Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε μου είναι θέματα προτεραιοτήτων...

εγω προτιμώ να μην εχω 50'' 3d smart tv αλλα να εχω μια παλια 32" lg και να πηγαινω με το αυτοκίνητο στη δουλειά μου αντι να στριμώχνομαι σα σαρδέλα στο λεωφορείο...

για ηλεκτρικό ποδήλατο των 400€ όμως ουτε εγω θα τα έδινα...

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε εχεις το ιδιο προβλημα με εμενα. Σου αρεσει να ασχολεισε με πολλα πραγματα πραγμα το οποιο δεν γινετε πλεον με ενα μισθο. Νομιζεις δηλαδη οτι αυτος που πηρε το iphone θα εχει και 35 ευρω παγιο, θα βγει και για 2 ποτα, κανει και καμια εκδρομουλα, εχει και αμαξι, μενει και μονος, εχει και γκομενα, του αρεσει και το σινεμα κτλ κτλ.

Διπλα σου, στους γνωστους σου θα βρεις την απαντηση στην απορια σου.

Δημοσ.

οταν μετα απο αρκετες οικονομιες αγορασα το gs3 (κοντα στα 450 ευρα) o πατερας μου με κορόιδευε και μετα απο λιγο καιρο πηρε ενα νοκια της πλακας σε μια τιμη χωμα.κοντα στα 1,5 και κατι χρονια μετα εμενα το κινητο μου παει σφαίρα και δεν με εχει απογοητευσει ποτε και το δικο του ειναι ετοιμος να το πεταξει απο το μπαλκονι απο τις πατατιες που του βγαζει.οτι πληρωνεις περνεις.

μπορει η αγορα μου να φανηκε προκλητικη αλλα το ειδα ως επενδυση.φυσικα τωρα δεν παιζει σαλιο (και για καφε με δανεικα που λενε) αλλα hell δεν θα κατηγορήσω καποιον που εχει την οικονομικη δυνατοτητα να παρει πχ το νεο gs5 ή καμια σουπερ ουαου καρτα γραφικων.με γεια του με χαρα του. αφοτου τα εχει και τα δινει.

ron-swanson-says-dont-even-care.gif

• Like 3
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

αλλά και εσύ ρε παιδί μου πολύ τραγικά μας τα λες έχεις δουλειά, έχεις σπίτι και δεν μπορείς να πάρεις ένα αυτοκίνητο ...? ( εκτός αν θες καμία μερτσέντα ) μιας και οι τιμές σε μεταχ. είναι πάτος βρίσκεις πλέον και με 4.000€  σένιο-τσίλικο αμαξάκι.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά δε μας είπε το μισθό του. Με 500-600€ πρέπει να κάνεις κάμποσο καιρό οικονομίες. Επίσης μπορεί να θέλει καινούργιο, ένα μικρό θέλει το 10χίλιαρό του.

Δημοσ.

φίλε μην αγχώνεσαι. τα πράγματα είναι απλά

μπορεί να υπάρχει κρίση όπως λέμε, αλλά η κρίση δεν είναι για όλους. ακόμα και αυτοί που κλαίγονται έχουν γεμάτες τσέπες.

(έχω παραδείγματα συγγενών και γνωστών.)

δεν εννοώ ότι όλοι έχουν λεφτά, αλλά  ένα σημαντικό ποσοστό έχει. άσε τι λέει ο καθένας.....

αυτοί είναι η μια κατηγορία.

η άλλη κατηγορία είναι αυτοί που μπορει να μην έχουν φράγκο, αλλά όταν πιάσουν λεφτά στα χέρια τους θα τα χαλάσουν σε ένα σωρό  μαλακίες και μετά θα κλαίγονται.

το ότι βλέπεις κάποιον να έχει πχ ένα smartphone 500+€ δε σημαίνει ότι έχει λύσει το οικονομικό του.

απλά πολλοί προτιμάνε να μείνουν νηστικοί  για να πάρουν αυτό που τους φτιάχνει.

πριν μια εβδομάδα κολλητός μου πήγε και αγόρασε νεο κινητό, ενω αυτό που είχε ήταν μια χαρά.

κάρτα όμως δεν έχει βάλει επειδή δεν έχει λεφτά. ούτε 5€. έχει καινούργιο κινητό ομως να κάνει μόστρα, γιατί κλήσεις δε μπορεί να κάνει.

:lol:  αυτη ειναι η ματαιοδοξια του νεο-τρεντά...Ετσιιιιι

Αυτους τους ανθρωπους πραγματικα τους απεχθανομαι.

• Like 7
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...

ειμαι ενας μεσος κατοικος αυτης της χωρας. Μια νορμαλ δουλεια και δικο μου σπιτι χωρις ενοικιο. Δεν ειμαι παντρεμενος και δεν εχω σκυλια και γατια.

Απορω πως μερικοι στα τοπικ των προσφορων για παραδειγμα.... ααα ενα ηλεκτρικο ποδηλατο 318 ευρω το αγοραζω... ααα ενα κινητο προφορα 400 ευρω το αγοραζω.... α το ενα και ααα το αλλο

βλεπω τοπικ με αγορες ρουχων εκατονταδων ευρω!

ρε παιδια κανω μηπως λαθος διαχειριση? Μηπως τα βρισκετε ετοιμα? Πειτε και εμενα γιατι μου φαινεται οτι παλευω μονος. Εδω ενα αμαξι προσπαθω να αγορασω και μαζευω ποσους μηνες χρηματα.

Μηπως οι περισσοτεροι εδω στο insomnia ανηκουν στην ανωτερη οικονομκα ταξη? Πειτε και εμενα το μυστικο! Εχετε καποια τρικ στον τροπο διαβιωσης και κανετε οικονομια?

Και εσένα τι σε νοιάζει? Δανεικά σου ζητήσαμε ? 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά δε μας είπε το μισθό του. Με 500-600€ πρέπει να κάνεις κάμποσο καιρό οικονομίες. Επίσης μπορεί να θέλει καινούργιο, ένα μικρό θέλει το 10χίλιαρό του.

τα 600 ευρώ είναι και καλά πλέον ...μην τα βλέπεις για λίγα αν δουλεύει κανονικά 8 ώρο! 

όπως και να έχεις αυτό το δεν βρίσκω μπορώ να πάρω αμάξι είναι τραγικό ( σωστότερο είναι δεν μπορώ να το συντηρήσω με τόσες μ@λ!κιες που πληρώνεις μετά )

Δημοσ.

Εδώ ο άλλος έχει δικό του σπίτι + αυτοκίνητο (στο μέλλον) και του φαίνεται παράξενο που κάποιοι μπορούν να αγοράζουν smartphones...

Λεφτά υπάρχουν, και μερικά απ'αυτά βρίσκονται στην τσέπη του TS!

• Moderators
Δημοσ.

Κανεις ενα λαθος στο συλλογισμο σου και αυτο ειναι η επιλογη του δειγματος για να καταληξεις σε ενα συμπερασμα. Πιανεις τους χρηστες του insomnia οι οποιοι αλλοι λιγο αλλοι πολυ εχουν καψα με την τεχνολογια και δαπανουν τα χρηματα τους εκει. Για καθε χρηστη του ινσο που παιρνει ενα iphone που βρηκε σε προσφορα υπαρχουν αλλοι 5 (τυχαιος αριθμος ε μη με φατε) εκει εξω ξερωγω που εχουν ενα nokia 5ετιας π.χ

Και οπως θα ελεγε ο Lucifer, ειναι σα να μπαινεις στο Κοσμοπολιταν forum και να λες "Καλα ολοι οι χρηστες εδω περα ασχολουνται με το πως θα κανουν σεξ με ΤΟΝ δικο τους? Κανεις δεν εχει γκομενα εδω?" ή κατι τετοιο τελος παντων :lol:

• Like 10
Δημοσ.

Εδώ ο άλλος έχει δικό του σπίτι + αυτοκίνητο (στο μέλλον) και του φαίνεται παράξενο που κάποιοι μπορούν να αγοράζουν smartphones...

Λεφτά υπάρχουν, και μερικά απ'αυτά βρίσκονται στην τσέπη του TS!

Η περιπτωση να το εχει με δανειο ξερωγω ή εστω να το κληρονομησε σημαινει οτι ειναι λεφτας και του τρεχουν απτις τσεπες?

Γενικα η ιδιοκατοικηση στην Ελλαδα δεν ειναι κατι εξωπραγματικο (ο κανονας ειναι για την ακριβεια) ουτε παραπεμπει σε οικονομικη ανεση.

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ αμπελοφιλοσοφία ρε παιδιά..

Λεφτά υπάρχουν και λαλακίες.

Δεν ξέρω έναν που να μην έχουν μειωθεί τα εισοδήματα του την εποχή των μνημονίων. ΕΝΑΝ.

Κάποιοι έχουν ακόμα τα φράγκα να αγοράσουν πράγματα που ξεπερνούν το μέσο βαλάντιο.

Το αν είναι μισό εκατομμύριο αυτοί , δε σημαίνει ότι όλοι περνάνε πέννα.

Το ζόρι το έχουν κυρίως όσοι πληρώνουν τεράστιες δόσεις από παράλογες αγορές προ κρίσης (σπίτια - αμάξια κυρίως)..
Αυτοί που δεν έχουν φέσια, παρόλα τα χαράτσια και τις αλητείες του κράτους, κουτσά στραβά θα τη βγάλουν.

Άλλαξαν τελείως και οι συνήθειες με την κρίση.
Ακυρώθηκαν όλες οι μακροχρόνιες αγορές - επενδύσεις (αυτοκίνητα - σπίτια - διακοπές σε μέρη εκτός καταγωγής κλπ.), αφού δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο.
Έτσι κάποιοι προχωράνε σε αγορές τέτοιου τύπου που δεν κοστίζουν τόσο πολύ.

Υπάρχουν βέβαια και οι κλασσικοί που αγοράζουν συσκευές πολυτελείας έστω και μεταχειρισμένες, ενώ δεν έχουν λεφτά για να πληρώσουν τη ΔΕΗ.

• Like 5
Δημοσ.

Η περιπτωση να το εχει με δανειο ξερωγω ή εστω να το κληρονομησε σημαινει οτι ειναι λεφτας και του τρεχουν απτις τσεπες?

Γενικα η ιδιοκατοικηση στην Ελλαδα δεν ειναι κατι εξωπραγματικο (ο κανονας ειναι για την ακριβεια) ουτε παραπεμπει σε οικονομικη ανεση.

φιλε στο πατρικο μενω... εσυ με πιανεις

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...