gon1332 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σας! Πως είναι δυνατόν να υλοποιήσω μερικό χρωματισμό συγκεκριμένων γραμμάτων (ή και φόντου) μιας λέξης όταν κάνω πχ hover πάνω σε αυτή; Ποια properties πρέπει να κοιτάξω;
bikey77 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Όταν λες συγκεκριμένων γραμμάτων εννοείς να αλλάξει το χρώμα μόνο πχ στο 'α' και στο 'β';
Chemical Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δεν υπάρχει selector για αυτο στο CSS3, εκτος και αν περάσεις κλασεις στα γραμματα που θες ταγκαροντας τα.
gon1332 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Όταν λες συγκεκριμένων γραμμάτων εννοείς να αλλάξει το χρώμα μόνο πχ στο 'α' και στο 'β'; Αυτό εννοώ. Δεν υπάρχει selector για αυτο στο CSS3, εκτος και αν περάσεις κλασεις στα γραμματα που θες ταγκαροντας τα. Μπορείς να μου δώσεις ένα στοιχειώδες παράδειγμα γι' αυτό; Είμαι νέος βασικά στη CSS. Δε μου έρχονται εύκολα κάποια πράγματα και παίζω με πειραματισμούς
geomagas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Αν έχεις πχ αυτό: <p>αβέβαιος</p> και θέλεις να κάνει render έτσι: αβέβαιος θα πρέπει το παραπάνω να το μετατρέψεις σε κάτι σαν <p> <span class='redish'>α</span> <span class='blueish'>β</span> έ <span class='blueish'>β</span> <span class='redish'>α</span> ιος </p> και να έχεις σε css .redish { color: red; } .blueish { color: blue; } Η μετατροπή από την 1η html στη 2η θα πρέπει, εννοείται, να γίνει προγραμματιστικά, είτε server-side είτε (τυπικά προτιμώτερο) client-side.
bikey77 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Αυτό που θέλεις δε μπορεί να γίνει με σκέτη css. Μπορεί όμως με jQuery και css συνδυαστικά. Δες ένα σχετικό παράδειγμα... http://stackoverflow.com/questions/9794851/find-text-string-in-jquery-and-make-it-bold 2
gon1332 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Αυτό που θέλεις δε μπορεί να γίνει με σκέτη css. Μπορεί όμως με jQuery και css συνδυαστικά. Δες ένα σχετικό παράδειγμα... http://stackoverflow.com/questions/9794851/find-text-string-in-jquery-and-make-it-bold Ευχαριστώ πολύ. Αυτό πρέπει να μου κάνει. Συγνώμη και πάλι, αλλά είμαι λίγο άσχετος με το web design.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα