Razor_7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Εχουμε 4% νεοφιλελε στην Ελλαδα; Εχουν κανει οι μισοι ντου εδω..μην παραξενευεσαι.. Φώτης+Τρίτων = L.F.E.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 υ.γ: Και όλοι αυτοί που κάνουν συγκρίσεις με ξένα πανεπιστήμια, που πιθανότατα πληρώνουν αδρά για να τους προσφέρουν την "τέλεια" εκπαιδευτική διαδικασία, ας σκεφτούν αν είναι φοιτητές ή πελάτες, γιατί γίνεται ποσοστιαία μετατόπιση της βάσης ενός μαθήματος για να καλυφθούν οι στόχοι ενός ιδρύματος και πως μεταφράζονται όλα αυτά σε οικονομικούς όρους. Εκεί δεν σε διαγράφουν γιατι είσαι τεμπέλης, σε διαγράφουν γιατί τους χαλάς το κύρος και το οικονομικό πλάνο. Στην Ελλάδα σπουδάζω, αλλά αναφέρθηκε και παραπάνω ότι σε διαγράφουν μετά απο χ, y προσπάθειες σε αρκετά ξένα πανεπιστήμια. Επίσης γνωστό είναι ότι πρέπει να περαστεί ενα minimum ποσοστό αλλιώς ο καθηγητής έχει πρόβλημα( αρκετά λογικό απο μία αποψη αν σκεφτείς ότι οταν περνάει ενα 3% δεν γίνεται να φταίνε το 97% των φοιτητών, μάλλον υπάρχει θέμα με τον καθηγητή). Το οικονομικό κομμάτι που ανέφερα πηγάζει απο το γεγονός ότι όταν έχεις δίδακτρα και χορηγούς, λειτουργείς σαν εταιρεία το πανεπιστήμιο, και η εταιρεία πρέπει να διατηρήσει το κύρος της για να διατηρήσει τα έσοδα της. Επειδή αναφέρεσαι σ'εμένα, να σε πληροφορήσω ότι οι σπουδές στο ULB στοιχίζουν 800 ευρώ τον χρόνο. 250 αν είσαι σε σε ταμείο ανεργίας, πρόνοια, ή με γονείς χαμηλοεισοδηματίες. Έτσι για να δεις το πόσο ανίδεος είσαι όσον αφορά σπουδές στο εξωτερικό. Δεν έχουν παντού τα δίδακτρα ούτε της Αγγλίας, ούτε της Αμερικής.
kreiz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Επειδή αναφέρεσαι σ'εμένα, να σε πληροφορήσω ότι οι σπουδές στο ULB στοιχίζουν 800 ευρώ τον χρόνο. 250 αν είσαι σε σε ταμείο ανεργίας, πρόνοια, ή με γονείς χαμηλοεισοδηματίες. Έτσι για να δεις το πόσο ανίδεος είσαι όσον αφορά σπουδές στο εξωτερικό. Δεν έχουν παντού τα δίδακτρα ούτε της Αγγλίας, ούτε της Αμερικής. Θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω λόγω των χαρακτηρισμών σου. Δεν αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε σένα και δεν προδίκασα ότι σε ολα τα πανεπιστήμια του κόσμου ισχύει έτσι αλλα σε πολλές χώρες και ειδικα σε αυτές με ανταγωνιστικά πανεπιστήμια. Και τα 800 ευρώ το χρόνο είναι για σένα ευκαταφρόνητο ποσό, ακόμα και τα 250 αν είσαι ανέργος, αλλα ζείς σε μια χώρα με 450 ευρώ βασικό και 20 ευρώ μεροκάματα. Κάνε τα μαθηματικά. Οπότε να δεχτώ ότι είμαι ανίδεος για την εκπαίδευση στο εξωτερικό αλλα μπορώ να πω με σιγουριά οτι έχω επαφή με την πραγματικότητα της χώρας μας σε αντίθεση με σένα βολεμένο προβατάκι που μου θίχτηκες. 1
Lucifer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Αν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι που κάποιος παρέτεινε τις σπουδές του, τότε δε βρίσκω κάτι το επιλήψιμο στο νόμο. 10 χρόνια; Και πολλά είναι. Όποιος επέλεξε συνειδητά να πάει να σπουδάσει λογικά θα αφοσιωθεί σε αυτό και θα το ολοκληρώσει στην 4ετία/5ετία/6ετία - αναλόγως τη σχολή. Άντε να δοθεί κι ένας επιπλέον χρόνος, όχι όμως περισσότερο. Μίλησέ μου λίγο για το πώς φαντάζεσαι έναν μέσο καθηγητή ΑΕΙ/ΤΕΙ σε παρακαλώ. Και μετά μίλησέ μου για το πώς φαντάζεσαι πως οδηγείς ένα διαστημικό λεωφορείο. Υποψιάζομαι πως η προσέγγισή σου θα είναι εξίσου πραγματιστική. έντιτ, μόλις θυμήθηκα, εσύ δεν είχες πει αυτολεξεί "τα ΤΕΙ δεν ξέρω τι είναι";
Razor_7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ^ Εσύ δηλαδή πόσα χρόνια θεωρείς ότι είναι λογικά, ως πραγματιστής?
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Θα μπω στον κόπο να σου απαντήσω λόγω των χαρακτηρισμών σου. Δεν αναφέρθηκα συγκεκριμένα σε σένα και δεν προδίκασα ότι σε ολα τα πανεπιστήμια του κόσμου ισχύει έτσι αλλα σε πολλές χώρες και ειδικα σε αυτές με ανταγωνιστικά πανεπιστήμια. Και τα 800 ευρώ το χρόνο είναι για σένα ευκαταφρόνητο ποσό, ακόμα και τα 250 αν είσαι ανέργος, αλλα ζείς σε μια χώρα με 450 ευρώ βασικό και 20 ευρώ μεροκάματα. Κάνε τα μαθηματικά. Οπότε να δεχτώ ότι είμαι ανίδεος για την εκπαίδευση στο εξωτερικό αλλα μπορώ να πω με σιγουριά οτι έχω επαφή με την πραγματικότητα της χώρας μας σε αντίθεση με σένα βολεμένο προβατάκι που μου θίχτηκες. Ε, όχι, σ'εμένα αναφέρθηκες και στα ποσταρίσματά μου, δεν ανέφερε κανένας άλλος σε αυτήν την συζήτηση πανεπιστήμιο εξωτερικού εκτός από εμένα, μην ξαναρχίζω τα quotes, βαριέμαι. Και από πότε η συζήτηση προσανατολίστηκε στο "δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα ή με δίδακτρα" και δεν το πήρα χαμπάρι και μου λες ότι τα 250 είναι μεγάλο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα; Για τους αιώνιους φοιτητές δεν μιλάγαμε; Μίλησε κανείς για δίδακτρα στην παιδεία, εκτός από εσένα μόλις τώρα; Όχι επαφή με την πραγματικότητα δεν έχεις, ούτε καν επαφή με το τι έχει γραφτεί σε αυτήν την συζήτηση..
Lucifer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ^ Εσύ δηλαδή πόσα χρόνια θεωρείς ότι είναι λογικά, ως πραγματιστής? Κρατώντας την ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με πάσο και μειώσεις κτλ, ν+4 και από εκεί και πέρα συνδυασμό 2 εξεταστικών όπως είπε ο φύλατος συν 50ευρο το έτος. Με τη διαφορά φυσικά ότι όλα αυτά είναι λογικό να ισχύσουν ΑΦΟΥ εξασφαλίσεις πως η όποια ευθύνη καθυστέρησης σπουδών βαραίνει ΜΟΝΟ τον φοιτητή. Κοινώς αξιολογήσεις σε καθηγητές, πουλελέησον σε τραπεζάκια παρατάξεων, πλήρης αναθεώρηση του τρόπου λήψης φοιτητικών αποφάσεων.
kreiz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Επειδή αναφέρεσαι σ'εμένα, να σε πληροφορήσω ότι οι σπουδές στο ULB στοιχίζουν 800 ευρώ τον χρόνο. 250 αν είσαι σε σε ταμείο ανεργίας, πρόνοια, ή με γονείς χαμηλοεισοδηματίες. Έτσι για να δεις το πόσο ανίδεος είσαι όσον αφορά σπουδές στο εξωτερικό. Δεν έχουν παντού τα δίδακτρα ούτε της Αγγλίας, ούτε της Αμερικής. Κάνε ενα κόπο και διαβασε το μια ξανά τι είπες. Σχολίασες απο ότι πόσταρα στο θέμα για τους αιώνιους μόνο το κομμάτι για τα ξένα πανεπιστήμια και κριτίκαρες το κομμάτι για τα δίδακτρα ΜΟΝΟ. Επειδή το να συνεχίσουμε τους χαρακτηρισμούς δεν βγάζει ποτέ πουθενά, απλά μπες στον κόπο και σκέψου το σφάλμα σου στην προκειμένη περίπτωση, για χρήση της γνώσης σε μελλοντικές σου συζητήσεις.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Κάνε ενα κόπο και διαβασε το μια ξανά τι είπες. Σχολίασες απο ότι πόσταρα στο θέμα για τους αιώνιους μόνο το κομμάτι για τα ξένα πανεπιστήμια και κριτίκαρες το κομμάτι για τα δίδακτρα ΜΟΝΟ. Επειδή το να συνεχίσουμε τους χαρακτηρισμούς δεν βγάζει ποτέ πουθενά, απλά μπες στον κόπο και σκέψου το σφάλμα σου στην προκειμένη περίπτωση, για χρήση της γνώσης σε μελλοντικές σου συζητήσεις. Εσύ να κάνεις τον κόπο να ξαναδιαβάσεις εδώ http://www.insomnia.gr/topic/520688-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF/page-12?do=findComment&comment=53028469 γιατί βαριέμαι να σπαταλώ χρόνο να σου υπενθυμίζω τα γραφόμενά σου. Αν δεν θυμάσαι τι γράφεις, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Μην το παίρνεις στην πλάκα όμως, αν γίνεται συχνά να το κοιτάξεις.
Asmodeus21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Kαι εγω ειμαι υπερ αυτου του μετρου και ας αργησα να τελειωσω , (2 χρονια δεν παρακολουθουσα για προσωπικους λογους και 1 ετος το χασαμε απο καταληψεις). Σιγα σιγα πρεπει να μπαινει μια ταξη. Τα 8 ετη για σχολες 4ετους φοιτησης ειναι αρκετα να καλυψουν και τις αναποδιες μεσα. Απο εκει και περα σαν μετρο θα μπορουσε να συμπληρωθει, οι φοιτητες που θελουν να συνεχισουν τις σπουδες (μετα την παροδο της 8ετιας) να πληρωνουν διδακτρα (οχι 10ε η εξεταση αλλα κανονικα 500~1000ε / ετος ας πουμε)
kreiz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Εσύ να κάνεις τον κόπο να ξαναδιαβάσεις εδώ http://www.insomnia.gr/topic/520688-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF/page-12?do=findComment&comment=53028469 γιατί βαριέμαι να σπαταλώ χρόνο να σου υπενθυμίζω τα γραφόμενά σου. Αν δεν θυμάσαι τι γράφεις, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Μην το παίρνεις στην πλάκα όμως, αν γίνεται συχνά να το κοιτάξεις. Η ανάγκη σου να με προσβάλεις για να στηρίξεις τα λεγόμενα σου της συζητήσης δεν με βοηθάει να σε πάρω σοβαρά. Εκανα 2-3 ποστ στην αποψη μου πάνω στη βάση που συζητιέται το θέμα των αιωνίων και εγραψα και κάτι πράγματα για τα ξένα πανεπιστήμια. Εσύ πήρες τα 2 κομμάτια για τα ξένα πανεπιστήμια, τα εκανες quote απο ένα γενικο ποστ μου με γενική αποψη και σχολίασες μόνο το κομμάτι για τα δίδακτρα. Σου απαντω επι αυτού μόνο και μου λές ότι είμαι εκτός θέματος και μιλάω για δίδακτρα σε θέμα για τους αιώνιους φοιτητές(κατι που αναφέρθηκε σαν λύση στο πρόβλημα). Με ad hominem επιχειρήματα δεν μπορείς να πείσεις κάποιον ακόμα και αν έχεις απόλυτο δίκιο.
leftermann Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ...πουλελέησον σε τραπεζάκια παρατάξεων,... περκέ;;;
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Η ανάγκη σου να με προσβάλεις για να στηρίξεις τα λεγόμενα σου της συζητήσης δεν με βοηθάει να σε πάρω σοβαρά. Εκανα 2-3 ποστ στην αποψη μου πάνω στη βάση που συζητιέται το θέμα των αιωνίων και εγραψα και κάτι πράγματα για τα ξένα πανεπιστήμια. Εσύ πήρες τα 2 κομμάτια για τα ξένα πανεπιστήμια, τα εκανες quote απο ένα γενικο ποστ μου με γενική αποψη και σχολίασες μόνο το κομμάτι για τα δίδακτρα. Σου απαντω επι αυτού μόνο και μου λές ότι είμαι εκτός θέματος και μιλάω για δίδακτρα σε θέμα για τους αιώνιους φοιτητές(κατι που αναφέρθηκε σαν λύση στο πρόβλημα). Με ad hominem επιχειρήματα δεν μπορείς να πείσεις κάποιον ακόμα και αν έχεις απόλυτο δίκιο. Ναι πήρα μόνο το κομμάτι για τα ξένα πανεπιστήμια γιατί ήταν καθαρά απάντηση σ'εμένα. Μίλησες για όσους κάνουν σύγκριση με τα ξενα πανεπιστήμια, εγώ το έκανα αυτό, και λένε ότι μετά από x, y χρόνια διαγράφονται, εγώ το είπα αυτό. Μετά, ΥΠΕΘΕΣΕΣ ότι είχα πελατειακή σχέση με το πανεπιστήμιό μου, άσχετα αν μιλούσες στον πληθυντικό, αφού κανείς άλλος δεν αναφέρθηκε στα ξένα πανεπιστήμια, και όταν σου είπα τις τιμές των διδάκτρων, άρχισες τις πισινές ότι δήθεν είναι πολλά για την Ελλάδα και πράσινα άλογα. Και με την ευκαιρία, να σε πληροφορήσω ότι μπορεί τα δίδακτρα να είναι στα 800 ετησίως, 250 για χαμηλοεισοδηματίες, αλλά βασικά σε πληρώνουν και από πάνω, αφού σύμφωνα με τα εισοδηματικά σου κριτήρια παίρνεις επιδότηση από την γαλλόφωνη κοινότητα ετησίως, όταν σπουδάζεις σε τριτοβάθμια και περνάς την χρονιά. Εγώ πλήρωνα 250 για δίδακτρα και ειχα ετήσια επιδότηση 1300 ευρώ συν 250 ευρώ από το πανεπιστήμιο για αγορά βιβλίων ετησίως. Κοινώς με πλήρωναν για να σπουδάσω. Όπότε πάρε την δωρεάν ελληνική παιδεία να την κάνεις γαργάρα. Και πάρε και την πελατειακή σχέση των πανεπιστημων εξωτερικού που νόμιζες ότι ίσχυε να την κάνεις στραπατσάρα. Άλλη φορά, όταν απαντάς σε κάποιον, ιδίως όταν μιλάς χωρίς quotes αλλά με πληθυντικούς και χρησιμοποιωπντας γενικολογίες για κάλυψη, φρόντισε να έχεις τουλάχιστον επίγνωση του θέματος που προσπαθείς να απαντήσεις.
qsis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Kαι εγω ειμαι υπερ αυτου του μετρου και ας αργησα να τελειωσω , (2 χρονια δεν παρακολουθουσα για προσωπικους λογους και 1 ετος το χασαμε απο καταληψεις). Σιγα σιγα πρεπει να μπαινει μια ταξη. Τα 8 ετη για σχολες 4ετους φοιτησης ειναι αρκετα να καλυψουν και τις αναποδιες μεσα. Απο εκει και περα σαν μετρο θα μπορουσε να συμπληρωθει, οι φοιτητες που θελουν να συνεχισουν τις σπουδες (μετα την παροδο της 8ετιας) να πληρωνουν διδακτρα (οχι 10ε η εξεταση αλλα κανονικα 1000ε / ετος ας πουμε) εγώ επειδή άργησα να τελειώσω (δικό μου το φταίξιμο, δεν έχω δικαιολογία) είμαι κατά του μέτρου το ότι επιβαρύνουν οι αιώνιοι μου ακούγεται γελοίο και δε μπαίνω καν στη διαδικασία να το σχολιάσω.. από την άλλη θεωρώ ότι είναι δίκαιο κάποιος να μπορεί να κάνει τη προσπάθειά του και από κει και πέρα ας τον κρίνει η αγορά στη δική μου περίπτωση χαίρομαι που συμμαζεύτηκα, χαίρομαι που κατάφερα και βρήκα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα (για να μην σκεφτεί κανείς ότι το εκμεταλλεύτηκα για το δημόσιο) και απέκτησα εξειδίκευση χάρη και στο πτυχίο μου χωρίς το οποίο δε θα έβρισκα δουλειά και θα έμενα απόφοιτος λυκείου δεν ενόχλησα κανένα πέρα από τον εαυτό μου που δεν μπήκα στην ώρα μου στην αγορά εργασίας (και φυσικά αυτό μου κόστισε και συνεχίζει να μου κοστίζει σε διάφορους τομείς) , ούτε πήρα πτυχίο από το παράθυρο όπως ενδεχομένως κάνει κάποιος άλλος που τελειώνει στην ώρα του. έστρωσα κώλο κάτω και στα 4 χρόνια (αφού έστρωσα ) το πήρα και συνέχισα με μεταπτυχιακό το να είχα διαγραφεί ειλικρινά δε ξέρω τι θα βοηθούσε την ανθρωπότητα και το δημόσιο σύστημα παιδείας (στο οποίο στη συνέχεια έδωσα και ένα σεβαστό ποσό για το μεταπτυχιακό), ούτε ξέρω σε τι εξυπηρετούσε να υπάρχει ακόμα ένας άνεργος απόφοιτος λυκείου πιθανότατα θα έκανε κάποιους να νιώθουν πιο ωραία για τον εαυτό τους από αυτά διαβάζω εδώ μέσα, αλλά όπως είπα και παραπάνω όλοι κρινόμαστε και πληρώνουμε αυτά που κάνουμε. το να πληρώσει όμως κάποιος τόσο βαρύ τίμημα (δεν αναφέρομαι καν σε αυτούς που έχουν διάφορα θέματα/προβλήματα αν και δεν είναι και λίγοι και δεν αναφέρομαι γιατί δεν υπήρξα ένας από αυτούς) είναι σκληρό άλλα στο κάτω κάτω είναι ένα θέμα υπό συζήτηση για ένα πρόβλημα που υποτίθεται ότι υπάρχει όμως το να βλέπω άτομα να χαίρονται με αυτό λες και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πανεπιστημιών τα άτομα που είτε δεν πατούσαν είτε ήρθαν μόνο για μάθημα και να τελειώσουν αγγίζει και ξεπερνάει τα όρια της χαιρεκακίας και του κομπλεξισμού ναι χαίρονται και οι άλλοι για σας όταν θα χάνετε τις δουλειές σας, όταν θα σας πηδάει η εφορία ή όταν θα σας συμβαίνει το οτιδήποτε γιατί το πρόβλημά σας είναι η κατσίκα του γείτονα και κανείς να μην προκόψει πέρα από σας.. τώρα λοιπόν που θα γίνει οικονομία στις κόλλες της εξεταστικής και οι καθηγητές θα γλιτώνουν τις πολύτιμες εργατώρες από το διόρθωμα των 20-30 αιωνίων του κάθε τμήματος που έρχονται σε κάθε εξεταστική τα πανεπιστήμια θα έχουν άπειρα λεφτά να χτίσουν και πισίνες άλλωστε όλοι επιστήμονες θα γίνουν σε αυτή τη χώρα τι διάολο; 1
saya Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ωραια ολα αυτα . Πιστευεις οτι εχουν πολλοι να διαθεσουν αυτην την στιγμη 800 ευρω; Εσυ εφοσον βηγκες Γαλλια προφανως και ειχες λεφτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις