Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η λογική του ότι οι αιώνιοι δεν φταίνε για τα χάλια του πανεπιστημίου σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαγραφούν; Δηλαδή μέχρι να διορθωθούν τα υπόλοιπα θα πρέπει οι αιώνιοι να είναι στη θέση τους;

Οχι φίλε ξεκινάς τις διαγραφές από τώρα αλλά αφού δώσεις ένα εύλογο περιθώριο στους φοιτητές που - αν και αιώνιοι - έχουν ελπίδα πτυχίου. Σπουδάζεις 10-15 χρόνια και θες 3-4-5 μαθήματα για να τελειώσεις πχ? Σου δίνω άλλα 2-3 εξάμηνα. Χρωστάς 30-35 μετά από 10-15 χρόνια σπουδών? Διαγράφεσαι. Τι ποιο λογικό? Και παράλληλα προσπαθείς να φτιάξεις και όλα τα υπόλοιπα που είναι στραβά. Δεν μπορεί σε ένα ακαδημαϊκό έτος οι αιώνιοι να είναι περισσότεροι από τους κανονικούς φοιτητές. Είναι παράλογο.

Και δίνεις ένα ξεκάθαρο χρονικό πλαίσιο στους νέους φοιτητές σχετικά με το πότε θα πρέπει να έχουν τελειώσει τις σχολές τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως τέτοια θέματα χρήζουν συζήτησης ούτως ή άλλως το να διαγράφεσαι όταν παύεις να ασκείς τις υποχρεώσεις του κύκλου στον οποίο ανήκεις θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο. Αν είμαι δικηγόρος και δεν ασκώ το επάγγελμα και σταματήσω να πληρώνω τις εισφορές μου διαγράφομαι από το δικηγορικό σύλλογο μετά από λίγο. Αν είμαι δημοσιογράφος η ΕΣΗΕΑ με διαγράφει αν δεν ασκώ πια το επάγγελμα. Αν είμαι φοιτητής τίποτα καμιά κύρωση? Δηλαδή να επιβραβεύουμε το απόλυτο τίποτα ντε και καλά?

Για εμένα καλό θα είναι να γίνει το συγκεκριμένο αλλά με τρόπο, σωστό φιλτράρισμα και με σεβασμό στις ειδικές περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα κάθε άποψη σεβαστή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα διαφωνούσε.

• Like 1
  • Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε θα φέρω παραδείγματα (υπαρκτά) ανθρώπων που δουλεύουν και χρωστάνε 8-9 μαθήματα παλούκια και ξαφνικά πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο αν θα παρατήσουν δουλειές με λεφτά με το σημερινό ποσοστό ανεργίας ή αν θα μείνουν ανειδίκευτοι. 

Υπαρχουν και αυτοι , και αλλοι με προσωπικα και οικογενειακα προβληματα και ενα καρο περιπτωσεις , πολλες εκ των οποιων προαναφερθηκαν ,Δεν φθανουν τα 8 χρονια ? Ελεος

Δημοσ.

Οχι φίλε ξεκινάς τις διαγραφές από τώρα αλλά αφού δώσεις ένα εύλογο περιθώριο στους φοιτητές που - αν και αιώνιοι - έχουν ελπίδα πτυχίου. Σπουδάζεις 10-15 χρόνια και θες 3-4-5 μαθήματα για να τελειώσεις πχ? Σου δίνω άλλα 2-3 εξάμηνα. Χρωστάς 30-35 μετά από 10-15 χρόνια σπουδών? Διαγράφεσαι. Τι ποιο λογικό? Και παράλληλα προσπαθείς να φτιάξεις και όλα τα υπόλοιπα που είναι στραβά. Δεν μπορεί σε ένα ακαδημαϊκό έτος οι αιώνιοι να είναι περισσότεροι από τους κανονικούς φοιτητές. Είναι παράλογο.

Δώσανε ήδη 5 εξεταστικές (=2 χρόνια) στις οποίες μπορούσες να δώσεις (ως τελειόφοιτος) ό,τι μάθημα χρωστούσες. 

Μη λέμε και ό,τι θέλουμε επειδή οι πολλοί δεν ξέρουν....

Δημοσ.

Ο χρόνος σπουδών για τους φοιτητές που εισήχθησαν  στα ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νόμου 4009/6-9-2011 (ΦΕΚ 195 Α), είναι ίσος με τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για τη λήψη πτυχίου, προσαυξημένο κατά 2 έτη ή 4 εξάμηνα. Για την περίπτωση των φοιτητών μερικής φοίτησης ο χρόνος σπουδών φτάνει ως και το διπλάσιο από τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών για τη λήψη πτυχίου.
Για τους φοιτητές που πριν τη ψήφιση του νόμου 4009/6-9-2011  ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στα ΑΕΙ πριν από την ψήφιση του νόμου θα ισχύσουν οι πιο κάτω τρεις (3) περιπτώσεις ανάλογα με τον χρόνο πρώτης εγγραφής και το χρόνο κανονικών σπουδών. Ως ορόσημο τίθεται το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Α. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2003-2004
Οι φοιτητές που υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, θα πρέπει σύμφωνα με την παράγραφο 9α του άρθρου 80 του νόμου 4009/2011, να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Β. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2004-2005, 2005-2006 ΚΑΙ 2006-2007
Οι φοιτητές που υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία , θα πρέπει σύμφωνα με την παράγραφο 9β του άρθρου 80 του νόμου 4009/2011, να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.
Γ.ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΕΤΗ 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 ΚΑΙ 2010-2011
Οι φοιτητές που υπάγονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, θα πρέπει σύμφωνα με την παράγραφο 9γ του άρθρου 80 του νόμου 4009/2011, να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:...

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2007-2008    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2008-2009    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2009-2010    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2010-2011    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Αυτά λέει ο νόμος. Ποιούς δεν καλύπτει αυτό; Όσοι θέλουν διαγραφές, διαφωνούν με το συγκεκριμένο νόμο; Δεν είναι δίκαιος για όλους; Και οι αιώνιοι διαγράφονται με συγκεκριμένα περιθώρια και οι νέοι εισακτέοι δεν μπορούν να γίνουν αιώνιοι.

Δημοσ.

Α ρε Βρυξέλλες που σας χρειάζονται....τρίτη συνεχόμενη φορά αποτυχίας σε πανεπιστημιακό έτος και δεν έχεις δικαίωμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα επόμενα πέντε χρόνια. Και αν δεν περάσεις το έτος δεν προχωράς στο επόμενο φυσικά.

Gigisoni, υπάρχει περίπτωση σε Βέλγικο Πανεπιστήμιο ο καθηγητής να κάνει κοπάνα απ' το μάθημα του; Ή να φορτώσει στον εργαστηριακό βοηθό (φοιτητής) την ευθύνη της διδασκαλίας; 

Λειτουργούν τα Πανεπιστήμια στο Βέλγιο βάσει κομματικών συμφερόντων; Προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι καθηγητές με 3,60, οι οποίοι δεν είναι σίγουρο για το αν θα δουλεύουν μετά από ένα εξάμηνο;

Και μου μιλάτε για αιώνιους φοιτητές....στα τσακίδια,αν δεν μπορούν όταν πχ να περνάν στα 18 να τελειώσουν την πρώτη χρονιά στα 20, να πάνε να βρουν δουλειά, να ζοριστούν, να ωριμάσουν τα μυαλά, και όταν περάσει η πενταετία και ακόμα θέλουν να ξαναπάνε πανεπιστήμιο, και τότε θα το βγάλουν μάνι μάνι και κανονικά. Όχι τελειώνουν το πανεπιστήμιο και χρωστάν 40 μαθήματα.

Θα μπορούσε κάποιος βάσει αυτής της λογικής να ισχυριστεί το εξής: Υποχρεωτική στράτευση και θητεία δύο ετών (χωρίς αναβολές και τα σέα) στα 18. Για να μάθουν οι πιτσιρικάδες στην πειθαρχία ναούμ, για να ωριμάσουν. 

• Like 3
Δημοσ.

Σαφώς και ισχύει ο συλλογισμός σου. Ωστόσο το αρχικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ακόμα κι αν μπορούσε να τελειώσει τη σχολή με εξίσου καλό βαθμό στα μισά χρόνια, είναι οπωσδήποτε χειρότερος επιστήμονας επειδή δεν το έπραξε;  

Μμμ, ας πούμε πως όχι. Ας πούμε όμως, γιατί ενας επιστήμονας κρίνεται απο πολλές πλευρές. Αν κρίνουμε εναν επιστήμονα απο το έργο που παράγει, τότε αν συνεχίσει να ζει σε μια χώρα που του επιτρεπει το κωλοβάρεμα, τότε τα πάντα στην επιστημονική του ζωη θα διασταλλούν. Τίποτα δεν τον κρατάει απο το να συνεχίσει την ίδια τακτική που είχε και στο πανεπιστήμιο.

Και προφανώς, επιστήμονας δεν σημαίνει απλά ''είμαι μεγάλο μυαλό''. 

• Like 1
Δημοσ.

Gigisoni, υπάρχει περίπτωση σε Βέλγικο Πανεπιστήμιο ο καθηγητής να κάνεις κοπάνα απ' το μάθημα του; Ή να φορτώσει στον εργαστηριακό βοηθό (φοιτητής) την ευθύνη της διδασκαλίας; 

Και γιατι δεν αντιδρουσαν τοσα χρονια οι....οψιμοι αγανακτισμενοι με κατι τετοια ? 

Δημοσ.

Μμμ, ας πούμε πως όχι. Ας πούμε όμως, γιατί ενας επιστήμονας κρίνεται απο πολλές πλευρές. Αν κρίνουμε εναν επιστήμονα απο το έργο που παράγει, τότε αν συνεχίσει να ζει σε μια χώρα που του επιτρεπει το κωλοβάρεμα, τότε τα πάντα στην επιστημονική του ζωη θα διασταλλούν. Τίποτα δεν τον κρατάει απο το να συνεχίσει την ίδια τακτική που είχε και στο πανεπιστήμιο.

Και προφανώς, επιστήμονας δεν σημαίνει απλά ''είμαι μεγάλο μυαλό''. 

Δεκτό. Σε μεγάλο βαθμό συμφωνούμε, όπως ίσως θα παρατηρήσεις και από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μου.

Απλά μ' ενοχλεί και η λογική της φάσης "διάρκεια σπουδών > 4 χρόνια = κοπρόσκυλο".

Δημοσ.

Θα ρωτήσω απλώς το εξής, αν η διαγραφή είχε γίνει πριν 4 μήνες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα, πόσοι από εδώ μέσα θα το είχαν νοιώσει πρακτικά; Πόσο θα τους επηρέαζε και με ποιο τρόπο; Τι θα φτιαχτεί στην εκπαίδευση; Ποιο το κέρδος για τον οποιονδήποτε ρε παιδί μου, τόσο απλά. Πέρα από την ικανοποίηση αυτών που δεν_πήγαν_την_5ημερή τους ε.

Ας πω το πρώτο που μου ηρθε στο μυαλό.

Τα κομματόσκυλα της ιουρασικής περιόδου θα αναγκαστούν να πάρουν το μπούλο.

• Like 2
Δημοσ.

Gigisoni, υπάρχει περίπτωση σε Βέλγικο Πανεπιστήμιο ο καθηγητής να κάνεις κοπάνα απ' το μάθημα του; Ή να φορτώσει στον εργαστηριακό βοηθό (φοιτητής) την ευθύνη της διδασκαλίας; 

Λειτουργούν τα Πανεπιστήμια στο Βέλγιο βάσει κομματικών συμφερόντων; Προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι καθηγητές με 3,60, οι οποίοι δεν είναι σίγουρο για το αν θα δουλεύουν μετά από ένα εξάμηνο;

Θα μπορούσε κάποιος βάσει αυτής της λογικής να ισχυριστεί το εξής: Υποχρεωτική στράτευση και θητεία δύο ετών (χωρίς αναβολές και τα σέα) στα 18. Για να μάθουν οι πιτσιρικάδες στην πειθαρχία ναούμ, για να ωριμάσουν.

Ε ναι, τύχαινε να πάμε στο μάθημα και να μην έρθει ο καθηγητής. Όπως τύχαινε και μέσα σε διακοπές να του βιδώσει του καθηγητή να παραδώσει μάθημα γιατί δεν προλάβαινε να δώσει την ύλη αλλιώς, και να σου χαλά τις διακοπές σου. Επίσης έχουμε κάνει και μάθημα με βοηθούς μόνο, εξάμηνο ολόκληρο, και όχι με τον καθηγητή. Πόσο πληρώνονται δεν ρώτησα. Διδακτορικοί πρέπει να παίρνουν γύρω στα 1500.

Επίσης, ο στρατός δεν ωριμάζει τον άνθρωπο. Όχι περισσότερο από ότι θα τον ωρίμαζε ένα εξάμηνο σε ριάλιτι στυλ survivor.

Μαλακίες λέω, στο survivor ζορίζονται και πέφτει λόρδα.

Δημοσ.

Απλά μ' ενοχλεί και η λογική της φάσης "διάρκεια σπουδών > 4 χρόνια = κοπρόσκυλο".

Όχι αυτό κι εγω δεν το ενστερνίζομαι. Αλλά ότι υπάρχει τεμπελιά στο 80% των περιπτώσεων υπάρχει. (και εγω μεσα στο 80 επαναλαμβάνω)

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη καποιος που δουλευει και χρωσταει 10 μαθηματα ΠΑΛΟΥΚΑΡΕΣ,δεν μπορει να δωσει αυτα τα μαθηματα και να τα περασει στα 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ? Δηλαδη δεν μπορει να περασει 1 μαθημα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ σε 2 εξεταστικες που γινονται σε αυτο το διαστημα?Αν δεν μπορεις να δωσεις 10 μαθηματα μεσα σε 10 χρονια ρε φιλε,πολυ απλα,τι σκ@τα κανεις στο Πανεπιστημιο τοτε?

ΔΕΝ. ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Αν μπορεί. Ξέρεις γιατί; Γιατί δε με επηρεάζει. Γιατί δεν προκαλεί ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα ή κέρδος για εμένα. Υπάρχει δεν υπάρχει, δίνει δε δίνει. Δεν ήξερα ποτέ πόσοι είναι αιώνιοι στη σχολή μου. Ξέρεις γιατί; Είμαι βέβαιος πως υποψιάζεσαι την απάντηση: ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Υπαρχουν και αυτοι , και αλλοι με προσωπικα και οικογενειακα προβληματα και ενα καρο περιπτωσεις , πολλες εκ των οποιων προαναφερθηκαν ,Δεν φθανουν τα 8 χρονια ? Ελεος

Δεν ξέρω ρε μπλουζ, φτάνουν; Δεν φτάνουν; Δεν έχω περάσει από όλες τις σχολές. Να με βάλεις εμένα να περάσω κβαντομηχανική 2 που πέρασε ο σέλλερζ, θέλω κάνα 4χρονο μόνο για αυτή. Να με βάλεις να περάσω κάτι άλλο, μπορεί να θέλει διάβασμα 2 ωρών εκεί που ο άλλος θα ήθελε 2 βδομάδες. Τι σημασία έχει όμως; Μπορεί να μη με καίει ρε παιδί μου να περάσω τη σχολή, μπορεί να την έχω καβάτζα αν δεν κάτσει το μανάβικο. Μπορεί να έμεινα έγκυος, μπορεί να ΒΑΡΙΕΜΑΙ. Εσένα τι σε πειράζει; Εμένα πληρώνεις ή τους καθηγητές;

Ας πω το πρώτο που μου ηρθε στο μυαλό.

Τα κομματόσκυλα της ιουρασικής περιόδου θα αναγκαστούν να πάρουν το μπούλο.

Τα κομματοσκυλα δεν ειναι θεμα διαρκειας ρε σελλερζ. Περαν του οτι ειναι σα να μου λες "θα συλλαβουμε 1000 τυχαιους περαστικους, ε οι 10 κατι θα χουν κανει", περαν του οτι μπορεις απλα να πεις "τερμα τα κομματα στις σχολες", εχει σημασια ποιος θα ναι ο εκπροσωπος της καθε ΓΚΑΠ, ΛΕΠ, ΜΟΥΠ; Θα αλλάζει κάθε 4 χρόνια, και; Την ίδια γραμμή θα παίρνει.

• Like 1
Δημοσ.

Και γιατι δεν αντιδρουσαν τοσα χρονια οι....οψιμοι αγανακτισμενοι με κατι τετοια ? 

Σε ποιους αναφέρεσαι; Οι ωρομίσθιοι/συμβασιούχοι σαφώς και αντιδρούσαν. Απλά δεν κάνουν αυτοί κουμάντο, ούτε φυσικά λαμβάνονταν υπόψιν. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις (2006 και πρόσφατα με το "σχέδιο Αθηνά") οι φωνές αυτών των ανθρώπων πνίγηκαν εν μέσω γενικού μπάχαλου, καταλήψεων από κομματόσκυλα, κατάχρησης εξουσίας από Πρυτάνεις κ.λ.π. 

Στην κοινή γνώμη έμεινε η άποψη πως "φωνάζουν οι Δ.Υ. που παίρνουν τόσα φράγκα και είναι μόνιμοι". Κανείς δε μπήκε στον κόπο να εξετάσει την κατάσταση διεξοδικά και να διαχωρίσει τους μεν από τους δε.

Στο thread για τη λευκή εβδομάδα πάντως είχα γράψει την άποψή μου για τους "καρεκλοκένταυρους" μόνιμους καθηγηταράδες της τριτοβάθμιας, ωστόσο μάλλον χάθηκε μεταξύ των posts "υπέρ Δ.Υ" vs "κατά Δ.Υ.".

Ε ναι, τύχαινε να πάμε στο μάθημα και να μην έρθει ο καθηγητής. Όπως τύχαινε και μέσα σε διακοπές να του βιδώσει του καθηγητή να παραδώσει μάθημα γιατί δεν προλάβαινε να δώσει την ύλη αλλιώς, και να σου χαλά τις διακοπές σου. Επίσης έχουμε κάνει και μάθημα με βοηθούς μόνο, εξάμηνο ολόκληρο, και όχι με τον καθηγητή. Πόσο πληρώνονται δεν ρώτησα. Διδακτορικοί πρέπει να παίρνουν γύρω στα 1500.

Το δέχομαι, προφανώς το πρόβλημα στην Ελλάδα οφείλεται και σε άλλες καταστάσεις λοιπόν.

Επίσης, ο στρατός δεν ωριμάζει τον άνθρωπο. Όχι περισσότερο από ότι θα τον ωρίμαζε ένα εξάμηνο σε ριάλιτι στυλ survivor.

Μαλακίες λέω, στο survivor ζορίζονται και πέφτει λόρδα.

Ούτε εγώ πιστεύω κάτι τέτοιο. Αλλά και η λογική ας πάνε να δουλέψουν πρώτα, μπας κι έτσι ωριμάσουν, δε με καλύπτει. Πολλοί φοιτητές εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους και παρ' όλα αυτά τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Δημοσ.

Εσένα τι σε πειράζει; Εμένα πληρώνεις ή τους καθηγητές;

Διαβασε και μερικες σελιδες πριν ,η απαντηση δοθηκε. :P Βασικα διαβασε το λινκ απο τα νεα που ποσταρε καποιος, εχει το ζουμι .lusifer δεν ξερει αν σε ξενερωνει αυτο αλλα οσοι αντιδρουν δεν ειναι ''σπασικλες'' που δεν πηγαν πενταημερη και βρηκαν ευκαιρια να βγαλουν τα απωθημενα τους με τους σκληρα εργαζομενους ...15ετεις (οχι πλοιαρχους ) φοιτητες.Τωρα αν μου πεις , και αν δεν εφαρμοστει ρε φιλε τι θα παθεις θα σου απαντησω,και οταν εφαρμοστει τι θα παθεις ? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...