Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει ακόμα κόσμος που λέει οτι οι φοιτητές δεν κοστίζουν;

Καλή φάση.

Επίσης

Ο νόμος για να ειναι πιο δίκαιος θα επρεπε να ασχολείται και με τις χαμένες εξεταστικές και οχι μόνο με τα χρόνια φοίτησης.

• Like 3
  • Απαντ. 521
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ποιους αναφέρεσαι; 

Βασικα στους φοιτητες αναφερομουνα.Αλλα μια που επιασες τους καθηγητες...

Δημοσ.

Ας πω το πρώτο που μου ηρθε στο μυαλό.

Τα κομματόσκυλα της ιουρασικής περιόδου θα αναγκαστούν να πάρουν το μπούλο.

δεν υφισταται κατι τετοιο.τα κομματοσκυλα εχουν παρει πτυχιο με τους καλυτερους ορους (βυσματα,τηλεφωνα,αβαβα εξετασεις,βαθμολογησεις) κ αν δεν,εχουν προωθηθει σε αλλες θεσεις.μια φορα χαμενοι δε πανε παντως.οπως καθε τι σαυτη τη χωρα θα τη πληρωσει ο μη προνομιουχος.

Δημοσ.

Δηλαδη καποιος που δουλευει και χρωσταει 10 μαθηματα ΠΑΛΟΥΚΑΡΕΣ,δεν μπορει να δωσει αυτα τα μαθηματα και να τα περασει στα 10 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ? Δηλαδη δεν μπορει να περασει 1 μαθημα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ σε 2 εξεταστικες που γινονται σε αυτο το διαστημα?Αν δεν μπορεις να δωσεις 10 μαθηματα μεσα σε 10 χρονια ρε φιλε,πολυ απλα,τι σκ@τα κανεις στο Πανεπιστημιο τοτε?

ΔΕΝ. ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Αν μπορεί. Ξέρεις γιατί; Γιατί δε με επηρεάζει. Γιατί δεν προκαλεί ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα ή κέρδος για εμένα. Υπάρχει δεν υπάρχει, δίνει δε δίνει. Δεν ήξερα ποτέ πόσοι είναι αιώνιοι στη σχολή μου. Ξέρεις γιατί; Είμαι βέβαιος πως υποψιάζεσαι την απάντηση: ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Υπαρχουν και αυτοι , και αλλοι με προσωπικα και οικογενειακα προβληματα και ενα καρο περιπτωσεις , πολλες εκ των οποιων προαναφερθηκαν ,Δεν φθανουν τα 8 χρονια ? Ελεος

Δεν ξέρω ρε μπλουζ, φτάνουν; Δεν φτάνουν; Δεν έχω περάσει από όλες τις σχολές. Να με βάλεις εμένα να περάσω κβαντομηχανική 2 που πέρασε ο σέλλερζ, θέλω κάνα 4χρονο μόνο για αυτή. Να με βάλεις να περάσω κάτι άλλο, μπορεί να θέλει διάβασμα 2 ωρών εκεί που ο άλλος θα ήθελε 2 βδομάδες. Τι σημασία έχει όμως; Μπορεί να μη με καίει ρε παιδί μου να περάσω τη σχολή, μπορεί να την έχω καβάτζα αν δεν κάτσει το μανάβικο. Μπορεί να έμεινα έγκυος, μπορεί να ΒΑΡΙΕΜΑΙ. Εσένα τι σε πειράζει; Εμένα πληρώνεις ή τους καθηγητές;

Ας πω το πρώτο που μου ηρθε στο μυαλό.

Τα κομματόσκυλα της ιουρασικής περιόδου θα αναγκαστούν να πάρουν το μπούλο.

Τα κομματοσκυλα δεν ειναι θεμα διαρκειας ρε σελλερζ. Περαν του οτι ειναι σα να μου λες "θα συλλαβουμε 1000 τυχαιους περαστικους, ε οι 10 κατι θα χουν κανει", περαν του οτι μπορεις απλα να πεις "τερμα τα κομματα στις σχολες", εχει σημασια ποιος θα ναι ο εκπροσωπος της καθε ΓΚΑΠ, ΛΕΠ, ΜΟΥΠ; Θα αλλάζει κάθε 4 χρόνια, και; Την ίδια γραμμή θα παίρνει.

Το οτι δεν επιρρεαζει εμενα ή εσένα ή τον οποιοδήποτε δεν έχει σχέση. Αυτο μας έφαγε. Το Οτι κάτι δεν επιρεαζει καποιον ή δεν εχει επίπτωση να μην λαμβάνονται μέτρα για αυτό. Και εγω αν θελω να κυκλοφορώ γυμνος ή αν κρεμομαι απο το παράθυρο για να πηδηξω στο κενο δεν επιρεαζει κανέναν αρα... Ας τον να κανει οτι θέλει αφου δεν το κάνει εις βαρος αλλων ε?(γτ έχουμε δει συμβάντα τέτοια να τους μπουζουριαζει η αστυνομία)Και πανω σε αυτο σ απαντω οτι αφου δν επιρεαζει καποιον το να πηδηξω εγω απο το μπαλκόνι, μηπως επιρεαζει το κράτος οτι θα χάσει εναν φορολογουμενο και γιαυτο τον μπουζουριαζει?Κάποια στιγμή πρέπει να μπουν κάποια ορια γτ η μη εφαρμογή αυτων μας εφαγε και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Αν καποιος βαριέται οπως λες να πάρει το πτυχίο στο διάστημα αυτο (το οποίο ήδη είναι πολυ μεγάλο) τοτε ας αποδεχτεί την κύρωση της διαγραφής του απο τη σχολή. Δεν του φταίει κανείς
Δημοσ.

Ούτε εγώ πιστεύω κάτι τέτοιο. Αλλά και η λογική ας πάνε να δουλέψουν πρώτα, μπας κι έτσι ωριμάσουν, δε με καλύπτει. Πολλοί φοιτητές εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους και παρ' όλα αυτά τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Ωριμάζεις από την άποψη κατασταλάζεις τι θέλεις να κάνεις. Γιατί όταν σου κλείνεται η πόρτα για πέντε χρόνια, δεν σκέφτεσαι "α, πέντε χρόνια διακοπές και μετά βλέπουμε" γιατί αυτήν την πενταετία θα σου κοπούν οικογενειακά επιδόματα, θα πρέπει να γραφτείς ταμείο ανεργίας και να ψάχνεις δουλειές, πιθανότατα να προσανατολιστείς σε formation και πού υπάρχει έλλειψη εργασίας, θα βρεις δουλειά που θα σε συνηθίσει σε γεμάτη τσέπη και δικό σου εισόδημα, κτλ. Παρεπιπτόντως, για να γραφτείς σε πανεπιστήμιο θα πρέπει να δικαιολογήσεις τι έκανες την τελευταία πενταετία. Καθισιό σπίτι, δεν πιάνει. Οπότε αναγκάζεσαι να γραφτείς ταμείο ανεργίας και να ψάχνεις δουλειά. Έτσι, όταν αισίως θα φτάσεις στα 25, αν αποφασίσεις να επιστρέψεις πανεπιστήμιο για 3+2 χρόνια, τότε σίγουρα (σε γενικές γραμμές πάντα, έτσι; ) θα το βγάλεις σε 3 το bachelor και σε 2 το μεταπτυχιακό.
  • Like 2
Δημοσ.

Βασικα στους φοιτητες αναφερομουνα.Αλλα μια που επιασες τους καθηγητες...

Ασ' το, όσο κι αν υπερασπίστηκα τους εργαζόμενους σε πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια, αποκλείεται να κάνω κάτι αντίστοιχο για τους μόνιμους της τριτοβάθμιας. 

Είχα καταθέσει παλαιότερα την άποψή μου και μάλιστα μου είχες ρίξει και like νομίζω. Θεώρησε λοιπόν πως συμφωνούμε. :P

Όσο για τους φοιτητές τι να σου πω; Από τη στιγμή που στις Σχολές κάνουν κουμάντο κομματικοί στρατοί, τι περιμένεις να γίνει; Για να καταλάβεις, σε συνέλευση φοιτητών ΤΕΙ τέθηκε το θέμα των ωρομισθίων και της επικείμενης λήξης των συμβάσεών τους. Ε, ο μάγκας της παράταξης απάντησε με την κλασσική ατάκα "ζητάμε 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία, λέμε όχι στα εξοπλιστικά", θεωρώντας πως τα γενικότερα αιτήματα του κόμματός του, καλύπτουν και τα ειδικά προβλήματα της εν λόγω Σχολής.

@gigisoni: Δεκτά, σεβαστά και κυρίως απολύτως κατανοητά τα όσα γράφεις στο post #125 παραπάνω. Εξακολουθώ ωστόσο να έχω τις ενστάσεις μου σχετικά με το ζήτημα των διαγραφών.

Δημοσ.

Ε, ο μάγκας της παράταξης απάντησε με την κλασσική ατάκα "ζητάμε 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία, λέμε όχι στα εξοπλιστικά", θεωρώντας πως τα γενικότερα αιτήματα του κόμματός του, καλύπτουν και τα ειδικά προβλήματα της εν λόγω Σχολής.

μελλοντικος κρατικοδιαιτος (ανεξαρτητως κομματος) σκατιαρης-επαγγελματιας ''επαναστατης'' 

• Like 1
Δημοσ.

δεν υφισταται κατι τετοιο.τα κομματοσκυλα εχουν παρει πτυχιο με τους καλυτερους ορους (βυσματα,τηλεφωνα,αβαβα εξετασεις,βαθμολογησεις) κ αν δεν,εχουν προωθηθει σε αλλες θεσεις.μια φορα χαμενοι δε πανε παντως.οπως καθε τι σαυτη τη χωρα θα τη πληρωσει ο μη προνομιουχος.

Εγω πάντως τους έβλεπα όλους να ερχονται μπουλούκι στις εκλογές να ψηφίσουν.

Δημοσ.

Πάντως το ότι οι φοιτητές κοστίζουν δεν πιστεύω να είναι ακόμα υπό συζήτηση. Παραβλέποντας εντελώς τις προσωπικές παροχές προς τους φοιτητές αλλες οι ανάγκες ενός ιδρύματος με 1000 φοιτητές άλλες ενός με 2000. Σε όλους τους τομείς από διδακτικό προσωπικό, υποστηρικτικό προσωπικό-συνεργάτες, εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή γενικότερα κλπ.

Και ναι μας επηρεάζει όλους αυτό με φόρους, μέτρα κλπ. Κλείνεις τα μάτια εδώ κλείνεις τα μάτια εκεί και παθαίνουμε μετά ότι παθαίνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως είναι καταπληκτικό πως καταφέρνουν τον κόσμο να μαλώνει για σοβαρά θέματα στις πιο άκυρες βάσεις. Στην τελική, ο "ορθολογισμός" στους προϋπολογισμούς(προς τα κάτω) των ιδρυμάτων ούτε σε εμάς θα γυρίσει, ούτε οι φόροι θα μειωθούν. Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί στα πανεπιστήμια γιατί δεν θα υπάρχουν τα λεφτά για αυτό. Οπότε η ιδιωτικοποίηση, τα δίδακτρα, η αγορά βιβλίων απο την τσέπη σου είναι μονόδρομος είτε διαγραφούν είτε όχι οι αιώνιοι φοιτητές. Άλλο σιγουρο είναι ότι πλέον ένας φτωχός δεν θα νοείται να σπουδάζει και να δουλεύει ταυτόχρονα γιατί σε πολλές περιπτώσεις το ν+2 όντως δεν είναι αρκετό για να τελειώσεις την σχολή, πόσο μάλλον αν θυσιάζεις εργαστήρια για μεροκάματα. 'Αρα η "δωρεάν" παιδεία που τόσο πασχίζουν να σώσουν απο τους κακούς αιώνιους φοιτητές θα γίνει και επίσημα προνόμιο των πλουσίων και όχι δικαίωμα.
Άντε με το καλό σε λίγα χρόνια απο τώρα να βγουμε και στους δρόμους όπως στην Αγγλία για το άν τα δίδακτρα θα είναι 3000 ή 9000 ευρώ. Να κάνουμε και thread να συζητάμε για το πόσο απαραίτητο μέτρο θα είναι αυτό και το πόσα πολλά καλά θα μας φέρει, χωρίς να σκεφτόμαστε πιανού συμφέροντα εξυπηρετούν οι ιδέες μας. (σίγουρα όχι τα δικά μας).

υ.γ: Και όλοι αυτοί που κάνουν συγκρίσεις με ξένα πανεπιστήμια, που πιθανότατα πληρώνουν αδρά για να τους προσφέρουν την "τέλεια" εκπαιδευτική διαδικασία, ας σκεφτούν αν είναι φοιτητές ή πελάτες, γιατί γίνεται ποσοστιαία μετατόπιση της βάσης ενός μαθήματος για να καλυφθούν οι στόχοι ενός ιδρύματος και πως μεταφράζονται όλα αυτά σε οικονομικούς όρους. Εκεί δεν σε διαγράφουν γιατι είσαι τεμπέλης, σε διαγράφουν γιατί τους χαλάς το κύρος και το οικονομικό πλάνο.

Δημοσ.

υ.γ: Και όλοι αυτοί που κάνουν συγκρίσεις με ξένα πανεπιστήμια, που πιθανότατα πληρώνουν αδρά για να τους προσφέρουν την "τέλεια" εκπαιδευτική διαδικασία, ας σκεφτούν αν είναι φοιτητές ή πελάτες, γιατί γίνεται ποσοστιαία μετατόπιση της βάσης ενός μαθήματος για να καλυφθούν οι στόχοι ενός ιδρύματος και πως μεταφράζονται όλα αυτά σε οικονομικούς όρους. Εκεί δεν σε διαγράφουν γιατι είσαι τεμπέλης, σε διαγράφουν γιατί τους χαλάς το κύρος και το οικονομικό πλάνο.

Σε ποια πανεπιστήμιο του εξωτερικού σπούδασες και τα είδες όλα αυτα?

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως το ότι οι φοιτητές κοστίζουν δεν πιστεύω να είναι ακόμα υπό συζήτηση. Παραβλέποντας εντελώς τις προσωπικές παροχές προς τους φοιτητές αλλες οι ανάγκες ενός ιδρύματος με 1000 φοιτητές άλλες ενός με 2000. Σε όλους τους τομείς από διδακτικό προσωπικό, υποστηρικτικό προσωπικό-συνεργάτες, εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή γενικότερα κλπ.

Και ναι μας επηρεάζει όλους αυτό με φόρους, μέτρα κλπ. Κλείνεις τα μάτια εδώ κλείνεις τα μάτια εκεί και παθαίνουμε μετά ότι παθαίνουμε.

Οι αιώνιοι δεν εμφανίστηκαν σε μια βραδιά, κάθε ίδρυμα ξέρει πόσοι φοιτητές μετέχουν στις εξετάσεις, αυτοί είναι οι ενεργοί φοιτητές και με βάση αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να καθορίζουν το διδακτικό προσωπικό. Στην τελική, το ξαναείπαμε, αν επιβαρύνουν τόσο πολύ, ας βάλουν ένα αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώνουν για να συνεχίζουν τις σπουδές τους...

Δημοσ.

Παιδιά μην έχετε αυταπάτες! Το διώξιμο των αιώνιων δεν είναι καν μια αρχή για βελτίωση της κατάστασης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! 

Κατα πρώτον το πρόβλημα ξεκινάει πριν απο την είσοδο στο πανεπιστήμιο/τει. Πόσο συνηδειτοποιημένος σχετικά με τον τομέα που θέλει να ακολουθήσει είναι ένας 17χρονος; Και κυριότερο, πόσο τον βοηθάει το σύστημα να κατασταλλάξει σε αυτό που του αρέσει;  Για παράδειγμα εγω βρέθηκα σε μια σχολή που νόμιζα οτι μου αρέσει αλλα διαπύστωσα οτι έκανα λάθος. Αν ήταν δύσκολη ίσως να ήμουν και γω στην αντίστοιχη θέση με έναν "αιώνιο" φοιτητή.

Μετά υπάρχουν πολλά θέματα που προκύπτουν (νοοτροπία φοιτητή και καθηγητή και κυριότερο απο που αυτή έχει προέρθει κλπ κλπ) στα οποία δεν έχω τον χρόνο να αναφερθώ τώρα :P

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι δεν επιρρεαζει εμενα ή εσένα ή τον οποιοδήποτε δεν έχει σχέση. Αυτο μας έφαγε. Το Οτι κάτι δεν επιρεαζει καποιον ή δεν εχει επίπτωση να μην λαμβάνονται μέτρα για αυτό. Και εγω αν θελω να κυκλοφορώ γυμνος ή αν κρεμομαι απο το παράθυρο για να πηδηξω στο κενο δεν επιρεαζει κανέναν αρα... Ας τον να κανει οτι θέλει αφου δεν το κάνει εις βαρος αλλων ε?(γτ έχουμε δει συμβάντα τέτοια να τους μπουζουριαζει η αστυνομία)Και πανω σε αυτο σ απαντω οτι αφου δν επιρεαζει καποιον το να πηδηξω εγω απο το μπαλκόνι, μηπως επιρεαζει το κράτος οτι θα χάσει εναν φορολογουμενο και γιαυτο τον μπουζουριαζει?Κάποια στιγμή πρέπει να μπουν κάποια ορια γτ η μη εφαρμογή αυτων μας εφαγε και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Αν καποιος βαριέται οπως λες να πάρει το πτυχίο στο διάστημα αυτο (το οποίο ήδη είναι πολυ μεγάλο) τοτε ας αποδεχτεί την κύρωση της διαγραφής του απο τη σχολή. Δεν του φταίει κανείς

Αυτός είναι με το μέρος σας παιδιά. Αυτός παίζει να τελείωσε τη σχολή στα 4 χρόνια.

Σπάμε πλάκα τώρα ε; Μιλάμε για Ελληνικά ιδρύματα και αναφερόμαστε σε κόστος εγκαταστάσεων για φοιτητές που δεν πατάνε; Αυτή είναι πραγματιστική προσέγγιση ή μιλάμε για το πώς έχουμε δει ότι είναι τα πανεπιστήμια σε αμερικανικές teen movies; Είπαμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα και οι απαντήσεις κυμαίνονται από ουτοπικές και αμαθείς μέχρι γενικολογίες τύπου "φυσικά κοστίζουν......." και φιδιές τύπου "έχω φίλο 35 χρονών με πάσο".

Δλδ τόσα χρόνια δεν έχουν γκρινιάξει τα σπαγγοραμμένα ιδρύματα για τα υποτιθέμενα κόστη των αιώνιων, αλλά εμείς ξέρουμε βρε αδερφέ ότι κοστίζουν. Γιατί; Με τι στοιχεία; Κανένα, καφενείο.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ποια πανεπιστήμιο του εξωτερικού σπούδασες και τα είδες όλα αυτα?

Στην Ελλάδα σπουδάζω, αλλά αναφέρθηκε και παραπάνω ότι σε διαγράφουν μετά απο χ, y προσπάθειες σε αρκετά ξένα πανεπιστήμια. Επίσης γνωστό είναι ότι πρέπει να περαστεί ενα minimum ποσοστό αλλιώς ο καθηγητής έχει πρόβλημα( αρκετά λογικό απο μία αποψη αν σκεφτείς ότι οταν περνάει ενα 3% δεν γίνεται να φταίνε το 97% των φοιτητών, μάλλον υπάρχει θέμα με τον καθηγητή).

Το οικονομικό κομμάτι που ανέφερα πηγάζει απο το γεγονός ότι όταν έχεις δίδακτρα και χορηγούς, λειτουργείς σαν εταιρεία το πανεπιστήμιο, και η εταιρεία πρέπει να διατηρήσει το κύρος της για να διατηρήσει τα έσοδα της.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...