bluesattack Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Που να δείτε τι γινόταν πριν από μερικά χρόνια, πριν από την κρίση. Κάθε μέρα topics με υπολογιστές 1500+ ευρώ. Δεν προλαβαίναμε να απαντάμε στο "hardware γενικά". Τώρα έχει πέσει πάρα πολύ η κίνηση και την βγάζουμε όλοι εδώ στο «μπλα-μπλα» που είναι και πιο οικονομικό. Παλιες καλες μερες.Ακουγες κατι,Φιου , την γλυτωσα..τελικα η μητρικη εχει προβλημα.Ευκαιρια να την αλλαξω 3
momotis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Insertcointojoy θα προσπαθησω να σου δωσω μια αλλη οπτικη στον προβληματισμο σου. Προσπαθησε να δεις στη σκαλα της ανισοτητας τους κατω απο εσενα,τους τωρα και τους πριν. Αν αυτη η σκεψη σε προβληματισε,εμβαθυνε ιστορικα στην εννοια της ιδιοκτησιας στον ανθρωπο και επαναπροσδιορισε την για σενα με βαση τους επομενους που ερχονται. Νομιζω οτι θα ανακαλυψεις κι αλλα βαθυτερα αορατα δεσμα,πολλα απο αυτα εντεχως και συστηματικα καλλιεργημενα μεσα σου.(Μαζι με τα επιφανειακα που διατυπωνεις.) Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ακομα και οι ασχημοι ανθρωποι καποια στιγμη ετσι σκεφτονται. http://youtu.be/NXPpvEPP7UY Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2014 από momotis
The_Judas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Ο κάθε άνθρωπος θεωρεί δεδομένο αυτό που έχει και επιζητεί το καλύτερο. Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι το να έχει δικό του σπίτι είναι ασήμαντη περιουσία (ενώ π.χ ένα samsung galaxy είναι μόνο για αυτούς που τα έχουν οικονομήσει!). Ο άλλος έστελνε μήνυμα στον Αυτιά γιατί από σύνταξη 2900 τώρα παίρνει «μόνο» 1200. Η σπιτονοικοκυρά μου με περιουσία 10 ακίνητα, που έπαιρνε 2 συντάξεις (με 0 ένσημα), πάλι για την κρίση μιλάει. 2
george_gr1 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Ο κάθε άνθρωπος θεωρεί δεδομένο αυτό που έχει και επιζητεί το καλύτερο. Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι το να έχει δικό του σπίτι είναι ασήμαντη περιουσία (ενώ π.χ ένα samsung galaxy είναι μόνο για αυτούς που τα έχουν οικονομήσει!). Ο άλλος έστελνε μήνυμα στον Αυτιά γιατί από σύνταξη 2900 τώρα παίρνει «μόνο» 1200. Η σπιτονοικοκυρά μου με περιουσία 10 ακίνητα, που έπαιρνε 2 συντάξεις (με 0 ένσημα), πάλι για την κρίση μιλάει. καλα κανουν και ανησυχουν και δυο. Κριση = ανασφαλεια, αβεβαιοτητα για το μελλον, κατηφορος που σημαινει οτι τα 1200 μπορουν καλιστα να γινουν 200 και τα 10 ακινητα μηδεν.
rikos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Η κρίση αντικατοπτρίζει έναν ρυθμό μείωσης των εισοδημάτων. Το ότι αυτα μειώνονται δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε λίπος. Κατά μέσο όρο λίπος σίγουρα υπάρχει ακόμα (σε αλλους εχει τελειωσει προ πολλου, αλλοι εχουν βγαλει και κερδη). Στην Αργεντινή όταν ξεσηκώθηκε ο κόσμος, είχανε στα αποθεματικά τους περίπου 50 δισ τα οποία αντιστοιχούσαν σε πληθυσμο πολλαπλάσιο απο τον ελληνικο, ο οποιος ελληνικος, το 2012 αν θυμαμαι καλα, ειχε καπου στα 200 δισ στις τραπεζες. Με κριτηριο το λιπος που διαθετουμε, ειμαστε πολυ ανετοι ακομα, κατα μεσο ορο παντα. Θελουμε αλλα 5 χρονακια ακομα για να μας τελειωσει το λιπος οποτε και τοτε θα αρχισει η πραγματικη πεινα. Δεν πειραζει ομως. Τουλαχιστον θα εχει καταργηθει το σοβιετικο κρατος. Δεν εχουμε αναγκη απο πσωμακι γιατι θα φαμε ιδιωτικοποιησεις. 1
The_Judas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 καλα κανουν και ανησυχουν και δυο. Κριση = ανασφαλεια, αβεβαιοτητα για το μελλον, κατηφορος που σημαινει οτι τα 1200 μπορουν καλιστα να γινουν 200 και τα 10 ακινητα μηδεν. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ανασφάλεια λόγω κρίσης. Έδωσα δύο συγκεκριμένα παραδείγματα από άτομα με μεγάλο εισόδημα. Τα άτομα που αναφέρθηκαν έχουν εισόδημα και μηδενικά χρέη και παρόλα αυτά θεωρούν τον ότι εαυτό τους αδικημένο ή στερημένο, γιατί πάντα ο άνθρωπος θεωρεί εγωιστικά ότι αυτός αξίζει παραπάνω από τους άλλους. Δεν γενικεύω καθόλου το ζήτημα, υπάρχουν άνθρωποι με 10 ξενοίκιαστα σπίτι ή με 1000 ευρώ μισθό και δάνεια στην πλάτη τους. Δεν μιλάω όμως γι' αυτούς. 2
bluesattack Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Η σπιτονοικοκυρά μου με περιουσία 10 ακίνητα, που έπαιρνε 2 συντάξεις (με 0 ένσημα), πάλι για την κρίση μιλάει. Πω πω,την γονατισε η κριση.Πρεπει να περναει ενα οικονομικο εφιαλτη Κλαιγεται μηπως οτι παιρνει τρεις και εξηντα ?
johnbond Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Παραβλέπεις το γεγονός οτι το ινσόμνια έχει χιλάδες ενεργά μέλη.. Το ότι 10 άτομα μπορεί να αγοράσουν κάτι εκπροσωπεί το 1 στα 1000. Δε νομίζω οτι είναι οι ίδιοι δέκα που παίρνουν οτι βρίσκουν μπροστά τους. Επίσης η κρίση δεν είναι τόσο τρομερή όσο φαντάζεσε ή την παρουσιάζουν. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν στο περιβάλλον μου που να πεινάει και γνωρίζω πάνω απο 50 άτομα. Απλά μας έχουν κόψει πάρα πολλά και είναι ενοχλητικό. Τέλος,απο αυτά που γράφεις αν η δουλεία σου αποδίδει ένα σοβαρό μισθό απορώ γιατί δε μπορείς να κάνεις και εσύ αγορές. Που τα τρώς; Μάλλον κάνεις κακή διαχείριση. Ένα απλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να το πάρει ο καθένας που δουλέυει.Τώρα αν εσύ ονειρεύεσαι κάνα καινούριο με 15-20 χιλιάδες μάλλον εσύ προκαλείς και όχι ο κακομοίρης που θέλει να πάρει ποδήλατο με 300 ευρώ. 2
saab_21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2014 Παραβλέπεις το γεγονός οτι το ινσόμνια έχει χιλάδες ενεργά μέλη.. Το ότι 10 άτομα μπορεί να αγοράσουν κάτι εκπροσωπεί το 1 στα 1000. Δε νομίζω οτι είναι οι ίδιοι δέκα που παίρνουν οτι βρίσκουν μπροστά τους. Επίσης η κρίση δεν είναι τόσο τρομερή όσο φαντάζεσε ή την παρουσιάζουν. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν στο περιβάλλον μου που να πεινάει και γνωρίζω πάνω απο 50 άτομα. Απλά μας έχουν κόψει πάρα πολλά και είναι ενοχλητικό. Τέλος,απο αυτά που γράφεις αν η δουλεία σου αποδίδει ένα σοβαρό μισθό απορώ γιατί δε μπορείς να κάνεις και εσύ αγορές. Που τα τρώς; Μάλλον κάνεις κακή διαχείριση. Ένα απλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να το πάρει ο καθένας που δουλέυει.Τώρα αν εσύ ονειρεύεσαι κάνα καινούριο με 15-20 χιλιάδες μάλλον εσύ προκαλείς και όχι ο κακομοίρης που θέλει να πάρει ποδήλατο με 300 ευρώ. το να μαζεψεις λεφτα να παρεις ενα αμαξι το οποιο σε εξυπηρετει στη δουλεια σου ειναι το λογικο.μπορει να κοστιζει πολλα η αγορα του αλλα το κρατας και 15 και 20 χρονια αν τα οικονομικα σου δεν σου επιτρεπουν να το αλλαξεις οταν κανει αρκετα χιλιομετρα.ο φιλος μαλλον εννοει σπαταλη το να εχεις π.χ ενα κινητο το samsung galaxy s3 ας πουμε και να βγαινει μετα απο 3-4 μηνες καινουριο μοντελο και να το αλλαζεις.η να εχεις μια καλη καρτα γραφικων που παιζει ολα τα παιχνιδια που θες και σε εξυπηρετει αλλα να βγαινει μια προσφορα για μια καλυτερη καρτα και να πηγαινεις να την αγοραζεις αμεσως αν και δεν σου ειναι απαραιτητη.
polaki Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Γιατί για φαί είχε; Τον είχαν βγάλει από τους δικαιούχους φαγητού τον Σεπτέμβρη φέτος, αν δεν τον λυπόντουσαν οι μαγείρισσες να του δίνουν στην ζούλα και αν δεν τσοντάριζα κι εγώ από εδώ, θα πέθαινε της πείνας ο ανιψιός μου. Μετά από ένα μήνα όμως, να σου το samsung τελευταίας τεχνολογίας. Το παλιό πως να το κάνουμε, δεν ήταν στην μόδα πια. Και να προσπαθεί να μας βγάλει και τρελούς ότι το αγόρασε με 180 ευρώ, λες και μιλούσε με κανέναν άσχετο. Αλλά δεν φταίει αυτός, φταίω εγώ που του έστειλα λεφτά, ας περιμένει ξανά. Δεν θα πέθαινε της πείνας, απλά δεν θα έπαιρνε samsung. Όσο για τα 180 ευρώ που λέει ότι το πήρε, με 180 ευρώ στοκάρεις μακαρόνια, ρύζι και όσπρια για 5 μήνες. Σίγουρα δεν πεθαίνεις της πείνας πάντως... Παραβλέπεις το γεγονός οτι το ινσόμνια έχει χιλάδες ενεργά μέλη.. Το ότι 10 άτομα μπορεί να αγοράσουν κάτι εκπροσωπεί το 1 στα 1000. Δε νομίζω οτι είναι οι ίδιοι δέκα που παίρνουν οτι βρίσκουν μπροστά τους. Επίσης η κρίση δεν είναι τόσο τρομερή όσο φαντάζεσε ή την παρουσιάζουν. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν στο περιβάλλον μου που να πεινάει και γνωρίζω πάνω απο 50 άτομα. Απλά μας έχουν κόψει πάρα πολλά και είναι ενοχλητικό. Τέλος,απο αυτά που γράφεις αν η δουλεία σου αποδίδει ένα σοβαρό μισθό απορώ γιατί δε μπορείς να κάνεις και εσύ αγορές. Που τα τρώς; Μάλλον κάνεις κακή διαχείριση. Ένα απλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να το πάρει ο καθένας που δουλέυει.Τώρα αν εσύ ονειρεύεσαι κάνα καινούριο με 15-20 χιλιάδες μάλλον εσύ προκαλείς και όχι ο κακομοίρης που θέλει να πάρει ποδήλατο με 300 ευρώ. Johnbond τα λεγόμενα σου με παραξένεψαν οπότε κοίταξα λίγο την ημερομηνία γέννησης σου και είσαι απ'ότι βλέπω 30 χρονών, ίσως όμως (μάλλον) να έχεις διαφορετικές εμπειρίες απ'το παιδί που ξεκίνησε το τόπικ.. Έχουμε λοιπόν και λέμε την δική μου προσωπική εμπειρία, αν ο φίλος ζει στην αθήνα χρειάζεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ευρώ το μήνα μόνο για να πηγαίνει στη δουλειά του κατά μέσο όρο. Δηλαδή 50 αν πηγαίνει μόνο με συγκοινωνία, και 150 αν πάει με αυτοκίνητο και είναι 40-45 λεπτά μακρια η δουλειά του. Παίρνουμε τα 100 λοιπόν. Σου βάζω άλλα 50 ευρώ για τις υπόλοιπες ανάγκες της βενζίνης. Κοινόχρηστα και φως νερό τηλέφωνο είναι 200 ευρώ το μήνα όλα μαζί, προφανώς χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης. Η ΔΕΗ είναι 2μηνη μεν, αλλά πχ εμένα τώρα μου ήρθε 270. Οπότε αν πεις κατα μέσο όρο η ΔΕΗ είναι 100 ευρώ το μήνα μόνη της, τα υπόλοιπα άλλη μια 100 άρα και ίσως λίγα λέω. Εμείς επειδή είμαστε 5 διαμερίσματα είναι 70-90€ κοινόχρηστα στον 2ο όροφο, ανάλογα τον μήνα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα νούμερα που βάζω είναι χαμηλά... Πετρέλαιο έχει να μπει 4 χρόνια όχι λόγω κρίσης, αλλά γιατί κατάλαβα ότι το να δίνω ΤΟΤΕ 250 ευρώ το μήνα για να ζεσταίνομαι είναι τραγικό όταν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με ΔΕΗ με +50€ επιβάρυνση σε σχέση με το να μην ανάβω air condition ή θερμοπομπό. Πάμε παρακάτω... Supermarket μέσω όρο μου πάει 50€ η εβδομάδα, γιατί ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΕΞΩ, οπότε αναγκαστικά πρέπει να φας σπίτι... Κρεατικά τρώω θα έλεγα 3 με 4 φορές την εβδομάδα, κοτόπουλο ή χοιρινό, όχι μοσχάρι που είναι ακριβό πχ. Ψάρι δεν μ'αρέσει καθόλου οπότε δεν το αγγίζω. Τις υπόλοιπες μέρες μακαρόνια κλπ που οκ δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά. Αυτά φίλε μου αν τα κάνεις μια σούμα... είναι 600-620 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ και χωρίς αλόγιστες σπατάλες. ΜΟΝΟ επιβίωση. ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ. Χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ, χωρίς κινητο, χωρίς απρόοπτα έξοδα. Πχ εγώ κρύωσα πριν 5-6 μέρες και έδωσα φαρμακείο 15 ευρώ. Πριν καμιά 20αριά μέρες έφαγα κλήση για παρκάρισμα 40 ευρώ. Και πριν 1,5 μήνα έφαγε κοκομπλόκο το air condition του υπνοδωματίου και έδωσα 40 ευρω να έρθουν να το φτιάξουν. Οταν λοιπόν ξεκινάω με 600-650 ευρώ πάγια έξοδα (σου βάζω και το κινητό μεσα 35 ευρώ) χωρίς δάνεια να τρέχουν, χωρίς πιστωτικές, πόσα υπολογίζεις ότι πρέπει να βγάζω ώστε να έχω μια ΜΕΣΗ ποιότητα ζωής ή οποία να περιλαμβάνει 1 φαγητό έξω (έστω παρασκευή), ένα ποτακι χαλαρό 10 ευρώ (έστω σάββατο) και έναν καφέ (έστω κυριακή).... Παρολα αυτά, εγώ έχω ένα iPhone ίσως επειδή έχω ήδη αυτοκίνητο και δεν μαζεύω για να το αγοράσω ή να πληρώνω δόσεις. Αν έπρεπε να πληρώνω και δόσεις, ε μάλλον θα μου ήταν δύσκολο να έχω ακριβό κινητό, ή απλά το κινητό που θα είχα θα ήταν ακριβό όταν το αγόρασα πριν πχ 3 χρόνια που έτυχε να βρεθώ σε μία λίγο πιο άνετη περίοδο... Αν εσύ (που έχουμε την ίδια ηλικία πάνω κάτω, εγώ είμαι 33), μένεις μόνος σου και καταφέρνεις να βγάζεις τα έξοδα πιο χαμηλά από αυτά που έγραψα εγώ θα χαρώ να διαβάσω το δικό σου cost breakdown για να δω μήπως κάνω κάτι πολύ λάθος, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αν είχα να πληρώσω ΚΑΙ ενοίκιο για το σπίτι, έ μάλλον θα ήμουν 33 χρονών και θα έμενα ακόμα με τους γονείς μου γιατί απλά δεν θα έβγαιναν τα λεφτά ούτε για τσίχλες..
Narayan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Φίλε polaki σπάταλο σε βρίσκω και νομίζω πως προκαλείς τα αντίστοιχα δικά μου νούμερα είναι: €120 το μήνα βενζίνη (όλα μαζί) €110 ΔΕΗ € 15 νερό € 34 τηλέφωνο/internet € 0 πετρέλαιο (για θέρμανση δεν ανάβω τίποτα, όταν ζεις μόνος οφείλεις να φοράς περισσότερα ρούχα αν κρυώνεις) € 15 κοινόχρηστα (ουσιαστικά τα φώτα της σκάλας, δεν έχουμε ασανσέρ) € 0 κινητό (εταιρικό) €100 σούπερ μάρκετ (με χρήση εκπτωτικών κουπονιών και ψωνίζοντας όταν "τρέχουν" προσφορές είναι απολύτως εφικτό) € 15 για να τρώω έξω / με φίλους όταν γουστάρω € 50 έκτακτα έξοδα Σύνολο €460 και περνάω μια χαρά χωρίς να στερούμαι τίποτα και χωρίς να χρειαστεί να τρώω όσπρια κάθε μέρα. Και κινητό να πλήρωνα πάλι €500 δεν θα έπιανα. ΙΜΗΟ όποιος δεν πληρώνει νοίκι δεν μπορεί να έχει παράπονο, μια χαρά βγαίνουν όλα με βασικό μισθό και περισσεύουν. 3
polaki Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Φιλε μου δεν είμαι σπάταλος όπως λες, απλά οι διαφορές μας είναι οι εξής: a) έχεις 0 κινητό όπως είπες ενώ εγώ είμαι στα 34 (σπάνια το ξεπερνάω) έχεις 15€ κοινόχρηστα ενώ έχω 70 μέσο όρο (ασανσέρ, κήπος πολυκατοικίας και είναι μόνο 5 διαμερίσματα) c) Βενζίνη +30 ευρώ είμαι εγώ (λογικό λόγο απόστασης) d) 100€ supermarket το οποίο ειλικρινά δεν ξέρω πώς το καταφέρνεις.. Εγώ κάνω όσο μπορώ ισορροπημένη διατροφή οπότε χρειάζομαι και τα φρούτα και τα γιαούρτια κλπ και οπωσδήποτε 2 κανονικά γεύματα την ημέρα, σκέψου το γάλα μόνο μου βγαίνει γύρω στα 20 ευρώ το μήνα (2€ το 3ήμερο δηλαδή). Οκ πες ότι έχω σουπερμάρκετ 150€ αντί για 200... Αλλά τα πρώτα 3 είναι πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω! Ρεύμα μου το έβγαλες το ίδιο, και λογικό είναι γιατί όταν λειπουμε σχεδόν όλη μέρα τί να κάψουμε... Τώρα σπατάλη προφανώς εννοείς μόνο του supermarket τη διαφορά μας των 100€ την οποία οκ αν δω τους λογαριασμούς προσεκτικά μπορεί όντως να μην φτάνω τα 200.. Δεν λέω ότι έχω παράπονο, εγώ αναφέρθηκα στον φίλο παραπάνω που λέει ότι κρίση δεν είναι όπως την παρουσιάζουν και ότι κάνει σπατάλες ο thread owner κλπ. Αλλά σίγουρα κάποιος στη θέση μας δεν μπορεί να κάνει τις καφρίλες που φαίνονται στο φόρουμ εδώ και σε αντίστοιχα φόρουμ. Εγώ πχ βγαίνει τώρα το Diablo το expansion και το έχω προπαραγγείλει στην Collectors Edition 80€. Εσύ που δεν σε νοιάζει δεν έχεις αυτό το κόστος, μπορείς να πάρεις κάτι άλλο. Αλλά δεν μπορούμε εμείς που έχουμε πάγια έξοδα να πάρουμε και diablo, και playstation 4, και iphone και καινούριο motherboard, και να βγάζουμε και τη γκόμενα για ένα ποτό.. Δεν είναι θέμα σπατάλης, είναι θέμα ότι δεν μπορείς να τα καλύψεις όλα, εκτός και αν κάποιος είναι απτους προνομοιούχους που πληρώνεται ακόμα 1600 ευρώ, οπότε εκεί οκ, έχει ένα 1000 το μήνα να κάνει το γούστο του χωρίς ιδιαίτερο άγχος... Πραγματικά πάντως πιστεύω η ζωή μου θα ήταν πολύ διαφορετική αν είχα και ένα δάνειο 250€ να τρέχει για αυτοκίνητο ή πχ ενοίκιο... edit: Σε τρώω στο τηλέφωνο/internet!! Έχω wind double play με 19€! :D 1
Narayan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Εννοείται πως το σπάταλος το είπα προς χάρην αστεϊσμού, μια χαρά τα διαχειρίζεσαι μιας και έχεις πάγιες χρεώσεις που δεν ελέγχεις... πάντως τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ είναι απολύτως αληθή, αν τυπώνεις κουπόνια από Επιθυμίες / Livesmart και στα τρόφιμα περιμένεις τη στιγμή που θα μπουν κάποιες κατηγορίες προϊόντων σε προσφορά είναι εφικτό το νούμερο (βέβαια δεν πίνω αλκοολούχα ποτά που μπορεί να παίζει ρόλο). Επίσης κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορούν να σώσουν δεκάδες Ευρώ, π.χ. δεν παίρνω έτοιμες πίτσες για ψήσιμο, παίρνω μόνο τη βάση και τυριά, πιπεριές, αλλαντικά κ.α. τα παίρνω χύμα και φτιάχνω 4-5 πίτσες με αυτά. Επίσης μαγειρεύω την Κυριακή και φτιάχνω ταπεράκια για τη δουλειά, αλλιώς θα ήθελα τουλάχιστον €3 κάθε μέρα για σάντουιτς. Όπως έγραψα και πριν πάντως, ο ΟΡ αν δεν του περίσσευαν κάποια χρήματα δεν θα μπορούσε να βάζει στην άκρη για αυτοκίνητο (το οποίο στις ημέρες μας είναι η τοπ πολυτέλεια). Αν δεν τα φύλαγε θα είχε να ψωνίζει τις "σαχλαμάρες" που ψωνίζουμε κι εμείς. Υ.Γ. κι εμένα ήταν €19 το double play αλλά τελείωσε η 12μηνη προσφορά που μου είχε κάνει η HOL για να μην φύγω και πάω στη Wind με αυτό το πάγιο. Πρέπει να τους καλέσω πάλι να τους πω πως φεύγω γιατί μόνο έτσι θα έχω την αξιοπιστία τους σε χαμηλή τιμή
Mau-Maus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Έχω αναρωτηθεί και εγώ πολλές φορές αλλά μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ένα τεχνολογικό φόρουμ, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν 3 τύπων άνθρωποι. α) Οι χομπίστες, που ασχέτως της οικονομικής τους άνεσης θα κόψουν από παντού για να κάνουν το χόμπι τους. (τους ίδιους θα δεις και σε φόρουμ για σκι, θαλάσσια σπορ κλπ). β) Οι άνετοι, οι οποίοι έχουν λεφτά είτε από μία πολύ καλή δουλειά, είτε από καβάτζες ετών, είτε από έτοιμα λεφτά. γ) Οι "δύσκολοι" οικονομικά, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα αλλά βρίσκονται εδώ για να έχουν το καλύτερο value for money για τις αγορές τους. Επειδή δηλαδή δεν υπάρχει δυνατότητα για "λάθος" επιλογή, απευθύνονται σε ειδικευμένα φόρουμ ώστε με τα λίγα χρήματα που έχουν για να καλύψουν μία ανάγκη τους να την καλύψουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Δ) οι ψευτες - αυτοι που μας διαβαζουν μεσοπελαγα (εγραψες μεγαλε )! αυτοι ειναι μια κατηγορια μονοι τους και ειναι περισσοτεροι απο ολους τους αλλους μαζι !
bluesattack Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Εννοείται πως το σπάταλος το είπα προς χάρην αστεϊσμού, μια χαρά τα διαχειρίζεσαι μιας και έχεις πάγιες χρεώσεις που δεν ελέγχεις... πάντως τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ είναι απολύτως αληθή, αν τυπώνεις κουπόνια από Επιθυμίες / Livesmart και στα τρόφιμα περιμένεις τη στιγμή που θα μπουν κάποιες κατηγορίες προϊόντων σε προσφορά είναι εφικτό το νούμερο (βέβαια δεν πίνω αλκοολούχα ποτά που μπορεί να παίζει ρόλο). Επίσης κάποιες μικρές λεπτομέρειες μπορούν να σώσουν δεκάδες Ευρώ, π.χ. δεν παίρνω έτοιμες πίτσες για ψήσιμο, παίρνω μόνο τη βάση και τυριά, πιπεριές, αλλαντικά κ.α. τα παίρνω χύμα και φτιάχνω 4-5 πίτσες με αυτά. Επίσης μαγειρεύω την Κυριακή και φτιάχνω ταπεράκια για τη δουλειά, αλλιώς θα ήθελα τουλάχιστον €3 κάθε μέρα για σάντουιτς. Σιγουρα δεν τρως και στην μαμα/γκομενα ? Γιατι 3 ευρω την μερα ειναι απελπιστικα λιγο Φίλε polaki σπάταλο σε βρίσκω και νομίζω πως προκαλείς τα αντίστοιχα δικά μου νούμερα είναι: €120 το μήνα βενζίνη (όλα μαζί) €110 ΔΕΗ € 15 νερό € 34 τηλέφωνο/internet € 0 πετρέλαιο (για θέρμανση δεν ανάβω τίποτα, όταν ζεις μόνος οφείλεις να φοράς περισσότερα ρούχα αν κρυώνεις) € 15 κοινόχρηστα (ουσιαστικά τα φώτα της σκάλας, δεν έχουμε ασανσέρ) € 0 κινητό (εταιρικό) €100 σούπερ μάρκετ (με χρήση εκπτωτικών κουπονιών και ψωνίζοντας όταν "τρέχουν" προσφορές είναι απολύτως εφικτό) € 15 για να τρώω έξω / με φίλους όταν γουστάρω € 50 έκτακτα έξοδα Σύνολο €460 και περνάω μια χαρά χωρίς να στερούμαι τίποτα και χωρίς να χρειαστεί να τρώω όσπρια κάθε μέρα. Και κινητό να πλήρωνα πάλι €500 δεν θα έπιανα. ΙΜΗΟ όποιος δεν πληρώνει νοίκι δεν μπορεί να έχει παράπονο, μια χαρά βγαίνουν όλα με βασικό μισθό και περισσεύουν. Τριχες περισσευουν με το συμπαθιο.50 ε εκτατα εξοδα ? Χαρτικα, ξυριστικα , σερβις οχηματος.ασφαλεια και τα σχετικα που ειναι ? Για να μην μιλησω, χτυπα ξυλο .,για κανα γιατρο .. € 15 για να τρώω έξω / με φίλους όταν γουστάρω Νομιζα οτι εννουσες την μερα μεχρι που εκανα την προσθεση.Δεν πιστευω μονο να χαλας τοσα το μηνα, ε? Ενα αρχ@δι βγαινει.Για να χλαπακιαζουν κατι κρατικοδιαιτοι επαναστατες του χαλβα και οι βιομηχανοι-εφοπλιστες-οφσορ ΜΑΣ.Και οι φοροκλεφταραδες
Προτεινόμενες αναρτήσεις