιγα, μπας και γλιτώσει κανά χρόνο περισσότερο η μάνα μου.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού η φύση είναι ανθρώπινη εφεύρεση τι είναι αυτό που μας δημιούργησε τελωσπάντων;

What???

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αντίλογος στο οτι γινόμαστε τροφή για σκουλίκια. Αυτό είναι δεδομένο, το σώμα μας χάνεται. Όλα τα λεφτά είναι όμως στο αν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ συνειδητότητας/ύλης. Και αν τελικώς όχι, αν στο μέλλον να μπορούν να συντηρούν συνειδητότητες κάπου τεχνητώς. Να "ξεγελαστεί" ο θάνατος εν μέρει.

• Like 2
Δημοσ.

Χαίρομαι που ο θάνατος του πατέρα σου δεν σου έχει αφήσει κανένα πόνο, παρά μόνο ένα εντάξει τέλειωσε δεν υπάρχει κι είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Αυτό δείχνει και το πόσο ασήμαντοι είμαστε και το πόσο μάταια είναι όλα.Απορώ γιατι στεναχωριούνται οι άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει στην ζωή τους αυτά που ήθελαν.Και;

Δημοσ.

παρένθεση:Εγώ θεωρώ αδικία το να πεθαίνει ένα παιδί 5 χρονών από καρκίνο ενώ ένας παππούς να φτάνει τα 95 την ίδια στιγμή.

Δεν νομίζω πως είπε κανείς πως η φύση είναι ανθρώπινη εφεύρεση. Η δικαιοσύνη είναι.

Όσο για το παράδειγμα σου, δείχνει ακριβώς αυτό που σου λέω. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη φύση.

Ο θάνατος ενός παιδιού είναι απίστευτα επίπονος, είτε πιστεύεις στην μεταθανάτια ζωή, είτε όχι. Το ίδιο υποφέρεις σαν γονιός. Δεν αλλάζει κάτι.

Δημοσ.

What???

Λάθος εκ παραδρομής

Ps να σε προλάβω. Πριν μερικούς μήνες έχασα τον πατέρα μου. Και ναι, θεωρώ γελοίο να πηγαίνω να βλέπω ένα μάρμαρο και μια φωτογραφία και να κλαίω. Και μαλώνω την μάνα μου που το κάνει και αρχίζει να παραπονιέται για την καρδιά της. Πάει, τον έκανε τον κύκλο του, και αν ήταν στον χέρι μου θα τον έκαιγα, μπας και γλιτώσει κανά χρόνο περισσότερο η μάνα μου.

Tι χρόνο να γλιτώσει η μάνα σου;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αντίλογος στο οτι γινόμαστε τροφή για σκουλίκια. Αυτό είναι δεδομένο, το σώμα μας χάνεται. Όλα τα λεφτά είναι όμως στο αν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ συνειδητότητας/ύλης. Και αν τελικώς όχι, αν στο μέλλον να μπορούν να συντηρούν συνειδητότητες κάπου τεχνητώς. Να "ξεγελαστεί" ο θάνατος εν μέρει.

Το μόνο που μπορεί να γίνει στο μέλλον μέσω της τεχνολογίας, είναι να διατηρείται κάπου μια εξομοίωση του εαυτού μας. Ένα artificial intelligence που να λειτουργεί με βάση του προηγούμενου εαυτού μας. Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ ρομαντικές φιλοσοφίες, παρόμοιες με τα ταξίδια στο χρόνο. Καλή φάση είναι να αράζεις και να μιλάς για τέτοια θέματα, ξεχνιέσαι λίγο. Μέχρι εκεί όμως. Αν παρασυρθείς και δεν έχεις την ευχέρεια, προσγειώνεσαι απότομα.

Δημοσ.

"Όλα τα λεφτά" δεν το λες, διότι δεν υπάρχει έστω και μια, μισή δηλαδή, ένδειξη οτι υπάρχει κάτι άυλο (εσύ το λες συνειδητότητα) που συνδέεται με το σώμα μας. Ναι, θα θέλαμε να υπάρχει, για να απαλύνεται ο πόνος μας και ο φόβος μας. Που εννοείται δεν γίνεται ούτε αυτό, αλλά τέλος πάντων. Το ότι θα θέλαμε να υπάρχει, το φανταζόμαστε ως κάτι, δεν σημαίνει οτι έχει και πιθανότητες να υπάρχει.

Αμέτρητα πράγματα μπορεί να φανταστώ εγώ. Δεν τα λες μυστήρια όμως. Θα έλεγες καλά που τρέχει η φαντασία σου κτλ. Γιατί; επειδή αυτό που θα φανταστώ δεν σε βοηθάει σε κάτι. Δεν θα σου φαινόταν "λογικό", "ταιριαστό" να υπάρχει.

Δημοσ.

Το οτι δεν είναι παρατηρήσιμο τώρα, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν πιθανότητες να παρατηρηθεί στο μέλλον απο την επιστήμη. Μην αρχίσει τώρα κάποιος με ροζ ρινόκερους κτλ.

Το οτι δεν ήταν παρατηρήσιμοι οι εκατοντάδες πλανήτες που έχουν παρόμοια χαρακτηρηστικά με την γή, και παρατηρήθηκαν πρόσφατα, δεν σημαίνει οτι δεν υπήρχαν. Αυτό προσπαθώ να πώ.

Δημοσ.

Με το προθεμα κβαντο-  σε εμενα παιζουν τα εξης:

α)Θα ακουσω καποιον  που ξερει γιατι πραγμα μιλαει αλλα οσο εμβαθυνει καποια στιγμη θα τον χασω.

β)Θα ακουσω διαφορους να το χρησιμοποιουν και μιλανε χωρις να εχουν ιδεα τι λενε.Συνηθως θα καταληξουν να λενε ασυναρτησιες και να προκαλουν τριχοπτωση στους φυσικους.

Τους  δευτερους τους συνανταω συνεχεια,οποτε..

J6qgFff.jpg

Δημοσ.

Με το προθεμα κβαντο-  σε εμενα παιζουν τα εξης:

α)Θα ακουσω καποιον  που ξερει γιατι πραγμα μιλαει αλλα οσο εμβαθυνει καποια στιγμη θα τον χασω.

β)Θα ακουσω διαφορους να το χρησιμοποιουν και μιλανε χωρις να εχουν ιδεα τι λενε.Συνηθως θα καταληξουν να λενε ασυναρτησιες και να προκαλουν τριχοπτωση στους φυσικους.

Τους  δευτερους τους συνανταω συνεχεια,οποτε..

J6qgFff.jpg

Έτσι!

Εγώ έχω την απορία εάν μπορεί η κβαντομηχανική να λύσει το μυστήριο σχετικά με το που κατουράνε οι περιπτεράδες. 

Υ.Γ.

Το θεωρείς, δεν το θεωρείς... αδικία στην φύση δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι η παραδοχή κάποιων κανόνων από τους ανθρώπους με τους οποίους αυτοί ορίζουν τι είναι σωστό και δίκαιο (και τι λάθος και άδικο). Αλλά ισχύουν μόνο για τους ανθρώπους. 

Όλη η ζωή όπως την ξέρουμε τώρα, στηρίχθηκε στην μαζική ασφυξία χιλιάδων οργανισμών. Αυτό δεν είναι αδικία; 

Anyway... το μοναδικό πρόβλημα είναι ποιος βάζει τους κανόνες για το δίκαιο και σωστό... και συνήθως τους βάζουν όσοι έχουν συμφέρον από το να τηρούνται... και το συμφέρον τους είναι η διαιώνιση του πλούτου τους και της εξουσίας τους. Πόσο μάλλον δε, όταν το 90% των νέων (στην Ελλάδα at least) ξέρουν σαν μέτρο της "ελευθερίας" την ρήση "η ελευθερία σου σταματάει" κτλ κτλ κτλ χωρίς να σκεφτούν ποτέ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΕΤΡΑΣ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ (μία κλασική ρήση ΥΠΕΡ των φεουδαρχών, όπου η ελευθερία τους ήταν περισσότερη... και θέλανε να μείνει έτσι). Χωρίς να ψάξουν ποτέ εάν υπάρχει κάτι άλλο... όπως αυτά που λέει ο παλίκαρος που είναι και πατέρας της υπολογιστικής γλωσσολογίας μεταξύ άλλων... από τις μεγαλύτερες μορφές διανόησης των καιρών μας. 

Δημοσ.

Χαίρομαι που ο θάνατος του πατέρα σου δεν σου έχει αφήσει κανένα πόνο, παρά μόνο ένα εντάξει τέλειωσε δεν υπάρχει κι είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Αυτό δείχνει και το πόσο ασήμαντοι είμαστε και το πόσο μάταια είναι όλα.Απορώ γιατι στεναχωριούνται οι άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει στην ζωή τους αυτά που ήθελαν.Και;

Λάθος εκ παραδρομήςPs να σε προλάβω. Πριν μερικούς μήνες έχασα τον πατέρα μου. Και ναι, θεωρώ γελοίο να πηγαίνω να βλέπω ένα μάρμαρο και μια φωτογραφία και να κλαίω. Και μαλώνω την μάνα μου που το κάνει και αρχίζει να παραπονιέται για την καρδιά της. Πάει, τον έκανε τον κύκλο του, και αν ήταν στον χέρι μου θα τον έκαιγα, μπας και γλιτώσει κανά χρόνο περισσότερο η μάνα μου.

Tι χρόνο να γλιτώσει η μάνα σου;

Μπας και γλιτώσει κανάν χρόνο από τον Χάρο, να κερδίσει αν προτιμάς, αφού είπα από την στεναχώρια άρχισε να παραπονιέται για την καρδιά της.

Και είπα εγώ ότι δεν μου άφησε πόνο ο χαμός του πατέρα μου; Φυσικά και μου άφησε και πονώ. Παραισθήσεις δεν μου άφησε όμως. Και παντα θα ζει μέσω εμού, και μέσω των δικών μου παιδιών και των παιδιων τους κοκ.

Και αν κούφια η ώρα που το ακούει, έχω την ατυχία να κλάψω παιδί, θα το κλάψω, θα λυπηθώ, αλλά δεν θα βασίσω την ζωή μου σε ψευδές και φρούδες ελπίδες ότι θα ξανασυναντηθούμε.

• Like 3
Δημοσ.

Το σκεπτικό είναι απλό και έχει μία λογική. Όπως οι μαιμούδες δεν θα μπορέσουν ποτε να καταλάβουν διαφορικές εξισώσεις έτσι και ο άνθρωπος έχει κάποιους φυσικούς περιορισμούς στην αντίληψη του. Πάνω σε αυτο αλλα και στην έλλειψη δόγματος όσον αφορά την επιστημονικές θεωρίες, που κάθε επόμενη βελτιώνει την προηγούμενη, πατάει η "λογική" του φοβισμένου ανθρώπου που δεν μπορεί να κατανοήσει την επιστημονική μεθοδολογία για να στηρίξει την οποιαδήποτε υπόθεση του καλύπτει το οποιοδήποτε κενό. Δεν πιστεύουν στην μεταθάνο ζωη ή στην αστρολογία επειδη ειναι ανοιχτομυαλοι (το αντίθετο μαλιστα - οποιος καταληγει σε ενα συμπερασμα χωρις αυτο να υποστηριζεται απο αναλογα στοιχεια μαλλον ειναι κλειστομυαλος) αλλα επειδη ειναι ανασφαλεις και δεν μπορουν να ζουν σε ενα κοσμο με ανοιχτα ερωτηματα.

Προς το παρόν υπάρχουν μαϊμούδες  που μπορούν να κάνουν προσθαφαιρέσεις και απλούς πολλαπλασιασμούς γρηγορότερα από τον μέσο άνθρωπο... πως ξέρεις ότι αυτό δεν θα βελτιωθεί όσο περνάνε οι γενεές? (χρησιμοποιώντας ίδιας λογικής επιχείρημα δηλαδή όπως ο άνθρωπος εξελίχτηκε ανά τις χιλιετηρίδες)

Και αυτό είναι το πρόβλημα συζητάμε χωρίς μεθοδολογία εμπειρία κτλ.. συγκρίνουμε μαϊμούδες με ανθρώπους διαστάσεις με παραδείσους και πάει λέγοντας. αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι ότι συζητήσεις που έχουν μια Άλφα πολυπλοκότητα και πάνω, δεν έχει νόημα να τις κάνουμε! ΕΚΤΟΣ αν όντως θέλουμε να μάθουμε τότε πρέπει να ασχοληθούμε χρονια με αυτό.. και τις συζητήσεις μας θα τις κάνουμε με συνανθρώπους που έχουν επίσης ασχοληθεί χρονια με αυτό τότε θα έχει νόημα. αλλιώς είναι απλά να'χαμε να λέγαμε...

Δεν μπορώ να καταλάβω την ειρωνεία και την επίθεση σας.Δεν έχει αποδειχτεί τίποτα επιστημονικά. Ούτε για το αν υπάρχει ούτε για το αν δεν υπάρχει κάτι μετά.Κι εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει επειδή δεν μπορώ να το κατανοήσω.Επίσης δεν μπορώ να κατανοήσω το άπειρο του σύμπαντος.Αλλά υπάρχει.

Αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μετά.Θέλω δικαιοσύνη.Δεν γίνεται να μην έχει προνοήσει η φύση για αυτό.

Προσπαθώ να σου δείξω ότι υπάρχει ο λογικός τρόπος να προσεγγίσεις κάτι και ο αυθαίρετος...

Για να μπορείς να πεις ότι το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει κάτι πρέπει με κάποιο δόκιμο τρόπο να έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και κατα συνέπεια  όχι μονο θα ξέρεις ότι δεν μπορεί αλλα παράλληλα και ποιές είναι οι δυνατότητες του.

Από την στιγμή που δεν το γνωρίζεις αυτό είναι αυθαίρετο και να το δηλώνεις... και γιαυτο δεν έχουν νόημα αυτές οι συζητήσεις..

Δικαιοσύνη? τι είναι αυτό? ξέρει η πετρα από δικαιοσύνη? γιατί να ξέρει το σύμπαν? η ξέρουμε εμείς? είναι μια υποκειμενική ιδέα 1000 άτομα να ρωτήσεις 1001 διαφορετικές απαντήσεις θα σου πούνε για δικαιοσύνη.

Το μονο δόκιμο είναι να δούμε την ετυμολογία της λέξης δικαιοσύνη όπου από εκεί προκύπτει πως είναι κάτι ασύμβατο με την φύση γιατί η ύπαρξη της προϋποθέτει  τον ανθρώπινο παράγοντα μιας και είναι δική του επινόηση για να χαρακτηρίσει μια συγκεκριμένη κοινωνική συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων...

στο σύμπαν απλά υπάρχει ενέργεια υπό διαφορες μορφές που αλληλεπιδρά βάση συγκεκριμένων αξιωμάτων.. ούτε δικαιοσύνη ουτε φιλότιμο ούτε ατιμία υπάρχει γιατί αυτά είναι ασύμβατες έννοιες που δεν τις έχει ο φυσικός κόσμος.

Αν πέσει ένας κομήτης στην γη και μας αφανίσει (όπως έγινε με τους δεινόσαυρους ας πούμε) δεν θα πέσει ούτε από δικαιοσύνη ούτε από ατιμία ούτε υπεροψία κτλ...

θα πέσει επειδή σε ένα προγενέστερο χρονικό διάστημα συνέβη μια αντίδραση σε κάποιον αστέρα που κατέληξε στην διαμέλιση του εις τα εξ'ων συνετέθη,

κομμάτι αυτής της αντίδρασης (ο κομήτης) αλληλεπιδρώντας με το υπόλοιπο σύμπαν (με την γεωμετρία του και τις βαρυτικές κτλ δυνάμεις που ασκούνε σε αυτόν τα υπόλοιπα σώματα και ασκεί αυτός σε αυτά) απέκτησε μια πορεία που τυχαίνει σε αυτή να βρίσκεται ο πλανήτης που ονομάζουμε γη και γιαυτό έπεσε και μας εξαφάνισε... 

ούτε δικαιοσύνη ούτε τίποτα απλά συμβάντα ενός συστήματος δράσεων και αντιδράσεων. μέσα από ένα τέτοιο μηχανισμό υπάρχουμε και εμείς και όλα στο σύμπαν.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...