saya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Αν εκανα κατι τετοιο αναιτια θα με αντιπαθουσα ως και εγω.. κατα τα αλλα, ενταξει αφου δεν θες να πεις.
insid8 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 ααα καλαααα!!! μολις ειδα οτι ο gigisonis εχει σπουδασει εξωτερικο, νομιζα πως ειχες σπουδασει ελλαδα, θα μιλησεις εσυ σε μενα που εβγαλα πανω απο 19 για να περασω πολυτεχνειο αν αξιζει να ειναι καποιος φοιτητης η οχι? εσυ που πανελληνιες δεν ξερεις καν τι σημαινει? Ακυρο μεγαλε. Α και κατι αλλο, ο ανηψιος σου στο κωλοτει (οπως ατυχως ονομαζεις) ειχε τουλαχιστον τα κοτσια να δωσει πανελληνιες και να περασει με ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στη σχολη του. Δεν θα πεις εσυ τι αξιζει και τι οχι, ας ειχεσ κι εσυ τα κοτσια να κερδιζες με ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ κι εσυ μια θεση σε μια σχολη. Οπως λετε και εσεις, η ζωη ειναι σκληρη, αλλο ενας που περασε με πανελληνιες εδω, κι αλλο ενας που την εκανε για εξωτερικο. Δεν ειναι ολοι το ιδιο. 1
gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Αν εκανα κατι τετοιο αναιτια θα με αντιπαθουσα ως και εγω.. κατα τα αλλα, ενταξει αφου δεν θες να πεις. Α ναι; Με λίγα λόγια κατηγορίες βασισμένες σε αερολογίες και υποθέσεις δηλαδή. Άντε, αφού φαγώθηκες, σε ιδιωτικό φροντιστήριο γλωσσών είμαι του οποίου οι πελάτες είναι επαγγελματίες και ενήλικες, μέσο όρο τα τριάντα βάλε. Το πελατολόγιο δεν είναι τόσο ιδιώτες, όσο εταιρίες και άτομα που δουλεύουν στην ευρωπαική ένωση. Οι ιδιώτες δεν μας προτιμούν αλλά πάνε στα κρατικά που είναι πολύ πιο φθηνά σχεδόν τζάμπα με τα ελληνικά δεδομένα, και καλά κάνουν, κι εγώ εκεί πήγα για γαλλικά. ααα καλαααα!!! μολις ειδα οτι ο gigisonis εχει σπουδασει εξωτερικο, νομιζα πως ειχες σπουδασει ελλαδα, θα μιλησεις εσυ σε μενα που εβγαλα πανω απο 19 για να περασω πολυτεχνειο αν αξιζει να ειναι καποιος φοιτητης η οχι? εσυ που πανελληνιες δεν ξερεις καν τι σημαινει? Ακυρο μεγαλε. Α και κατι αλλο, ο ανηψιος σου στο κωλοτει (οπως ατυχως ονομαζεις) ειχε τουλαχιστον τα κοτσια να δωσει πανελληνιες και να περασει με ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στη σχολη του. Δεν θα πεις εσυ τι αξιζει και τι οχι, ας ειχεσ κι εσυ τα κοτσια να κερδιζες με ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ κι εσυ μια θεση σε μια σχολη. Οπως λετε και εσεις, η ζωη ειναι σκληρη, αλλο ενας που περασε με πανελληνιες εδω, κι αλλο ενας που την εκανε για εξωτερικο. Δεν ειναι ολοι το ιδιο. Μα πόσο άκυρος μπορείς να είσαι; Και εγώ απολυτήριο λυκείου με 18 έχω και έχω τελειώσει και ελληνικό πανεπιστήμιο. Στα πέντε χρόνια παρακαλώ και δούλευα τα βράδια ταυτόχρονα. Αυτό που λένε, καλύτερα να μασάς....
Pa0ki Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 ααα καλαααα!!! μολις ειδα οτι ο gigisonis εχει σπουδασει εξωτερικο, νομιζα πως ειχες σπουδασει ελλαδα, θα μιλησεις εσυ σε μενα που εβγαλα πανω απο 19 για να περασω πολυτεχνειο αν αξιζει να ειναι καποιος φοιτητης η οχι? εσυ που πανελληνιες δεν ξερεις καν τι σημαινει? Ακυρο μεγαλε. Α και κατι αλλο, ο ανηψιος σου στο κωλοτει (οπως ατυχως ονομαζεις) ειχε τουλαχιστον τα κοτσια να δωσει πανελληνιες και να περασει με ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στη σχολη του. Δεν θα πεις εσυ τι αξιζει και τι οχι, ας ειχεσ κι εσυ τα κοτσια να κερδιζες με ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ κι εσυ μια θεση σε μια σχολη. Οπως λετε και εσεις, η ζωη ειναι σκληρη, αλλο ενας που περασε με πανελληνιες εδω, κι αλλο ενας που την εκανε για εξωτερικο. Δεν ειναι ολοι το ιδιο. τοιμάσου για κωλοτούμπα
saya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Σας αφησα στο υπαρχει καμια αλλη χωρα του κοσμου.... ; κλασικη ατακα .. παρακαλω..
insid8 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Καλα σε προηγουμενο ποστ δεν ελεγες οτι σπουδασες βελγιο? ε καλυτερα τοτε γιατι σημαινει οτι θα συνεχισω να απανταω, κατι που δεν θα το εκανα αν ειχες σπουδασει μονο εξωτερικο. Δεν θεωρω ισοτιμο να μιλαει καποιος που εχει σπουδασει εξωτερικο και δεν χρειαστηκε ουτε πανελληνιες να δωσει ουτε τιποτα, υποτιμητικα για τους αιωνιους. Ωραια αυτο σημαινει οτι η συζητηση συνεχιζεται!! Θα απαντησεις λοιπον αφου κι εσυ εχεις σπουδασει σε ελληνικο πανεπιστημιο και ξερεις εκ των εσω τα πραματα, για το αν οι διαγραφες στο παραδειγμα που εθεσα ειναι δικαιες?
gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μαλιστα..με μπερδεψες χειροτερα. Δεν πειραζει. Συνεχιστε να κανετε σαν τις γεροντοκορες. Σας αφησα στο υπαρχει καμια αλλη χωρα του κοσμου.... ; κλασικη ατακα .. παρακαλω.. Α ναι σε μπέρδεψα; Να σου στείλω το βιογραφικό μου καλέ να σε ξεμπερδέψω αν είναι! Την φορολογική δήλωση, να την στείλω σε ορκωτό μεταφραστή να είμαστε και σίγουροι ότι είναι γνήσια η μετάφρασή της από τα γαλλικά και δεν γράφουμε αρλούμπες μέσα. Μήπως να ονομάσω και τον εργοδότη μου; Τηλέφωνο; Διεύθυνση και email; Δική μου διεύθυνση μήπως; Να βεβαιωθείς ότι πράγματι μένω Βρυξέλλες δηλαδή. Αντίγραφα σπουδών; Απολυτηρίου λυκείου να βεβαιώσεις και τον άλλον ότι το τελείωσα με 18; Δεν μας παρατάς απογεματιάτικα; Μάλλον πριν μας παρατήσεις, δεν μας δίνεις τα δικά σου στοιχεία; Να ξέρουμε με ποια μιλάμε δηλαδή, να μην παρεξηγούμε... Καλα σε προηγουμενο ποστ δεν ελεγες οτι σπουδασες βελγιο? ε καλυτερα τοτε γιατι σημαινει οτι θα συνεχισω να απανταω, κατι που δεν θα το εκανα αν ειχες σπουδασει μονο εξωτερικο. Δεν θεωρω ισοτιμο να μιλαει καποιος που εχει σπουδασει εξωτερικο και δεν χρειαστηκε ουτε πανελληνιες να δωσει ουτε τιποτα, υποτιμητικα για τους αιωνιους. Ωραια αυτο σημαινει οτι η συζητηση συνεχιζεται!! Θα απαντησεις λοιπον αφου κι εσυ εχεις σπουδασει σε ελληνικο πανεπιστημιο και ξερεις εκ των εσω τα πραματα, για το αν οι διαγραφες στο παραδειγμα που εθεσα ειναι δικαιες? Έχω σπουδάσει και στην Ελλάδα, και μετά από χρόνια στο Βέλγιο σε τελείως διαφορετικό τομέα. Για το παράδειγμα δεν το διάβασα, θα επανέλθω μόλις το κάνω.
insid8 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 gigisonis:''Και ναι, υπάρχει χρονικό όριο, απλούστατα δεν είναι όπως το φαντάζεσαι, εκεί η αποτυχία πχ θα έρθει γιατί έχεις μείνει στην ίδια χρονιά επανειλημμένα, οπότε δεν χρειάζονται 10 χρόνια για να σε διαγράψουν, με την τρίτη την κάνεις.'' Ποσες φορες σε αφηνουν να επαναλαβεις τη χρονια? Τα μαθηματα της χρονιας που περασες τα ξαναδινεις αν την επαναλαβεις?
saya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Eγω δεν λεω ολη την ημερα για το ποσο υπεροχα ειναι στο Βελγιο. Αν ειναι δωσε στοιχεια. Να ξερουμε , μην ερθουμε αδικα. Πληρωνουν καλα; Εχεις πολλες ωρες;
insid8 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Βασικα νομιζα οτι ησουν η περιπτωση που εφυγες εξωτερικο, σπουδασες σε ενα καλο πανεπιστημιο του Βελγιου και κραζεις εκ του ασφαλους κι αφ υψηλου τον ανηψιο σου που περασε σε ενα τει της ελλαδας γι αυτο απαντησα ετσι. Καλα εδω που τα λεμε δεν περιμενα να εχεις βγαλει δυο σχολες, δεν το συναντας και συχνα αυτο.
gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Στο πρωτο μου ποστ εθιξα δυο θεματα, το ενα ηταν οτι αιωνιοι φοιτητες υπαρχουν σε αλλες χωρες, δεν ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια, αυτο ηθελα να πω, ουτε για ποσοστα αιωνιων μιλησα ουτε για τιποτα αλλο, ειπα οτι υπαρχουν, τελος. Αν καποιος ξερει σιγουρα τι ποσοστα αιωνιων και τι ποσοστα σχολων χωρις οριο φοιτησης υπαρχουν τοτε ΑΥΤΟΣ πρεπει να αποδειξει τους ισχυρισμους του, οχι εγω. Εγω απλα ειπα οτι υπαρχουν. Το κυριοτερο θεμα που ηθελα να θιξω ειναι οτι δεν ισχιει ξεκαθαρα τι θα γινει με τις διαγραφες, δεν ισχιει οτι ολοι ηξεραν εδω και χρονια τι θα γινει και τι οχι, αυτο που ξερω ειναι οτι ο νομος εχει πεταξει την ευθυνη για τις διαγραφες στα ιδρυματα και τα ιδρυματα δεν εχουν καθορισει τι θα κανουν, απλα πραγματα. Μεχρι να καταρτιστουν οι οργασνισμοι των ιδρυματων κανεις δεν μπορει να ξερει ποια ακριβως θα διαμορφωθει η κατασταση με τις διαγραφες. Μερικοι εχετε πραγματικα μανια και αχτι να πεισετε οτι ολα ειναι καλα και δικαια με τις διαγραφες. Αυτο που θελω κυριοτερα να τονισω ειναι οτι ακομα κι αν για χαρη της συζητησης δεχτω οτι θα πρεπε να υπαρξουν διαγραφες και ορια, με τον τροπο που παει να εφαρμοστει δεν γινεται καθολου δικαια. Ας παρουμε για παραδειγμα εναν φοιτητη που περασε πχ το 2002 σε μια πενταετη σχολη. Τι δεδομενα ειχε? ειχε το δεδομενο οτι ειχε απεριοριστο χρονο. Δεν μιλαω ουτε για το αν αυτο σαν νομος ειναι σωστο, ουτε τιποτα, λεω ενα απλο πραμα, οτι οταν εδινε πανελληνιες και οταν καταφερε να εισαχθει, ειχε το δεδομενο οτι εχει μπροστα του απεριοριστο χρονο για να σπουδασει. Εννοειται οτι η πολιτεια κοβει τα φοιτητικα προνομια μετα τα ν+2 χρονια, ουτε πασο ουτε βιβλια ουτε σιτιση ουτε τιποτα, αρα το να σπουδαζει αιωνια για να διατηρει προνομια ειναι απλα ΨΕΥΔΟΣ. Λοιπον, αφου ειχε δικαιωμα να σπουδασει οποτε θελει χωρις κινδυνο διαγραφης, σημαινει οτι αμα ηθελε μπορουσε να αραξει για 100 χρονια και μετα να αρχισει να σπουδαζει. Που εγκειται λοιπον Η ΠΡΩΤΗ αδικια? οταν ηρθε ο νομος της γιαννακου το 2007 ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΕ (αν ειναι δυνατον) αναδρομικα τα χρονια που ΗΔΗ ειχε συμπληρωσει. Στο παραδειγμα μας ο φοιτητης ειχε δικαιωμα να σπουδασει ΟΧΙ 2ν χρονια, αλλα αλλα 5 χρονια!! Εαν ο νομοθετης ηθελε να ειναι δικαιος, θα επρεπε να δωσει 2ν χρονια φοιτησης ΣΕ ΟΛΟΥΣ απο την χρονικη στιγμη που εφαρμοστηκε το οριο. Δεν φτανει δηλαδη που ψηφιστηκε αναδρομικα ο νομος, αλλα προσμετρησε και 5 απο τα χρονια που ειχε ηδη συμπληρωσει. Οποιος δεν ειναι πραγματικα εμπαθης και θελει να ειναι δικαιος θα πρεπει να αναγνωρισει οτι αυτο τουλαχιστον ειναι τρομακτικα αδικο. Εαν ηξερε ο φοιτητης τη στιγμη που εμπαινε στη σχολη οτι θα μετρανε τα χρονια της φοιτησης πολυ απλα θα εκανε αλλες επιλογες. Και στην τελικη δεν καταλαβα? ειχε απεριοριστο χρονο φοιτησης, αυτον τον νομο βρηκε οταν με την αξια του περασε στη σχολη, χαρη του κανανε δηλαδη που του δωσανε 5 χρονια? το ιδιο ειναι ο φοιτητης που μπηκε ξερωντας οτι εχει 2ν χρονια μπροστα του και το ιδιο ειναι να λενε στον φοιτητη του παραδειγματος οτι εσενα σου δινουμε ν χρονια? οταν ενας νομος ψηφιζεται αναδρομικα τοτε οι διαταξεις πρεπει να ειναι ΕΥΝΟΙΚΕΣ, οχι ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ. Για να τελειωσω, το δικαιο θα ηταν το εξης, να ψηφιζοταν ενας νομος που θα ελεγε οτι πχ ολοι οι φοιτητες παλιοι και νεοι εχουν αλλα 2ν η ν+2 χρονια, ξεκαθαρα πραγματα, αρα ακομα και να δεχτω οτι θα πρεπε να γινουν διαγραφες, ο τροπος που εχει εφαρμοστει ειναι εντελως αδικος και λαθος. Για τους αιώνιους και τα ποσοστά τους νομίζω το λύσαμε, όσο και να ψάξεις δεν πρόκειται να βρεις άλλη ανεπτυγμένη χώρα να έχει έναν στους δυο φοιτητές της στην κατηγορία των αιωνίων. Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος, δεν υπήρχε κανένας νόμος όταν εγώ έδωσα πανελλαδικές, ούτε το 2002 που να έλεγε ότι μετά την επιτυχία των πανελλαδικών έχεις το δικαίωμα απεριόριστου χρόνου να τελειώσεις τις σπουδές. Υπήρχε κενό στη νομοθεσία και δεν ανέφερε τίποτα σχετικά. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος με στοιχεία όμως, αρκετά με αοριστολογίες πλιζ. Όπότε, ο νόμος της Γιαννάκου ούτε "παράνομος" είναι, ούτε άτοπος. Διορθωτικό μπορείς να τον πεις πάνω στην ασάφεια του παλιού. Στο τρίτο σκέλος, οι φοιτητές πχ του 2002 είχαν ήδη συμπληρωμένα τα ν τους χρόνια. Αν έλεγε ο νόμος ότι όλοι οι φοιτητές, παλιοί και νέοι, θα έχουν από εδώ και πέρα ν+2 χρόνια, θα υπήρχε μεγάλη αδικία ως προς τους πρόσφατους, γιατί ενώ πχ ο φοιτητής του 2007 θα είχε ν+2 χρόνια, ο φοιτητής του 2002 βασικά έχει το πλεονέκτημα των 2ν+2 ετών. Για να γίνει αυτό που προτείνεις και να είναι δίκαιο, θα έπρεπε ο νομοθέτης να πει "όλοι οι φοιτητές από εδώ και πέρα ν+2 χρόνια, οι πιο παλιοί ξαναδίνουν εξετάσεις όσα μαθήματα έχουν περάσει ήδη". Αντίθετα, ο νομοθέτης έδωσε το χρονικό περιθώριο στους αιώνιους να ενημερωθούν και να τελειώσουν τις σπουδές τους και όχι να τρέχουν τελευταίους μήνες για να μην διαγραφούν. Επίσης, ο νόμος είναι ξεκάθαρος νομίζω. Μετά το πέρας έρχεται διαγραφή, εκτός περιπτώσεων που θα αποφασίσει διαφορετικά ο οργανισμός του πανεπιστημίου. Δηλαδή οι καθηγητές, ο πρύτανης. Κανένα μπαλάκι δεν πετά στα πανεπιστήμια. Με λίγα λόγια, αν δεν έχεις σοβαρούς λόγους που σταμάτησες τις σπουδές σου, πχ ασθένεια, κοινώς την έκατσες.
saya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Που το ξερεις ρε γαμω το μου; Αφου δεν υπαρχουν σχετικα στοιχεια στο ιντερνετ. Μπορει να ειναι πολλοι παραπανω. Βγηκε οτι λεγατε χαζομαρα περι παγκοσμιας πρωτοτυπιας και τελικα παγκοσμια πρωτοτυπια ειναι αυτο που πατε να βαλετε να γινει..και μου το μαζεψατε τωρα.. 1
gigisoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 gigisonis: ''Και ναι, υπάρχει χρονικό όριο, απλούστατα δεν είναι όπως το φαντάζεσαι, εκεί η αποτυχία πχ θα έρθει γιατί έχεις μείνει στην ίδια χρονιά επανειλημμένα, οπότε δεν χρειάζονται 10 χρόνια για να σε διαγράψουν, με την τρίτη την κάνεις.'' Ποσες φορες σε αφηνουν να επαναλαβεις τη χρονια? Τα μαθηματα της χρονιας που περασες τα ξαναδινεις αν την επαναλαβεις? Κοίτα, για όλες τις χρονιές δεν ξέρω πόσο είναι το όριο, γιατί δεν μου έτυχε για να ρωτήσω. Θα μιλήσω για αυτά που ξέρω. Για να περάσεις την χρονιά χρειάζεσαι πάνω από 10 σε κάθε μάθημα, μέσο όρο πάνω από 12. Μπορεί να περάσεις με μέσο όρο πάνω του 12 και να έχεις είτε τρία μαθήματα με 9, είτε δύο με 9 και 8 αντίστοιχα, είτε ένα με 7, αλλά παίζουν προυποθέσεις μην μπαίνω σε λεπτομέρειες. Υπάρχει περίπτωση να περάσεις partial την χρονιά και να χρωστάς μέχρι και τρία το πολύ μαθήματα. Μέσος όρος όμως πρέπει να είναι ανώτερος του 12. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν περνάς partial, αλλά μένεις στην ίδια χρονιά. Αν μείνεις, έχεις δικαίωμα να πάρεις μέχρι και 30 credits από την επόμενη χρονιά, αν συμφωνήσουν οι καθηγητές όμως. Παραμένεις όμως στο προηγούμενο έτος, ακόμα και αν πάρεις credits από την επόμενη χρονιά. Αν περάσεις partial, όπως εγώ πχ πέρασα την πρώτη χρονιά, πας στην δεύτερη. Στις εξετάσεις όμως, πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις τα όσα μαθήματα της πρώτης χρωστάς, αλλιώς ΔΕΝ συνεχίζεις στο τρίτο έτος ακόμα και αν έχεις περάσει όλα τα μαθήματα του δεύτερου έτους, αλλά επιστρέφεις στην πρώτη. Επίσης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσεις και όσα μαθήματα από δεύτερη χρονιά πέρασες. Αν πέσεις σε καλούς καθηγητές ίσως σε αφήσουν να κρατήσεις μερικά. Εξαιτίας της κωλοφιλοσοφίας παραλίγο να την πάθω έτσι. Έπεσε αρκετό παρακαλητό στους καθηγητές της ιστορίας να μου δώσουν έναν βαθμό παραπάνω για να μην έχω πρόβλημα. Τώρα, πες ότι απέτυχες τρεις φορές στην πρώτη χρονιά, που επίσης το ξέρω από συμφοιτητές. Δεν έχεις το δικαίωμα να σπουδάσεις σε κανένα τριτοβάθμιο φορέα της γαλλόφωνης κοινότητας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Υπάρχει ένα παραθυράκι, θα πρέπει να ετοιμάσεις γράμμα και αποδείξεις και μετά συνέντευξη και να εξηγήσεις για ποιους λόγους απέτυχες και θα δουν και βαθμολογίες σου, και σου δίνουν και τέταρτη ευκαιρία. Πχ φίλη επέμενε ο πατέρας της για ιατρική και απέτυχε δύο φορές, την τρίτη πήγε στις φιλολογίες και έμεινε σε 4 μαθήματα. Της έδωσαν τέταρτη ευκαιρία όταν εξήγησε για ποιον λόγο απέτυχε στην ιατρική και είδαν τις βαθμολογίες της στα άλλα μαθήματα της φιλολογίας. Ενώ άλλη συμφοιτήτριά μου, με την τρίτη αποτυχία της απέρριψαν την αίτηση και άλλαξε προσανατολισμο, formation και δουλειά. Όλα αυτά ισχύουν στο γαλλόφωνο μέρος του Βελγίου. Πιθανότατα το ολλανδόφωνο να έχει άλλους, ή και τους ίδιους κανόνες, δεν το γνωρίζω.
insid8 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δεν υπαρχουν νομοθετικα κενα, νομοθετικο κενο ισον αιωνια φοιτηση, ρε φιλε πρακτικα ελεος υπηρχε αιωνια φοιτηση ναι η οχι? ΥΠΗΡΧΕ. Μην προσπαθεις πια ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ να βγαλεις απ τη μυγα ξιγκι. Δεν υπηρχε χρονικος περιορισμος στις σπουδες. Δηλαδη τωρα λες οτι επειδη δεν εγραφε καπου ''η φοιτηση διαρκει ΑΙΩΝΙΑ'' αρα ΥΠΗΡΧΕ χρονικο οριο. Για να σε ξεκουρασω και γιατι πραγματικα λες ανυποστατα πραματα, κανενα πανεπιστημιο δεν ειχε σκοπο ουτε ειχε προβλεψει να υπαρχουν τοσο πολλοι αιωνιοι φοιτητες. Κανενα πανεπιστημιο δεν ειχε προσανατολισμο ουτε εγραφε στους οδηγους σπουδων ''εχετε δικαιωμα να αραξετε οσο θελετε και μετα οποτε σας καυλωσει δωστε κανενα μαθημα''. Η ΟΥΣΙΑ ειναι οτι απλα ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ, και τιποτα αλλο, η ουσια παραμενει ομως, οτι ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΟΡΙΟΥ ΦΟΙΤΗΣΗΣ=ΑΙΩΝΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ. Μα ελεος δεν εχω δει πουθενα αλλου καποιον να ισχυριζεται κατι αλλο, ολοι οσοι ειναι υπερ των διαγραφων λενε οτι ο απεριοριστος χρονος φοιτησης δεν ειναι καλο να υπαρχει και πρεπει να μπει οριο, αλλα ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ. Μα καλα τι αποδειξεις θελεις να σου δωσω πανω σε αυτο? ελεος. Αυτο ειναι πραγματικα αυτονοητο. Στο δευτερο σκελος, η εμπαθεια σου δεν εχει ορια, ωστε αδικειται ο νεος φοιτητης που ξερει απ την αρχη οτι υπαρχει οριο ε? Με κοροιδευεις? Μα τι αιωνιος φοιτητης θα ηταν αμα τα ειχε περασει ολα? Αιωνιος φοιτητης ειναι επειδη ΔΕΝ εχει περασει τα μαθηματα που πρεπει, και δεν τα περασε επειδη ηξερε οτι εχει απεριοριστο χρονο σπουδων .Αρα λαθος λες οτι ο παλιος εχει περισσοτερα χρονια απο τον νεοεισαγωμενο, ο παλιος εχει περισσοτερα αναξιοποιητα χρονια. Και περα απο αυτο, το να σου αλλαζουν τα δεδομενα δεν ειναι μια αδικια που βιωνει ο παλιος? Εγω πχ περασα εχοντας στο νου μου οτι η φοιτηση ειναι απεριοριστη, σε μενα και σε καθε εναν που ειχε απεριοριστο χρονο οταν περασε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ? Ακομα και σε αυτο εμπαθεια εχεις? Ε συγνωμη κιολας μηπως τελικα επρεπε να μυρισω και τα νυχια οταν περασα οτι καποια στιγμη θα ερθει ενας νομος που θα λεει για οριο σπουδων? Η εμπαθεια σου δεν εχει ορια, ε αφου ειναι αδικο ακομα κι αυτο που λεω ε τοτε ας ερχοταν ο νομος και αναδρομικα να διαγραψει ολους τους παλιους. Δεν ηξερα οτι καναν και χαρη σε φοιτητες που περασαν μεσω πανελληνιων που δωσαν και λιγοτερα χρονια. Αν πιστευεις οτι ειναι το ιδιο να μπαινεις σε μια σχολη με απεριοριστο χρονο και το ιδιο να μπαινεις και να σου λενε ξεκαθαρα οτι εχεις τοσα χρονια να σπουδασεις οκ παω πασο δεν το ηξερα. Και για το τελος ενα ρητορικο ερωτημα. Αν ερχονταν και ελεγαν οτι θα εφαρμοστει ο νομος που λεει οτι αμα δεν περασεις ενα μαθημα τρεις φορες κοβεσαι, και εφαρμοζοταν αναδρομικα και ελεγαν οτι οι παλιοι που το εδωσαν απο 3 και πανω εχουν αλλη μια ευκαιρια. Οι καινουριοι εχουν 3 ευκαιριες. Τοτε μου λες οτι ειναι αδικο επειδη ο παλιος πχ μπορει να το δωσει αριθμητικα 5η φορα σε σχεση με τον καινουριο? Ο παλιος που εδωσε ομως 4 φορες το μαθημα το εδωσε με δεδομενο οτι δεν υπηρχε οριο στο ποσες φορες το δινει. Και τωρα εχει απλα αλλη μια ευκαιρια να το δωσει. Ο καινουριος ομως θα διαβασει φουλ και τις 3 φορες που θα το δωσει το μαθημα. Αλλο λοιπον να ξερεις εξαρχης τι ορια εχεις και αλλο να σου αλλαζουν ξαφνικα τα δεδομενα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. Αν δεν καταλαβεις την αδικια πια και μετα απ ολα αυτα που ειπα δεν θα προσπαθησω να σε πεισω αλλο. Η ιδια λογικη που χρησιμοποιω σ αυτο το τελευταιο παραδειγμα ειναι και η λογικη που λεω για το οριο φοιτησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις