Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα έχω τον παραπάνω αρτοπαρασκευαστή http://www.skroutz.gr/s/347935/United-BM-5126.html
και έχουν τριφτεί σε μεγάλο βαθμό οι 2 ιμάντες στο μοτερ. Συγκεκριμένα προχθές ενω ζήμωνε σε κάποια φάση σταμάτησε και όταν προχώρησε στο ζέσταμα του ζυμαριού μετά από 2 ώρες το ζυμάρι ήταν κρύο και η αντίσταση ήταν χλυαρή. Ταυτόχρονα μύρισε καμμένο χωρίς να ρίξει κάποια ασφάλεια αλλά στην οθόνη έδειχνε ότι το πρόγραμμα έτρεχε κανονικά.
Συνδέονται οι χαλασμένοι ιμάντες με το ότι η αντίσταση δεν θερμάνθηκε?

Θα μπορούσα να αγοράζω από κάπου τους ιμάντες για να δοκιμάσω τι θα γίνει στην συνέχεια. Δλδ πως τους ζητάμε αυτούς τους ιμάντες και πως μετράμε τις διαστάσεις.

Άνοιξα την συσκευή και στην πλακέτα δεν φαίνονται καμμένα εξαρτήματα ούτε κάτι άλλο περίεργο. Δυστυχώς ακόμα δεν έχω πάρει νέο πολύμετρο για να έκανα κάποια μέτρηση προσπάθησα να δω μόνο από οπτικής πλευράς αν υπάρχει κάτι και το μόνο χαλασμένο είναι οι ιμάντες.

Έχω βάλει φωτογραφίες για να δείτε.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

post-116982-0-60417800-1394994759_thumb.jpg

post-116982-0-35892700-1394994786_thumb.jpg

post-116982-0-82716000-1394994813_thumb.jpg

Δημοσ.

Οι ιμάντες με την αντίσταση δεν βλέπω πως μπορεί να σχετίζονται. Αν και δεν γνωρίζω την λειτουργία των αρτοπαρασκευαστών.

 

Τους ίμαντες τους είχες δει από πριν ότι είναι φθαρμένοι ή το είδες τώρα που δεν σου το έψησε; Ότι είναι φθαρμένοι και θέλουν άλλαγμα φαίνεται, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να βρεις την ζημιά στα ηλεκτρονικά μπας και την φτιάξεις. Εγγύηση δεν έχεις;

 

Αν ποστάρει κάποιος που ξέρει μπορεί να σου πει πως να ελέγξεις κάποιο εξάρτημα (πχ να μετρήσεις την αντίσταση μήπως κάηκε) αλλά μην δώσεις κι πολλές πιθανότητες ότι θα την βρεις την ζημιά στα ηλεκτρονικά

Δημοσ.

αλλαξε τους ιμαντες για αρχη,ρωτα σε ενα καταστημα που πουλαει ανταλλακτικα για ηλεκτρικες συσκευες πχ σακουλες για σκουπες,αντιστασεις για θερμοσιφωνες,θερμοστατες ψυγειων κλπ.γενικα αυτα τα μαγαζια πουλανε λιγο απολα.

 φυσικα ρωτα κ το κοστος,γιατι αν εχουν κανα 20ευρο ας πουμε κ το μηχανημα 50-60 ε δε νομιζω οτι συμφερει.αυτα.

Δημοσ.

Οι ιμάντες είναι πολύ φτηνοί σε τέτοιες διαστάσεις που βλέπω στις photo και στις δυνάμεις που υποθέτω. 

Ανάλογα τη διάσταση ρωτάς είτε σε καταστήματα με ανταλλακτικά για ηλ. συσκευές, είτε σε αξεσουάρ για auto/moto.

Παίρτους μαζί όταν πας.

 

Οι ιμάντες ως λόγω ύπαρξης έχουν να αντικαταστήσουν τα γρανάζια. Αν ξεχειλωθήκανε από τη χρήση/ηλικία και τριβόντουσαν στα πλαστικά γρανάζια αντί να γυρίζουν είναι λογικό να μύρισες "καμμένο λάστιχο".

 

Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι αυτοί που θα πάρεις, στην τοποθέτηση τους να μπούνε αρκετά σφιχτά

για να μην χάνει βήμα (δόντι) ο μηχανισμός και αρκετά χαλαρά για να μην ξηλωθούν τα γρανάζια από τη θέση τους.  

 

 

/sc

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Πρώτα να πω ότι μίλησα με αντιπροσωποία Αμοιρίδης Σαββίδης και κοστίζουν 12€ οι 2 ιμάντες αλλά αυτό θα μείνει σαν τελική πρόταση δλδ αν δεν τους βρω κάπου αλλού.

 

Αγαπητέ  cthulhucarbide τον άνοιξα εχθές για πρώτη φορά τον αρτοπαρασκευαστή (μιας και μου αρέσει να καταποιάνομαι με αυτά) είδα τους ιμάντες σε κακό χάλι. Από το 2007 που τον έχουμε λειτουργούσε απροβλημάτιστα. Θα κοιτάξω αργότερα να τον βάλω σε λειτουργία να δω τι θα κάνει, μου είπαν αν γίνεται να ελέχξω το μοτέρ αν περιστέφεται και θα το προσπαθήσω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

Λοιπόν έκανα δοκιμή στην συσκευή χωρίς τους ιμάντες και είδα ότι λειτουργεί κανονικά δλδ πάτησα ένα πρόγραμμα στην τύχη και ξεκίνησε το μοτέρ να περιστρέφεται και μετά από λίγο η αντίσταση να θερμαίνεται. Έκανα 5-6 δοκιμές για αρκετή ώρα και με άλλα προγράμματα και φαίνονται όλα εντάξει.

Άρα πιστεύω πως μόνο οι ιμάντες λοίπουν και θα τελειώσει.

 

Ανέβασα μια λίγο καλύτερη εικόνα της πλακέτας που δεν δείχνει κάτι αλλά για να την παρατηρήσετε.

 

https://imageshack.com/i/f3xofsj

 

 

 

 

 

 

Δημοσ.

Ότι ζημιά ήταν να γίνει από τους φθαρμένους ιμάντες, έχει ήδη γίνει.

Δεν έχεις κάτι να φοβηθείς με την αλλαγή των ιμάντων.

 

Η πλακέτα σου πάντως φαίνεται πεντακάθαρη στη photo. Θα παίξει μια χαρά ;)

 

 

/sc

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα επανέρχομαι με το θέμα.

Σήμερα αγόρασα νέους ιμάντες και μετά από αρκετή ώρα τους τοποθέτησα αλλά το μοτερ κάποιες φορές περιστρέφει κανονικά τα γρανάζια ενώ τις περισσότερες κολλάει και το μοτερ απλά μουγκρίζει χωρίς να γυρίζουν τα γρανάζια παρά μόνο αν σπρώξω το μεγάλο με το χερί μέχρι που σταματάνε πάλι. Τα γρανάζια τα έβαλα σωστά όπως και τους ιμάντες (με παίδεψε αρκετά) οπότε δεν ξέρω τώρα τι γίνεται.

Δημοσ.

Tα μοτέρ μουγκρίζουν όταν βρουν ζόρια.

Αν τα έβαλες όλα σωστά, μήπως είναι πολύ σφικτοί οι ιμάντες;

Δοκίμασε τους έναν έναν και δες συμπεριφορά.

 

Aftermarket οι ιμάντες ή αντιπροσωπείας;

 

 

/sc

Δημοσ.

Τον άξονα που γυρνάει το μοτέρ γύρισέ τον με τον χέρι να δεις αν κολλάει καθόλου. Μπορεί να έχει στεγνώσει γράσσο, να έχει φάει ρουλεμάν. Και ίσως για αυτό ζορίστηκαν οι ιμάντες αρχικά

  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι είναι After market τους πήρα σήμερα από http://www.imantas.gr

σε καλή τιμή 8€. Βέβαια θέλω και να κάνω δοκιμή με τους ''γνήσιους'' αντιπροσωποίας αλλά θα δούμε πως θα πάει το πράγμα.

 

Ο άξονας γυρίζει κανονικά (τον έχω γυρίσει αρκετές φορές πριν πάρω τους ιμάντες) αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ σφιχτοί οι ιμάντες. Έβαλα το ένα γρανάζι μόνο του (το μεγάλο) και το περιστρέφει κανονικά.

 

Να πάρω αν είναι αύριο ένα γράσσο να δω πως θα πάει? μπορείτε να μου πείτε πως το ζητάω και πάνω κάτω τιμή?

Δημοσ.

Αφού με το χέρι γυρνάει ομαλά, τότε δεν χρειάζεται γράσσο ο άξονας.

 

Βάλε τον νέο ιμάντα πάνω στον παλιό να δεις αν έχουν την ίδια διάμετρο, και κοίτα και το πάχος του ιμάντα(σε ένα σημείο χωρίς δόντι). Και γενικά μήπως υπάρχει καμιά οπτική διαφορά στο μέγεθος

Επισκέπτης
Δημοσ.

μου φαινεται οτι τελικα δεν ηταν μονο στους ιμαντες το προβλημα. Μολις παρατηρησα οτι στην φαση του ψησιματος και ενω το μοτερ κανει μια αναμενομενη παυση η αντισταση μενει κρυα και για καποιον πολυ περιεργο λογο αρχιζει να ζεσταινεται το μοτερ ενω ειναι σταματημενο. Δεν ξερω τι να πω.

Απο δω και περα μαλλον δεν υπαρχει επιστροφη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...