Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά, η ερώτηση σου (για αυτόν που άνοιξε το θέμα) είναι και η απάντησή σου για το τι είναι κρίση.

Έχεις δουλειά, σπίτι, σου περισσεύουν για αυτοκίνητο (όπως λες και εσύ μερικούς ΜΟΝΟ μηνες), αλλά παρόλα αυτά νομίζεις ότι είσαι σε κρίση. Μάλιστα...

• Like 4
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε τι λέμε τωρα. Ξέρουμε κόσμο που μένει σε δικό του σπίτι, φτιαχνει μια κατσαρόλα φασόλια και τα τρώει 2 μέρες, ξοδεύοντας συνολικά 3 ευρω (μαζι με το νερό, το ρευμα και την αγορά των φασολιών) και ξοδευει τα χρήματά του σε τεχνολογία. Ούτε καφές, ούτε διασκέδαση. Τιποτε. Διασκέδαση του μπορει να ειναι η τεχνολογία. Όπως τη βρίσκει κανεις. Τίποτε κατακριτέο.

Ακριβώς. Μπορεί να μην είμαστε προνομιούχοι, μία απλή δουλειά έχουμε αλλά επειδή έχουμε ένα πάθος -εν προκειμένη περιπτώσει η υψηλή τεχνολογία- θα στερηθούμε μερικά πράγματα για να μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε.

Προσωπικά έχω κάνει αυτή την κουβέντα αρκετές φορές, μία φορά μάλιστα ένας καπνιστής με κατέκρινε που δίνω τα χρήματά μου σε αυτά τα πράγματα ενώ θα μπορούσα να έχω ένα καλύτερο αυτοκίνητο, καλύτερα ρούχα κτλ.. Μόλις του επισήμανα πως τα χρήματα που δίνω για προϊόντα τεχνολογίας κάθε χρόνο δεν είναι ούτε το ένα τρίτο από αυτά που δίνει για τσιγάρα και πως αυτά που μου προσάπτει ισχύουν για τον ίδιο, άρχισε και μου τα μάσαγε και το έπαιζε θιγμένος.

Ο κάθε ενήλικας έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται το εισόδημά του όπως κρίνει ο ίδιος. Προφανώς ο ΟΡ για να μαζεύει χρήματα για αυτοκίνητο έχει κάποιο εισόδημα που περισσεύει, ε το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους.

• Like 1
Δημοσ.

Οι ΔΥ των 800ε τα πετανε δεξια κι αριστερα , καλο! Τα golden boys τι τα κανουν? Οι ελευθεροι επαγγελματίες  που κοβουν μια αποδειξη στις 20 , οι μηχανικοι , οι τεχνικοι , οι γιατροι (φακελακι + μισθος!!!! και του ιδιωτικου τομεα με τα ιατρεια) με το μπλοκακι?

Υπαρχουν κατεργαριδες παντου το να στιγματιζουμε ομαδες εργαζομενων μονο σε εμας κανει κακο. Η ηθικη ειναι δικαιωμα το καθενος και οχι επαγγελματικης ομαδας.

Δεν υπάρχουν μόνο οι ΔΥ των 800€ και σίγουρα δεν στιγματίζω, απλώς αναφέρω την πραγματικότητα.

θέλεις να πιούμε ένα καφε μια μέρα να σου δείξω τη μισθοδοσία και τα εξοδα μου; θα σε πιάσουν τα κλάματα...

Σε αυτη τη χώρα μια ζωη οι ΔΥ σας φταίνε... Οκ και εμενα μερικοί με ενοχλούν αλλα επειδη δε δουλευουν και αμειβονται χοντρά, οπότε μη τα ισοπεδώνουμε ολα...

Δε μου φταίνε οι ΔΥ την πραγματικότητα όπως είπα πιο πάνω αναφέρω. Σαφώς και σε αυτούς έχουν κοπεί κάποιες πολυτέλειες ωστόσο δεν τραβάν το ζόρι των ΙΥ. Έχω στον κύκλο μου ΔΥ και ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Και τεχνολογικά προιόντα αγοράζουν και ρούχα και αυτοκίνητα όχι όμως τα πιο ακριβά όπως κάναν παλαιότερα. Οι ΙΥ με τα 500€ ή το μηδενικό εισόδημα τι θα μπορούσαν να κάνουν απ όλα αυτά?

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν μόνο οι ΔΥ των 800€ και σίγουρα δεν στιγματίζω, απλώς αναφέρω την πραγματικότητα.

Δε μου φταίνε οι ΔΥ την πραγματικότητα όπως είπα πιο πάνω αναφέρω. Σαφώς και σε αυτούς έχουν κοπεί κάποιες πολυτέλειες ωστόσο δεν τραβάν το ζόρι των ΙΥ. Έχω στον κύκλο μου ΔΥ και ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Και τεχνολογικά προιόντα αγοράζουν και ρούχα και αυτοκίνητα όχι όμως τα πιο ακριβά όπως κάναν παλαιότερα. Οι ΙΥ με τα 500€ ή το μηδενικό εισόδημα τι θα μπορούσαν να κάνουν απ όλα αυτά?

Για όλους φταίει ο δίπλα ( να το θυμάσαι αυτό! ) ακόμα και στον ΤS του φταίνε αυτοί που αγοράζουν το ηλεκτρικό ποδήλατο ενώ αυτός είναι υποχρεωμένος μέχρι να πάρει το αμαξάκι να πηγαίνει και να περιμένει το αστικό αυτές τις κρύες και βροχερές μέρες ( ενώ μερικοί από του παραπάνω κύριους θα κάνουν μόστρα όλο χαρά το καινούργιο electric-bike τους ενώ παράλληλα έχουν αμάξι και μηχανή :-D  :-D  :-D πλάκα κάνω TS , έχει βαρύνει το θέμα και είπα να το κάνω λίγο χαρούμενο) 

Πάνος 2171 πες και για τους ελεύθερους επαγγ.

Δημοσ.

Εμένα κανένας δε μου φταίει και με κανέναν δεν ασχολούμαι, αφού μπορούν γιατί όχι. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες τι θες να πω? Η πλειονότητα είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Δημοσ.

Για ποια golden boys λες? Του ευρύτερου δημόσιου τομέα μήπως? :)

Για ποιους ελεύθερους επαγγελματίες λες? Για αυτούς που έβαλαν λουκέτο επειδή χρεωκόπησαν, ή για αυτούς που είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο?

Για ποιους μηχανικούς και τεχνικούς λες? Για αυτούς που έχουν μήνες να δουλέψουν και χρωστάνε 2-3 χρόνια τέβε και εφορία?

Αν δεν εννοείς αυτούς που περιγράφω παραπάνω, τότε μιλάς για πολύ μικρή μειοψηφία.

Επίσης το να λες ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έπαθαν μεγαλύτερη ζημιά από τους δημόσιους υπάλληλους δεν είναι στιγματισμός ομάδας εργαζομένων, η πραγματικότητα είναι.

Αυτοι που εχουν μαγαζια , καφετεριες κλπ οι υδραυλικοι , ηλεκτρολογοι κλπ ειναι πολυ μικρο ποσοστο? Τα golden boys και του δημοσιου και των μεγαλων εταιριων και των τραπεζων και οπου υπαρχουν.

Πολυ μικρη μειοψηφια ειναι και οι δημοσιοι που πεταν δεξια και αριστερα. Αλλο επαθαν μεγαλυτερη ζημια κι αλλο τα πεταν δεξια κι αριστερα. Κανεις δεν διαφωνει οτι ο ιδιωτικος τομεας επαθε τη μεγαλυτερη ζημια αλλα οι ελευθευροι επαγγελματιες φοροδιαφευγουν δεκαετιες τωρα και οχι ο μεσος δημοσιος υπαλληλος των 800ε (Μακαρι οι ιδιωτικοι να επερναν 1500ε μεσο ορο αλλα το να λεμε τα πεταν δεξια κι αριστερα τα... 800ε ειναι γελοιο )

Το ξερω οτι πολλοι κλαδοι εχουν "ζημιες" αλλα μεσα απο αυτη τη κριση μονο ενωμενοι μπορουμε να βγουμε. (δεν ειμαι ΔΥ btw)

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα μεσα απο την κριση αναδυουν αξιες και αρετες οπως ατομικισμος, εγωισμος, εγωκεντρισμος, συναγωνισμος. Ενωμενοι βγηκαμε το 1821. Τωρα εχουμε 2014. Οποιος θελει να ακολουθει νοοτροπιες γονεων και παππουδων ας τις ακολουθει και να κλαιγεται.

Δημοσ.

Γιατί για φαί είχε; Τον είχαν βγάλει από τους δικαιούχους φαγητού τον Σεπτέμβρη φέτος, αν δεν τον λυπόντουσαν οι μαγείρισσες να του δίνουν στην ζούλα και αν δεν τσοντάριζα κι εγώ από εδώ, θα πέθαινε της πείνας ο ανιψιός μου. Μετά από ένα μήνα όμως, να σου το samsung τελευταίας τεχνολογίας. Το παλιό πως να το κάνουμε, δεν ήταν στην μόδα πια. Και να προσπαθεί να μας βγάλει και τρελούς ότι το αγόρασε με 180 ευρώ, λες και μιλούσε με κανέναν άσχετο. Αλλά δεν φταίει αυτός, φταίω εγώ που του έστειλα λεφτά, ας περιμένει ξανά.

Οπως βλεπεις,απο τα bold καταλαβαινεις για ποιο λογο ειχε iphone...Πολυ απλα γιατι το πηρε με λεφτα αλλων.Οταν στρωθει λιγο στην δουλεια,μετα να δεις,θα παρει το νεο iphone που θα εχει βγει ή θα εχει βγει το Iphone 24 εκεινος θα εχει το 5...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτοι που εχουν μαγαζια , καφετεριες κλπ οι υδραυλικοι , ηλεκτρολογοι κλπ ειναι πολυ μικρο ποσοστο? Τα golden boys και του δημοσιου και των μεγαλων εταιριων και των τραπεζων και οπου υπαρχουν.

Κάτσε κάτσε, πριν έγραψες συγκεκριμένα για αυτούς που κόβουν μια στις 20 αποδείξεις, τώρα το γενικεύεις. Άσε που δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου.

Όσο για τα golden boys ναι, στην Ελλάδα πλέον είναι ελάχιστα, και σίγουρα αξίζουν το μισθό τους. Σε αντίθεση με τους golden δημόσιους υπαλλήλους που συνεχίζουν να είναι πάρα πολλοί και να μην αξίζουν το μισθό τους.

Πολυ μικρη μειοψηφια ειναι και οι δημοσιοι που πεταν δεξια και αριστερα. Αλλο επαθαν μεγαλυτερη ζημια κι αλλο τα πεταν δεξια κι αριστερα. Κανεις δεν διαφωνει οτι ο ιδιωτικος τομεας επαθε τη μεγαλυτερη ζημια αλλα οι ελευθευροι επαγγελματιες φοροδιαφευγουν δεκαετιες τωρα και οχι ο μεσος δημοσιος υπαλληλος των 800ε (Μακαρι οι ιδιωτικοι να επερναν 1500ε μεσο ορο αλλα το να λεμε τα πεταν δεξια κι αριστερα τα... 800ε ειναι γελοιο )

Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεσαι το "πετάνε δεξιά και αριστερά", σίγουρα οι δημόσιοι ξοδεύουν περισσότερα από τους ιδιωτικούς, αλλά αν συνυπολογίσεις τους πρώην εργαζόμενους και νυν άνεργους του ιδιωτικού τομέα η διαφορά είναι χαώδης...

Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες ναι, φοροδιαφεύγουν δεκαετίες τώρα, κλέβουν το κράτος(που ως γνωστόν τους κλέβει και αυτό). Μόνο που δεν το κάνουν μόνοι τους αλλά με συνένοχο τους πελάτες τους(οι οποίοι είναι ΚΑΙ δημόσιοι υπάλληλοι)...!!!

Το ξερω οτι πολλοι κλαδοι εχουν "ζημιες" αλλα μεσα απο αυτη τη κριση μονο ενωμενοι μπορουμε να βγουμε. (δεν ειμαι ΔΥ btw)

Το βρίσκω πάντως λίγο δύσκολο να "ενωθούν" ο μέσος δημόσιος υπάλληλος των 800 που τα παίρνει βρέξει χιονίσει, ο μέσος ιδιωτικός υπάλληλος των 500 που τα παίρνει δεν τα παίρνει, και ο άνεργος του ιδιωτικού τομέα που δεν μπορώ να γράψω τι παίρνει.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως βλεπεις,απο τα bold καταλαβαινεις για ποιο λογο ειχε iphone...Πολυ απλα γιατι το πηρε με λεφτα αλλων.Οταν στρωθει λιγο στην δουλεια,μετα να δεις,θα παρει το νεο iphone που θα εχει βγει ή θα εχει βγει το Iphone 24 εκεινος θα εχει το 5...

Καλά, αυτό δεν ισχύει πάντα, τα ίδια μου λέγανε και μένα όσο ήμουν φοιτητής (που στην πραγματικότητα τα μετρούσα μέχρι το τελευταίο ευρώ) και από τότε που βγάζω δικά μου λεφτά τα δίνω με απίστευτη άνεση χωρίς να με νοιάζει τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να ερθουμε παλι εντος θεματος : αν μενεις στο πατρικο,δεν εχεις οικογενεια και εχεις μια δουλεια που πληρωνει 500 ευρω περνας βασιλικη ζωη.Απλα δεν ειναι για παραπανω ονειρα...

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 4
Δημοσ.

Καλά, αυτό δεν ισχύει πάντα, τα ίδια μου λέγανε και μένα όσο ήμουν φοιτητής (που στην πραγματικότητα τα μετρούσα μέχρι το τελευταίο ευρώ) και από τότε που βγάζω δικά μου λεφτά τα δίνω με απίστευτη άνεση χωρίς να με νοιάζει τίποτα.

Δινεις τοσα,που τα εναπομειναντα να μην φτανουν ουτε τα φας δηλαδη και μαλιστα με τοσο ανεση?

Αυτο που θελω να πω ειναι,οτι αν τα λεφτα δεν τα βγαζεις μονος σου,θα ξοδεψεις ολοκληρο το ποσο που θα σου δωσει ο αλλος χωρις να σκεφτεις ουτε αν θα εχεις να φας μετα.Ενω στην περιπτωση που τα δουλεψεις τα λεφτα δεν θα τα δωσεις σε σημειο που να μην σου μεινουν ουτε για τυροπιτα για να παρεις το νεο iphone.Eχει διαφορα..

Βεβαια γιατρε ειναι και στον ανθρωπο ετσι,μην τα ισωπεδωσουμε ολα.Υπαρχουν και αυτοι που ειναι το αντιθετο,που δηλαδη τα χρηματα των αλλων τα σεβονται πολυ περισσοτερο απο οτι αν τα ειχαν βγαλει μονοι τους που ενδεχομενως να τα ξοδευαν με περισια ανεση..

Δημοσ.

Τεχνολογικό φόρουμ είναι, λογικό είναι να βλέπουμε συνέχεια προτάσεις για hardware. Γι' αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε. Δεν είναι φόρουμ για συζητήσεις και κουτσομπολιά κατά κύριο λόγο.

Που να δείτε τι γινόταν πριν από μερικά χρόνια, πριν από την κρίση. Κάθε μέρα topics με υπολογιστές 1500+ ευρώ. Δεν προλαβαίναμε να απαντάμε στο "hardware γενικά". Τώρα έχει πέσει πάρα πολύ η κίνηση και την βγάζουμε όλοι εδώ στο «μπλα-μπλα» που είναι και πιο οικονομικό.

• Like 4
Δημοσ.

Κάτσε κάτσε, πριν έγραψες συγκεκριμένα για αυτούς που κόβουν μια στις 20 αποδείξεις, τώρα το γενικεύεις. Άσε που δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου.

Όσο για τα golden boys ναι, στην Ελλάδα πλέον είναι ελάχιστα, και σίγουρα αξίζουν το μισθό τους. Σε αντίθεση με τους golden δημόσιους υπαλλήλους που συνεχίζουν να είναι πάρα πολλοί και να μην αξίζουν το μισθό τους.

Σε ερωτησεις τυπου κολοκυθια δεν απανταω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...