Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό λέω και εγώ. Τζάμπα ασχολείσαι Blade. Μπορεί να είναι θέμα drivers.

Παίξε κάνα παιχνίδι και δές εκεί πώς τα πάει. Έχε και το MSI  Afterburner OSD (On screen Display) να σου δείχνει τα στατιστικά της κάρτας και του επεξεργαστή να δείς την λειτουργία της σε πραγματικές συνθήκες.

Και όπως σου είπα, ο ανεμιστήρας της Fury με στόκ καμπύλη ανεβάζει αρκετά τη θερμοκρασία της κάρτας. Μπορεί να σου κάνει throttling στα benchmarks.

Από το MSI Afterburner βάλε δικό σου προφίλ, με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στο 100% στους 80 βαθμούς. Στους 80 αρχίζει και κόβει τη ταχύτητα της κάρτας.

UPDATE: Τώρα θυμήθηκα, η κάρτα έχει επίσης ένα microswitch μόνο του

sapphire-fury-switch.jpg

Το Switch είναι για κλείδωμα της κάρτας στους 75 βαθμούς (300W) ή ξεκλείδωτη στους 80 βαθμούς (350W). Για να είναι ξεκλείδωτη, το switch πρέπει να είναι προς την έξοδο της κάρτας. Το switch το πειράζεις με τον υπολογιστή σβηστό!

Επίσης έχει και 2 micro switches για να αλλάξεις το χρώμα των LED και την λειτουργία τους. Αυτά είναι δίπλα στα βύσματα τροφοδοσίας.

( στη φωτογραφία φαίνονται δεξιά των βυσμάτων, δίπλα σε μία βίδα το backplate έχει ένα τετράγωνο ανοιγματάκι όπου διακρίνονται τα 2 micro switches)

sapphire-trix-fury-power.jpg

http://www.legitreviews.com/sapphire-radeon-r9-fury-tri-x-oc-video-card-review_169018

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν το διακοπτάκι το εβαλα εκεί που λές ( προς την έξοδο της κάρτας)

έριξα λίγο o/c και έπιασα με 1075/550 το 10861 στο 3δμαρκ και τα 2805 ή 67 fps στο Valley extreme HD.

Στο 3dmark το σκορ είναι ύποπτο, περίπου 2-3κ πόντους κάτω απο το αναμενόμενο.

Στο valley πως το βλέπετε το σκορ;

κανένα καλό standalone bench; (έχω κάνει format)

Επίσης κανένα free util που να δείχνει τα ρολόγια του cpu έχετε υπόψη;

Δημοσ.

Λοιπόν το διακοπτάκι το εβαλα εκεί που λές ( προς την έξοδο της κάρτας)

έριξα λίγο o/c και έπιασα με 1075/550 το 10861 στο 3δμαρκ και τα 2805 ή 67 fps στο Valley extreme HD.

Στο 3dmark το σκορ είναι ύποπτο, περίπου 2-3κ πόντους κάτω απο το αναμενόμενο.

Στο valley πως το βλέπετε το σκορ;

κανένα καλό standalone bench; (έχω κάνει format)

Επίσης κανένα free util που να δείχνει τα ρολόγια του cpu έχετε υπόψη;

Καλυτερο bench απο τα παιχνιδια δεν υπαρχει. Βρες καποια benchmarks με 3770k που ειναι ουσιαστικα ο ιδιος με τον 2600k στις αναλυσεις και στους χρονισμους που παιζεις και τσεκαρε. Απο benches τα κλασσικα τα εχεις πει αντε και το heaven και το catzilla.

Το MSI afterburner μπορεις να βαλεις να τσεκαρει παπαδες on screen συμπεριλαμβανομενης και της cpu εννοειται.. Settings->Monitoring επιλεγεις τι θες να δειχνει στο HUD και απο κατω επιλεγεις ποια απο αυτα που καταγραφεις σε log file, επιπροσθετα θα φαινονται στην οθονη οταν παιζεις. (τσεκαρεις το on screen display) 

Δημοσ.

Eγώ βλέπω τον Blade να κάνει overclock μεν, αλλά τη λειτουργία του ανεμιστήρα να μήν την αγγίζει δε....

Από κεί και πέρα, είπα να τρέξω και εγώ το Firestrike μιάς και έχω τον 2500Κ @ 4.5GHz να δώ σκόρ σε σχέση με ποιό δυνατό επεξεργαστή.

Λοιπόν Blade, εγώ με την 980Ti και τον 2500Κ έχω σκόρ 13635, ενώ στο guru3d με τον i7-5960X βγάζουν 17325.

To σκόρ αυτό όμως είναι το συλλογικό. Εσύ πρέπει να τσεκάρεις το graphics score, διότι το physics score εξαρτάται από τον επεξεργαστή και όχι την GPU και αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Ελπίζω λοιπόν να σου φύγει το άγχος και να ασχοληθείς με τα παιχνίδια και όχι τα benchmarks.

Εκτός αν την πήρες για benchmarks, οπότε τρέξε γρήγορα να αλλάξεις και επεξεργαστή. :P

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν τα προβλήματα μάλλον έχουν σαν αίτιο τις θερμοκρασίες.

Δηλαδή ενώ βλέπω ρολόγια κολλημένα στο 1000 και usage στο 100% οι αποδώσεις διαφέρουν δραματικά ανάλογα με το fan profile.

Το airflow στην Fury Tri-x πως πάει; τα ανεμηστηράκια ρουφάνε αέρα προς το PCB ή το ανάποδο;

@panther απόλυτο δίκιο για τον ανεμιστήρα!

Δεν τρέχω games γιατί είμαι μετά απο Format παίδες.

Έπειτα ναι ένα bench μπορεί να σε τρελάνει αλλά όταν τρέχεις 2-3 θα βγει άκρη!

Δημοσ.

Βάλε το MSI afterburner, ξεκίνα το, πάνε στα settings-->fan--->enable user defined software automatic fan control

Και βάλε τα ανεμιστήρια να ανεβάζουν σταδιακά στροφές και να πιάνουν το 100% στους 80 βαθμούς.

• Like 1
Δημοσ.

Βάλε το MSI afterburner, ξεκίνα το, πάνε στα settings-->fan--->enable user defined software automatic fan control

Και βάλε τα ανεμιστήρια να ανεβάζουν σταδιακά στροφές και να πιάνουν το 100% στους 80 βαθμούς.

Μόλις περιέγραψες το fan profile στην δικιά μου Tri-X

• Like 2
Δημοσ.
Update η κάρτα πρέπει να έχει airflow προς το pcb, άλλαξα το airflow του κουτιού έβαλα και ένα custom φαν profil (η κάρτα είναι εξαιρετικά αθόρυβη ακόμα και με αυτό - καμμία σχέση με την 290) και έπιασα το 11.000 στο 3dmark firestrike (1075/550).

έχει κανείς 2500/2600κ o/c με 970/980/980ti/390/fury για να συγκρίνουμε λίγο benches valley ultra HD/ heaven ultra 1080p/ firestrike?

Μόλις την σενιάρω καλά με τα default bios ξεκινάμε την προσπάθεια για ξεκλείδωμα shader

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι λίγο για κλάματα να παίρνεις enthusiast level vga και να νομίζεις ότι θα σε σώσουν τα παπατζιλίκια για βουντού με τσάμπα hardware που κυκλοφορούν με την όλη παραπληροφόρηση στο net;... :unsure:

Και ένα Firestrike, με Catalyst 15.10 Beta και default settings...

Link.png Site: Firestrike1.1 : 10403

Επεξ/σία από Occultist
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι λίγο για κλάματα να παίρνεις enthusiast level vga και να νομίζεις ότι θα σε σώσουν τα παπατζιλίκια για βουντού με τσάμπα hardware που κυκλοφορούν με την όλη παραπληροφόρηση στο net;... :unsure:

Και ένα Firestrike, με Catalyst 15.10 Beta και default settings...

Link.png Site: Firestrike1.1 : 10403

Δεν καταλαβα το νόημα αυτού που γράφεις.

Γίνε πιο σαφής..

-------------------------------------------------------------------------------

Συνέχεια στο σήριαλ

1.  Θεωρητικά ξεκλείδωσα όλα τα shader units, βλέπω 4096 και η κάρτα βγάζει τα bench χωρίς να κολάει

2. με 1050/500 και +50% power έχω τα ίδια σκορ με πριν!

Firestrike performance 10750 (12800 gfx)
>> extreme 5098 (5456 gfx)

Valey 2775

BTW έχω τα ίδια σκορ και overclock και χωρίς.

Με έχει τρελάνει, θα την βάλω αύριο στον 1090Τ να δω τι βγάζει.

Είναι σαν να έχω κόφτη...

Μπορεί να λείπει ρεύμα; η μητρική μου έχει θέση για τετράπηνο την οποία έχω unplugged.

Update.

Tomb Raider 1080p ultimate preset (FXAA +Tressfux-shadows high) AVG 98 fps

Tomb raider 1080p Ultimate+ ultra shadows NO tressfx +4x AA  AVG 68 FPS

METRO REDUX 2033 44.83 όλα max 1080p (BTW τόσο έβγαζα με την r9 290 @ 1150/1500)

METRO REDUX LAST LIGHT 52.33 FPS όλα max 1080p  (R9 290 1150/1500 έβγαζα 51.0)

Αυτά πως σας φάινονται;
Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ.

Είναι σαν να έχω κόφτη...

Μπορεί να λείπει ρεύμα; η μητρική μου έχει θέση για τετράπηνο την οποία έχω unplugged.

Κατσε γιατι τωρα σε εχασα εγω. Τι δουλεια εχει το 4pin της mobo με την αποδοση της vga;

Αν δεν εχεις βαλει ολες τις τροφοδοσιες στην vga (8+8 εχει απο οτι βλεπω) αυτο ειναι αλλο πραγμα, δεν φανταζομαι να εχεις κανει αυτο..

Δημοσ.

Κατσε γιατι τωρα σε εχασα εγω. Τι δουλεια εχει το 4pin της mobo με την αποδοση της vga;

Αν δεν εχεις βαλει ολες τις τροφοδοσιες στην vga (8+8 εχει απο οτι βλεπω) αυτο ειναι αλλο πραγμα, δεν φανταζομαι να εχεις κανει αυτο..

εχω βάλει όλες τις τροφοδοσίες στην κάρτα εννοείται.

λογικά αν δεν βάλεις όλες τις τροφοδοσίες δεν θα bootarei

Απλά η μητρική έχει (όπως αρκετές) έξτρα τετράπηνο για ρεύμα. Δεν το συνέδεσα γιατί από ότι ξέρω αυτά είναι παπάτζες για να λένε ότι έχουν κάτι ξεχωριστό)

Η μητρική είναι Asrock z77 professional-m

Δημοσ.

εχω βάλει όλες τις τροφοδοσίες στην κάρτα εννοείται.

λογικά αν δεν βάλεις όλες τις τροφοδοσίες δεν θα bootarei

Απλά η μητρική έχει (όπως αρκετές) έξτρα τετράπηνο για ρεύμα. Δεν το συνέδεσα γιατί από ότι ξέρω αυτά είναι παπάτζες για να λένε ότι έχουν κάτι ξεχωριστό)

Η μητρική είναι Asrock z77 professional-m

Καλα με τροφοδοσια gpu μη σωστα βαλμενη μπορει και να μπουταρει με μειωμενες επιδοσεις το εχω δει και αυτο.

Το manual της μητρικης σου τι λεει οτι ειναι αυτο το 4pin; Δεν εχω ξανακουσει παντως κατι απο μητρικη πλην pci-e να σχετιζεται με gpu.

Mμμμ.. Γουσταρω πολυ υλοποιησεις windforce 3x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...