Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τουλάχιστον στο ΕΑΠ το 70-80% δουλεύει σε τράπεζες ή στο δημόσιο... οπότε ναι πάει για προαγωγή επίδομα ή για να διασφαλίσει την ήδη υπάρχουσα θέση..

Θα σε κοιταει ο εργοδοτης σαν σκουπιδι, απειθαρχο ανθρωπο που δεν μπορεσες να τελειωσεις στην ωρα σου.

Το ξέρω και το θεωρώ τεράστιο στερεότυπο. Οπως και να χει επειδή υπάρχουν πολλοί ανθρωποι που σπουδάζουν σε μεγάλη ηλικία πρέπει συνέχεια να λειτουργούν με άλωθι και δικαιολογίες οσον αφορά το παρελθόν τους για να μην βιώνουν αυτό το χλευασμό. 

• Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1.Επιδόματα να τα ξεχασουν.

Μην μπει κανενας fotis13 εδω και μας αρχισει πάλι για τις ιερές αγελάδες!

:-D

2. Να γινει τροποποιηση των κανονισμων-νομων.

Το πτυχιο απο Ανοιχτα πανεπιστήμια δεν σε κανει ουτε καλύτερο ανθρωπο, ουτε διαβασμένο, μπορει να εχεις μπαρμπα στη κορώνη και να το ελαβες.

3. Να το δεχτω ποτε δεν ειναι αργα για γνωση αλλα πολυ λιγοι πραγματικα σκεφτονται ετσι.

Ισχυει το 1,2 οπως ειπες.

1. Το επιδομα πτυχίου υφίσταται κανονικά και στο δημοσιο νομίζω. 

2. Κανένα πτυχίο δε σε κάνει καλυτερο άνθρωπο ή περισσότερο διαβασμένο. Ότι ισχύει για το ΕΑΠ ισχύει για τα περισσότερα. Ασε που στα περισσότερα, αν εισαι κανα κομματόσκυλο παιρνεις και ευκολότερα πτυχίο. Στο ΕΑΠ, δε πα να σαι οτι θες, αμα δε παραδωσεις εργασία, τον ήπιες (εκτος και αν ξέρεις πολλους που πηραν πτυχίο εαπ έτσι, οπότε πάω πάσο)

3. Βασικά οι περισσότεροι το σκέφτονται έτσι. Αν πας στο ΕΑΠ θα δεις από νοικοκυρές στα 55 τους, μέχρι και δημιοσιογράφους, συγγραφείς, ηθοποιούς κτλ κτλ. Μεράκι λέγεται. Το ΕΑΠ δεν ενδεικνύται τόσο για να πάρεις ένα πτυχίο ωστε να εργασθεις αλλά για να λάβεις υψηλότατου επιπέδου Ακαδημαϊκές γνωσεις και να σου δώσει μια σωστή Ακαδημαϊκή δίοδο να ψαχτείς μελλοντικά.

Και το λέω αυτό, έχοντας τελειώσει και συμβατικό Πανεπιστήμιο.

Θα σε κοιταει ο εργοδοτης σαν σκουπιδι, απειθαρχο ανθρωπο που δεν μπορεσες να τελειωσεις στην ωρα σου.
???????????????
Ποιος σοβαρός εργοδότης συμπεριφέρεται έτσι???
Ο Χρηστός και οι 12 αποστολοι γλέτσοι δηλαδη!!!!!
Όσους ξέρω που εργάζονται σε εταιρείες, οι εργοδότες τους ενθαρρύνουν!!!
Ποιος μπακαλομαναβης σε κοιταει σαν σκουπιδι επειδη σπουδάζεις!!!!
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά παίζει αυτό με τον εργοδότη.

Δηλαδή

Αν ο εργοδότης ειναι 50+ και του πεις οτι δούλευα και έκανα και πανεπιστήμιο, παίζει να σου πει μπράβο

Αν όμως ειναι 30+ τότε θα σε κοιτάξει περίεργα. Ετςι και του πεις οτι έκανες και δυο δουλειές, θα σε ρωτήσει γιατι έτρωγεs στο ψωμί απο τους άλλους.

Off topic off.

Δημοσ.

Βασικα την εικονα του ιδρυματος δεν την πληγει η κυρια που επειδη δεν ειχε χρηματα δουλευε παντρευτηκε εκανε παιδια και πηγε 40 χρονων. Αλλα ακομη θελει το πτυχιο της. Την εικονα του ιδρυματος και γενικα της Ελλαδος την κανουν ρομπα στο εξωτερικο κατι Ελληναραδες σαν μερικους , μερικους που νομιζουν οτι εχουν το δικαιωμα να κραζουν αυτην την κυρια γιατι ειναι απολιτιστοι γαριαδες που δεν εμαθαν ποτε τι παει να πει πολιτισμος. Και οχι μονο αυτην την κυρια γενικα. Οταν παραλιγο να παρει το οσκαρ ο Λανθιμος γεμισαμε το imdb κραζοντας τον θεσμο και λεγοντας ποσο αχρηστα ηταν τα οσκαρ.. ηταν συμπεριφορα αυτη λογω ζηλιας προφανως; και εκει να δεις ποσο γελουσαν οι Ευρωπαιοι. Ζουμε σε εναν μικροκοσμο , ειμαστε καθυστερημενοι και δεν γνωριζουμε τι συμβαινει απεξω. Μετεφερα ειδησεις γνωστες σε ολον τον κοσμο και με εκραζαν εδω. Το εχω θιξει αυτο το θεμα 10000 φορες. Να δω ποτε θα σταματησετε..

Έχεις πολύ πλάκα!

Ιδίως όταν προσπαθείς να μιλήσεις γενικά και αόριστα, την στιγμή που στο συγκεκριμένο thread είμαι ο μόνος κάτοικος εξωτερικού που έχω ποστάρει και έχω μιλήσει για εξωτερικό.

Και για να ξεκαθαρίζουμε..πριν 3 χρόνια έμαθα νέα μιας πρώην συναδέλφου μου, που με τέσσερα παιδιά παρακαλώ, αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές και να πάει πανεπιστήμιο. Πέρασε ακαδημία, και σύντομα θα πάρει και το πτυχίο της, αν όλα πάνε καλά. Ξέρεις τι είπα; Μπράβο της, και μπράβο στο κουράγιο της.

Υποθετικά τώρα, μια άλλη κυρία η οποία πέρασε στα 20 στο πανεπιστήμιο, είναι κοντά 40 τώρα και δεν θέλει να διαγραφτεί, τι θα πω; Δεν το έβγαλε τόσα χρόνια, θα το βγάλει τώρα; Να την διαγράψουν, και αν ποτέ το πάρει απόφαση στα σοβαρά, να ξαναδώσει πανελλαδικές όπως όλοι. Μπορεί να σου βγήκε η ψυχή να μπεις στο πανεπιστήμιο, το φόρτωσες στον κόκκορα όμως μετά. Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που πχ λόγω ασθένειας, οικονομικών προβλημάτων κτλ δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν και να το βγάλουν. C'est la vie. Ούτε δίκαια, ούτε στρωμμένη με ροδοπέταλα. Προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις της εποχής και στα δεδομένα της ζωής σου. Όταν δίναμε πανελλαδικές κανείς δεν μας υποσχέθηκε αιώνια πρόσβαση στις σχολές που περάσαμε. Κακά τα ψέματα όμως, αυτές οι περιπτώσεις είναι η συντριπτική μειοψηφία. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι άτομα που πέρασαν σε μια σχολή και τα βρήκαν παλούκι, που συνειδητοποίησαν ότι δεν τους αρέσει αυτό που διάλεξαν να σπουδάσουν ή αυτό που πέρασαν με τα μόριά τους, που στην διάρκεια ανοίχτηκε κάποια άλλη πόρτα και την προτίμησαν, πχ δουλειά και γεμάτο πορτοφόλι, έρωτας και γάμος, εγκυμοσύνη και οικογένεια, που το είδαν στην πλάκα και στην διάρκεια των σπουδών προτίμησαν τα καμάκι, dolce vita, διακοπές κτλ. Από την στιγμή που δεν μπορείς να συνδυάσεις και τα δυο, sorry, έπαιξες και έχασες. Πέρασαν τα χρόνια και το μετάνιωσες; Ξαναδώσε πανελλαδικές. Κανείς δεν πρόκειται να σου πάρει αυτό το δικαίωμα. Αν δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις 6-7 πόσα διάολο είναι μαθήματα για να περάσεις, δεν θα έχεις χρόνο ούτε να πας να πάρεις το πτυχίο.

Θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου; Οι βιβλιοθήκες έχουν ορθάνοιχτες τις πόρτες. Τα αμφιθέατρα επίσης. Όποτε γουστάρεις μπορείς να πας. Θες να πας για πτυχίο; Θα το δεις σοβαρά και θα του αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο. Δεν τον έχεις; Δεν μπορείς να πας για πτυχίο, απλούστατο. Ή πας ΕΑΠ και μπορείς να επιλέξεις μόνο μια θεματική ενότητα ετησίως, δεν χρειάζεται να αφιερώσεις τόσο χρόνο. Τα πανεπιστήμια δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Σκοπό τους έχουν να μεταδώσουν γνώσεις και να βγάλουν επιστήμονες.

Σαν τον ανιψιό μου, που πέρασε το 2010 και σιγά μην διαβάζει. Μαλακίζεται το μαλακισμένο, και πόσο το έχω προμηθεύσει. Θα περάσουν δυο χρονάκια ακόμα και θα του αφαιρεθεί το δικαίωμα της εστίας, και να δω τι θα κάνει μετά και πώς θα πηγαινοέρχεται να παρακολουθεί εργαστήρια σε πόλη 300 χλμ μακρυά από την οικογενειακή εστία του. Γιατί να νοικιάσει εκεί δεν παίζει με τίποτα από οικονομικής απόψεως, εκτός αν βρει καμιά γκόμενα με σπίτι να μπει σόγαμπρος. Τον φαντάζομαι μετά από 4 χρόνια να φωνάζει γιατί να τον διαγράψουν, την στιγμή που δεν κοστίζει πια σαν φοιτητής. Όταν όμως κόστιζε και έμενε τζάμπα στην εστία και έπαιρνε την θέση κάποιου άλλου στην ίδια οικονομική κατάσταση με αυτόν, μόνο που αυτός θα πήγαινε για το πτυχίο, όχι για να πηδά γκόμενες όπως αυτός, είμαι σίγουρος δεν θα του περάσει καθόλου από το μυαλό. Αν δεν είχες μυαλό στα νιάτα σου, ας πρόσεχες. Όταν με το καλό θα σου έρθει η επιφώτηση, να ξαναδώσεις πανελλαδικές. Έλεος δηλαδή.

Δημοσ.

Έχεις πολύ πλάκα!

Ιδίως όταν προσπαθείς να μιλήσεις γενικά και αόριστα, την στιγμή που στο συγκεκριμένο thread είμαι ο μόνος κάτοικος εξωτερικού που έχω ποστάρει και έχω μιλήσει για εξωτερικό.

Και για να ξεκαθαρίζουμε..πριν 3 χρόνια έμαθα νέα μιας πρώην συναδέλφου μου, που με τέσσερα παιδιά παρακαλώ, αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές και να πάει πανεπιστήμιο. Πέρασε ακαδημία, και σύντομα θα πάρει και το πτυχίο της, αν όλα πάνε καλά. Ξέρεις τι είπα; Μπράβο της, και μπράβο στο κουράγιο της.

Υποθετικά τώρα, μια άλλη κυρία η οποία πέρασε στα 20 στο πανεπιστήμιο, είναι κοντά 40 τώρα και δεν θέλει να διαγραφτεί, τι θα πω; Δεν το έβγαλε τόσα χρόνια, θα το βγάλει τώρα; Να την διαγράψουν, και αν ποτέ το πάρει απόφαση στα σοβαρά, να ξαναδώσει πανελλαδικές όπως όλοι. Μπορεί να σου βγήκε η ψυχή να μπεις στο πανεπιστήμιο, το φόρτωσες στον κόκκορα όμως μετά. Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που πχ λόγω ασθένειας, οικονομικών προβλημάτων κτλ δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν και να το βγάλουν. C'est la vie. Ούτε δίκαια, ούτε στρωμμένη με ροδοπέταλα. Προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις της εποχής και στα δεδομένα της ζωής σου. Όταν δίναμε πανελλαδικές κανείς δεν μας υποσχέθηκε αιώνια πρόσβαση στις σχολές που περάσαμε. Κακά τα ψέματα όμως, αυτές οι περιπτώσεις είναι η συντριπτική μειοψηφία. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι άτομα που πέρασαν σε μια σχολή και τα βρήκαν παλούκι, που συνειδητοποίησαν ότι δεν τους αρέσει αυτό που διάλεξαν να σπουδάσουν ή αυτό που πέρασαν με τα μόριά τους, που στην διάρκεια ανοίχτηκε κάποια άλλη πόρτα και την προτίμησαν, πχ δουλειά και γεμάτο πορτοφόλι, έρωτας και γάμος, εγκυμοσύνη και οικογένεια, που το είδαν στην πλάκα και στην διάρκεια των σπουδών προτίμησαν τα καμάκι, dolce vita, διακοπές κτλ. Από την στιγμή που δεν μπορείς να συνδυάσεις και τα δυο, sorry, έπαιξες και έχασες. Πέρασαν τα χρόνια και το μετάνιωσες; Ξαναδώσε πανελλαδικές. Κανείς δεν πρόκειται να σου πάρει αυτό το δικαίωμα. Αν δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις 6-7 πόσα διάολο είναι μαθήματα για να περάσεις, δεν θα έχεις χρόνο ούτε να πας να πάρεις το πτυχίο.

Θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου; Οι βιβλιοθήκες έχουν ορθάνοιχτες τις πόρτες. Τα αμφιθέατρα επίσης. Όποτε γουστάρεις μπορείς να πας. Θες να πας για πτυχίο; Θα το δεις σοβαρά και θα του αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο. Δεν τον έχεις; Δεν μπορείς να πας για πτυχίο, απλούστατο. Ή πας ΕΑΠ και μπορείς να επιλέξεις μόνο μια θεματική ενότητα ετησίως, δεν χρειάζεται να αφιερώσεις τόσο χρόνο. Τα πανεπιστήμια δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Σκοπό τους έχουν να μεταδώσουν γνώσεις και να βγάλουν επιστήμονες.

Σαν τον ανιψιό μου, που πέρασε το 2010 και σιγά μην διαβάζει. Μαλακίζεται το μαλακισμένο, και πόσο το έχω προμηθεύσει. Θα περάσουν δυο χρονάκια ακόμα και θα του αφαιρεθεί το δικαίωμα της εστίας, και να δω τι θα κάνει μετά και πώς θα πηγαινοέρχεται να παρακολουθεί εργαστήρια σε πόλη 300 χλμ μακρυά από την οικογενειακή εστία του. Γιατί να νοικιάσει εκεί δεν παίζει με τίποτα από οικονομικής απόψεως, εκτός αν βρει καμιά γκόμενα με σπίτι να μπει σόγαμπρος. Τον φαντάζομαι μετά από 4 χρόνια να φωνάζει γιατί να τον διαγράψουν, την στιγμή που δεν κοστίζει πια σαν φοιτητής. Όταν όμως κόστιζε και έμενε τζάμπα στην εστία και έπαιρνε την θέση κάποιου άλλου στην ίδια οικονομική κατάσταση με αυτόν, μόνο που αυτός θα πήγαινε για το πτυχίο, όχι για να πηδά γκόμενες όπως αυτός, είμαι σίγουρος δεν θα του περάσει καθόλου από το μυαλό. Αν δεν είχες μυαλό στα νιάτα σου, ας πρόσεχες. Όταν με το καλό θα σου έρθει η επιφώτηση, να ξαναδώσεις πανελλαδικές. Έλεος δηλαδή.

Eιναι πραγματικα αξιο προσοχης πως με ποση ευκολια καταδικαζεις ακομα και τα ατομα τα οποια εξαιτιας υπαρκτων προβληματων βρισκονται με την πλατη στον τοιχο. Αυτη η εκφραση, οτι η ζωη ειναι δυσκολη προφανως θεσπιστηκε και συνεχιζεται απο ατομα σαν εσενα που ειτε τα βρηκαν ετοιμα, ειτε δουλεψαν σκληρα για να τα αποκτησουν και θεωρουν οτι μονο εκεινοι εχουν δικαιωμα στην δευτερη ευκαιρια. 

Για να εντοπισεις και να λυσεις ενα προβλημα πρεπει να κινηθεις στην σφαιρα του γενικου με πλανο. Η διαγραφη των αιωνιων φοιτητων δεν αποτελει κερδος για τα Ελληνικα Πανεπιστημια, οταν τα ιδια τα ιδρυματα εχουν δικλειδες ασφαλειες και προστατευονται απο αυτους στερωντας τους τα αρχικα τους δικαιωματα. Αλλου εντοπιζονται τα προβληματα στα ιδρυματα και κυριως στην επαρχια.

Δημοσ.

Aν συμφωνησουμε  στο αυτονοητο πως οι φοιτητες εχουν κοστος οπως ολα τα πραγματα σε αυτη την ζωη ,τοτε εγω δεν γουσταρω να πληρωνω φορους για αιωνιους απλα και ξεκαθαρα.

Link.png Site: Η πανακριβη γοητεια των αιωνιων φοιτητων.

• Like 1
Δημοσ.

Aν συμφωνησουμε  στο αυτονοητο πως οι φοιτητες εχουν κοστος οπως ολα τα πραγματα σε αυτη την ζωη ,τοτε εγω δεν γουσταρω να πληρωνω φορους για αιωνιους απλα και ξεκαθαρα.

Link.png Site: Η πανακριβη γοητεια των αιωνιων φοιτητων.

Από που διαφαινεται η πανακριβη γοητεία ακριβώς?

Δημοσ.

Eγώ δεν μπορω να καταλάβω πως ο αιώνιος φοιτητής επιβαρύνει το κράτος, αφού το πάσο κόβεται στα 5-6 χρόνια αν δε κάνω λάθος.

Δημοσ.

Eιναι πραγματικα αξιο προσοχης πως με ποση ευκολια καταδικαζεις ακομα και τα ατομα τα οποια εξαιτιας υπαρκτων προβληματων βρισκονται με την πλατη στον τοιχο. Αυτη η εκφραση, οτι η ζωη ειναι δυσκολη προφανως θεσπιστηκε και συνεχιζεται απο ατομα σαν εσενα που ειτε τα βρηκαν ετοιμα, ειτε δουλεψαν σκληρα για να τα αποκτησουν και θεωρουν οτι μονο εκεινοι εχουν δικαιωμα στην δευτερη ευκαιρια.

Για να εντοπισεις και να λυσεις ενα προβλημα πρεπει να κινηθεις στην σφαιρα του γενικου με πλανο. Η διαγραφη των αιωνιων φοιτητων δεν αποτελει κερδος για τα Ελληνικα Πανεπιστημια, οταν τα ιδια τα ιδρυματα εχουν δικλειδες ασφαλειες και προστατευονται απο αυτους στερωντας τους τα αρχικα τους δικαιωματα. Αλλου εντοπιζονται τα προβληματα στα ιδρυματα και κυριως στην επαρχια.

Γι'αυτό και σου δίνουν το δικαίωμα των 2ν+2 ή όπως γράφεται. Σχολή τεσσάρων χρόνων, δέκα χρόνια περιθώριο να την βγάλεις. Αν ποτέ καταλάβεις πόσο υπερβολικά μεγάλο είναι αυτό το όριο σπουδών, τα ξαναλέμε. Όταν υπάρχει έστω και ένας που βγάζει την σχολή σε τέσσερα χρόνια, το να μην μπορέσει κάποιος να την βγάλει σε 10, είναι απλά δικαιολογίες.

Και ναι, η ζωή δεν είναι δίκαιη, δυστυχώς. Και κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά, πάντα. Και δικαιολογίες του στυλ δούλευα, είναι δικαιολογίες. Μόνο ασθένεια ίσως δικαιολογείται. Όταν σπούδαζα στα ελληνικά ΤΕΙ τουριστικά, τα βράδια δούλευα. Ζορίστηκα, αλλά είχα σκοπό να την βγάλω την ρημάδα και την έβγαλα. Και ταυτόχρονα έβγαλα και ΙΕΚ πληροφορικής. Και γνωρίζω δεκάδες περιπτώσεις άλλων συμφοιτητών που και αυτοί δούλευαν και σπούδαζαν ταυτοχρόνως και πήραν τα πτυχία τους. Δεν γυρνούσα να πηδώ γκόμενες, όπως καλή ώρα ο ανιψιός μου. Τις γκόμενες τις πήδηξα αργότερα, και μπόλικες μάλιστα, δεν μου'λειψε καθόλου.

Eγώ δεν μπορω να καταλάβω πως ο αιώνιος φοιτητής επιβαρύνει το κράτος, αφού το πάσο κόβεται στα 5-6 χρόνια αν δε κάνω λάθος.

Πρέπει να είναι η τέταρτη φορά που γράφεται....

Άλλη επιδότηση θα πάρει ένα πανεπιστήμιο με 100.000 εγεγραμμένους φοιτητές, και άλλη επιδότηση όταν έχει 50.000.

Δημοσ.

Εσυ σιγουρα θεωρεις πως η παιδεια ειναι δωρεαν οπως και η υγεια οποτε οποιοσδηποτε διαλογος μαζι σου ειναι  χασιμο χρονου δεδομενου πως σε αυτο τον πλανητη δεν υπαρχει τιποτα απολυτως που να ειναι δωρεαν με κανεναν ορισμο της λεξης  .

Αυτο που εγω δεν μπορω να καταλαβω  πως οι "αιωνιοι" ξεπερνουν σε αριθμο  τους κανονικους οπως επισης και τον αριθμο των αιωνιων φοιτητων  που υπαρχουν σε αυτο το τοπικ.

Επι της ουσιας εξαιρετικο το μετρο ελπιζω να εφαρμοστει εξαντλωντας ολη την αυστηροτητα του αν και δεν ειμαι πολυ αισιοδοξος για αυτο.

Δημοσ.

Γι'αυτό και σου δίνουν το δικαίωμα των 2ν+2 ή όπως γράφεται. Σχολή τεσσάρων χρόνων, δέκα χρόνια περιθώριο να την βγάλεις. Αν ποτέ καταλάβεις πόσο υπερβολικά μεγάλο είναι αυτό το όριο σπουδών, τα ξαναλέμε. Όταν υπάρχει έστω και ένας που βγάζει την σχολή σε τέσσερα χρόνια, το να μην μπορέσει κάποιος να την βγάλει σε 10, είναι απλά δικαιολογίες.

Και ναι, η ζωή δεν είναι δίκαιη, δυστυχώς. Και κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά, πάντα. Και δικαιολογίες του στυλ δούλευα, είναι δικαιολογίες. Μόνο ασθένεια ίσως δικαιολογείται. Όταν σπούδαζα στα ελληνικά ΤΕΙ τουριστικά, τα βράδια δούλευα. Ζορίστηκα, αλλά είχα σκοπό να την βγάλω την ρημάδα και την έβγαλα. Και ταυτόχρονα έβγαλα και ΙΕΚ πληροφορικής. Δεν γυρνούσα να πηδώ γκόμενες, όπως καλή ώρα ο ανιψιός μου. Τις γκόμενες τις πήδηξα αργότερα, και μπόλικες μάλιστα, δεν μου'λειψε καθόλου.

Αν πας μια σελιδα πισω θα δεις οτι δηλωσα αιωνιος φοιτητης που γνωριζε το νομο περι διαγραφης απο το 2007 οποτε φροντισα να τελειωσω φετος κανοντας μια προσπαθεια απο το 2010. Θα μου ηταν και μενα ευκολο να βγω και να τα χωσω σε αλλους χειροτερους τεμπεληδες που περιμεναν τελευταια στιγμη να βγουν και φωναξουν, γιατι οχι μονο τα ειχαν φορτωσει στον κοκορα οπως εγω, αλλα ουτε που φροντιζαν να ριχνουν μια ματια στα γεγονοτα που τρεχουν. Ομως το να κρινω απο την δικια μου οπτικη γωνια και προσωπικη εμπειρια δεν βοηθαει στο συνολο. Μιλησα για δεντρο και δασος και δυστυχως στην σημερινη Ελληνικη πραγματικοτητα των Πανεπιστημιων οι αιωνιοι αποτελουν το δεντρο.

Δημοσ.

Αν πας μια σελιδα πισω θα δεις οτι δηλωσα αιωνιος φοιτητης που γνωριζε το νομο περι διαγραφης απο το 2007 οποτε φροντισα να τελειωσω φετος κανοντας μια προσπαθεια απο το 2010. Θα μου ηταν και μενα ευκολο να βγω και να τα χωσω σε αλλους χειροτερους τεμπεληδες που περιμεναν τελευταια στιγμη να βγουν και φωναξουν, γιατι οχι μονο τα ειχαν φορτωσει στον κοκορα οπως εγω, αλλα ουτε που φροντιζαν να ριχνουν μια ματια στα γεγονοτα που τρεχουν. Ομως το να κρινω απο την δικια μου οπτικη γωνια και προσωπικη εμπειρια δεν βοηθαει στο συνολο. Μιλησα για δεντρο και δασος και δυστυχως στην σημερινη Ελληνικη πραγματικοτητα των Πανεπιστημιων οι αιωνιοι αποτελουν το δεντρο.

Δηλαδή τι εννοείς, ότι οι αιώνιοι φοιτητές είναι άτομα που θέλαν να πάρουν τα πτυχία τους αλλά η άτιμη η κοινωνία δεν τους άφησε; Να γελάσω τώρα, ή έχεις σκοπό να γράψεις και κάτι άλλο; Ειλικρινά, μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι τα 10 χρόνια; Και μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι τα δεδομένα αλλάζουν; Αν εγώ έχω περάσει ένα μάθημα πριν από 10 χρόνια, το ίδιο μάθημα σημερινός φοιτητής που θα το παρακολουθήσει θα του προσφέρει άλλες γνώσεις. Η τεχνολογία προχωράει, οι καθηγητές παίρνουν σύνταξη, πεθαίνουν, η ύλη αλλάζει, κτλ κτλ.

Δημοσ.

Δηλαδή τι εννοείς, ότι οι αιώνιοι φοιτητές είναι άτομα που θέλαν να πάρουν τα πτυχία τους αλλά η άτιμη η κοινωνία δεν τους άφησε; Να γελάσω τώρα, ή έχεις σκοπό να γράψεις και κάτι άλλο; Ειλικρινά, μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι τα 10 χρόνια; Και μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι τα δεδομένα αλλάζουν; Αν εγώ έχω περάσει ένα μάθημα πριν από 10 χρόνια, το ίδιο μάθημα σημερινός φοιτητής που θα το παρακολουθήσει θα του προσφέρει άλλες γνώσεις. Η τεχνολογία προχωράει, οι καθηγητές παίρνουν σύνταξη, πεθαίνουν, η ύλη αλλάζει, κτλ κτλ

Οχι φιλε μου δεν θα γραψω κατι αλλο ουτε σε εσενα ουτε στο thread γιατι μαλλον εγω δεν γινομαι κατανοητος σε αυτο που λεω και δεν βλεπω και διαθεση για διαλογο αλλα για επιθεση. Καλη σου μερα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να είναι η τέταρτη φορά που γράφεται....

Άλλη επιδότηση θα πάρει ένα πανεπιστήμιο με 100.000 εγεγραμμένους φοιτητές, και άλλη επιδότηση όταν έχει 50.000.

Απλή η λύση τότε. Δεν προσμετρώνται για την επιδότηση οι αιώνιοι φοιτητές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...