paylidis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Είναι αποθαρρυντικό το μήνυμά σου για όποιον σκέφτεται να το τολμήσει. δεν είναι αποθαρρυντικό, ειναι παράλληλο με την πραγματικότητα...
silverado Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Είναι καλύτερα να τάζουμε λαγούς με πετραχείλια ή να λέμε την αλήθεια; Εκτός και αν μπορεί κάποιος να γυρίσει τον χρόνο πίσω να πάει στη μεταπολεμική Γερμανία. Εκεί θα βρει σίγουρη δουλειά ως εργάτης. Και στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου, πάλι μεταπολεμικά, γιατί τώρα έχουν κλείσει. Δικιο εχεις αλλα μην το δενεις και κομπο. Τον χρονο πισω τον γυριζει πισω η ιδια η Γερμανια προσπαθωντας να κυριαρχησει βρωμικα εναντι των αλλων χωρων και συντομα θα εχει την ιδια καταληξη με τις προηγουμενες προσπαθειες, αλλα αυτην την φορα δεν θα υπαρξει η αναλογη ανοχη απο την πλευρα των νικητων. Το μεταπολεμικη Γερμανια και παλι συντομα κοντα μας. 1
Backpacker Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 στη πραγματικοτητα ισχυουν 3 πραγματα Κλασικος Ελληνας εργοδοτης: δουλευουν οι αλλοι για μενα Κλασικος Ελληνας εργαζομενος: ΜΟΝΟ εγω δουλευω (πεθαινω στη δουλεια) σε αυτη τη χωρα, ολοι οι αλλοι καθονται Κλασικος Ελληνας ανεργος: Σιγα μη παω να γινω θυμα Κλασσικός Έλληνας σκέτο : Το γαμάω στις γενικεύσεις και τα τουβαλιάσματα μέχρι να ψοφήσει 1
katiepie Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Νομίζω πως ζω για να δουλεύω... Λατρεύω αυτό που κάνω κι ας μου τρώει τον ελεύθερό μου χρόνο σε μεγάλο βαθμό. Τώρα όταν ξυπνήσει το βιολογικό ρολόι, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αλλά θα συνεχίσω να αγαπώ τη δουλειά μου ως έχει πιστεύω...
Sova Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Σώπα...για πες εσύ χώρα που θα βγει εργάτης έξω και θα βρει δουλειά. Όχι πως δεν μπορεί να γίνει, αλλά μια εξαίρεση δεν είναι ο κανόνας. Αν δεν ξέρεις την γλώσσα, αν δεν έχεις γαμάτη εξειδίκευση σε τομέα, αν δεν έχεις πτυχία και γνώσεις, αν δεν έχεις συγγενείς/φίλους να σε στηρίξουν και να σε μπάσουν στα κόλπα της χώρας που θες να πας και αν δεν έχεις 5-6 χιλιάρικα για σκότωμα στην άκρη που να το έχεις πάρει απόφαση ότι δεν θα τα ξαναδείς ίσως ποτέ σου πάλι, κάτσε στ'αυγά σου. Όσα περισσότερα από τα παραπάνω που ονόμασα έχεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες να στεριώσεις σε ξένη χώρα. Για έναν απλό εργάτη για να βγει έξω, σίγουρα θέλει λεφτά να έχει στην άκρη και γνωστούς να βοηθήσουν. Έτσι στα τυφλά αν του κάτσει, θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ίσως να μην έχεις άδικο, αλλά δεν είναι όλα τόσο μαύρα. Αν κάποιος είναι νέος, έχει όνειρα και όρεξη για δουλειά, θα βρει τρόπο να το καταφέρει. Η γλώσσα μαθαίνεται και από το 0. Αν δε ασχοληθεί κανείς εντατικά με αυτό, σε 6 μήνες μπορεί να την μάθει επαρκώς για μια απλή δουλειά. Κάθε αρχή και δύσκολη, δεν το αμφισβητώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δε φαίνεται να βελτιώνεται γρήγορα και τα χρόνια φεύγουν. Θα ήταν ίσως ευκολότερο αν δοκίμαζε κανείς να φύγει με παρέα για αρχή ώστε να μοιραστούν τα έξοδα που θα έχει στη Σουηδία, Νορβηγία, Αυστραλία κλπ. Αν γενικά έχει κάποιος τη δυνατότητα να το κάνει, νομίζω ότι δεν πρέπει να φοβάται. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2014 από Sova
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα