Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι φιλε κανεις λαθος, η φραση παγκοσμια πρωτοτυπια σημαινει αυτο που σημαινει,

σημαινει παγκοσμια πρωτοτυπια, με στοχο το να εντυπωθει στην κοινη γνωμη οτι 

αυτο συμβαινει μονο στην ελλαδα και ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να γινουν διαγραφες 

εφοσον αυτο το φαινομενο δεν συμβαινει πουθενα αλλου. Δεν παιζω καθολου με τις λεξεις.

Φιλε,πες μου μια χωρα που αφηνει τους φοιτητες της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης να σπουδαζουν 10+ χρονια στην ΙΔΙΑ σχολη ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ αντικειμενο αλλα προσεξε,σε δημοσιο τομεα,μην μου πεις ενα πανεπιστημιο στο οποιο πληρωνει ο φοιτητης καθε μηνα για οσο καιρο ειναι γραμμενος..Πες μου ΜΙΑ ΧΩΡΑ

gigisoni, εχεις στα χερια σου ντοκουμεντο που να γραφει ποια πανεπιστημια του εξωτερικου

εχουν αιωνια φοιτηση και ποια οχι? εγω οχι δεν εχω παει σε ολες τις χωρες του κοσμου

και δεν ξερω ποια πανεπιστημια εχουν και ποια δεν εχουν,

υποθετω οτι τα περισσοτερα δεν εχουν, δεν ξερω αν η ''συντριπτικη πλειοψηφια'' εχει οριο φοιτησης,

μπορει να εχει η ''συντριπτικη πλειοψηφια'', μπορει και η ''οριακη πλειοψηφια''.

εγω αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι δεν εχει μονο η ελλαδα πανεπιστημια με αιωνια φοιτηση,

Βεβαια αυτο που ειδα στο ιντερνετ ειναι οτι στα πανεπιστημια που δεν εχουν αιωνια φοιτηση εχουν

μετα απο καποια χρονια διδακτρα. Εγω δεν συζηταω για το αν πρεπει να μπαινουν διδακτρα αλλα

για το θεμα των διαγραφων.

Στην αρχη λες οτι δεν ξερεις ποιες χωρες εχουν αιωνιους φοιτητες και ποιες οχι και απο κατω λες ειναι οτι δεν εχει μονο η Ελλαδα αιωνιους φοιτητες.Πως γινεται να μην ξερεις αν υπαρχουν οι οχι αιωνιοι φοιτητες και παραλληλα να ξερεις οτι δεν ειναι μονο η Ελλαδα που εχει αιωνιους φοιτητες.Ειναι λιγο αντιφατικα δεν νομιζεις..

Σε καμια χωρα δεν γινεται να φοιτει καποιος πανω απο 10 χρονια..Τελος.

Θα μας πείτε καμιά προηγμένη χώρα που να ισχύει ΜΟΝΟ το χρονικό όριο και να έχουν παρατάξεις, να μην έχουν αξιολόγηση, να κάνουν όλοι σκονάκια όπως εδώ κλπ κλπ;

Μονο το χρονικο οριο που κολλαει? Ρε φιλε,σου λεμε οτι αν δεν εχεις τελειωσει την σχολη σου στα 10 χρονια διαγραφεσαι.Τελος.Οπως αν δεν πας να ανανεωσεις την καρτα ανεργιας σου 5 μερες το πολυ μετα την ληξη της,διαγραφεται.Απλο ειναι.Εχεις προθεσμια,την χανεις? του χρονου πανελληνιες και αυτη την φορα λιγοτερο καυλαντισμα με τα γκομενακια της Πατρας!

• Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

gigisoni, εχεις στα χερια σου ντοκουμεντο που να γραφει ποια πανεπιστημια του εξωτερικου

εχουν αιωνια φοιτηση και ποια οχι? εγω οχι δεν εχω παει σε ολες τις χωρες του κοσμου

και δεν ξερω ποια πανεπιστημια εχουν και ποια δεν εχουν,

υποθετω οτι τα περισσοτερα δεν εχουν, δεν ξερω αν η ''συντριπτικη πλειοψηφια'' εχει οριο φοιτησης,

μπορει να εχει η ''συντριπτικη πλειοψηφια'', μπορει και η ''οριακη πλειοψηφια''.

εγω αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι δεν εχει μονο η ελλαδα πανεπιστημια με αιωνια φοιτηση,

Βεβαια αυτο που ειδα στο ιντερνετ ειναι οτι στα πανεπιστημια που δεν εχουν αιωνια φοιτηση εχουν

μετα απο καποια χρονια διδακτρα. Εγω δεν συζηταω για το αν πρεπει να μπαινουν διδακτρα αλλα

για το θεμα των διαγραφων.

Φιλαράκι, αν το φαινόμενο ήταν συχνό στις προηγμένες χώρες, με μια απλή αναζήτηση θα έβρισκες πάμπολλα αποτελέσματα. Μην κάμουμε την τρίχα τριχιά στα αυτονόητα.

Δημοσ.

gigisoni, αυτο που ξερω απο γνωστο μου στην γερμανια στο αμβουργο ειναι

οτι εχει στην γερμανια καποια πανεπιστημια που θεωρητικα εχουν απεριοριστο χρονο σπουδων

κι οτι τα τελευταια χρονια μπηκαν διδακτρα μετα τα ν+2 χρονια εφοσον συνεχιζεις να σπουδαζεις.

Αυτο για την γερμανια.

Τα περισσοτερα ομως πανεπιστημια μου ειπε ειναι και με διδακτρα και με οριο σπουδων νομιζω τα 6 η 7 χρονια.

Η ερωτηση σου ηταν ομως για το αν υπαρχουν πανεπιστημια χωρις χρονικο οριο, οποτε

αυτο που ξερω ειναι οπως σου ειπα οτι υπαρχουν εφοσον μετα απο ενα χρονικο διαστημα καταβαλεις ετησια διδακτρα.

Δημοσ.

Θα μας πείτε καμιά προηγμένη χώρα που να ισχύει ΜΟΝΟ το χρονικό όριο και να έχουν παρατάξεις, να μην έχουν αξιολόγηση, να κάνουν όλοι σκονάκια όπως εδώ κλπ κλπ;

Α και δηλαδή αφού ισχύουν χίλια κακά, γιατί να αφαιρέσουμε το ένα.

Και όταν έρθει η σειρά άλλου κακού να πούμε, αφού το προηγούμενο δεν αφαιρέθηκε, γιατί να αφαιρεθεί αυτό;

Μήπως από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή; Και η αφαίρεση των αιωνίων θα εξαλείψει άλλα φαινόμενα, όπως πχ τις παρατάξεις, γιατί αν ο άλλος πρέπει να διαβάσει δεν θα έχει τον χρόνο να τρέχει σε παρατάξεις και διοργανώσεις και πάρτι και χίλιες δυο μαλακίες, ούτε θα κάνει καταλήψεις για να χάσει μάθημα.

Η ερωτηση σου ηταν ομως για το αν υπαρχουν πανεπιστημια χωρις χρονικο οριο, οποτε

αυτο που ξερω ειναι οπως σου ειπα οτι υπαρχουν εφοσον μετα απο ενα χρονικο διαστημα καταβαλεις ετησια διδακτρα.

Το έχεις σύστημα να αλλοιώνεις τελείως αυτό που ο άλλος έχει γράψει;

Γιατί η ερώτησή μου δεν ήταν αν υπάρχουν πανεπιστήμια χωρίς χρονικό όριο, ρώτησα αν υπάρχει άλλη προηγμένη χώρα που να έχει έναν στους δύο φοιτητές της στην κατηγορία των αιωνίων.

• Like 1
Δημοσ.

και φυσικα αναφερομαι για τη γερμανια εφοσον ηθελες ντε και καλα μια προηγμενη χωρα,

αληθεια εμεις ειμαστε προηγμενη χωρα και θελεις τα ιδια με οσα γινονται για τις προηγμενες χωρες?

στο χειλος της χρεοκοπιας ειμασταν και ειμαστε και εσενα σε καινε οι αιωνιοι φοιτητες.

crash baltic,

εφοσον λες ''τελος'' με τοση μανια,

απεδειξε μου εσυ οτι δεν υπαρχει κανενα πανεπιστημιο προηγμενης χωρας χωρις αιωνια φοιτηση σε κανενα

απο τα πανεπιστημια της. Εχεις παει σε ολες τις χωρες της ευρωπης και σε ολες τις πολιτειες της αμερικης και στον καναδα 

και ξερεις τι υπαρχει και τι οχι?

Δημοσ.

και φυσικα αναφερομαι για τη γερμανια εφοσον ηθελες ντε και καλα μια προηγμενη χωρα,

αληθεια εμεις ειμαστε προηγμενη χωρα και θελεις τα ιδια με οσα γινονται για τις προηγμενες χωρες?

στο χειλος της χρεοκοπιας ειμασταν και ειμαστε και εσενα σε καινε οι αιωνιοι φοιτητες.

Έχει η Γερμανία έναν στους δύο φοιτητές της στην κατηγορία των αιωνίων;

Εγώ δεν γίνομαι σαφής, εσύ δεν καταλαβαίνεις, ή τον κινέζο παριστάνεις;

Και καλώς ή κακώς, η Ελλάδα στις προηγμένες χώρες υπάγεται, όχι στις τριτοκοσμικές. Να το αναιρέσουμε και αυτό για να εξυπηρετήσει τους ισχυρισμούς σου;

Δημοσ.

gigisoni,

''Γιατί η ερώτησή μου δεν ήταν αν υπάρχουν πανεπιστήμια χωρίς χρονικό όριο, ρώτησα αν υπάρχει άλλη προηγμένη χώρα που να έχει έναν στους δύο φοιτητές της στην κατηγορία των αιωνίων.''

Και που θες να ξερω εγω? Εσυ διαστρεβλωνεις αυτα που λεω.

Δεν ειναι αλληλενδετα τα δυο? εφοσον υπαρχουν πανεπιστημια χωρις χρονικο οριο, θα υπαρχουν και αιωνιοι φοιτητες,

το ποσοστο των αιωνιων σε αλλες χωρες που θελεις να το ξερω?

Δημοσ.

Η Γερμανια εχει η μαλλον ειχε πολλους φοιτητες που εχουν καθυστερησει τις σπουδες τους τους , στην κατηγορια των αιωνιων λοιπον. Και να σου πω και κατι αλλο; Και η Αγγλια εχει αιωνιους να σου οπω πως; Δεν μπορεις να τελειωσεις σε μια σχολη ; Σε κοβουν πας αλλου.. αρα σπουδαζεις σε καμια 10αρια σχολες πολυ καιρο. Απο την μια σχολη στην αλλη μπαλακι.

• Like 2
Δημοσ.

gigisoni,

''Γιατί η ερώτησή μου δεν ήταν αν υπάρχουν πανεπιστήμια χωρίς χρονικό όριο, ρώτησα αν υπάρχει άλλη προηγμένη χώρα που να έχει έναν στους δύο φοιτητές της στην κατηγορία των αιωνίων.''

Και που θες να ξερω εγω? Εσυ διαστρεβλωνεις αυτα που λεω.

Δεν ειναι αλληλενδετα τα δυο? εφοσον υπαρχουν πανεπιστημια χωρις χρονικο οριο, θα υπαρχουν και αιωνιοι φοιτητες,

το ποσοστο των αιωνιων σε αλλες χωρες που θελεις να το ξερω?

Όχι, δεν είναι αλληλένδετα. Μίλησες για μύθους και τους στήριζες σε αερολογίες, χώρια που διαστρέβλωνες πλήρως τα όσα έλεγε ο συνομιλητής σου.

Η Γερμανια εχει η μαλλον ειχε πολλους φοιτητες που εχουν καθυστερησει τις σπουδες τους τους , στην κατηγορια των αιωνιων λοιπον. Και να σου πω και κατι αλλο; Και η Αγγλια εχει αιωνιους να σου οπω πως; Δεν μπορεις να τελειωσεις σε μια σχολη ; Σε κοβουν πας αλλου.. αρα σπουδαζεις σε καμια 10αρια σχολες πολυ καιρο. Απο την μια σχολη στην αλλη μπαλακι.

Να σου πω βρε γκιγκι , τι δουλεια κανεις και εισαι ανεξελεγκτα τοσες ωρες στο νετ; Οχι για τιποτα αλλο αλλα γιατι μας πρηζεις με την τρομερη κατασταση στο Βελγιο και εγω ολη μερα και νυχτα εδω σε βλεπω.

Άλλη από εδώ. Άλλο να έχει πολλούς, και άλλο έναν στους δύο.

Άλλο είχε, άλλο συνεχίζει να έχει.

Άλλο να είσαι αιώνιος στην ίδια σχολή, και άλλο σε πολλές, εκτός αν προωθείται νομοσχέδιο που απαγορεύει την συμμετοχή των αιωνίων σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

Το τι δουλειά κάνω, δεν είναι δουλειά σου. Και που έχω μιλήσει για τις σπουδές μου πολύ είναι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μυαλό να τα συνδυάσει κάποιος. Και ανεξέλεγκτα είμαι την τελευταία βδομάδα, όχι πριν, εκτός από εξαιρέσεις. Και για να σου ικανοποιήσω κάπως την περιέργεια, διακοπές καρναβαλιού όλη την βδομάδα.

Δημοσ.

Στις περισσοτερες χωρες του κοσμου δεν υπαρχει οριο σπουδων. Ως και στην Αμερικη κορυφαια πανεπιστημια εχουν 8,9 χρονια μεσο ορο σπουδων. Στην Αγγλια παλι και να σε κοψουν απο την μια σχολη πας στην αλλη. 

Κατα τα αλλα , ναι εχει σχεση για το τι εισαι και τι κανεις. Γιατι παρατηρειται το φαινομενο , πολλοι να αποτυχαινουν εδω , να πηγαινουν στο εξωτερικο να ζουν με τα επιδοματα η σε μια ανειδικευτη δουλεια , σερβιτοροι, κτλ και να μπαινουν στα φορουμ και να το παιζουν σουπερ πετυχημενοι. Και να βλεπεις οτι ενω το παιζουν δεν ξερω τι , τα αγγλικα τους ειναι σπαστα..

αρα επειδη ακριβως δεν σε ξερω , μηπως να εδινες καποια στοιχεια , να μην εχουμε λαθος αποψη.

• Like 2
Δημοσ.

Στο πρωτο μου ποστ εθιξα δυο θεματα,

το ενα ηταν οτι αιωνιοι φοιτητες υπαρχουν σε αλλες χωρες, δεν ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια,

αυτο ηθελα να πω, ουτε για ποσοστα αιωνιων μιλησα ουτε για τιποτα αλλο, ειπα οτι υπαρχουν, τελος.

Αν καποιος ξερει σιγουρα τι ποσοστα αιωνιων και τι ποσοστα σχολων χωρις οριο φοιτησης υπαρχουν τοτε ΑΥΤΟΣ πρεπει να αποδειξει τους ισχυρισμους του, οχι εγω. Εγω απλα ειπα οτι υπαρχουν.

Το κυριοτερο θεμα που ηθελα να θιξω ειναι οτι δεν ισχιει ξεκαθαρα τι θα γινει με τις διαγραφες, δεν ισχιει οτι ολοι ηξεραν εδω και χρονια τι θα γινει και τι οχι, αυτο που ξερω ειναι οτι ο νομος εχει πεταξει την ευθυνη για τις διαγραφες στα ιδρυματα και τα ιδρυματα δεν εχουν καθορισει τι θα κανουν, απλα πραγματα. Μεχρι να καταρτιστουν οι οργασνισμοι των ιδρυματων κανεις δεν μπορει να ξερει ποια ακριβως θα διαμορφωθει η κατασταση με τις διαγραφες. Μερικοι εχετε πραγματικα μανια και αχτι να πεισετε οτι ολα ειναι καλα και δικαια με τις διαγραφες.

Αυτο που θελω κυριοτερα να τονισω ειναι οτι ακομα κι αν για χαρη της συζητησης δεχτω οτι θα πρεπε να υπαρξουν διαγραφες και ορια, με τον τροπο που παει να εφαρμοστει δεν γινεται καθολου δικαια.

Ας παρουμε για παραδειγμα εναν φοιτητη που περασε πχ το 2002 σε μια πενταετη σχολη.

Τι δεδομενα ειχε? ειχε το δεδομενο οτι ειχε απεριοριστο χρονο. Δεν μιλαω ουτε για το αν αυτο σαν νομος ειναι σωστο, ουτε τιποτα, λεω ενα απλο πραμα, οτι οταν εδινε πανελληνιες και οταν καταφερε να εισαχθει, ειχε το δεδομενο οτι εχει μπροστα του απεριοριστο χρονο για να σπουδασει. Εννοειται οτι η πολιτεια κοβει τα φοιτητικα προνομια μετα τα ν+2 χρονια, ουτε πασο ουτε βιβλια ουτε σιτιση ουτε τιποτα, αρα το να σπουδαζει αιωνια για να διατηρει προνομια ειναι απλα ΨΕΥΔΟΣ. Λοιπον, αφου ειχε δικαιωμα να σπουδασει οποτε θελει χωρις κινδυνο διαγραφης, σημαινει οτι αμα ηθελε μπορουσε να αραξει για 100 χρονια και μετα να αρχισει να σπουδαζει.

Που εγκειται λοιπον Η ΠΡΩΤΗ αδικια? οταν ηρθε ο νομος της γιαννακου το 2007 ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΕ (αν ειναι δυνατον) αναδρομικα τα χρονια που ΗΔΗ ειχε συμπληρωσει. Στο παραδειγμα μας ο φοιτητης ειχε δικαιωμα να σπουδασει ΟΧΙ 2ν χρονια, αλλα αλλα 5 χρονια!! Εαν ο νομοθετης ηθελε να ειναι δικαιος, θα επρεπε να δωσει 2ν χρονια φοιτησης ΣΕ ΟΛΟΥΣ απο την χρονικη στιγμη που εφαρμοστηκε το οριο. Δεν φτανει δηλαδη που ψηφιστηκε αναδρομικα ο νομος, αλλα προσμετρησε και 5 απο τα χρονια που ειχε ηδη συμπληρωσει. Οποιος δεν ειναι πραγματικα εμπαθης και θελει να ειναι δικαιος θα πρεπει να αναγνωρισει οτι αυτο τουλαχιστον ειναι τρομακτικα αδικο. Εαν ηξερε ο φοιτητης τη στιγμη που εμπαινε στη σχολη οτι θα μετρανε τα χρονια της φοιτησης πολυ απλα θα εκανε αλλες επιλογες. Και στην τελικη δεν καταλαβα? ειχε απεριοριστο χρονο φοιτησης, αυτον τον νομο βρηκε οταν με την αξια του περασε στη σχολη, χαρη του κανανε δηλαδη που του δωσανε 5 χρονια? το ιδιο ειναι ο φοιτητης που μπηκε ξερωντας οτι εχει 2ν χρονια μπροστα του και το ιδιο ειναι να λενε στον φοιτητη του παραδειγματος οτι εσενα σου δινουμε ν χρονια? οταν ενας νομος ψηφιζεται αναδρομικα τοτε οι διαταξεις πρεπει να ειναι ΕΥΝΟΙΚΕΣ, οχι ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ.

Για να τελειωσω, το δικαιο θα ηταν το εξης, να ψηφιζοταν ενας νομος που θα ελεγε οτι πχ ολοι οι φοιτητες παλιοι και νεοι εχουν αλλα 2ν η ν+2 χρονια, ξεκαθαρα πραγματα, αρα ακομα και να δεχτω οτι θα πρεπε να γινουν διαγραφες, ο τροπος που εχει εφαρμοστει ειναι εντελως αδικος και λαθος.

Δημοσ.

Στις περισσοτερες χωρες του κοσμου δεν υπαρχει οριο σπουδων. Ως και στην Αμερικη κορυφαια πανεπιστημια εχουν 8,9 χρονια μεσο ορο σπουδων. Στην Αγγλια παλι και να σε κοψουν απο την μια σχολη πας στην αλλη. 

Κατα τα αλλα , ναι εχει σχεση για το τι εισαι και τι κανεις. Γιατι παρατηρειται το φαινομενο , πολλοι να αποτυχαινουν εδω , να πηγαινουν στο εξωτερικο να ζουν με τα επιδοματα η σε μια ανειδικευτη δουλεια , σερβιτοροι, κτλ και να μπαινουν στα φορουμ και να το παιζουν σουπερ πετυχημενοι. Και να βλεπεις οτι ενω το παιζουν δεν ξερω τι , τα αγγλικα τους ειναι σπαστα..

αρα επειδη ακριβως δεν σε ξερω , μηπως να εδινες καποια στοιχεια , να μην εχουμε λαθος αποψη.

Και ναι, υπάρχει χρονικό όριο, απλούστατα δεν είναι όπως το φαντάζεσαι, εκεί η αποτυχία πχ θα έρθει γιατί έχεις μείνει στην ίδια χρονιά επανειλημμένα, οπότε δεν χρειάζονται 10 χρόνια για να σε διαγράψουν, με την τρίτη την κάνεις.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, να υποθέσω ότι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια; Γιατί, τουλάχιστον στα φόρουμ που επισκέπτομαι, δεν νομίζω να συνάντησα κανάν αποτυχημένο να το παίζει ξερόλας. Εκτός και αν θες να σου αρχίσω τα αγγλικά να δεις το επίπεδό μου, άσε, και βρήκες την περίπτωση κιόλας να την πεις για αγγλικά σε πτυχιούχο φιλολογιών.

Στοιχεία, έχω ήδη μιλήσει, επανειλημμένως, για τις σπουδές μου. Δεν ήξερα ότι πρέπει να δώσω και φορολογική ενημερότητα για την πάρτη σου για να δεις αν είμαι αποτυχημένος και το παίζω..που και στο κάτω κάτω, χέστηκα κιόλας για την γνώμη σου. Να ήταν καμιά γνώμη του Φίλιππα δηλαδή, να πάει στα κομμάτια, να του μιλήσω για προσωπικά ζητήματα. Σιγά μην δώσω αναφορά πλήρη σ'εσένα.

Δεν πάμε καλά με τις βλακείες που ακούμε και διαβάζουμε.

Δημοσ.

Tωρα θες να αρχισω να λεω ονοματα; Δεν με εχεις ικανη; Ασε.. πολλοι το παιζουν κατι που δεν ειναι. Απλα ειμαστε καλοι ανθρωποι και παριστανουμε οτι δεν το βλεπουμε. Προσωπικα δεν με χαλαει καθολου. Ομως αυτο που με χαλαει ειναι μια διαστρεβλωμενη εικονα για το ταδε η το δεινα θεμα που υποτιθεται το παιζουν στα δαχτυλα  που περνανε πολλοι που το παιζουν οτι εγω ειμαι ... και πεφτει η κοτσανα συννεφο. Και αυτο ειναι κακο.

Δημοσ.

Tωρα θες να αρχισω να λεω ονοματα; Δεν με εχεις ικανη; Ασε.. πολλοι το παιζουν κατι που δεν ειναι. Απλα ειμαστε καλοι ανθρωποι και παριστανουμε οτι δεν το βλεπουμε. Προσωπικα δεν με χαλαει καθολου. Ομως αυτο που με χαλαει ειναι μια διαστρεβλωμενη εικονα που περνανε πολλοι που το παιζουν οτι εγω ειμαι ... και πεφτει η κοτσανα συννεφο. Και αυτο ειναι κακο.

Ε πες. Αλλά με αποδείξεις. Θα μου πεις πού θα τις βρεις. Αυτός που λέει ψέμματα για το άτομό του, αργά ή γρήγορα θα την γράψει την πατάτα που θα αντικρούει τα ίδια του τα λεγόμενα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...