Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραία λογική, με την ίδια λογική ας είναι ελεύθερη η εγγραφή όλων των ελλήνων σε όλα τα ΑΕΙ/ΤΕΙ ταυτόχρονα χωρίς πάσο και κάρτα σίτισης και αφού δε θα κοστίζουν τίποτα.

Έτσι θα έχουμε και τα μεγαλύτερα πανειπιστήμια στον κόσμο.

Μα γιατι? Δε θέλεις να πάρουμε το παράδειγμα της προχωρημένης Ευρώπης? Θα μειωθει και η παραπαιδεία, δε θα υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές αφου εκει τους διώχνουν μετά από συγκεκριμένες αποτυχίες (με τη διαφορά οτι δε μπορει ο κάθε καθηγηταράς να κάνει οτι γουστάρει)...oh wait. Δε βολεύει έ?

• Like 2
  • Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά κοίτα, όλοι μας (εκτός απο καναδυο :-P) έχουμε περάσει απο δύσκολους καθηγητές. Συνήθως βρισκεις ακρη.

Εγω έδινα ένα μάθημα πρώτου έτους μέχρι και αφού είχα παραδώσει τη πτυχιακή μου :P Ο τύπος δέχτηκε να μου βάλει πάνω απο 4 (μονιμα αυτος ο βαθμός), όταν ενημερώθηκε πως είμαι επι πτυχίο (μου έβαλε 9 :P )

Το ζήτημα ειναι οτι υπάρχουν πολύ δυσκολες σχολές των οποίων εκ των πραγμάτων ο μέσος όρος δε μπορει να ειναι τα 4 έτη.

Όσο για τον αριθμο των 180.000 φοιτητων αν κάποιος διαβάσει λεπτομερώς το άρθρο, θα δει οτι ο αριθμός αυτος ειναι άθροισμα φοιτητών οι οποίοι χρωστάνε έστω και 1 μάθημα και απλά έχουν ξεπεράσει το 4ο έτος. Δηλαδή έλεος. Και πολλοί ειναι όσοι καταφέρνουν και παίρνουν πτυχίο στα 4 έτη.

Εμεις ειχαμε καθηγητη που εδινε 4 θεματα επρεπε να γραψεις τα 3 δεν εδινε βαθμο για καθε θεμα, μας εδινε 1.30 λεπτα δεν επετρεπε κομπιοτερακια πλην τον απλων και ηθελε καθε θεμα σε ξεχωριστη κολλα αναφορας.

Και φυσικα θεματα παλουκια ετσι, δυναμοσειρες, γκαους τζορταν, τραπεζια κλπ κλπ 

Δημοσ.

Υπαρχουν πολλα ατομα που εχουν λογο που το αφηνουν εγω για 2.5 χρονια τα ειχα παρατησει γιατι ειχα οικονικο προβλημα και ετρεχα με σοβαρο προβλημα υγειας της μητερας μου.

Έχω την εντύπωση, πως μπορείς να κανεις παυση σπουδών αν θες χωρίς να μετράει αυτός ο καιρός στα χρονια που σου δίνουν για να τελειωσεις την σχολή. Απλά παραδίδεις πάσο και βιβλιάριο και δεν μπορείς να δίνεις μαθήματα μέχρι να ξαναξεκινήσεις.

Γνώμη μου: μια χαρά μέτρο και μακάρι να ισχύσει. Και τα 10 χρόνια που αφήνουν ειναι πάρα πολλά. 

• Like 3
Δημοσ.

Οχι και ενα εξαμηνο εμενα με παιδευε 2 χρονια σχεδον οπως και πολλους αλλους πηρα πτυχιο οταν βγηκε στην συνταξη.

Στα 8 χρονια που λες δηλαδη πριν το 2006 ειναι ολοι οι φοιτητες που μεσα σε αυτους ειναι και πολυτεχνιο και γιατροι.

Aν ησουν καθως πρεπει μου φαινεται πολυ υπερβολικο να προσπαθησες 8 εξαμηνα (δηλαδη περιπου 16 εξεταστικες) και να μην επιασες ουτε ενα 5, λογω καθηγητη. Στον πιο παραξενο καθηγητη αν παρακολουθησεις μια προς μια τις θεωριες και κατσεις και αφιερωσεις 1-2 ωρες διαβασμα την ημερα, το 5 ειναι ευκολο αν οχι με την πρωτη, με την δευτερη. Εγω σου λεω με την τεταρτη. Παντως οχι με την 15η.

Ακομα κι ετσι, πες οτι εφαγες delay 2 χρονων για εναν καθηγητη. Δε βλεπω λογο να αντιμετωπισεις προβλημα με ενα μετρο που σου δινει -πρακτικα- 10 χρονια να βγαλεις μια 4ετη σχολη.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση, πως μπορείς να κανεις παυση σπουδών αν θες χωρίς να μετράει αυτός ο καιρός στα χρονια που σου δίνουν για να τελειωσεις την σχολή. Απλά παραδίδεις πάσο και βιβλιάριο και δεν μπορείς να δίνεις μαθήματα μέχρι να ξαναξεκινήσεις.

Γνώμη μου: μια χαρά μέτρο και μακάρι να ισχύσει. Και τα 10 χρόνια που αφήνουν ειναι πάρα πολλά. 

Ε ναι αυτο ομως ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι μπορει να αλλαξει καθηγητης ή υλη στο μαθημα και χανεις και καθε επαφη ενω εστω το να πηγαινεις στην εξεταστικη ειναι κατι.

Αφου δεν κοστιζουν και παλι λεω τιποτα γιατι να διαγραφουν.

Δημοσ.

Καλα ας διωξουν τα κομματοσκυλλα απο κει πρωτα..

Που στην πλειοψηθια εκει ειναι οι πιο πολλοι αιωνιοι φοιτητες που το 5 το χουν μεσω τηλεφωνου και μετα οσοι μεινουν ας δωσουν μια περιοδο που καποιος αν μπορει να το αποδειξει οτι σταματησε για το α β λογο να του κανουν μια χαρη δυο χρονια αλλιως ολοι διαγραφη...

• Like 7
Δημοσ.

Αφου δεν κοστιζουν και παλι λεω τιποτα γιατι να διαγραφουν.

Γιατι εκτος απτο οριζοντιο οικονομικο κοστος εχει μεγαλη σημασια και η ποιοτητα των αποφοιτων. Γιατι? Γιατι προσδιοριζει την ποιοτητα της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.

Ετσι λοιπον εγω που πηρα πτυχιο στα 4 χρονια δε γουσταρω να ειμαι στο ιδιο καζανι με τον κλασσικο δημοσιουπαλληλο-φοιτητη που το παιρνει σε 14 χρονια. Πολυ περισσοτερο δε θελω ο καθε ενας απο αυτους να δινει δικαιωμα σε ολους να λενε την τριτοβαθμια "της πλακας".

• Like 3
Δημοσ.

Aν ησουν καθως πρεπει μου φαινεται πολυ υπερβολικο να προσπαθησες 8 εξαμηνα (δηλαδη περιπου 16 εξεταστικες) και να μην επιασες ουτε ενα 5, λογω καθηγητη. Στον πιο παραξενο καθηγητη αν παρακολουθησεις μια προς μια τις θεωριες και κατσεις και αφιερωσεις 1-2 ωρες διαβασμα την ημερα, το 5 ειναι ευκολο αν οχι με την πρωτη, με την δευτερη. Εγω σου λεω με την τεταρτη. Παντως οχι με την 15η.

Ακομα κι ετσι, πες οτι εφαγες delay 2 χρονων για εναν καθηγητη. Δε βλεπω λογο να αντιμετωπισεις προβλημα με ενα μετρο που σου δινει -πρακτικα- 10 χρονια να βγαλεις μια 4ετη σχολη.

Φιλε μου το μαθημα του ηταν εκτος απο παλουκι ηταν αλυσιδα οποτε εφτασα ΠΤ για να το δωσω και ειχε σαν ορο οτι για να περασεις θελει να εισαι εκει αν γραψεις 5 και δεν εχεις υπογραφες στην θεωρια και εισαι μακρια κοβεσε ηθελε 6 το λιγοτερο.

Δεν λεω οτι δεν εκανα και εγω χαζομαρες αλλα αν εξαιρεσεις 3-4 κωλομαθηματα τα αλλα οταν τα εδινα σοβαρα με την 2 τα περναγα.

Μα γιατι να υπαρχει οριο ? Σκεψου εσυ αυριο εισαι 35 χρονων και σου λεει ενα φροντηστηριο δεν μπορεις να δωσεις για CPE στα Αγγλικα ή εσυ εισαι 28 κοπηκες δυο φορες δεν μπορεις να παρεις ECDL.

Δημοσ.
180000

Είσαι σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ? Χρωστάς έστω και ένα μάθημα? Δεν έχεις τελειώσει τη πτυχιακή σου και έχει τελειώσει το 4ο έτος? Είσαι μέσα στους 180.000. Απλά τα πράγματα.

Σκοπός ειναι να μας πουν πόσοι απο αυτους έχουν ξεπεράσει το 7ο έτος και χρωστάνε πάνω από 10 μαθήματα. Διότι εκει φαίνεται ο αιώνιος.

Ο αιώνιος συνήθως ειναι κάποιος αδιάφορος, που αμφιβάλλω αν έχει ανοιξει ποτέ βιβλίο. Σπάνια βρισκεις περιπτώσεις φοιτητών που εχουν ξεπεράσει τα 6-7 χρόνια και χρωστάνε 3-4 μαθήματα, Η βρίσκονται σε πολύ δυσκολη σχολή (τυπου Γεωπονικού λόγου χάρη), ή τους έτυχε κάποια στραβή και αναγκάστηκαν να διακόψουν για λίγο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ας διωξουν τα κομματοσκυλλα απο κει πρωτα..

Που στην πλειοψηθια εκει ειναι οι πιο πολλοι αιωνιοι φοιτητες που το 5 το χουν μεσω τηλεφωνου και μετα οσοι μεινουν ας δωσουν μια περιοδο που καποιος αν μπορει να το αποδειξει οτι σταματησε για το α β λογο να του κανουν μια χαρη δυο χρονια αλλιως ολοι διαγραφη...

Δεν ειναι τα κομματοσκυλα αδερφε αν θελουν αυτα ψηφιζουν χωρις καν να ειναι φοιτητες εχουν δει πολλα τα ματια μου.

Απλα δεν θελουν να υπαρχουν πτυχιουχοι για να πανε σαν εργατες με 3 και 60 αφου τωρα δεν υπαρχουν τα μισα ΤΕΙ και δεν τρωνε πια.

Γιατι εκτος απτο οριζοντιο οικονομικο κοστος εχει μεγαλη σημασια και η ποιοτητα των αποφοιτων. Γιατι? Γιατι προσδιοριζει την ποιοτητα της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.

Ετσι λοιπον εγω που πηρα πτυχιο στα 4 χρονια δε γουσταρω να ειμαι στο ιδιο καζανι με τον κλασσικο δημοσιουπαλληλο-φοιτητη που το παιρνει σε 14 χρονια. Πολυ περισσοτερο δε θελω ο καθε ενας απο αυτους να δινει δικαιωμα σε ολους να λενε την τριτοβαθμια "της πλακας".

Εσυ μπορει να το πηρες στα 4 με 5 ή 6 ή 7 ο αλλος ρε αδερφε μπορει να εχει βαλει ρητρα στους καθηγητες κατω απο 8 να με κοβετε και το παρει στα 6 -7 χρονια με 8 , εσυ εισαι καλυτερος απο αυτον ?

Και στην τελικη θα φανει αν ο αλλος αξιζει ή οχι στην αγορα εργασιας.

Τωρα για την τριτοβαθμια αστο θελει πολυ κουβεντα οταν εγω απο ΤΕΙ με 4 χρονια δεν εχω δικαιωματα σαν μηχανικος και εχει ο αλλος με τρια στο κολεγιο και οταν ενας φιλος μου αφηνει το ΤΕΙ στην διοικηση παει σε κολεγιο και κανει μονο ενα χρονο και χαρτι απο οικονομικο πανεπιστημιο δεν μιλαμε για παιδεια αλλα εμπορειο.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό μέτρο είναι καλώς να γίνει. Να δώσουν βέβαια ένα λογικό χρονικό διάστημα (μια διετία-τριετία φαίνεται οκ) στους ήδη εγγεγραμένους φοιτητές ώστε να τελειώσουν τις σχολές τους.

Απόλυτα σωστά αυτά που λένε και τα παιδιά από πάνω ωστόσο για μεμονωμένες περιπτώσεις κομπλεξικών καθηγητών που μπορούν να σε καθυστερήσπυν αρκετά. Ωστόσο θυμάμαι πως σε περίπτωση που κοπείς 3 φορές σε ένα μάθημα και θεωρήσεις πως υπάρχει εμπάθεια έχεις τη δυνατότητα να ζητήσει αναβαθμολόγηση από ειδική επιτροπή που μπορεί απλά να τον παρακάμψει.

• Moderators
Δημοσ.

Πριν αρχίσουν να διαγράφουν αιωνίους δεν θα έπρεπε πρώτα να ανεβάσουν το επίπεδο της παρεχόμενης φοίτησης;

Π.χ. δεν έχει προτεραιότητα να γίνουν υποχρεωτικές οι παρακολουθήσεις προκειμένου να έχουν δικαιολογία για να κάνουν διαγραφές;

Εκτός βέβαια κι αν πιστεύετε ότι με το που διαγραφούν 180.000 άτομα, την επόμενη μέρα η πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα ανέβει καμιά δεκαριά levels. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε όσοι το πιστεύετε. :)

• Like 7
Δημοσ.

Καλα βλεπω και τους αυτους που χουν πτυχια...

Το πολυ 800€ ο απλος εργατης παιρνει... Επισης και ο πτυχιουχος....

Αμα στο αναγνωρισουν!!! Αληθεια με τις κλαδικες τι εγυνε ? Υπαρχουν ακομα πιο πολλα λεφτα για πτυχιουχους ?

Εκτός βέβαια κι αν πιστεύετε ότι με το που διαγραφούν 180.000 άτομα, την επόμενη μέρα η πανεπιστημιακή εκπαίδευση θα ανέβει καμιά δεκαριά levels. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε όσοι το πιστεύετε. :)

Ε ναι αφου οι μισοι να πανε στα κολεγια μια χαρα θα τα οικονομησουν.

Μην ξεχναμε οτι αυτοι που διαγραφονται θα παιρνουν αναλυτικη βαθμολογια....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...