Προς το περιεχόμενο

40 δολάρια ανά συσκευή ζητάει η Apple από την Samsung


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι CEOs των Apple και Samsung συναντήθηκαν πριν μερικούς μήνες για να επιλύσουν θέματα που αφορούν στην καταπάτηση ευρεσιτεχνιών και να καταλήξουν σε κάποιο είδος αμοιβαίας αδειοδότησης.Οι δύο εταιρείες δεν κατέληξαν σε κάποια εξωδικαστική συμφωνία και επομένως, περιμένουμε να ξεκινήσει μία νέα δίκη, στις 31 Μαρτίου. Η Apple ζητάει από τη Samsung να καταβάλει αποζημίωση $40 ανά συσκευή (smartphone ή tablet) για καταπάτηση πέντε ευρεσιτεχνιών.

 

Οι ευρεσιτεχνίες ή οι πατέντες σχετίζονται -αν και δεν καλύπτουν όλες τις πτυχές τους- με λειτουργίες όπως είναι οι slide-to-unlock, autocorrect, data synchronization, unified search και το διάσημο χαρακτηριστικό tap-on-phone-number-to-dial. Αυτό σημαίνει ότι η Apple, ζητάει περίπου $8 ανά πατέντα για κάθε συσκευή της Samsung.

 

Οι πατέντες είναι οι εξής:

 

No. 5,946,547 – Data tapping patent

No. 6,847,959 – Unified search patent (Siri)

No. 7,761,414 – Asynchronous data synchronization

No. 8,046,721 – Slide to unlock image

No. 8,074,172 – Autocomplete

 

Τον Οκτώβριο του 2010, η προσφορά της Apple στη Samsung, ήταν να καταβάλει η τελευταία $30 ανά smartphone ως τέλη άδειας χρήσης και $40 ανά tablet που πουλάει. Παράλληλα, η Apple πρόσεφερε στην Samsung τη δυνατότητα να μειώσει κατά 20% τα τέλη άδειας χρήσης, αν η Samsung ερχόταν σε συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης με την Apple, ώστε η τελευταία να μπορεί να χρησιμοποιεί τις πατέντες της Κορεάτικης εταιρείας. Αν κατέληγαν σε συμφωνία, τότε η Apple θα κέρδιζε $24 ανά smartphone και $32 ανά tablet που θα πουλούσε η Samsung.

 

Στη πρώτη δίκη, η Apple ζήτησε από την Samsung να τις καταβάλει $3.1 για το pinch-to-zoom (το δικαστήριο έχει ακυρώσει τη συγκεκριμένη πατέντα), $2.02 για το tap to zoom και άλλα τόσα για το inertial scrolling. Στο σύνολο ζητούσε $7.14 ανά συσκευή για τρεις πατέντες.

 

Επιστρέφοντας στο σήμερα και στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου, αν η Apple τελικώς βρει το δίκιο της, και το δικαστήριο κρίνει ότι η Samsung πρέπει να καταβάλει στην αμερικάνικη εταιρεία αποζημίωση $40 ανά συσκευή, τότε θα έχουμε να κάνουμε με το μεγαλύτερο τέλος άδειας χρήσης που έχει πληρώσει κατασκευαστής για οποιαδήποτε συσκευή.

 

Η Microsoft για παράδειγμα λαμβάνει από διάφορους κατασκευαστές, ένα ποσό μεταξύ $10 και $20 ανά συσκευή Android που πωλείται, με αποτέλεσμα το Android να φέρνει στα ταμεία της εταιρείας περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

 

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι η Apple και Nokia, μετά τη νίκη της τελευταίας σε δικαστική διαμάχη το 2011 κατέληξαν σε συμφωνία ώστε η Apple να καταβάλει στην Φινλανδική εταιρεία €800 εκατομμύρια και €8 ανά iPhone που πωλείται στο μέλλον.

 

Link.png Site: TUAW

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε λίγο καιρό η Samy και η Apple θα κανουν μυνησεις σε οποιον τολμαει να βγάλει συσκευή καθώς θα έχουν κατοχυρώσει το smartphone ως δικιά τους πατέντα. Ελεος.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω πατεντάρει το κατούρημα σε όρθια θέση! Έλεος με τις γελοιότητες τους. Βέτο στα κινητά apple και Samsung αυτό τους χρειάζεται. Έχουν καβαλήσει 1 καλάμι πιο μεγάλο από το μπόι τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σχεδόν όλες οι εταιρείες με βάση τις πατέντες που έχουν καταβάλουν μεταξύ τους διάφορα ποσά, εδώ και δεκαετίες. το πράγμα ξέφυγε με το android γιατί η google παρέχοντάς το δωρεάν, δεν μπορεί να  την κυνηγήσει κανείς, καταπατώντας παράλληλα τις πατέντες όλων των κατασκευαστών. έτσι τα σπασμένα τα πληρώνουν οι μεγάλοι κατασκευαστές android όπως samsung, lg, sony, htc που τελικά δεν τους έρχεται και τόσο δωρεάν το πακετάκι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

τι πίνουν στην apple που νομίζουν ότι θα παίρνουν και 40$/συσκευή? 

 

Ο,τι πίνουν και στην microsoft, την Google και τη Samsung... It's just business.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι που πάει η Apple απορώ πως δε ζητάει από τη Samsung να γράφει πίσω από κάθε συσκευή "Designed by Apple".

 

Αυτό θα ήταν αυτοκτονία !

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...