qsis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 πουλελέησον σε τραπεζάκια παρατάξεων, πλήρης αναθεώρηση του τρόπου λήψης φοιτητικών αποφάσεων. +00 σε αυτό, αλλά αυτό βλέπεις δεν είναι θέμα όταν έμπαινε ο άλλος φαντάρος χρωστώντας μαθήματα για κάποια αγωνιστική κατάληψη που σιγόνταραν όλες οι παρατάξεις με ενδεχόμενη ανοχή ή ανεπίσημη συναίνειση των καθηγητών και πήγαινε η ζωή του τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω δεν υπήρχε πρόβλημα, αυτό γίνεται για αγωνιστικούς λόγους και για το καλό του οι αιώνιοι φταίνε και επειδή υπάρχουν και μερικά μεγαλοκομματόσκυλα που μένουν επίτηδες αιώνιοι κάποια επιπλέον χρόνια, όλοι μαζί στο τσουβάλι
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ωραια ολα αυτα . Πιστευεις οτι εχουν πολλοι να διαθεσουν αυτην την στιγμη 800 ευρω; Εσυ εφοσον βηγκες Γαλλια προφανως και ειχες λεφτα. Πρώτον, δεν βγήκα Γαλλία, Βρυξέλλες είμαι. Δεύτερον, δεν βγήκα για σπουδές, για δουλειά βγήκα. Οι σπουδές ήρθαν αργότερα, όταν πήρα απόφαση για στροφή επαγγελματική και ξεκίνημα από το μηδέν ξανά. Τρίτον, έπαιρνα 1000 ευρώ τον μήνα επιδότηση από το ταμείο ανεργίας το βέλγικο για τις σπουδές μου, γιατί διάλεξα profession en penurie. Κοινώς σπουδές σε επάγγελμα που υπάρχει προσφορά εργασίας με λίγους διαθέσιμους. Τέταρτον, δεν είπα να βγει κανείς έξω. Απλά απάντησα τι γίνεται σε μια χώρα της Ευρώπης, όσον αφορά τους αιώνιους φοιτητές, που όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά σου κλείνουν και την πόρτα κατάμουτρα στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτυχίας στο ίδιο έτος για πέντε χρόνια. Πέμπτον, είχα λεφτά στην άκρη από δουλειά σε Ελλάδα και μετά Βέλγιο, αλλά δεν χρησιμοποίησα δεκάρα από αυτά για τις σπουδές μου. Ούτε θα επέλεγα σπουδές αν έπρεπε να πληρώσω από την τσέπη μου.
kreiz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Είχα την τύχη στο ινσόμνια να γνωρίσω τον πρώτο έλληνα που σπούδασε στο εξωτερικό. Ναι ανέφερα ότι , κάτι που είχα ξανακούσει, αναφέρθηκε και σε αυτο το ποστ(γιατι διαβάζοντας το thread μου έμεινε). Αν το αντιλήφθηκες σαν προσωπική επίθεση πρόβλημα σου. Δεν είναι το μόνο πράγμα άλλωστε που προδίδει την ανάγκη σου να ασχολούνται μαζί σου οι άνθρωποι και να ακούγονται οι βαρυσήμαντες απόψεις σου τονίζοντας τες με άπταιστα "γαλλικά"(αποτέλεσμα μάλλον της καταπληκτικής εκπαίδευσης σου στις Βρυξέλλες) και προσωπικές επιθέσεις για επιχειρήματα. Με 1550 ευρω πρέπει βέβαια να τα έβγαζες πέρα όχι μονο με τα 15 βιβλία που θα έπρεπε να αγοράσεις το χρόνο αλλά και με τα προσωπικά σου έξοδα σε καθημερινή βάση. Αυτά είναι μάγκα, και νόμισα οι μόνοι προνομιούχοι σε αυτον τον κόσμο είναι οι φαντάροι με 8.5 ευρώ το μήνα. Έτσι είναι, αν είσαι ευρωπαίος....
