Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ανοίγουν ετσι οι επιχειρήσεις, εννοω απο ανθρώπους άσχετους με το επάγγελμα, το μονο που θα καταφέρεις ειναι μετα 1-2 χρονια να εχεις φαει ολα σου τα χρήματα και να εισαι και χρεωμένος

Δημοσ.

Δεν ανοίγουν ετσι οι επιχειρήσεις, εννοω απο ανθρώπους άσχετους με το επάγγελμα, το μονο που θα καταφέρεις ειναι μετα 1-2 χρονια να εχεις φαει ολα σου τα χρήματα και να εισαι και χρεωμένος

δυστυχώς οφείλω να συμφωνήσω...

Καλύτερα ψάξου για κάτι άλλο ειδάλλως προσπάθησε να εμπλακείς λιγο στο αντικείμενο και ανοιξε το μετα...

Δημοσ.

Ααααστααααααα....για αυτο και ειμαστε καταδικασμενοι.

άνοιξε μαγαζί με θηκούλες και ακουστικά που βρίσκεις σε περίπτερα και στο δρόμο να δεις τι θα πει καταδίκη. πέρα απο γνωστούς μου σε διαφορετικούς κλάδους που άνοιξαν επιχείριση και απέτυχαν, κάθε χρόνο βλέπω στην περιοχή μου απελπισμένους σαν και του λόγου σου να κάνουν το ίδιο, με αποτέλεσμα αν είχαν στην άκρη 10-20 χιλιάδες τώρα να έχουν χρέη..

και ναι είσαι άσχετος με το επάγγελμα. αν δουλεύεις χρόνια πάνω στο αντικείμενο και ανοίγεις θέμα στο insomnia άστο καλύτερα.   

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστούμε για τα καλα σου λογια που πάμε να σε ξυπνήσουμε. ρίξε 30χ, κάνε άλλο ένα μαγαζάκι απο τα ίδια, μπες μέσα κ ξανα μετα πίσω αλλα 3 χρόνια ανεργία.

Όταν κάποιος σου λεει κάτι, αν διαφωνείς μαζί του, δε χρειάζεται να εκφράζεσαι έτσι (ούτε εσυ / ούτε εγω / ούτε κανένας), ειδικά όταν ο άλλος εχει δικιο και δε σε τρολλάρει.

Τα μαγαζιά κλεινουν με τρελούς ρυθμούς, κολοσσοι ολοκληροι εχουν φαληρίσει και εσυ περιμένεις με ενα μαγαζάκι να τη βγάλεις λάδι;

κάντο, κάνε και καλές τιμές και εδω ειμαστε να σε στηρίξουμε. ΟΧΙ με αυτούς τους τρόπους ομως...

Αυτά απο εμένα καληνυχτα και καλές δουλειες...

Δημοσ.

Έχω αποφασίσει τι θα πουλάω...που θα βρω (αντιπροσώπους? Εισαγωγείς?) με κάποια λίστα προιόντων να φτιάξω και την σελίδα μου με τα προιόντα και να δω κοστολόγια κτλ;;;

Έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις απεριόρηστα πχ στην Κίνα; Ή περιμένεις να σου τα φέρνουν εδώ σε χαμηλή τιμή;

Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα. Δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου αλλά στο δικό μου μυαλό πάει κάπως έτσι: αν είσαι επαρχία θα ψωνίζεις από Έλληνες εισαγωγείς, από skroutz, από ebay κλπ, θα προπληρώνεις τα πάντα και θα πας να βγάλεις ένα μικρό κέρδος δουλεύοντας με γνωστούς ή ανθρώπους που δεν ξέρουν το skroutz και το ebay...αν είσαι Αθήνα είναι χειρότερα τα πράγματα, θα πρέπει να βρεις δικιά σου πηγή απευθείας από εξωτερικό (προς Κίνα μάλλον για τα είδη που θέλεις να πουλάς) να διαθέσεις ένα μεγάλο ποσό για στοκ (πρέπει να έχεις και ποικιλία και άμεσα διαθέσιμο εμπόρευμα) και να περιμένεις πότε θα πουλήσεις όλα αυτά για ένα πολύ μικρό κέρδος (για να είσαι ανταγωνιστικός). Δεν ξέρω αλλά δε νομίζω ότι βγαίνει κάτι τέτοιο αν βάλεις ενοίκια, οαεε, έξοδα κλπ. Μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα.

Δημοσ.

Συγγνωμη ρε μαγκες, δεν ηξερα οτι επρεπε να φτασω στο δικο σας επιπεδο γνωσεων για να ανοιξω επιχειρηση εγω.<br> Θα με τρελανετε κ βραδυατικα...<br><br> Δεν φτανει που η ανεργια εχει φτασει στα ακρα, δεν φτανει που δεν προσλαμβανει κανεις...3 χρονια ανεργος κ με πτυχιο πανεπιστημιου κ θελω να ανοιξω δικη μου επιχειρηση για να ζησω κ εχω εσας να λετε σαχλαμαρες;<br> Κ ποιος σας ειπε εσας οτι εγω ειμαι ασχετος με το επαγγελμα; Δουλευω και τεχνικα απο τα 16 μου...<br> Θα τρελαθουμε βραδυατικα απο σαχλαμαρες κ κουταμαρες<br><br> Τιποτα επι της ουσιας εχει κανεις σας να πει πανω σε αυτο που ρωτησα ή οχι; Επειδη θεωρω πως μαλλον οχι, σας παρακαλω αν δεν εχετε και να μην απαντησετε.<br>

Παλικάρι μπορεί να μην σου αρέσει ο τρόπος τους αλλά αυτά που σου απαντήσαν δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Εσύ μπορεί να συγκρίνεις τις γνώσεις σου με αυτούς που σου απαντήσαν, στην ουσία σου λένε κάτι διαφορετικό όμως.

Ας υποθέσουμε ότι κανείς μας εδώ δεν γνωρίζει από τεχνολογία και επιχειρήσεις και απλά παρατηρούμε την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά τριγύρω μας.

Πιστεύεις ότι άτομα με παραπάνω γνώσεις και εμπειρία στο επιχερείν (=βγάζω κέρδος) από εμάς και αρκετά μεγαλύτερο κεφάλαιο στην άκρη από το δικό μας, δεν σκεφτήκαν ήδη να το κάνουν;

Αυτοί που το κατάφεραν και αυτοί που είναι χρόνια εδραιωμένοι σε μια τέτοια αγορά γίναν τόσο κερδοφόροι που κόβουν μισθούς και απολύουν κόσμο αντί να προσλαμβάνουν;

Γιατί αν ήταν όλοι τόσο επιτυχημένοι και κερδοφόροι και προσλάμβαναν κόσμο αντί να απολύουν, δεν θα είχαμε τόση ανεργία και κούρεμα μισθών.  Και όταν υπάρχει τόση ανεργία ουσιαστικά μειώνεται η αγοραστική δύναμη - η πελατεία.

Άρα αυτή τη στιγμή δεν μας λείπει ένας "πωλητής" ακόμη να μοιράσουμε την πίτα της αγοράς στην τεχνολογία διά περισσότερα άτομα. Αντίθετα, έχουμε περισσότερους πωλητές απ' όσους αντέχει η αγοραστική δύναμη, άρα στατιστικά θα κλείσουν και άλλοι.

Οπότε κάποιος με μικρής κλίμακας επιχείρηση σε κεφάλαιο, που μόλις μπαίνει στην αγορά και δεν έχει φτιάξει ακόμη όνομα και κύκλο πελατείας, πουλώντας ένα κορεσμένο προϊόν (θήκες, μπαταρίες κτλ)  πιστευείς ότι θα συναγωνιστεί στα ίσια Πλαίσιο, Γερμανό, Media Markt, ebay (γιατί αυτοί θα είναι οι ανταγωνιστές σου)  που τα φέρνουν από Κίνα με τα container κατά χιλιάδες σε τιμή χώμα;

Στατιστικά τί πιστεύεις ότι είναι το πιο πιθανό να γίνει; Ότι θα βγάζεις κέρδος κάθε μήνα, ή ότι θα μπαίνεις όλο και πιο μέσα κάθε μήνα;

Όταν πρόκειται για αποφάσεις ζωής, καλύτερα να στα λένε μερικές φορές και να τα παίρνεις, παρά να τα ζεις.

Σκέψου τα και ξαναμιλάμε.

/sc  

• Like 2
Δημοσ.

ειχα παει σε ενα σκρουτζομαγαζο(γραφεια ηταν και οχι μαγαζι)που βγαινει στην 1η 5αδα σε ολα τα best sellers κινητα,ταμπλετς.

ειχε τουλ.40orders για την επομενη μερα!40χ20ευρω κερδος σχεδον χιλιαρικο να βγαλω και τα μισα για ολα τα εξοδα φπα,υπαλληλους,κλικς σκρουτζ σχεδον 400ε καθαρα.δεν θα πω για 4χιλιαρο που βγαινει αλλα ενα 2χιλιαρο λεω οτι το βγαζαν στανταρτ καθαρο.

απ οσο καταλαβα εννοειται παραγγελναν απο εισαγωγεις.τριγωνικη πωληση.

-------------------------

δεν ξερω τους εισαγωγεις αλλα αν πας στα σερβις των εταιρειων θα σου πουν σιγουρα.

για υπολογιστες τις περισσοτερες εταιριες τις εχει η infoquest.

απο γνωστο γνωστου που δουλευει σε στυλ buy n sell κεντρο αθηνας.αυτοι τα best seller τα φερναν μονοι τους απ εξω.κυριως γερμανια +αγγλια...θεωρει οτι βγαζουν πολλα και δεν πουλανε καν μεσω ινετ.

• Moderators
Δημοσ.

Κ ποιος σας ειπε εσας οτι εγω ειμαι ασχετος με το επαγγελμα; Δουλευω και τεχνικα απο τα 16 μου...

Δεν έθιξε κανείς τις τεχνικές γνώσεις σου, έθιξαν τις γνώσεις σου επάνω στο επιχειρείν, οι οποίες δείχνουν να είναι ανύπαρκτες από το πρώτο σου ποστ. Το ότι ξέρεις να χειριστείς τεχνικά ένα προϊόν τεχνολογίας απέχει παρασάγγας από το να το προμηθευτείς, να το τοποθετήσεις στο ράφι και -το κυριότερο- να το πουλήσεις. Αυτό σου εξηγούν τα παιδιά πιο πάνω αλλά εσύ το είδες αλλιώς.

Τρία πράγματα μπορείς να κάνεις imho. Είτε πιάνεις δουλειά σε κάποια μεγάλη εταιρεία στον τομέα των προμηθείων/αποθήκης και βλέπεις εκ των έσω πως λειτουργεί το σύστημα για κάποιο διάστημα, είτε ανοίγεις κάποιο κατάστημα τύπου franchise από τα ήδη υπάρχοντα που θα σου παρέχουν αυτή τη γνώση απλόχερα (με κόστος φυσικά), είτε ανοίγεις συνεταιρικά ένα τέτοιο κατάστημα με κάποιον που έχει γνώση πάνω στο πως δουλεύει το σύστημα. Το να ανοίξεις μόνο σου από το μηδέν μαγαζί ψάχνοντας στο google για προμηθευτές δεν είναι ότι πιο αισιόδοξο.

Α και κάτι τελευταίο, τα μικρά καταστήματα τύπου skroutz κάνουν μόνα τους εισαγωγές προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά. Οπότε αρχικά ξεκινάς εντελώς λάθος ψάχνοντας για προμηθευτές εντός Ελλάδος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...