funbreaker Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Προς το παρόν έχω βιβλιάριο ΕΟΠΥΥ και μπορώ να έχω μέχρι και το καλοκαίρι. Επειδή κάνω μεταπτυχιακό όμως μπορω να επιλέξω αντί για εοπυυ να ασφαλιστώ στο ΑΠΘ.Είναι κανείς ασφαλισμένος εκεί? Τι προσφέρει σαν ασφάλεια?Έχει γιατρούς και που? Καλύπτει φάρμακα?
leftermann Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Σαν καλύτερο από τον ΕΟΠΥΥ με φαίνεται... Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να έχεις και τα δύο.
funbreaker Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Σαν καλύτερο από τον ΕΟΠΥΥ με φαίνεται... Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να έχεις και τα δύο. ε αυτό το διάβασα κι εγώ αλλά έτσι όπως τα λένε δεν πολυκαταλαβαίνω αν είναι καλό. Γι αυτό είπα μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς και ξέρει. π.χ. για να πας σε εξωτερικό γιατρό σαν άνθρωπος και όχι στην λέσχη ή στο αχέπα, πας κανονικά ή θέλει διαδικασίες? Φάρμακα γράφεις κανονικά ή πρέπει να τα εγκρίνεις από 800 σημεία? Γενικά πως μπορώ να μάθω πως είναι το σύστημα?
leftermann Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 δεν το διάβασες ρε συ Fun, άμα το διάβαζες θα έβρισκες απαντήσεις. -δεν πας σε ιδιώτη εξωτερικό ιατρό, παρά μόνο σε συμβεβλημένο. Δεν λέει όμως ποιοί/πόσοι/πού είναι οι συμβεβλημένοι. -φάρμακα μπορεί να σου γράψει ιδιώτης ιατρός, αλλά μετά θα χρειαστεί θεώρηση από ελεγκτή ιατρό της φοιτητικής λέσχης. στα + που βλέπω εγώ, η οδοντιατρική περίθαλψη (ο ΕΟΠΥΥ δεν σου παρέχει καθόλου) και ο γιατρός στο σπίτι την ίδια μέρα. στα - η παροχή παρακλινικών εξετάσεων κυρίως από νοσοκομεία, που σημαίνει ολίγη ταλαιπωρία (με τον ΕΟΠΥΥ μπορείς να πας σε συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια, αλλά πληρώνεις συμμετοχή).
funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 δεν το διάβασες ρε συ Fun, άμα το διάβαζες θα έβρισκες απαντήσεις. -δεν πας σε ιδιώτη εξωτερικό ιατρό, παρά μόνο σε συμβεβλημένο. Δεν λέει όμως ποιοί/πόσοι/πού είναι οι συμβεβλημένοι. -φάρμακα μπορεί να σου γράψει ιδιώτης ιατρός, αλλά μετά θα χρειαστεί θεώρηση από ελεγκτή ιατρό της φοιτητικής λέσχης. στα + που βλέπω εγώ, η οδοντιατρική περίθαλψη (ο ΕΟΠΥΥ δεν σου παρέχει καθόλου) και ο γιατρός στο σπίτι την ίδια μέρα. στα - η παροχή παρακλινικών εξετάσεων κυρίως από νοσοκομεία, που σημαίνει ολίγη ταλαιπωρία (με τον ΕΟΠΥΥ μπορείς να πας σε συμβεβλημένα ιδιωτικά εργαστήρια, αλλά πληρώνεις συμμετοχή). Μια χαρά τα διάβασα αλλά και του ΕΟΠΥΥ αν διαβάσεις θα νόμίζεις πως ζεις στην Σουηδία. Εγώ ρώτησα να είναι κάποιος σε αυτή την ασφάλεια για να μου πει εντυπώσεις. Επίσης αυτό με τους εξωτερικούς είναι σίγουρο ή μετά απο έγκριση? και που πόσο κτλ. Επίσης στην οδοντιατρική περίθαλψη μάλλον εννοεί την οδοντιατρική σχολή. γμστ δηλαδή. Θεωρητικά και στον ΕΟΠΥΥ έχεις.
funbreaker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Τελικά πήγα και ρώτησα με λεπτομέρειες:Για γιατρούς: Δεν υπάρχει πλέον λίστα συμβεβλημένων για τον νομό θεσσαλονίκης. Μπορείς να πηγαίνει μόνο σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Στο πανεπιστήμιο έχει μόνο έναν ελεγκτή παθολόγο. Για φάρμακα: Η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι 0%. Πρέπει να πηγαίνεις κάθε φορά να τα εγκρίνει ο ελεγκτης γιατρός του πανεπιστημίου. Τα παίρνεις από συγκεκριμένα φαρμακεία. Μπορεί να σου τα γράφει και ιδιώτης γιατρος (η αμοιβή του οποίου με βάση και τα παραπάνω δεν καλύπτεται). Για διαγνωστικές εξετάσεις: Μπορείς να τις κάνεις μόνο σε νοσοκομεία. Μπορεί να σου τις γράψει οποιοσδήποτε γιατρός. Πρέπει όμως να εγκριθούν από τον παθολόγο του πανεπιστημίου και δεν εγκρίνονται εξετάσεις. τύπου check up αλλά μόνο για υπάρχοντα προβλήματα υγείας. Για να βγάλεις βιβλιάριο: Χρειάζεται βεβαίωση από τον προηγούμενο φορέα ασφάλισης ότι έχεις διαγραφεί Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι ασφαλισμένος και σε άλλο φορέα Το βγάζεις από την γραμματεία της σχολής σου. Βγαίνει την ίδια μέρα. Γενικά μου έδωσαν την εντύπωση πως τα πράγματα είναι σφιγμένα και δεν εγκρίνουν εύκολα οτιδήποτε. Επίσης είναι λίγο ταλαιπωρία να τρέχεις συνέχεια για έγκριση. Είναι ταλαιπωρία να μην έχεις καθόλου γιατρούς παρά μόνο σε νοσοκομεία με τις αναμονές μηνών. Είναι ταλαιπωρία να μην μπορείς να πας για εξετάσεις οπουδήποτε παρά μόνο σε νοσοκομεία με τις μεγάλες αναμονές. Αλλά απ το να μην έχεις καθόλου ασφάλεια, κάτι είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα