Cossutius. Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Όπως χιλιάδες φορές έχουμε πει, πολλοί έχουν στο μυαλό τους τον κλητήρα της Βουλής που μπορει να παίρνει 2000 ευρω και να κάθεται ή τον παλιό δημόσιο υπάλληλο της εκάστοτε δημοσιας υπηρεσίας που άραζε. Είδαμε και τις απόψεις κάποιων όταν αναφερόμασταν στην εκπαίδευση. Ολοι τεμπέληδες και οι ίδιοι άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα "σκοτώνονται" στη δουλειά. Όπως έγραψα και νωρίτερα, παρακαλαγα να πει ο paylidis πως ειναι νευροχειρούργος στον Ευαγγελισμό να βλέπαμε πόσοι θα ήθελαν να παρατήσουν τη δουλειά τους για να κάνουν αυτή. Η να ειναι ο άλλος εργάτης στη καθαριότητα να βλέπαμε πως ο εκάστοτε "πολυσπούδαστος" (διότι σε κάθε φόρουμ όλοι ειναι μεγάλοι και τρανοί) θα ανεχόταν να κάνει τέτοια δουλειά υπό την φτερούγα του τόσο αρεστού δημοσίου τομέα. Είμαι της άποψης πως όσα δε πιάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια. Το να έχεις προσληφθεί ως ερευνητής και να πληρώνεσαι απ την Ε.Ε. ειναι κάτι εξαιρετικά σπουδαίο και δύσκολο που ελάχιστοι θα είχαν τις γνωσεις να καταφέρουν να έχουν μια τέτοια θέση. Λογικό ειναι λοιπόν να βλέπουμε επιθέσεις απο κάποιους αν δε μπορουν να ξεχωρίσουν τον ερευνητή απ τον πιθανά προκλητικό υπάλληλο της βουλής. Το αν το δημόσιο χρειάζεται αναδιάρθρωση ειναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει εκατοντάδες φορές και συμφωνουμε όλοι. Τωρα το τι σχέση έχει η δουλειά του εκάστοτε ερευνητή και η γενικευση πως οι ιδ.υπάλληλοι παιρνουν 500 ευρω, δε το καταλαβαίνω. Ασε που όταν βλέπει κανεις τέτοιες γενικολογίες περι των μισθων των ιδ. υπαλλήλων, εύκολα μπορει να αντιληφθει πως αυτός που τις εκφράζει, δεν πρέπει καν να εργάζεται. Δεν γινεται να εισαι εργαζόμενος και να μη ξέρεις τους μισθους των τραπεζουπαλλήλων λόγου χάρη ή τι μισθοί παίζουν σε εταιρίες. Σαφώς και υπάρχουν χιλιάδες που εργάζονται με 500 και με 400 ευρω. Αυτο ομως δεν ισχύει για όλους. Ούτε καν για τη πλειοψηφία. 5
rikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Παντως ρε παιδια, πως και μιλαμε για τους δημοσιους υπαλληλους παλι? Ειλικρινά δεν το περίμενα αυτό. 4
ikaruga24 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 εφόσον είχε παραπάνω χρήματα φυσικά και ναι... Γιατι η μονιμότητα που εχετε στο νου σας δεν υπάρχει πλέον... Παλι δεν με καταλαβες, λες οτι δεν ξερεις κανεναν που να παιρνει λιγοτερα απο 700+ και διαφορα πλεονεκτηματα και μπονους στον ιδιωτικο τομεα. Δεν σου λεω τι κανω και ποσα παιρνω. Απο τη στιγμη λοιπον που εισαι σιγουρος και δεν ξερεις κανεναν να παιρνει λιγοτερα απο τα παραπανω που λες τοτε για εσενα ειναι ασφαλες να αλλαξεις θεση μαζι μου σωστα? Αφου αλλαζοντας θεση μαζι μου θα εχεις μινιμουμ 700+ και φυσικα τα μπονους τα οποια λες. Αρα βαση του παραπανω πορισματος θα εκανες αλλαγη εδω και τωρα τη θεση σου με τη δικη μου? Ετσι στα τυφλα, αφου σε καθε περιπτωση (κατα τα λεγομενα σου) κερδισμενος θα εισαι σε σχεση με αυτο που κανεις και αυτα που παιρνεις τωρα. Παει? Ναι ή οχι?
gigisoni Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 λολ. Ναι διοτι οι ολες οι υπολοιπες χωρες εχουν πρωτογενη πλεονασματα και καθολου χρεη. Λολ, διότι ως γνωστόν η ΕΕ χέζει πεντακοσάευρα για να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Ειλικρινά μερικοί λες και ζουν όχι απλά σε άλλον πλανήτη, σε παράλληλο σύμπαν ένα πράμα.
Asmodeus21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Παλιωσε η καραμελοσαχλαμαρα με την κατσικα του γειτονα..ουτε γελιο δεν βγαζει πλεον Μονο για γελια δεν ειναι. Δεν ειναι "καραμελοσαχλαμαρα" ειναι τα μυαλα που εχετε πολλοι 1
N3k21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Ρε παίχτη με όλο το θάρρος, ο ιδιωτικός τομέας έχει μισθό 466 ευρώ και πληρώνεσαι μετά από 3 μήνες, και άμα γουστάρει ο εργοδότης. Αν δε γουστάρει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι υπερωρίες ΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πληρώνονται, ούτε καν επί εποχές 2006... Εδώ κάτι εργοστάσια και βιομηχανίες και έχουν απλήρωτους εργάτες για 1 χρόνο, βλέπε ΑΓΝΟ κλπ... Αυτά δεν υπάρχον στο Δημόσιο, και μόνο αυτά που ανέφερα φτάνουν.... Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και τον θεωρώ λογικό. Ωστόσο το κλειδί είναι στα bold. Το ότι υπάρχουν Δ.Υ. που τα ξύνουν είναι δεδομένο δυστυχώς. Από εκεί και πέρα, να τους κατηγορείς επειδή ακριβώς τα ξύνουν κι εγώ μαζί σου, όχι όμως επειδή ο δικός τους εργοδότης τηρεί τους νόμους περί ωραρίου και μισθοδοσίας. Η ασυδοσία των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα είναι παλιά ιστορία, παλαιότερη από την "κρίση". Φαντάσου τώρα, εν μέσω κύματος νεοφιλελέ μεταρρυθμίσεων, το τι γίνεται (και τι έχει ακόμα να γίνει). Το point είναι ότι για την κατάντια του ιδιωτικού τομέα δε φταίνε οι Δ.Υ., αλλά οι εργοδότες που κάνουν ότι γουστάρουν παραβαίνοντας συχνά το Νόμο, καθώς και το κράτος το οποίο δεν κάνει καμία προσπάθεια για την προστασία των εργαζομένων. Αυτό υποστηρίζω εδώ και τόσο καιρό, σε καμία περίπτωση δεν είμαι σώνει και ντε υπέρ της μονιμότητας στο δημόσιο, ούτε προφανώς έχρισα τον εαυτό μου "προστάτη των απανταχού Δ.Υ.". Μη σου πω ότι -μετά από κουβέντες με συγκεκριμένα μέλη του forum- πλέον πείστηκα πως η μονιμότητα μόνο κακό κάνει τελικά και πράγματι θα έπρεπε να καταργηθεί. 2
Backpacker Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Ρε παιδιά κλειδώστε το θέμα...πόσο πρέπει να ξεφύγει ακόμα δλδ από τον αρχικό του σκοπό?
kostas_dr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Πάντως, για να επαναφέρω το θέμα, αν κρίνω απ' την επιτυχία της προσφοράς για την UE55F6500 (η οποία εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού), αρκετοί μπορούσαν να διαθέσουν 900 ευρώ για αγορά tv. 1
NickTG Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Προφανώς όμως δεν αναφέρομαι σε σώματα ασφαλείας και λοιπές μπουρδες... Δεν έχουν αυτοί υπερωρίες και κόψιμο μισθού?
bluesattack Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Μονο για γελια δεν ειναι. Δεν ειναι "καραμελοσαχλαμαρα" ειναι τα μυαλα που εχετε πολλοι Οτι και και λες το δημοσιο που ηξερες αποχαιρετατο το . Με την μη μονημοτητα που υπαρχει μπορεις να ανεβεις βαθμιδες, να αλλαξεις οποτε γουσταρεις κτλ. Ελευθερια κινησεων λεγεται νομιζω. λολ και καραλολ 1
Asmodeus21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Οτι και και λες το δημοσιο που ηξερες αποχαιρετατο το Ιδεα δεν εχεις τι εχω γραψει μεχρι στιγμης. Καλη συνεχεια. 1
bluesattack Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δεν χρειαζεται καν να διαβασω.Μολις ψυλλιαστικα την κατσικα του γειτονα να ερχεται εβγαλα τα συμπερασματα μου
filaraki69 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Πάντως, για να επαναφέρω το θέμα, αν κρίνω απ' την επιτυχία της προσφοράς για την UE55F6500 (η οποία εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού), αρκετοί μπορούσαν να διαθέσουν 900 ευρώ για αγορά tv. Με πέντε χρόνια εξώφληση....
Thinart Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Πρόκειται ξεκάθαρα για κοινωνία δύο ταχυτήτων: τα 2/3 έπαιζαν για μισθούς Γερμανίας και βάλε, το 1/3 για μισθούς Βουλγαρίας και βγάλε. Πλέον το παίγνιο έχει εξισορροπηθεί κάπως, προς όφελος βέβαια των υπερσυστημικών παιχτών...
Προτεινόμενες αναρτήσεις