paylidis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Εσενα προσωπικα δεν εχω καμμια ορεξη να σε ''ριξω'' πουθενα,μπορει να εισαι υπεραδικημενος δεν βγαζω συμπερασματα απο μια περιπτωση.. ...εκτος φυσικα αν καποιος θελει τα παιξει υπερασπιστης ολου του δημοσιου. φιλε μου δεν νομίζω οτι υπερασπίστηκα κανέναν παραπάνω ποσο μάλλον ολοκληρο το δημόσιο... φυσικά και είναι ένα μπουρδέλο αλλα ειπα μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και μην κρίνουμε μια ζωη απο τα κακα παραδείγματα, ειναι αδικο... Με την ιδια λογική θα μπορούσα να πω και εγω οτι ολοι οι ιδιωτ. υπάλλυλοι γλυφουν και ταυτόχρονα βρίζουν τα αφεντικά τους, ισχύει; Και εγω εβριζα τους ταρίφες γιατι μου την εδιναν και ήταν κόπανοι... Αρχισα να χρησιμοποιώ που κ που ταξί απο το taxibeat όταν χρειαζόταν και είδα οτι μέσα στη μούργα υπάρχουν και πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που σεβονται τη δουλειά και τον πελάτη τους... έπαψα να τους κρίνω συλλογικά αλλα όχι ατομικά... Έτσι, αν πάω 12,30 η ωρα αυριο το πρωι σε ένα υπουργείο ή στον εοππυ και δεν ειναι ο/η υπάλληλος στη θέση του επειδη πήγε λαική/για καφε ή να πάρει τα παιδιά της απο το σχολείο σου μιλάω ειλικρινά θα κανω χαμό άσχετα αν εχω τον ίδιο εργοδότη, απλα και μονο επειδη εγω εργάζομαι και αυτή/αυτός όχι... (εδω χρειάζεται "η κατσίκα του γείτονα")
bluesattack Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Koιτα για να τοποθετηθω αντικειμενικα ..να το θεσω ως εξης. ..σιγα την καουρα τους τωρα για την πραγματικη ερευνα
polaki Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2014 Ούτε και εγώ συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο που παίρνει 466 ευρώ γιατί πλέον είμαι 33 με 2 πτυχία από Αγγλία (στις καλές εποχές που οι γονείς μου είχαν λεφτά) και έτσι οι περισσότεροι είναι σε θέσεις των 1300+ ευρώ. Δεν είμαι και ιδιαίτερα κοινωνικός άνθρωπος οπότε έχω 5 φίλους και καλούς. Όμως ο όμιλος Hondos Center, όλα τα μεγάλα μαγαζιά αλυσίδες τύπου Ζara κλπ δίνουν τα λεφτά που σου είπα. Ξεκίνησαν μειώνοντας τις ώρες, από 8ωροι σε 6ωροι όταν τους έδωσε το δικαίωμα ο νόμος (νομίζω το 2011) και πλέον έγιναν 8ωροι ΠΑΛΙ με τα ίδια λεφτά που παίρνανε πριν 6ωροι, όταν τους έδωσε και πάλι το δικαίωμα ο νόμος το 2012... Αν μου βρεις εσύ άνθρωπο κάτω από 30 χρονών να δουλεύει hondos center και να παίρνει πάνω από 466 ευρώ, παίρνω πίσω όλα αυτά που λέω. Μικροεξαιρέσεις ελάχιστον ευρώ προς τα πάνω παίρνουν όσοι έχουν συμπληρώσει κάποια χρόνια ένσυμα, οι οποίοι φτάνουν μάξιμουμ τα 500 ευρώ. Το ξέρω, γιατί γνωρίζω ακριβώς τί γίνεται σε αυτές τις εταιρίες επειδή ακριβώς οι γνωστοί μου που λέω έχουν θέσεις σε εταιρίες τέτοιες οι οποίες είναι σε θέση να γνωρίζουν τους μισθούς απ'έξω (Human resource, διάφοροι μανατζαραίοι κλπ). Δυστυχώς εγώ δεν είμαι σε αντίστοιχη μοίρα βέβαια, δεν πρόλαβα να φτάσω και δεν ξέρω και αν θα φτάσω πλέον λόγω κρίσης να έχω τους καλούς μισθούς του ιδιωτικού. Δεν λέω ότι μία πωλήτρια Hondos Center πρέπει να παίρνει 1000 ευρώ, προφανώς και ΟΧΙ, αλλά τα ίδια άτομα αυτά προ κρίσεως παίρνανε 700 και 750 όταν ήταν 25 χρονών. Και τώρα 30, παίρνουν 466 με 500 ανάλογα. Φυσικά και έχουν πέσει πολύ οι μισθοί στο δημόσιο, δεν λέει κανένας όχι, αλλά μια φορά στο δημόσιο μισθός 466 φίλε μου δεν υπάρχει, οπότε όταν ξεκινάς με 750+, και που σας κόψανε τους +2 μισθούς πάλι περισσότερα είναι σε σχέση με το δημόσιο. Η μοναδική περίπτωση που ο ιδιωτικός πλέον έχει περισσότερα λεφτά είναι στις μεγαλύτερες θέσεις όπου το δημόσιο έχει όριο, ενώ σε μια ιδιωτική μπορεί να κανονίσεις να παίρνεις και 2,5 και 3 χιλιάρικα ανάλογα τη θέση σου και τον τομέα. Αλλά οι θέσεις αυτές τις έχουν 1 στους 100... Οι υπόλοιποι 99 είναι σε πολύ πιεσμένη κατάσταση ΕΙΔΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ που δεν ξέρεις με τί κάβλες θα ξυπνήσει το αφεντικό και αν θα πληρωθείς στην ώρα σου....
bluesattack Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 φυσικά και είναι ένα μπουρδέλο αλλα ειπα μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι Ναι αλλα εσυ εκρινες οτι αυτος που παιρνει τα 466 (500 ας πουμε για μαρκετιστικους λογους ) ειναι χωρις γνωσεις.Με 27 % ανεργια τι μισθους νομιζεις; θα δωσουν ? Με την ιδια λογικη μπορω να σου πω και εγω οτι εισαι τοσο ερευνηταρας πηγαινε στον ιδιωτικο τομεα να το αποδειξεις
paylidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Ούτε και εγώ συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο που παίρνει 466 ευρώ γιατί πλέον είμαι 33 με 2 πτυχία από Αγγλία (στις καλές εποχές που οι γονείς μου είχαν λεφτά) και έτσι οι περισσότεροι είναι σε θέσεις των 1300+ ευρώ. Δεν είμαι και ιδιαίτερα κοινωνικός άνθρωπος οπότε έχω 5 φίλους και καλούς. Όμως ο όμιλος Hondos Center, όλα τα μεγάλα μαγαζιά αλυσίδες τύπου Ζara κλπ δίνουν τα λεφτά που σου είπα. Ξεκίνησαν μειώνοντας τις ώρες, από 8ωροι σε 6ωροι όταν τους έδωσε το δικαίωμα ο νόμος (νομίζω το 2011) και πλέον έγιναν 8ωροι ΠΑΛΙ με τα ίδια λεφτά που παίρνανε πριν 6ωροι, όταν τους έδωσε και πάλι το δικαίωμα ο νόμος το 2012... Αν μου βρεις εσύ άνθρωπο κάτω από 30 χρονών να δουλεύει hondos center και να παίρνει πάνω από 466 ευρώ, παίρνω πίσω όλα αυτά που λέω. Μικροεξαιρέσεις ελάχιστον ευρώ προς τα πάνω παίρνουν όσοι έχουν συμπληρώσει κάποια χρόνια ένσυμα, οι οποίοι φτάνουν μάξιμουμ τα 500 ευρώ. Το ξέρω, γιατί γνωρίζω ακριβώς τί γίνεται σε αυτές τις εταιρίες επειδή ακριβώς οι γνωστοί μου που λέω έχουν θέσεις σε εταιρίες τέτοιες οι οποίες είναι σε θέση να γνωρίζουν τους μισθούς απ'έξω (Human resource, διάφοροι μανατζαραίοι κλπ). Δυστυχώς εγώ δεν είμαι σε αντίστοιχη μοίρα βέβαια, δεν πρόλαβα να φτάσω και δεν ξέρω και αν θα φτάσω πλέον λόγω κρίσης να έχω τους καλούς μισθούς του ιδιωτικού. Δεν λέω ότι μία πωλήτρια Hondos Center πρέπει να παίρνει 1000 ευρώ, προφανώς και ΟΧΙ, αλλά τα ίδια άτομα αυτά προ κρίσεως παίρνανε 700 και 750 όταν ήταν 25 χρονών. Και τώρα 30, παίρνουν 466 με 500 ανάλογα. Φυσικά και έχουν πέσει πολύ οι μισθοί στο δημόσιο, δεν λέει κανένας όχι, αλλά μια φορά στο δημόσιο μισθός 466 φίλε μου δεν υπάρχει, οπότε όταν ξεκινάς με 750+, και που σας κόψανε τους +2 μισθούς πάλι περισσότερα είναι σε σχέση με το δημόσιο. Η μοναδική περίπτωση που ο ιδιωτικός πλέον έχει περισσότερα λεφτά είναι στις μεγαλύτερες θέσεις όπου το δημόσιο έχει όριο, ενώ σε μια ιδιωτική μπορεί να κανονίσεις να παίρνεις και 2,5 και 3 χιλιάρικα ανάλογα τη θέση σου και τον τομέα. Αλλά οι θέσεις αυτές τις έχουν 1 στους 100... Οι υπόλοιποι 99 είναι σε πολύ πιεσμένη κατάσταση ΕΙΔΙΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ που δεν ξέρεις με τί κάβλες θα ξυπνήσει το αφεντικό και αν θα πληρωθείς στην ώρα σου.... fyi http://www.dikaiologitika.gr/201212195592/ergasiaka/to-misthologio-kai-to-bathmologio-deko-apo-to-2013.html τα νούμερα είναι μικτά, τα καθαρά είναι τουλάχιστον 200€ κάτω Ένας απόφοιτος λυκείου ειναι πλέον στα 650 αλλα δεν εχει τίποτα άλλο περα απο τα 650*12... Για μονιμότητες και μπουρδες μη λεμε, τα τελευταία 8-9 χρόνια όλοι με συμβάσεις είναι/είμαστε και οι παλιοί μόνιμοι ειναι στο έλεος της διαθεσιμότητας... Ναι αλλα εσυ εκρινες οτι αυτος που παιρνει τα 466 (500 ας πουμε για μαρκετιστικους λογους ) ειναι χωρις γνωσεις.Με 27 % ανεργια τι μισθους νομιζεις; θα δωσουν ? μα δε ξέρω κάποιον που να παίρνει τόσα λίγα, απλα ίσως φταίνει το οτι δεν γνωρίζω ατομα που τελείωσαν μονο λύκειο (π.χ. μια πωλήτρια). Ακόμα και γνωστοί μου απόφοιτοι ΤΕΙ δεν ειναι κάτω απο 700... Με τους μισθούς άλλων με ένα πτυχίο αει και χωρίς μαστερ σε σχετικά μεγάλες εταίρείες να ξεπερνούν τα 1500 και να κοντεύουν τα 2000 - χώρια οι άλλες παροχές...
paylidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Με την ιδια λογικη μπορω να σου πω και εγω οτι εισαι τοσο ερευνηταρας πηγαινε στον ιδιωτικο τομεα να το αποδειξεις δε πρόλαβα το εντιτ σου... Δεν εχει νόημα η biased έρευνα στον ιδιωτικό τομέα... Το μονο που έχει ειναι λεφτα... Αυτό ειναι το νόημα της ζωής;
ikaruga24 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 πίστεψε με δε μπορείς να κάνεις αυτό που κάνω... Το point δεν ειναι αν μπορεις εσυ ή αν μπορω εγω στην Χ θεση. Το Point ειναι αν θα αλλαζες εδω και τωρα τη θεση σου με τη δικη μου και βαση αυτων που λες οτι δεν ξερεις κανεναν στον ιδιωτικο τομεα που να παιρνει λιγοτερα απο 700+ και φυσικα τα επιδοματα. Αντε αν δεν θες τη δικη μου θεση γνωριζω απειρους ακομα να διαλεξεις μεταξυ τους. Θα το εκανες?
paylidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Το point δεν ειναι αν μπορεις εσυ ή αν μπορω εγω στην Χ θεση. Το Point ειναι αν θα αλλαζες εδω και τωρα τη θεση σου με τη δικη μου και βαση αυτων που λες οτι δεν ξερεις κανεναν στον ιδιωτικο τομεα που να παιρνει λιγοτερα απο 700+ και φυσικα τα επιδοματα. Αντε αν δεν θες τη δικη μου θεση γνωριζω απειρους ακομα να διαλεξεις μεταξυ τους. Θα το εκανες? εφόσον είχε παραπάνω χρήματα φυσικά και ναι... Γιατι η μονιμότητα που εχετε στο νου σας δεν υπάρχει πλέον...
paylidis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Μονη λυση η μεταναστευση παιδες... Οχι δα... Καλύτερα να στείλουμε μετανάστες αυτούς που μας εφτασαν εδω που ειμαστε σήμερα... Εκει θα είμαστε μάγκες... 1
gigisoni Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Γιατί η ΕΕ πού νομίζεις ότι τα βρίσκει τα χρήματα να πληρώνει, από το μαντρί του μπαμπά της ή τους ευρωπαίους φορολογούμενους; 3
polaki Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Ρε παιδιά τα πράγματα είναι απλά.. Όσο και να λέτε ότι δεν υπάρχει πλέον η μονιμότητα, αν σε εσάς η σιγουριά της μονιμότητας είναι πλέον 80% με το -20% δηλαδή να είναι επειδή έκλεισε μια ΕΡΤ, και πουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα, στον ιδιωτικό απλά δεν υπάρχει καν. Το να μην πληρωθείτε ΣΤΗΝ ΩΡΑ σας δεν υπάρχει ΚΑΝ σαν σενάριο. Δεν μιλάω για τις απειλές "αν δεν πάρουμε τη δόση χρεοκοπούμε" που ξέρουμε όλοι ότι είναι μούφα, μιλάω για νορμάλ μήνες. Στον ιδιωτικό είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο ακόμα και από ΠΡΟ κρίσης εποχές. Το να ζητήσεις μια άδεια, το κάνεις και έχεις προγραμματίσει τις διακοπές σου απτον Ιανουάριο (ή το απλό κωλοβάρεμα σπίτι). Φυσικά καταλαβαίνω ότι ο πιο παλιός έχει προτεραιότητα, φάση στρατός, αλλά θα την πάρεις όμως. Στον ιδιωτικό εγώ θυμάμαι το 2006 που είχα στην πλάτη μου 31 μέρες άδεια, γιατί το 2005 δεν μου είχαν δώσει 10 μέρες λόγω φόρτου εργασίας!!! Τελικά μου τις δώσανε (αναγκάστηκαν) μαζεμένες πριν μπω στρατό, επειδή αλλιώς θα μου τις πλήρωναν. Και το 2009 είχα κλείσει διακοπές και 1 βδομάδα πριν η εταιρία πήρε καινούριο project, και η άδεια μου ακυρώθηκε και την πήρα 1,5 μήνα μετά. 1,5 μήνα μετά όμως που ήταν Οκτώβριος δεν πήγα πουθενά, άσε που και η κοπέλα μου ΔΕΝ είχε άδεια άλλη άδεια οπότε έκατσα σπίτι να κοιτάω τους τοίχους και να παίζω World of Warcraft... Στον ιδιωτικό επίσης σε γνωστή εταιρία που δεν θέλω να αναφέρω (Με τρόφιμα σχετίζεται) τους βάλανε να υπογράψουν το Δεκέμβριο ότι ΛΑΒΑΝΕ το δώρο στο χέρι, το οποίο τους το δώσανε τελικά σε 3 δόσεις με την τελευταία να είναι αρχές μαρτίου... Μόνο και μόνο επειδή είναι παράνομο να ΜΗΝ πληρώνεις το δώρο στην ώρα του (αλλά το να χρωστάς μισθούς 2 μηνών δεν σου λέει κανείς τίποτα...) Επίσης στον ιδιωτικό εγώ μία φορά άργησα να πάω στη δουλεια 1 ώρα γιατί κοιμήθηκα (λάθος μου), και την ημέρα αυτή εκτός απτην κατσάδα που έφαγα, ενώ τη δούλεψα 7 ώρες + 1,5 ώρα που έκατσα εγώ μετά επειδή είχα αργήσει, στο τέλος του μήνα είδα ότι μου την είχαν χρεώσει ΑΔΕΙΑ!!!! και όταν ρώτησα γιατί, μου είπαν ότι είναι εσωτερικός κανονισμός ότι μόλις χτυπήσεις κάρτα (είχαμε κάτι μαγνητικές) με 31 λεπτά καθυστέρηση αυτόματα το σύστημα τη χρεώνει άδεια. Μαλακία μου που άργησα, δεν πάω να βγω και απο πάνω... αλλά δεν πέρασε στο "ντούκου" το ότι άργησα.. οπως εννοείται δεν πέρναγε ποτέ στο ντούκου όταν αργούσα 10-15 λεπτά. Στο δημόσιο σε πολλούς τομείς ο άλλος δεν ξέρει καν ποιός είναι ο συνάδελφός του... Οκ, δεν είναι όλος ο ιδιωτικός έτσι, ούτε και όλο το δημόσιο τόσο ξέφραγκο αμπέλι, αλλά πραγματικά είναι τόσο διαφορετικά στο δημόσιο που γίνεται προκλητικό, αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε. Όταν (προ κρίσης) γκρίνιαζα στη μάνα μου ότι συμβαίνει αυτό και εκείνο και το άλλο, μου λέει κυνικά η ίδια μου η μάνα "Αν δεν σ'αρέσει πήγαινε βρες αλλού δουλειά". Τώρα βέβαια αυτό δεν τολμάει να το πει κανένας, αυτό που λένε όλοι είναι "και πάλι καλά να λες που έχεις δουλειά". Αυτή είναι η τρομοκρατία του ιδιωτικού δυστυχώς...
rikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Γιατί η ΕΕ πού νομίζεις ότι τα βρίσκει τα χρήματα να πληρώνει, από το μαντρί του μπαμπά της ή τους ευρωπαίους φορολογούμενους; λολ. Ναι διοτι οι ολες οι υπολοιπες χωρες εχουν πρωτογενη πλεονασματα και καθολου χρεη. 1
Voziniotis-3 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2014 Αλλα ρε αδικημενα παιδια της κοινωνιας, ιδιωτικος τομεας δεν ειναι μονο τα εργοστασια με τα 400 ευρω. Ειναι και κατι αλλες δουλειες με 1000+ ευρω και πολυ γαματες συνθηκες εργασιας. Αυτες τις αφηνουμε στην ακρη ε; Επισης λετε για την μονιμοτητα στην εργασια λες και ειναι κατι το θετικο. Ο μαι γκαντ, με τετοιες νοοτροπιες λογικο να γκρινιαζεται. Με την μη μονημοτητα που υπαρχει μπορεις να ανεβεις βαθμιδες, να αλλαξεις οποτε γουσταρεις κτλ. Ελευθερια κινησεων λεγεται νομιζω. Α και επισης εχουμε στυγνο καπιταλισμο. Υπαρχει κατι πιο μιζερο απο το δημοσιο αρα; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις