geomagas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Ναι,σορρυ εννοούσα scripts. Αν συνεχίζεις να αναφέρεσαι στην html, τότε ούτε scripts δεν έχει η ίδια. Μπορεί να "φιλοξενήσει" scripts, βλ. javascript, η οποία είναι γλώσσα προγραμματισμού. Γενικά πρώτα θα ενδιαφερόμουν για παιχνίδια (Android,Pc) και μετά εφαρμογές! Άρα για αρχή να κάνω αυτό που είπε ο Programmer? Διαγράμματα - Pascal? Εγώ θα σου έλεγα ναί, αλλά έρχομαι από Delphi/Lazarus background, και μπορεί να το βλέπω και υποκειμενικά... Αν το αποφασίσεις πάντως, και μιας που "βλέπεις" java στον ορίζοντα, επικεντρώσου στο object orientation της Pascal (δεν είναι όλες οι "διάλεκτοι" object-oriented, αναφέρομαι στο Lazarus/FPC).
tazos87 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Σορρυ που επανέρχομαι,αλλά αν ξεκινήσει κανείς από Python?? (επειδή χρησιμοποιείται ακόμα πχ απο εταιρειες games κλπ) ή είναι σαν να ξεκινώ από Java πχ, οπότε καλύτερα να αρχίσω πάλι απο Pascal για να "μπω στη λογική" που λέγαμε??
gon1332 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Σορρυ που επανέρχομαι,αλλά αν ξεκινήσει κανείς από Python?? (επειδή χρησιμοποιείται ακόμα πχ απο εταιρειες games κλπ) ή είναι σαν να ξεκινώ από Java πχ, οπότε καλύτερα να αρχίσω πάλι απο Pascal για να "μπω στη λογική" που λέγαμε?? Για τώρα όταν σκέφτεσαι για games το μυαλό σου να πηγαίνει μέχρι καμιά κρεμμάλα, φιδάκι, τρίλιζα, κανένα απλό με τράπουλα. Τέτοια πράγματα. Θέλει δουλειά για κάποιο σοβαρό παιχνίδι και εμπειρία. Απλά στο λέω για να μην απογοητευτείς. Μπες πρώτα στη λογική και στη συνέχεια όλα θα έρθουν από μόνα τους. Μπορεί και να αλλάξεις γνώμη. Αδιάκριτη ερώτηση: Θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον με κάτι που να έχει σχέση με Computer Science ή για χόμπυ;
tazos87 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Αδιάκριτη ερώτηση: Θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον με κάτι που να έχει σχέση με Computer Science ή για χόμπυ; Θα ηθελα πιο σοβαρα...οχι μονο για χομπυ. Απλα το ξεκινημα(οχι οτι μετα ειναι ευκολο) με απασχολει! Να παω με Pascal,μετα Java(η καποια C,C++),Php,Sql?(διαφορετικα το καθενα,αλλα αυτο ειναι το θεμα) Ευχαριστω πολυ για τον χρονο που δινει ο καθενας,οτιδηποτε βοηθαει!
geomagas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Απλα το ξεκινημα(οχι οτι μετα ειναι ευκολο) με απασχολει! Νομίζω πως σε τρομάξαμε, και υπερεκτιμάς τη βαρύτητα της επιλογής γλώσσας για το ξεκίνημα. Με αποτέλεσμα, να το πολυσυζητάς και να καθυστερείς να "λερώσεις τα χέρια σου". Ξεχάσαμε βέβαια να σου πούμε ότι η επιλογή της γλώσσας είναι και ως ένα βαθμό υποκειμενική υπόθεση. Οπότε, αν δεν ασχοληθείς στην πράξη, αυτόν τον παράγοντα δεν θα τον έχεις. Να θυμάσαι που στο λέω: Αν το θέλεις πολύ, δεν πρόκειται να ξεκινήσεις λάθος. Να παω με Pascal,μετα Java(η καποια C,C++),Php,Sql?(διαφορετικα το καθενα,αλλα αυτο ειναι το θεμα) ...Άντε, ακόμα;;; Βαθιά ανάσα και βούτα! Υ.Γ.: Όλοι εμείς που σου δίνουμε θεωρητικές συμβουλές σε όλο το post, θα προτιμούσαμε να σε βοηθάμε πάνω σε κώδικα που έγραψες και "σκάλωσες". We are code addicts! (and proud of it!) (Ντάξει, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι μισοί...) 4
tazos87 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Thanks Geomaga! Θα επιστρέψω με απορίες για κώδικα την επόμενη φορά! (Ωραίο το blog σου btw) Εχω πάρει ενα βιβλιο, Site: αυτό . Να ξεκινήσω με αυτό ή είναι κακή ιδέα να με παρασύρει το "πάθος" μου?
migf1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δεν ξέρω τι υπόβαθρο έχεις, αλλά αν πρωτίστως σε ενδιαφέρει το android (και υποθέτοντας πως είσαι αρχάριος και θες να ξεκινήσεις μόνος σου), η δική μου άποψη είναι να ξεκινήσεις με ένα καλό, αγγλικό βιβλίο για Java Standard Edition για αρχάριους. Αν το android δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση και θέλεις προς το παρόν να ξεκινήσεις μόνος σου να ασχολείσαι με προγραμματισμό γενικότερα, μια κατάλληλη γλώσσα για αυτή τη δουλειά είναι και πάλι κατά την άποψή μου η Python. Ένα καλό, αγγλικό βιβλίο για αρχάριους με Python και πάλι νομίζω πως μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα