Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο δεν το ξερεις.

Ε το ξερω κατα μεγαλο ποσοστο αφου δεν υπαρχουν παροχες στους φοιτητες.

Εδω ρε ουτε καν βιβλια δεν δινουν οπως πχ στην σχολη μου.

BTW απο οτι ειδαι το μεγαλο ποσοστο "αιωνιων" ειναι απο οικονομικο πανεπιστημιο και νομικη αρα παει η καραμελα οτι ειναι αμορφωτα ζωα που δεν μπορουν να παρουν πτυχιο και θελουν 10 χρονια, νομιζω ειναι λιγο δυσκολο ενας αμορφωτος να μπει σε σχολες με 17+ 

Καλα ας διωξουν τα κομματοσκυλλα απο κει πρωτα..

Τα κομματοσκυλα δεν εχουν ανγχος στην σχολη μου ειχα τον προδρο μια παραταξης ιδιο εξαμηνο το παλικαρι δεν εκανε τιποτα και περναγε ολα το μαθηματα στο ετσι οποτε ερχοταν φυσικα να δωσει, μονο κατι μαθηματα τον "δυσκολευαν" που ηταν απο την αλλη παραταξη.

Ε τελικα πηρε πτυχιο στο χαλαρο και μετα βρηκε και δουλεια στο καπακι φυσικα.

Επεξ/σία από Anorymous
  • Like 1
  • Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε το ξερω κατα μεγαλο ποσοστο αφου δεν υπαρχουν παροχες στους φοιτητες.

Εδω ρε ουτε καν βιβλια δεν δινουν οπως πχ στην σχολη μου.

BTW απο οτι ειδαι το μεγαλο ποσοστο "αιωνιων" ειναι απο οικονομικο πανεπιστημιο και νομικη αρα αρα παει η καραμελα οτι ειναι αμορφωτα ζωα που δεν μπορουν να παρουν πτυχιο και θελουν 10 χρονια, νομιζω ειναι λιγο δυσκολο ενας αμορφωτος να μπει σε σχολες με 17+ 

Η μόρφωση και η παιδεία είναι κάτι καθολικό και ευρύτερο , με την έννοια οτι λαμβάνεται απο την οικογένεια και τις διαπροσωπικές και κοινωνικες σχέσεις και ρόλους που έχει το άτομο καθως μεγαλώνει και ωριμάζει ( στο σχολείο , τις παρέες κλπ )

( το ξέρω , το παρπάνω πιο κλισε πεθαίνεις , ωστόσο δεν παύει να είναι αλήθεια )

Το μπολνταρισμένο το εβαλα διότι η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ παπαγαλίας , αποστήθισης  και απάντησης σε φάση copy-paste των ερωτήσεων των Πανελληνίων εξετάσεων ως απαραίτητη , αναγκαία και ικανή συνθήκη για να γράψει κάποιος 17.000 + μόρια , δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων σχέση με το μορφωτικό του επίπεδο .

Αναγκαζονται ( και αναγκαστήκαμε ) στις εξετάσεις να μάθεις απεξω 5-6 βιβλία , ενω ελαχιστα μαθηματα ειναι αυτα που χρειαζεται να σου κοβει ( χημεια , μαθηματικα , φυσικη ) . Ολα τα αλλα ειναι αναλογα του κατα ποσο εισαι καλος στην παπαγαλία .

Ετσι βλέπεις στουρνάρια να βγαζουν 18 χιλιάδες , να περνανε σε σχολές επιστημών υγείας , θετικές , νομικές κλπ και αν τα γνωρίσεις ειναι να απορείς πως κατάφεραν και πέρασαν στην σχολή .

Βούρλα που δεν μπορουν να αρθρώσουν λέξη ή και απλά κακοί άνθρωποι που η νοοτροπία , η ηθική και η συμπεριφορά τους καταδυκνείουν ενα κακό/ελλατωματικό υπόβαθρο , δηλαδή κακά και άσχημα ερεθίσματα της ζωης του ( αυτο μπορει να ειναι μια αδιάφορη οικογένεια με κακούς γονείς οι οποίοι και αποτέλεσαν κακά πρότυπα δίνοντας έτσι κακά ερεθίσματα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του ατόμου , όπως και κακες παρέες και οτιδηποτε αλλο ) .

Αυτος ειναι και ο λόγος που όλοι βλέπουμε επιστήμονες ή γενικά αποφοίτους υψηλόβαθμων σχολών οι οποιοι ναι μεν τελειωσαν μια "καλη" σχολη ( κατα την κλασσικη ελληνικη νοοτροπια με τα κλασσικα "καλα" "καταξιωμενα κοινωνικα" επαγγελματα ) και οι οποιοι ειναι κακοι επαγγελματιες ,

είτε στην δουλεια τους 

είτε στην συμπεριφορά τους στους συναδέλφους του κλάδου .

Ναι μεν εχουν τελειωσει την οποια υψηλοβαθμη σχολη , ναι μεν μπορει να ειναι γαμάτοι στην δουλειά τους γαμάτοι επιστήμονες και αποτελεσματικοί ,

ωστόσο είναι αυτοί οι οποίοι προκειμένου να αναδειχθούν , δεν θα διστάσουν να λαδωθούν , λασπολογούν , να θάψουν , να ρουφιανέψουν , να σαμποτάρουν κλπ αλλους συναδέλφους τους .

Οπως καταλαβαίνεις το τι μόρφωση και παιδεία έχει λάβει απο την οικογένεια , το σχολείο , το πανεπιστημιο κλπ το βλέπεις στην ηθικη , την νοοτροπία , τον χαρακτήρα του ανθρώπου .

Δουλειά του Πανεπιστημίου και του Σχολείου ( βλεπε Πανελλήνιες και 17.000 + μορια ) ειναι η εκπαίδευση .

• Like 1
Δημοσ.

Η μόρφωση και η παιδεία είναι κάτι καθολικό και ευρύτερο , με την έννοια οτι λαμβάνεται απο την οικογένεια και τις διαπροσωπικές και κοινωνικες σχέσεις και ρόλους που έχει το άτομο καθως μεγαλώνει και ωριμάζει ( στο σχολείο , τις παρέες κλπ )

( το ξέρω , το παρπάνω πιο κλισε πεθαίνεις , ωστόσο δεν παύει να είναι αλήθεια )

Το μπολνταρισμένο το εβαλα διότι η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ παπαγαλίας , αποστήθισης  και απάντησης σε φάση copy-paste των ερωτήσεων των Πανελληνίων εξετάσεων ως απαραίτητη , αναγκαία και ικανή συνθήκη για να γράψει κάποιος 17.000 + μόρια , δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων σχέση με το μορφωτικό του επίπεδο .

Αναγκαζονται ( και αναγκαστήκαμε ) στις εξετάσεις να μάθεις απεξω 5-6 βιβλία , ενω ελαχιστα μαθηματα ειναι αυτα που χρειαζεται να σου κοβει ( χημεια , μαθηματικα , φυσικη ) . Ολα τα αλλα ειναι αναλογα του κατα ποσο εισαι καλος στην παπαγαλία .

Ετσι βλέπεις στουρνάρια να βγαζουν 18 χιλιάδες , να περνανε σε σχολές επιστημών υγείας , θετικές , νομικές κλπ και αν τα γνωρίσεις ειναι να απορείς πως κατάφεραν και πέρασαν στην σχολή .

Βούρλα που δεν μπορουν να αρθρώσουν λέξη ή και απλά κακοί άνθρωποι που η νοοτροπία , η ηθική και η συμπεριφορά τους καταδυκνείουν ενα κακό/ελλατωματικό υπόβαθρο , δηλαδή κακά και άσχημα ερεθίσματα της ζωης του ( αυτο μπορει να ειναι μια αδιάφορη οικογένεια με κακούς γονείς οι οποίοι και αποτέλεσαν κακά πρότυπα δίνοντας έτσι κακά ερεθίσματα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του ατόμου , όπως και κακες παρέες και οτιδηποτε αλλο ) .

Αυτος ειναι και ο λόγος που όλοι βλέπουμε επιστήμονες ή γενικά αποφοίτους υψηλόβαθμων σχολών οι οποιοι ναι μεν τελειωσαν μια "καλη" σχολη ( κατα την κλασσικη ελληνικη νοοτροπια με τα κλασσικα "καλα" "καταξιωμενα κοινωνικα" επαγγελματα ) και οι οποιοι ειναι κακοι επαγγελματιες ,

είτε στην δουλεια τους 

είτε στην συμπεριφορά τους στους συναδέλφους του κλάδου .

Ναι μεν εχουν τελειωσει την οποια υψηλοβαθμη σχολη , ναι μεν μπορει να ειναι γαμάτοι στην δουλειά τους γαμάτοι επιστήμονες και αποτελεσματικοί ,

ωστόσο είναι αυτοί οι οποίοι προκειμένου να αναδειχθούν , δεν θα διστάσουν να λαδωθούν , λασπολογούν , να θάψουν , να ρουφιανέψουν , να σαμποτάρουν κλπ αλλους συναδέλφους τους .

Οπως καταλαβαίνεις το τι μόρφωση και παιδεία έχει λάβει απο την οικογένεια , το σχολείο , το πανεπιστημιο κλπ το βλέπεις στην ηθικη , την νοοτροπία , τον χαρακτήρα του ανθρώπου .

Δουλειά του Πανεπιστημίου και του Σχολείου ( βλεπε Πανελλήνιες και 17.000 + μορια ) ειναι η εκπαίδευση .

Μαθηματικα-Φυσικη-Χημεια δεν γραφεις αδερφε απο παπαγαλια και μεσα στους αιωνιους υπαρχουν και ατομα απο δεσμες που ηταν ακομα πιο παλουκι. 

Δημοσ.

νταξει μετα απο τοσες σελιδες ενα ειναι το ρεζουμε,οτι απλα θελουνε να γεμισει ο τοπος ανειδικευτους.να νομιμοποιηθει η εργασια για 450€.ετσι κ αλλιως πολλοι πτυχιουχοι ηδη προσλαμβανονται με απλη συμβαση κ τσεπωνουν τπτ εξτρα ΑΝ θελει η εταιρια κ εφοσον βρουν δουλεια σχετικη.

Οσο για τη χαιρεκακια που παει συννεφο με καλυψαν οι παραπανω.

• Like 3
Δημοσ.

νταξει μετα απο τοσες σελιδες ενα ειναι το ρεζουμε,οτι απλα θελουνε να γεμισει ο τοπος ανειδικευτους.να νομιμοποιηθει η εργασια για 450€.

Επιτέλους. Ένας, αλλά επιτέλους.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω πως δεν πρέπει να τους πάρει όλους η μπάλα έτσι. Τόσοι έχουν προβλήματα. Μπορεί ο άλλος να μπήκε το 2004 αλλά να του έσκασε πρόβλημα στο 8 έτος που κανονικά θα τελείωνε. Γιατί να φύγει αν χρωστάει 2-3 μαθήματα;

Και βάζω σαν παράδειγμα τον ευατό μου.

Έχω περάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο ΤΕΙ Αθήνας. Ok, δεν είναι το απόγειο της 3ο βάθμιας εκπαίδευσης αλλά εκεί μπόρεσα.

Παράλληλα όμως δουλεύω. Όλα σχεδόν τα μαθήματα (30+) μου έχουν εργαστήρια.Απο την δουλειά έχω 30 ώρες τον χρόνο (δηλαδή και για τα 2 εξάμηνα) να πηγαίνω σε αυτά. Το πρόβλημα είναι οτι αυτό το εξάμηνο χρειάζεται να παίρνω 6 ώρες την εβδομάδα γιατί τα εργαστήρια είναι σε ώρες δουλειάς.

Φυσικά αυτό απλά δεν γίνεται. Οπότε τα εργαστήρια για αυτό το εξάμηνο πάνε. Θεωρία δεν έχω περιθώριο να πατήσω ούτε μια φορά. Βάλε να γίνει το ίδιο σε άλλο ένα εξάμηνο το λιγότερο, να που βγαίνει +1 χρόνος.Βάλε και καμιά θεωρία που σίγουρα θα μείνω + την πτυχιακή + την πρακτική, ορίστε πως μαζεύονται 3 και 4 επιπλέον χρόνια.

Και αν τύχει και τίποτα στη δουλειά όπως αυτό το μήνα που θα πρέπει να κάθομαι 3 ώρες υπερωρίες κάθε μέρα και ένα 8ωρο τα Σάββατα για να αξιολογήσω τον κάθε τυχάρπαστο που αποφάσισε να βάλει υποψήφιος για Διευθυντής... άστα.

Κρίμα δεν είναι μετά να έρθουν να μου πούνε είσαι κοπρόσκυλο, πάρε πούλο;

Και μην μου πείτε οτι κοστίζω γιατί μια 400άρα το μήνα σε φόρους τα κρατάνε απο τον μισθό μου οπότε πιστεύω έχω κάθε δικαίωμα να κάτσω μέχρι τα γεράματα, που λέει ο λόγος.

• Like 3
Δημοσ.

Πιστεύω πως δεν πρέπει να τους πάρει όλους η μπάλα έτσι. Τόσοι έχουν προβλήματα. Μπορεί ο άλλος να μπήκε το 2004 αλλά να του έσκασε πρόβλημα στο 8 έτος που κανονικά θα τελείωνε. Γιατί να φύγει αν χρωστάει 2-3 μαθήματα;

Και βάζω σαν παράδειγμα τον ευατό μου.

Έχω περάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο ΤΕΙ Αθήνας. Ok, δεν είναι το απόγειο της 3ο βάθμιας εκπαίδευσης αλλά εκεί μπόρεσα.

Παράλληλα όμως δουλεύω. Όλα σχεδόν τα μαθήματα (30+) μου έχουν εργαστήρια.Απο την δουλειά έχω 30 ώρες τον χρόνο (δηλαδή και για τα 2 εξάμηνα) να πηγαίνω σε αυτά. Το πρόβλημα είναι οτι αυτό το εξάμηνο χρειάζεται να παίρνω 6 ώρες την εβδομάδα γιατί τα εργαστήρια είναι σε ώρες δουλειάς.

Φυσικά αυτό απλά δεν γίνεται. Οπότε τα εργαστήρια για αυτό το εξάμηνο πάνε. Θεωρία δεν έχω περιθώριο να πατήσω ούτε μια φορά. Βάλε να γίνει το ίδιο σε άλλο ένα εξάμηνο το λιγότερο, να που βγαίνει +1 χρόνος.Βάλε και καμιά θεωρία που σίγουρα θα μείνω + την πτυχιακή + την πρακτική, ορίστε πως μαζεύονται 3 και 4 επιπλέον χρόνια.

Και αν τύχει και τίποτα στη δουλειά όπως αυτό το μήνα που θα πρέπει να κάθομαι 3 ώρες υπερωρίες κάθε μέρα και ένα 8ωρο τα Σάββατα για να αξιολογήσω τον κάθε τυχάρπαστο που αποφάσισε να βάλει υποψήφιος για Διευθυντής... άστα.

Κρίμα δεν είναι μετά να έρθουν να μου πούνε είσαι κοπρόσκυλο, πάρε πούλο;

Και μην μου πείτε οτι κοστίζω γιατί μια 400άρα το μήνα σε φόρους τα κρατάνε απο τον μισθό μου οπότε πιστεύω έχω κάθε δικαίωμα να κάτσω μέχρι τα γεράματα, που λέει ο λόγος.

Δεν εισαι ο μονος ξερω ατομα που ενα εξαμηνο πηγαιναν και ενα εξαμηνο δεν πηγαιναν γιατι δουλευαν σε τουριστικα και απο εκει μαζευαν λεφτα για να σπουδασουν.

Υπαρχουν πολλα ατομα που δουλεουουν αλλα αυτο μερικοι δεν το καταλαβαινουν νομιζουν οτι επειδη ειναι τυχεροι οπως και εγω να εχουν γονεις που τους πληρωνουν της σπουδες ετσι ειναι ολοι.

• Like 2
Δημοσ.

Επιτέλους. Ένας, αλλά επιτέλους.

Eνω αλλιως ενα ...απεργιακο τσουναμι θα σαρωσει την χωρα.Το φοιτητικο κινημα θα κανει ενα μπραφ και θα παταξει τον παγκοσμιο νεοφιλελευθερισμο , τυφλα να χει ο Μαης.Με μπροσταρηδες τους ...αιωνιους φοιτητες θα κλασει μεντες η τροικα, τα εργασιακα δικαιωματα θα γυρισουν πισω.Και παντα με τους ...αιωνιους φοιτητες , το σπουδαγμενο αυτο  ανθρωπινο δυναμικο θα ξεκινησει η..ανασυγκροτηση τουτ παραγωγωγικου μοντελου , υψηλης παραγωγικοτητας και καινοτομιων.Σιγα σιγα ομως ετσι,γιατι μπορει το πτυχιο να το παρουν και μετα απο 15 χρονια  :-D .Λευτερια στους αιωνιους φοιτητες

Υπαρχουν πολλα ατομα που δουλεουουν αλλα αυτο μερικοι δεν το καταλαβαινουν νομιζουν οτι επειδη ειναι τυχεροι οπως και εγω να εχουν γονεις που τους πληρωνουν της σπουδες ετσι ειναι ολοι.

Για αυτο δεν υπαρχει η προβλεψη για τους μερικης φοιτησης ? 

Νομιζει; οτι εχεις το δικαιωμα να κατσεις φοιτητης μεχρι τα βαθια γεραματα.

• Like 1
Δημοσ.

Eνω αλλιως ενα ...απεργιακο τσουναμι θα σαρωσει την χωρα.Το φοιτητικο κινημα θα κανει ενα μπραφ και θα παταξει τον παγκοσμιο νεοφιλελευθερισμο , τυφλα να χει ο Μαης.Με μπροσταρηδες τους ...αιωνιους φοιτητες θα κλασει μεντες η τροικα, τα εργασιακα δικαιωματα θα γυρισουν πισω.Και παντα με τους ...αιωνιους φοιτητες , το σπουδαγμενο αυτο  ανθρωπινο δυναμικο θα ξεκινησει η..ανασυγκροτηση τουτ παραγωγωγικου μοντελου , υψηλης παραγωγικοτητας και καινοτομιων.Σιγα σιγα ομως ετσι,γιατι μπορει το πτυχιο να το παρουν και μετα απο 15 χρονια  :-D .Λευτερια στους αιωνιους φοιτητες

αρα να θεωρησουμε ντεφακτο σωστη την αλανθαστη νομοθεσια του κρατους που θελει να τσουβαλιασει ολο τον κοσμο,επειδη τοκανει για το καλο μας βρε..εμεις ειμαστε οι κακοι τεμπεληδες χαραμοφαηδες που του κλεβουμε πορους..κ πρεπει να δουλεψουμε με 300ε.κ πιο κατω αν ειναι για να σωθει το κρατος..

εδω μεχρι χτες μας μοστραρανε τα νουμερα κ τα αισχη απο τις ΜΚΟ που παρεπιπτοντως γινονταν οσο ψηφιζοταν αυτος ο νομος..πχ 9 εκ ευρω σε ΜΚΟ για να μετραει τις ΜΚΟ!! κ οχι μονο...κ σημερα υπαρχουν ανθρωποι εδω μεσα που λενε απεριφραστα οτι "εχμ..οι σχολες κ οι αιωνιοι κοστιζουν..ειναι τεμπεληδες κ πρεπει να φυγουν.."

ποιο χρυσοψαρο κ αηδιες,αυτη η αμνησια δε δικαιολογειται με τπτ.πραγματικα μας ψεκαζουν δε παιζει.

• Like 1
Δημοσ.

Απλα ενα αιωνιο μπαχαλακι συμμαζευεται (η θιγεται ) οριζοντιως καθετως και  στο παραπεντε ως συνηθως .Μαλλον στο και πεντε.Τωρα μερικοι θελουν να πεισουν οτι ηρθε σαν κεραυνος εν αιθρια και θα βαλουν στο κοινωνικοπολιτικο μιξερ τους απο τις μκο μεχρι την αντικαπιταλιστικη ανατροπη.Αυτο που δεν εχουν καταλαβει ειναι οτι οτι και να κανουν το δημοσιο που ηξεραν θα το ξεχασουν.

Κεραυνος εν αιθρια

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=507211

Δημοσ.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι «αιώνιοι» φοιτητές, δεν επιβαρύνουν οικονομικά τη λειτουργία του ΑΕΙ αφού έχουν πάρει τα συγγράμματα των μαθημάτων, ενώ δεν δικαιούνται φοιτητικό πάσο. Πλήττουν όμως ξεκάθαρα την εικόνα και το κύρος ενός σύγχρονου και οργανωμένου εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

• Like 1
Δημοσ.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι «αιώνιοι» φοιτητές, δεν επιβαρύνουν οικονομικά τη λειτουργία του ΑΕΙ αφού έχουν πάρει τα συγγράμματα των μαθημάτων, ενώ δεν δικαιούνται φοιτητικό πάσο. Πλήττουν όμως ξεκάθαρα την εικόνα και το κύρος ενός σύγχρονου και οργανωμένου εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Το ΑΕΙ, όχι, τις τσέπες των φορολογούμενων, ναι. Άλλη επιδότηση θα δοθεί στα πανεπιστήμια όταν έχουν 360,000 φοιτητές και άλλη όταν έχουν 540,000.

Δημοσ.

Σε ποιά κατηγορία εμπίπτουν όσοι εγγράφηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004, αφού είναι ξεκάθαρος ο νόμος;

Α. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2003-2004

Β. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2004-2005, 2005-2006 ΚΑΙ 2006-2007

Γ.ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 ΚΑΙ 2010-2011

Σε ποιό από τα Α,Β,Γ;

Ας πάρουν ενα τηλέφωνο τους τύπους απο την κατηγορία α για να δουν αν ειναι ελλαδα ή αν έχουν φύγει έξω...

Επίσης δεν νοείται 11 χρόνια bachelor φοιτητής εκτός εάν ειναι του γεωπονικου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...