Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τελευταία το PC μου σέρνεται και σκέφτομαι μήπως έχω κολλήσει κάνα ιο.ποιο είναι το καλύτερο free πρόγραμμα για να καταστρέφει κάθε είδους malware και να καθαρίζει το registry?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει απόλυτη λύση. Όλα τα antimalware έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Τελευταία κάνει καλή δουλειά το adwcleaner και μετά malwarebytes ή super antivirus.

Επίσης scan και χειροκίνητος έλεγχος με το hijackthis. Λύσεις που περιλαμβάνουν combo fix κτλ πρέπει να ακολουθούνται μόνο μετά από συμβουλή κάποιου που ξέρει.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο για να κάνει τέλεια δουλειά για όλου του είδους τις μολύνσεις. 

Υπάρχουν τα PUP (Potentially Unwanted Programs) δηλαδή προγράμματα που δεν ενέχουν κάποιο άμεσο κίνδυνο αλλά γεμίζουν τον υπολογιστή με άχρηστα προγράμματα. Υπάρχει πιθανότητα να καθυστερούν τον υπολογιστή και το browser(εγκαθιστώντας toolbar) άμα γεμίσει με τέτοιου είδους προγράμματα. 

Το Adware είναι λογισμικό που εμφανίζει διαφημίσεις και pop up windows. Πολλές φορές αυτές οι διαφημίσεις αν κάνεις click πάνω τους μπορεί να κολλήσεις malware.

Για τα PUP και Adware, τα καλύτερα προγράμματα για καθαρισμό είναι το AdwCleaner, JRT(Junkware Removal Tool) και το Spybot Search & Destroy.

Επίσης υπάρχουν οι ιοί, Δούρειοι Ίπποι (Trojan Horses) και τα worms. Τα περισσότερα απο αυτά αντιμετωπίζονται με τα κοινά anti-virus, αλλά υπάρχουν και κάποια πιο ανεπτυγμένα malware που παρακάμπτουν τα anti-virus. 

Για την αντιμετώπιση αυτών των μολύνσεων, προτείνονται τα Malwarebytes Anti-Malware, SUPERAntiSpyware, Emsisoft Emergency Kit, Hitman Pro, Eset Online Scanner και Kaspersky Removal Tool.

Και τα έξι είναι αξιόλογα προγράμματα. Όλα είναι free με εξαίρεση το Hitman Pro που λειτουργεί κανονικά μόνο για 30 μέρες. Μετά ζητάει πληρωμή.

Στο τέλος υπάρχουν και τα rootkit. Για τα rootkit τo καλύτερo free πρόγραμμα είναι το TDSSKiller της Kaspersky.

Για να είστε σίγουροι ότι είστε καθαροί απο κάθε είδους malware, συστήνεται να κάνετε scan με δυο τουλάχιστον προγράμματα απο τη κάθε κατηγορία( εκτός απο τη τελευταία :P ) κάθε 2-3 εβδόμαδες στο pc.

Όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν (εκτός απο ένα) και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά όποτε θελήσετε.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι εδώ και μέρες μου βγάζει μόλις ανοίγω τον chrome κάτι σελίδες σαν το awesomehp,hackdeche.com και κάτι άλλα γραμμένα στα κινέζικα.

Δημοσ.

Απο αυτά που είπε ο thomasG4 (η οποία είναι μια πολύ καλή και πλήρης λίστα, αν κι εγώ έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ superantispyware και spybot εκτός απο το immunization πού και πού αρκετά σπάνια), θα σε καλύψουν λογικά τα:
AdwCleaner, JRT, Malwarebytes, HitmanPro. Είναι μια 4άδα γρήγορων προγραμμάτων. Μετά για βαθύ σκανάρισμα kaspersky virus removal και emsisoft emergency kit αλλά αυτό αφορά σοβαρές μολύνσεις όχι adware όπως το δικό σου.

Το HitmanPro λειτουργεί για πάντα ως scanner, αλλά για διαγραφή λειτουργεί για 30 μέρες. Βέβαια η διαγραφή είναι εύκολη διαδικασία εφόσον σου δίνει πληροφορίες για το αντικείμενο που βρίσκει.

Δημοσ.

Για το awesomehp, βγαλε οτι σου φαινεται αγνωστο απο την προσθαφαιρεση προγραμματων και απο τα προσθετα του firefox

Δημοσ.

Για το awesomehp, βγαλε οτι σου φαινεται αγνωστο απο την προσθαφαιρεση προγραμματων και απο τα προσθετα του firefox

malware bytes και suoerantispyware δεν βοηθανε,

Θα το εχω υποψη μου αυτο που λες.

Δημοσ.

Όλα κομπλέ παιδιά μπήκα από safe mode και έκανα scan και τώρα όλα πάνε ρολόι...ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Όλα κομπλέ παιδιά μπήκα από safe mode και έκανα scan και τώρα όλα πάνε ρολόι...ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Αυτό ξαναπές το.

Αυτό ξαναπές το.

:-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...