saya Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Εισαι σιγουρος για ολα αυτα η ειναι παλι σαν το αλλο με την ειδικευση στους γιατρους που νομιζες οτι ηταν μεταπτυχιακο; Γιατι ειμαι σιγουρη οτι στην Γερμανια δεν ισχυει κατι τετοιο , ουτε σε πολλα κολεγια στην Αμερικη . Για Βρυξελες δεν ξερω.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Είχα την τύχη στο ινσόμνια να γνωρίσω τον πρώτο έλληνα που σπούδασε στο εξωτερικό. Ναι ανέφερα ότι , κάτι που είχα ξανακούσει, αναφέρθηκε και σε αυτο το ποστ(γιατι διαβάζοντας το thread μου έμεινε). Αν το αντιλήφθηκες σαν προσωπική επίθεση πρόβλημα σου. Δεν είναι το μόνο πράγμα άλλωστε που προδίδει την ανάγκη σου να ασχολούνται μαζί σου οι άνθρωποι και να ακούγονται οι βαρυσήμαντες απόψεις σου τονίζοντας τες με άπταιστα "γαλλικά"(αποτέλεσμα μάλλον της καταπληκτικής εκπαίδευσης σου στις Βρυξέλλες) και προσωπικές επιθέσεις για επιχειρήματα. Με 1550 ευρω πρέπει βέβαια να τα έβγαζες πέρα όχι μονο με τα 15 βιβλία που θα έπρεπε να αγοράσεις το χρόνο αλλά και με τα προσωπικά σου έξοδα σε καθημερινή βάση. Αυτά είναι μάγκα, και νόμισα οι μόνοι προνομιούχοι σε αυτον τον κόσμο είναι οι φαντάροι με 8.5 ευρώ το μήνα. Έτσι είναι, αν είσαι ευρωπαίος....Για διάβασε το ποστάρισμα από πάνω, σου διέφυγε. Δεν ήταν 1550 τον χρόνο, 13550 ήταν, συν φοροαπαλλαγές.Αυτά όσον αφορά την δωρεάν παιδεία της Ελλάδος που θέλετε και αιώνιους φοιτητές. Εισαι σιγουρος για ολα αυτα η ειναι παλι σαν το αλλο με την ειδικευση στους γιατρους που νομιζες οτι ηταν μεταπτυχιακο; Γιατι ειμαι σιγουρη οτι στην Γερμανια δεν ισχυει κατι τετοιο , ουτε σε πολλα κολεγια στην Αμερικη . Για Βρυξελες δεν ξερω.Σίγουρος είμαι, πέντε χρόνια το έκανα.Όταν μπει και η Εύα, μπορεί να επιβεβαιώσει. Αν ξέρεις γαλλικά μπορώ να δώσω και λινκς. Δεν το κάνω χωρίς να μου την ζητήσουν, γιατί θα δώσω πάτημα στον άλλον να μου την πει για τα γαλλικά μου πάλι (μια που τα επίσημα site του Βελγίου σπάνια έχουν και αγγλόφωνη έκδοση, ολλανδικά-γαλλικά μόνο, άντε και γερμανικά αν έχουν κέφια).
saya Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Γαλλια δεν μας ελεγες οτι ησουν; Εσυ δεν ησουν που ελεγες οτι ειχε τρομαξει η οικογενεια σου γιατι ειχαν βαλει φωτια στο παρισι και νομιζαν οτι καιγοταν η γειτονια σου; Ποτε πηραν φωτια οι Βριξελες;
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Γαλλια δεν μας ελεγες οτι ησουν; Εσυ δεν ησουν που ελεγες οτι ειχε τρομαξει η οικογενεια σου γιατι ειχαν βαλει φωτια στο παρισι και νομιζαν οτι καιγοταν η γειτονια σου; Ποτε πηραν φωτια οι Βριξελες; Τότε με τις φωτιές στο Παρίσι έλεγε η ελληνική τηλεόραση και για επεισόδια/φωτιές στις Βρυξέλλες.Δεν θυμάσαι καλά το ποστάρισμά μου, και για Βρυξέλλες μιλούσα. Έχω ζήσει και Παρίσι για λιγότερο από χρόνο, πριν βγω μόνιμα έξω, λόγω έρωτα, τρομάρα μου. Ήμουν ταμείο ανεργίας στην Ελλάδα και ανά δίμηνο κατελβαινα να πάρω την επιδότηση. Μπερδεύεις ποσταρίσματα που έχω κατά καιρούς κάνει.
kreiz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Τα γαλλικά έχουν διαφορά απο τα "γαλλικα" που σχολίασα. Just saying....
Asmodeus21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 εγώ επειδή άργησα να τελειώσω (δικό μου το φταίξιμο, δεν έχω δικαιολογία) είμαι κατά του μέτρου το ότι επιβαρύνουν οι αιώνιοι μου ακούγεται γελοίο και δε μπαίνω καν στη διαδικασία να το σχολιάσω.. από την άλλη θεωρώ ότι είναι δίκαιο κάποιος να μπορεί να κάνει τη προσπάθειά του και από κει και πέρα ας τον κρίνει η αγορά στη δική μου περίπτωση χαίρομαι που συμμαζεύτηκα, χαίρομαι που κατάφερα και βρήκα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα (για να μην σκεφτεί κανείς ότι το εκμεταλλεύτηκα για το δημόσιο) και απέκτησα εξειδίκευση χάρη και στο πτυχίο μου χωρίς το οποίο δε θα έβρισκα δουλειά και θα έμενα απόφοιτος λυκείου δεν ενόχλησα κανένα πέρα από τον εαυτό μου που δεν μπήκα στην ώρα μου στην αγορά εργασίας (και φυσικά αυτό μου κόστισε και συνεχίζει να μου κοστίζει σε διάφορους τομείς) , ούτε πήρα πτυχίο από το παράθυρο όπως ενδεχομένως κάνει κάποιος άλλος που τελειώνει στην ώρα του. έστρωσα κώλο κάτω και στα 4 χρόνια (αφού έστρωσα ) το πήρα και συνέχισα με μεταπτυχιακό το να είχα διαγραφεί ειλικρινά δε ξέρω τι θα βοηθούσε την ανθρωπότητα και το δημόσιο σύστημα παιδείας (στο οποίο στη συνέχεια έδωσα και ένα σεβαστό ποσό για το μεταπτυχιακό), ούτε ξέρω σε τι εξυπηρετούσε να υπάρχει ακόμα ένας άνεργος απόφοιτος λυκείου πιθανότατα θα έκανε κάποιους να νιώθουν πιο ωραία για τον εαυτό τους από αυτά διαβάζω εδώ μέσα, αλλά όπως είπα και παραπάνω όλοι κρινόμαστε και πληρώνουμε αυτά που κάνουμε. το να πληρώσει όμως κάποιος τόσο βαρύ τίμημα (δεν αναφέρομαι καν σε αυτούς που έχουν διάφορα θέματα/προβλήματα αν και δεν είναι και λίγοι και δεν αναφέρομαι γιατί δεν υπήρξα ένας από αυτούς) είναι σκληρό άλλα στο κάτω κάτω είναι ένα θέμα υπό συζήτηση για ένα πρόβλημα που υποτίθεται ότι υπάρχει όμως το να βλέπω άτομα να χαίρονται με αυτό λες και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πανεπιστημιών τα άτομα που είτε δεν πατούσαν είτε ήρθαν μόνο για μάθημα και να τελειώσουν αγγίζει και ξεπερνάει τα όρια της χαιρεκακίας και του κομπλεξισμού ναι χαίρονται και οι άλλοι για σας όταν θα χάνετε τις δουλειές σας, όταν θα σας πηδάει η εφορία ή όταν θα σας συμβαίνει το οτιδήποτε γιατί το πρόβλημά σας είναι η κατσίκα του γείτονα και κανείς να μην προκόψει πέρα από σας.. τώρα λοιπόν που θα γίνει οικονομία στις κόλλες της εξεταστικής και οι καθηγητές θα γλιτώνουν τις πολύτιμες εργατώρες από το διόρθωμα των 20-30 αιωνίων του κάθε τμήματος που έρχονται σε κάθε εξεταστική τα πανεπιστήμια θα έχουν άπειρα λεφτά να χτίσουν και πισίνες άλλωστε όλοι επιστήμονες θα γίνουν σε αυτή τη χώρα τι διάολο; Πρωτα απο ολα , προσωπικα δεν χαιρομαι για τιποτα απο αυτα που ανεφερες και γενικοτερα δεν ειναι θεμα κακιας η χαρας. Το θεμα ειναι λειτουργικο , 1) καθε τμημα λαμβανει ενα ποσο για καθε εγγεγραμενο φοιτητη (δεν γνωριζω αν υπαρχουν διαβαθμησεις σε αυτο). 2) Ολοι εχουμε δει σε εργαστηρια τι πανικος γινεται με 2-4 ατομα ανα παγκο και σε αυτο προσωπικα εχω δει περιστατικα να παρακολουθουν το ιδιο εργαστηριο συνεχως ματαια καταλαμβανοντας θεση και υποβαθμιζοντας το εργαστηριο αφου πανω απο 2 ατομα ανα παγκο δεν γινεται δουλεια. 3) Ειμαι υπερ της δωρεαν παιδιας - εκπαιδευσης γι αυτο λεω οτι τα 8 ετη ειναι υπεραρκετα + 2 ετη παγωμα για οποια αναποδια. Μετα παμε προς μπαχαλο μερια. Αντα αυτου αν σε μια 10ετια δεν μπορεσει καποιος να βγαλει τη σχολη , διδακτρα γιατι θεωρω οτι ετσι και η πολιτεια εδωσε ενα σεβαστο περιθωριο "δωρεαν εκπαιδευσης" και πλεον ο σπουδαστης αν πραγματικα θελει να συνεχισει πρεπει να προσφερει κι αυτος στο τμημα. Πραγματικα δεν ξερω γιατι σου εδωσα την εντυπωση οτι χαιρομαι για καποιο λογο γι'αυτα τα θεματα αλλα δεν ηταν το περιεχομενο της σκεψης μου η χαιρεκακια.
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Τα γαλλικά έχουν διαφορά απο τα "γαλλικα" που σχολίασα. Just saying.... Ε βέβαια, γνωστή τακτική, όταν μας αποστομώνουν αρχίζουμε τις προσβολές για να βγούμε από πάνω. στραπατσαδα θες; LOL!!
kreiz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ε βέβαια, γνωστή τακτική, όταν μας αποστομώνουν αρχίζουμε τις προσβολές για να βγούμε από πάνω. LOL!! Ελπίζω να ήταν αυτοκριτική αυτό. Αλλιώς είναι απίστευτα υποκριτικό
gigisoni Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ελπίζω να ήταν αυτοκριτική αυτό. Αλλιώς είναι απίστευτα υποκριτικό Με αποστόμωσες; Πότε έγινε αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι; Σε ποια διάσταση; Διακτινιστήκαμε στο thread με την μεταθανάτια ζωή σε άλλες διαστάσεις;
qsis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Πρωτα απο ολα , προσωπικα δεν χαιρομαι για τιποτα απο αυτα που ανεφερες και γενικοτερα δεν ειναι θεμα κακιας η χαρας. Το θεμα ειναι λειτουργικο , 1) καθε τμημα λαμβανει ενα ποσο για καθε εγγεγραμενο φοιτητη (δεν γνωριζω αν υπαρχουν διαβαθμησεις σε αυτο). 2) Ολοι εχουμε δει σε εργαστηρια τι πανικος γινεται με 2-4 ατομα ανα παγκο και σε αυτο προσωπικα εχω δει περιστατικα να παρακολουθουν το ιδιο εργαστηριο συνεχως ματαια καταλαμβανοντας θεση και υποβαθμιζοντας το εργαστηριο αφου πανω απο 2 ατομα ανα παγκο δεν γινεται δουλεια. 3) Ειμαι υπερ τις δωρεαν παιδιας - εκπαιδευσης γι αυτο λεω οτι τα 8 ετη ειναι υπεραρκετα + 2 ετη παγωμα για οποια αναποδια. Μετα παμε προς μπαχαλο μερια. Αντα αυτου αν σε μια 10ετια δεν μπορεσει καποιος να βγαλει τη σχολη , διδακτρα γιατι θεωρω οτι ετσι και η πολιτεια εδωσε ενα σεβαστο περιθωριο "δωρεαν εκπαιδευσης" και πλεον ο σπουδαστης αν πραγματικα θελει να συνεχισει πλεον πρεπει να προσφερει κι αυτος στο τμημα. Πραγματικα δεν ξερω γιατι σου εδωσα την εντυπωση οτι χαιρομαι για καποιο λογο γι'αυτα τα θεματα αλλα δεν ηταν το περιεχομενο της σκεψης μου η χαιρεκακια. παρεξήγησες δεν έγραψα για σένα σχετικά για την όποια χαιρεκακία, δεν θα είχε και λογική άλλωστε, και ας έκανα quote το δικό σου ποστ το έκανε quote για να σου δείξω τη διαφορετική οπτική ενός άλλου "ομοιοπαθή" μιας και όπως έγραψες πιο πάνω κι εσύ άργησες εσύ θεωρείς το μέτρο σωστό και δικαιωμά σου φυσικά, εγώ το βρίσκω λάθος για τους δικούς μου λόγους δεν λέω μάλιστα ότι είναι λάθος με απόλυτη βεβαιότητα, απλά το βρίσκω λάθος στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι άλλωστε λογικό σε πολιτισμένο επίπεδο να έχει κάποιος διαφορετική άποψη ακόμα και ακραία εφόσον έχει κάποια επιχειρήματα απλά βλέπω μερικούς που είναι φανατικά υπέρ και πραγματικά απορώ με αυτά που γράφουν ΥΓ επίσης δεν έχουν όλα τα τμήματα φουλ παρακόλουθηση σε εργαστήριο που έχει μάλιστα και υψηλό λειτουργικό κόστος. τα περισσότερα τμήματα και μαθήματα αφορούν παρακόλουθηση σε αμφιθέατρο και τη τελευταία φορά που πήγα σε προπτυχιακό μάθημα έβρισκα να κάτσω δεν πήρα τη θέση κανενός.. αλλά και κάποια (λίγα) υποχρεωτικά εργαστήρια που είχα είχαν μια θεσούλα και για μένα όταν θέλησα να περάσω το μάθημα αν τελικά αυτό είναι το θέμα, ας μπουν δίδακτρα για να καλυφθεί το επιπλέον κόστος και αν το τμήμα λαμβάνει χρήματα για κάθε εγγεγραμμένο φοιτητή (που το βρίσκω παράλογο να γίνεται για φοιτητές από τα 80s για παράδειγμα) απλά να σταματήσει να τα λαμβάνει και να καλύψει το κόστος ο φοιτητής είναι σα να μου λες ότι σε πονάει το μάτι σου και αντί να πας στο γιατρό να πάρεις κάποιο φάρμακο (να αλλάξει η νομοθεσία στοχευμένα εκεί που πρέπει για το γενικότερο καλό), βγάζεις το μάτι σου για να μη σε απασχολεί καθόλου το θέμα και το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι κάποιοι θα χειροκροτούν όταν θα βγάλεις το μάτι σου τι να πούμε δηλαδή που υπάρχουν και καθηγητές (και καλοί μάλιστα) που υπήρξαν αιώνιοι ή ξεκίνησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά μεγάλοι θα μπουν στο ίδιο τσουβάλι με το φοιτηταρά που τελείωσε στα 4; έπρεπε και αυτούς να τους είχαν διαγράψει και να πάνε στα χωριά τους να μαζεύουν ελιές 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις