Προς το περιεχόμενο

Τεράστια επιστημονική ανακάλυψη φανερώνει τη στιγμή μετά τη γέννηση του Σύμπαντος


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι πολλά η αλήθεια είναι. Ακούγονται τα χειρότερα για αυτόν. Δεν έχω διαβάσει κάτι όμως ούτε αποδεικνύει κάτι.

 

Το ότι στο όνομα της θρησκείας έχουν γίνει πολλά κακά, δεν σημαίνει α) ότι δεν έχουν γίνει καλά β) πως η θρησκεία είναι κάτι κακό/λάθος, γ) ότι δεν υπάρχει θεός :)

Τότε διάβασε. Πάντα φιλικά.

 

κανω το δικο σου post σε παραθεμα αν και θελω να κανω πολλων ατομων σε αυτο το θεμα.

 

η επιστημη δεν θα μπορεσει ΠΟΤΕ να αποδειξει οτι ο κοσμος ειναι τυχαια δημιουργια. οταν οι επιστημονες καταφεραν να αποκωδικοποιησουν το DNA, πολλοι απο αυτους πιστεψανε σε μια ανωτερη δυναμη (δεν ειναι δυνατον μια τυχαια δημιουργια να σου δινει ενα λογικο DNA, και ενα μη-λογικο DNA δεν αποκρυπτογραφειται). οι περισσοτεροι (αφου αποσυρθουνε) ομολογουνε την πιστη τους σε Θεό.

 

οσο για τους δεινοσαυρους, η Γραφη εχει πολλες αναφορες μεσα για αυτους, απλα ειναι θεμα ημιμαθειας (οι περισσοτεροι άθεοι χωρις να εχουν διαβασει σελιδα απο την Γραφη, εχουν τις κλασσικες αποριες που μεταφερονται απο στομα σε στομα "τι εχεις να πεις για τους δεινοσαυρους;", "τον Θεο ποιος τον δημιουργησε;" και άλλα κλασσικα τα οποια πολλες φορες τα εχουν απαντησει οι ιδιοι οι (άθεοι) επιστημονες "ο χρονος δεν υφιστατε σε αλλες διαστασεις")

 

τουλαχιστον αυτην την ριμαδα την εμπειρια που εχω εγω προσωπικα μαζι με πολλα αλλα ατομα παγκοσμια, που χαλαρωνεις στο κρεβατι κ ξαφνικα βγαινεις απο το σωμα σου και κινεισαι στον κοσμο με αϋλο σωμα, με μια λεπτη γραμμη να ενωνει το αϋλο σωμα σου με το υλικο σου σωμα που βρισκεται στο κρεβατι, και να βλεπεις πραγματα που οσο εισαι στο σωμα σου δεν μπορεις να δεις (δαιμονες, αγγελους κτλ) η γραφη μπορει να μου την εξηγησει, ο επιστημονας θα μου πει "ειναι η ιδεα σου" ακομα και αν το εχει ζησει και ο ιδιος. πως στο καλο ειναι η ιδεα μου οταν αυτη την γραμμη που ενωνει το κανονικο σωμα με το άυλο την βλεπουν όλοι οσοι εχουν αυτην την εμπειρια;

 

κατι ακομα που μου αρεσει ειναι οτι ο ανθρωπος τινει να σκεφτεται τρισδιαστατα αλλα εννοιες οπως 'χωροχρονος' τις αποδεχεται οταν τις πει επιστημονας, αν ομως ενας ιερεας σου πει οτι υπαρχουν αλλες διαστασεις θα βαλεις τα γελια. αν τυχει και βρεθεις σε τελετη εξορκισμου θα πεις "τρομερη ερμηνεια", και οταν ο ταδε σου πει οτι πηγε να επισκεφτει τον ταδε αγιο ο οποιος τον φωναξε με το ονομα του θα πει "καποιος του το μαρτυρησε".

 

προσωπικα αγαπω την θρησκεια οσο αγαπω και τις θετικες επιστημες. μονο που οι θετικες επιστημες βαζουν μεσα τα μεταφυσικα οπου συμφερει, ενω η θρησκεια δεν χρειαζεται τις επιστημες για να αποδειξει τιποτα. στην τελικη κανενας δεν ειπε οτι η Γραφη ειναι ενα βιβλιο με απαντησεις σε ολες τις αποριες του κοσμου, αλλοι θα μελετησουν σοβαρα για καποιες απαντησεις, αλλοι θα παρουνε σοβαρες απαντησεις εκει που χαλαρωνουν στο κρεβατι τους, και αλλοι θα στραφουνε στην επιστημη ελπιζοντας οι επιστημονες με τα ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ τους πειραματα να προσωμειωσουν το ΜΗ-ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ βημα που εγινε και δημιουργηθηκε το αχανες συμπαν.

Μα δε ρώτησα κανέναν τι πιστεύει για τους δεινόσαυρους.

Εγώ απλά υπενθυμίζω ότι όταν ανακαλύπτονταν απολιθώματα και διατυπώνονταν οι πρώτες θεωρίες (άρα ξαφνικά το 5000και κάτι από κτίσεως κόσμου κατέρρεε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα), οι καλόγεροι και οι παπάδες ούρλιαζαν ότι είναι κατασκεύασμα του Σατανά ή τέλος πάντων των εχθρών της θρησκείας. Και αν η "Ιερά" Εξέταση ζοριζόταν σε πετούσε και στην Πυρά, άμα λάχει ναούμε. Σέβομαι το δικαίωμα του καθένα να έχει τις απόψεις του αλλά μη λέμε και ο,τι θέλουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Άρα ποιά γεγονότα; Α, μάλιστα. Τα γεγονότα που γεννάνε τους γνωστούς σε όλους μας "μύθους" ή "θρύλους". Τα ανίψια μου θα χαρούν ιδιαίτερα να ακούσουν για αυτά, εγώ όχι.

http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/416241/exosomatiki-empeiria--tekmirionetai-gia-proti-fora-apo-epistimones

 

Θρύλος ένας, ολυμπιακός οεοεοε!!

 

Θα κάνω για μια ακόμη φορά επίκληση στην αυθεντία, και θα σου πω πως είναι τραβηγμένο να αποκαλείς "παράλογο" κάτι που σοβαρόταοι άνθρωποι με υψηλότατο iq πιστεύουν-ψάχνουν-μελετούν. Για εμένα ας πούμε, μου είναι πιο παράλογο το να μην πιστεύεις -έστω- σε μια ανώτερη δύναμη.

 

Έχεις δίκιο, αν δεν υπάρχει ανάσταση, δεν υπάρχει χριστός! Προς το παρών, εγώ έχω στοιχεία που τείνουν περισσότερο στο πρώτο, παρά στο δεύτερο... για το δεύτερο μάλλον δεν υπάρχει κανέναν, μόνο speculations που γίνανε εκατοντάδες χρόνια μετά. Τουλάχιστον για το πρώτο, υπάρχει κάτι. Είναι μακριά και δύσκολο να επαληθευεί, αλλά καλύτερο από το 2ο ξαναλέω.

 

Διαφωνώ στο παράδειγμα με την γυναίκα. Γιατί δεν ψάχνεις να βρεις αν η γυναίκα σου σε απατάει ΧΩΡΙΣ δικαίωμα.

 

Α. Κοσμογονία. Αυτό από μόνο του είναι mind-f'in-blowing!!! Why??

Β. Ο ίδιος ο άνθρωπος χιλιάδες χρόνια ψάχνεται για τον Θεό, γιατί; DNA, λογική, συναισθήματα, ομορφιά, ... σόρρυ ρε φίλε αλλά η επιστήμη δεν με βοηθάει στο γιατί νιώθω αυτά που νιώθω (κάνει τέλεια δουλειά στο πως όμως ξαναλέμε...).

Γ. Στοιχεία. Άνθρωποι, σημάδια, θαύματα (;;;)... δεν ξέρω... και εγώ με τα θαύματα έχω ένα θεματάκι. Δεν μου αρέσουν. Μου αρκεί το θαύμα της δημιουργίας από το πραγματικό ΤΙΠΟΤΑ και όχι από το "κατασκευασμένο" τίποτα του Lauren Krauss που το παίζει new atheist.... Ο Χριστός ισχυρίστηκε κάτι. Το ίδιο και ο Μωχάμεντ, το ίδιο και άλλοι. Και αυτά τα στηρίξανε κάπως, όχι έτσι στα καλά του καθουμένου. Ο Χριστός εκπλήρωσε προφητείες, στήριξε τα λεγόμενα του και τα πιστεύω του όπως δεν έχει κανείς κανείς άλλος, και κυρίως, ήταν ο ΜΟΝΟΣ που ιστορικά ήταν η ιδεολογία, και δεν μίλαγε για ιδεολογίες. Αναρχία, Αριστερά, Δημοκρατίες, Μουσουλμανισμός, κτλ κτλ... δεν υπάρχει άλλη ιδεολογία-φιλοσοφία-θρησκεία που να βρήκε εκπλήρωση στο πρόσωπο κάποιου, απλά αντιπρόσωπους.

 

Τι να πω... δεν με πειράζει να μην πιστεύει κάποιος, αλλά όταν πολεμάς τον Θεό χωρίς να ξέρεις, νομίζωντας πως είσαι στην πλευρά των "διαβασμένων", ακούγεται άσχημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγάλο θέμα πραγματικά.Θυμάμαι ήταν από τα μεγαλύτερα προβλήματα της θεωρητικής Φυσικής και είχε χυθεί πολύ μελάνι σε διάφορα άρθρα-περιοδικά.

Αναμένω το ανάλογο άρθρο σε Sci.Am. ή/και Nature με αρκετή αγωνία.

 

 

Όσο για τις...θρησκευτικές αναζητήσεις που γέμισε το νήμα,δεν έχουν καμία σχέση με το άρθρο.

Δεν αφορά την (παρα)θεολογία,ούτε φυσικά έχει σχέση η Θεωρητική Φυσική με τι θεούς και δαίμονες πιστεύει ο καθένας.

Οι ανασφάλειες σας πρέπει να εκφράζονται αλλού.

 

Btw:Φίλε που είπες για Δεινόσαυρους και ....Βίβλο,θα έλεγα να αφήσεις τις Νεοδημιουργηστικές φυλλάδες και να ανοίξεις κανένα σοβαρό βιβλίο βιολογίας.

Είπαμε,αλλά και η άγνοια έχει όρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

τουλαχιστον αυτην την ριμαδα την εμπειρια που εχω εγω προσωπικα μαζι με πολλα αλλα ατομα παγκοσμια, που χαλαρωνεις στο κρεβατι κ ξαφνικα βγαινεις απο το σωμα σου και κινεισαι στον κοσμο με αϋλο σωμα, με μια λεπτη γραμμη να ενωνει το αϋλο σωμα σου με το υλικο σου σωμα που βρισκεται στο κρεβατι, και να βλεπεις πραγματα που οσο εισαι στο σωμα σου δεν μπορεις να δεις (δαιμονες, αγγελους κτλ) η γραφη μπορει να μου την εξηγησει, ο επιστημονας θα μου πει "ειναι η ιδεα σου" ακομα και αν το εχει ζησει και ο ιδιος. πως στο καλο ειναι η ιδεα μου οταν αυτη την γραμμη που ενωνει το κανονικο σωμα με το άυλο την βλεπουν όλοι οσοι εχουν αυτην την εμπειρια;

 

Ε σιγά, αυτό και εγώ το κάνω :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε σιγά, αυτό και εγώ το κάνω :P

Βλέπεις και συ δαίμονες και αγγέλους;

 

 

Ο ίδιος ο άνθρωπος χιλιάδες χρόνια ψάχνεται για τον Θεό, γιατί; DNA, λογική, συναισθήματα, ομορφιά,

http://www.iefimerida.gr/news/90665/%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντί να συζητάμε για μιά από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης, καθόμαστε και βγάζουμε τα απωθημένα μας για θρησκείες και θεούς.

 

Είναι πολύ δύσκολο να μείνουμε στο θέμα της συγκεκριμένης ανακάλυψης και να αφήσουμε τους θεούς και δαίμονες για κάποιο ανάλογο τόπικ?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Jastonas, τα χριστιανικά γεγονότα είναι απλά γεγονότα, που τελέστηκαν από ανθρώπους οι οποίοι πίστευαν ότι υπάρχει ο χριστιανικός θεός. Δεν είναι θεϊκά γεγονότα.

Η γέννηση του Χριστού ήταν η γέννηση ενός ανθρώπου, τον οποίοι οι χριστιανοί πιστεύουν για θεό.

 

Κανένα γεγονός (από αυτά που υπονοείς χωρίς να κατονομάζεις) δεν αποδεικνύει την ύπαρξη του Θεού. Ούτε η  επίκληση «τόσων σοβαρών και σπουδαίων ανθρώπων, επιστημόνων κλπ που πίστευαν και πιστεύουν στην ύπαρξη του θεού» αποτελεί απόδειξη της ύπαρξής του.

Και αυτό δεν είναι άποψή μου. Επιστημονικά η ύπαρξη του θεού δεν έχει αποδειχτεί. Δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας (θρησκευόμενος ή μη) που να έχει διαφορετική άποψη σ’ αυτό.

 

Επισήμως ακόμη και η χριστιανική θρησκεία δέχεται ότι η ύπαρξη του Θεού δεν αποδεικνύεται. Και ταυτόχρονα έχει αναθέσει το βάρος της απόδειξης του αντιθέτου στην επιστήμη.

Δηλαδή η θρησκεία θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη του θεού, χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη να το αποδείξει. Ταυτόχρονα θεωρεί υποχρέωση όσων την αρνούνται να αποδείξουν με επιστημονικά κριτήρια την μη ύπαρξη του θεού.

Δηλαδή μία λογική «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου».

 

 

Hawk7, αν θες παίρνω πίσω το σχόλιο «εντάξει μας αποστόμωσες! Είδαμε το φως το αληθινό!»Όλα τ’ άλλα δικά σου.Αλλά μην απαντάς με τοποθετήσεις του τύπου «δείξε μου που ακριβώς η επιστήμη δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις». Σε οτιδήποτε δίνει απαντήσεις η επιστήμη τις δίνει τεκμηριωμένες. Όταν δεν μπορεί να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις απλά δεν απαντά. Εξορισμού επιστήμη είναι «το σύνολο των συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων». Άνοιξε οποιοδήποτε λεξικό και δες το. Εγώ το είδα στον Μπαμπινιώτη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να τρέμει; Ένα update θα κάνει στο "δόγμα" όταν έρθει η ώρα και τέλος. Έχουν περάσει και χειρότερες στιγμές χωρίς να πληγεί η αξιοπιστία τους.

Υπήρξε νωρίτερα σχετική ερώτηση για τον Πάπα. Δε μίλησα για Θεό. Έχω σταματήσει να το κάνω και "εκτός φόρουμ" (εκτός αν έχω καιρό να τρολάρω :devil: ), γενικά δεν έχω όρεξη πια να ασχολούμαι με τις φαντασιώσεις των άλλων, άλλωστε ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει στον κόσμο του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πώς να το κάνουν dismiss όταν όλη η προσπάθεια των "σοβαρών" αυτών ανθρώπων και "επιστημόνων" είναι να βρουν στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Μάντεψε, όμως, πώς λειτουργεί η επιστήμη. Με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο! Είναι σα να ψάχνεις στοιχεία για το ότι η γυναίκα σου σε απατάει χωρίς εκείνη να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ψάξε, ψάξε, κάτι θα βρεις... ή έτσι θα νομίζεις! Και πώς λέγεται αυτό; Έτσι! Οι θρησκείες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μαζικό παραλογισμό, με τον οποίο δε θέλω να έχω καμία σχέση!

 

Όσο για την ανάσταση, είναι το καθοριστικό γεγονός του Χριστιανισμού. Δεν υπάρχει ανάσταση, δεν υπάρχει Χριστιανισμός και ο Χριστός είναι ένας ακόμα δύσμοιρος Εβραίος του οποίου η γέννηση δε σημαίνει τίποτα για κανέναν. Και δε βλέπω επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για το "γεγονός" της ανάστασης...

 

Άρα ποιά γεγονότα; Α, μάλιστα. Τα γεγονότα που γεννάνε τους γνωστούς σε όλους μας "μύθους" ή "θρύλους". Τα ανίψια μου θα χαρούν ιδιαίτερα να ακούσουν για αυτά, εγώ όχι.

Πολυ βιαστικα εβγαλες συμπερασματα,χωρις καν να εντρυφησεις.

http://historybible.gr/?page_id=751

Η Βιβλος ειναι ιστορικο βιβλιο για την πλειοψηφια των επιστημονων(το'χω δει σε παμπολα ντοκυμαντερ στην nova),να ανατρεχουν ως ιστορικη πηγη σε γεγονοτα της ιστοριας,και της εκεινης περιοδου και χωρου.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9_%CE%9A%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD

Η Αγια γραφη βασιζεται σε κωδικες,και ειναι αποδεκτη απο τους περισσοτερους επιστημονες

Μην μπερδευεσαι,και μην βιαζεσαι να απορριψεις.Προφανως δεν εχεις ασχοληθει καθολου,και δεν θελησες ποτε να ασχοληθεις.Σαφως δικαιωμα σου,αλλα να μην λεμε και οτι θελουμε.

Οσο δε,για την Γεννηση,Υπαρξη,Διδασκαλια,Ανασταση κλπ του Ιησου ΜΟΝΟ τους Ρωμαιους να λαβεις υποψιν σου εκεινη την Εποχη,θα καταλαβαινες οτι δεν υπηρχε περιπτωση αμφισβητησης και "κομπινας" που λεμε λαικιστη.

Ξερεις τι εστι ηταν τοτε η ρωμαικη αυτοκρατορια;ο Ποντιος πιλατος στις ιστορικες πηγες που διασωζονται,ποιον Σταυρωσε ΑΝ οχι τον Ιησου;

Ποσες φορες επανω στον Σταυρο επιβεβαιωθηκε ο Θανατος του,και ποσοι στρατιωτες φυλουσαν τον ταφο στον φοβο μηπως  κλαπει το σωμα του Ιησου,προς επιβεβαιωση των προφητειων;νομιζεις οτι οι Ρωμαιοι δεν ηξεραν τι λεγοταν,και σε τι πιστευαν οι Ιουδαιοι;

 

Για την ιστορικοτητα δες αυτο,

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D

Συνεπως,καποια στιγμη θα πρεπει να σταματησει το "αλλο" παραμυθακι της μη υπαρξης του Ιησου,και διαφορων αλλων.

 

Τελος,πως γινεται καθε φορα σε επιστημονικα αρθρα να φευγει η συζητηση προς την κατευθυνση της θρησκειας δεν το εχω καταλαβει ποτε.

Δειχνετε με αυτον τον τροπο ανασφαλεια στο θεμα της επιστημονικοτητας και αποδειξεων,κατι με το οποιο δεν ασχολουνται οι θρησκειες,και δεν τις ενδιαφερει.Η λεξη Πιστη,ειναι ξεκαθαρη.

Ας αποδειξει πρωτα η επιστημη αυτα που ισχυριζεται,και ειμαι 100% βεβαιος,οτι και η δευτερη θα συμφωνησει στο τελος διχως ιδιαιτερο κοπο. :-)

Εως τοτε,λεγοντας οτι βρεθηκε ενα σωματιδιο,και προστεθηκαν κανα 2 χημικα στοιχεια στον περιοδικο πινακα,μην αρχιζετε τις επαρσεις,και οτι λυσατε το μυστηριο του συμπαντος.

Εχετε ακομη εκατομμυρια χρονια μεχρι τοτε.Χαλαρωστε,πιαστε απο ενα καφεδακι στο χερι,και με σκληρη δουλεια,θα καταληξετε καπου...

Αλλωστε...Ολα του Θεου ειναι.Απλα η επιστημη τα ανακαλυπτει.Που το προβλημα της κατανοησης τετοιων ζητηματων: :-D

 

Κοιταξτε πρωτα η Ελιτ της επιστημης,να μην σας ξεζουμισουν οικονομικα,δημιουργησουν κανα οικισμο στο φεγγαρι,και σας αφησουν εδω συξυλους εδω ως δουλοι τους για τα θεληματα τους,και αφηστε τις θρησκειες να Θεολογουνε και να φιλοσοφουνε.

 

Εχεις δει το Elysium;

Κοιτα να μην επαληθευθει το εργο,ως τις περισσοτερες Χολυγουτιανες ταινιες εδω και χρονια,και μετα βλεπουμε... :devil:

Διοτι τα ανιψια σου μετα,θα ακουνε για αλλες ιστοριες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Που ακριβως το γραφει αυτο μεσα στην Βιβλο;

Αν ηταν ετσι,μαλλον οι 7 ημερες θα ηταν πιο "αντικειμενικες" βασει αυτων που λες. :-)

μέχρι πρότινος (γιατί τώρα είναι under extensive construction) το επίσημο site του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων (Ορθόδοξο έτσι) έγραφε 5508ΠΧ Δημιουργία του Κόσμου, ανάμεσα σε πραγματικές χρονολογίες..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ βιαστικα εβγαλες συμπερασματα,χωρις καν να εντρυφησεις.

http://historybible.gr/?page_id=751

Η Βιβλος ειναι ιστορικο βιβλιο για την πλειοψηφια των επιστημονων(το'χω δει σε παμπολα ντοκυμαντερ στην nova),να ανατρεχουν ως ιστορικη πηγη σε γεγονοτα της ιστοριας,και της εκεινης περιοδου και χωρου.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9_%CE%9A%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%93%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD

Η Αγια γραφη βασιζεται σε κωδικες,και ειναι αποδεκτη απο τους περισσοτερους επιστημονες

Μην μπερδευεσαι,και μην βιαζεσαι να απορριψεις.Προφανως δεν εχεις ασχοληθει καθολου,και δεν θελησες ποτε να ασχοληθεις.Σαφως δικαιωμα σου,αλλα να μην λεμε και οτι θελουμε.

Οσο δε,για την Γεννηση,Υπαρξη,Διδασκαλια,Ανασταση κλπ του Ιησου ΜΟΝΟ τους Ρωμαιους να λαβεις υποψιν σου εκεινη την Εποχη,θα καταλαβαινες οτι δεν υπηρχε περιπτωση αμφισβητησης και "κομπινας" που λεμε λαικιστη.

Ξερεις τι εστι ηταν τοτε η ρωμαικη αυτοκρατορια;ο Ποντιος πιλατος στις ιστορικες πηγες που διασωζονται,ποιον Σταυρωσε ΑΝ οχι τον Ιησου;

Ποσες φορες επανω στον Σταυρο επιβεβαιωθηκε ο Θανατος του,και ποσοι στρατιωτες φυλουσαν τον ταφο στον φοβο μηπως  κλαπει το σωμα του Ιησου,προς επιβεβαιωση των προφητειων;νομιζεις οτι οι Ρωμαιοι δεν ηξεραν τι λεγοταν,και σε τι πιστευαν οι Ιουδαιοι;

 

Για την ιστορικοτητα δες αυτο,

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%99%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D

Συνεπως,καποια στιγμη θα πρεπει να σταματησει το "αλλο" παραμυθακι της μη υπαρξης του Ιησου,και διαφορων αλλων.

 

Τελος,πως γινεται καθε φορα σε επιστημονικα αρθρα να φευγει η συζητηση προς την κατευθυνση της θρησκειας δεν το εχω καταλαβει ποτε.

Δειχνετε με αυτον τον τροπο ανασφαλεια στο θεμα της επιστημονικοτητας και αποδειξεων,κατι με το οποιο δεν ασχολουνται οι θρησκειες,και δεν τις ενδιαφερει.Η λεξη Πιστη,ειναι ξεκαθαρη.

Ας αποδειξει πρωτα η επιστημη αυτα που ισχυριζεται,και ειμαι 100% βεβαιος,οτι και η δευτερη θα συμφωνησει στο τελος διχως ιδιαιτερο κοπο. :-)

Εως τοτε,λεγοντας οτι βρεθηκε ενα σωματιδιο,και προστεθηκαν κανα 2 χημικα στοιχεια στον περιοδικο πινακα,μην αρχιζετε τις επαρσεις,και οτι λυσατε το μυστηριο του συμπαντος.

Εχετε ακομη εκατομμυρια χρονια μεχρι τοτε.Χαλαρωστε,πιαστε απο ενα καφεδακι στο χερι,και με σκληρη δουλεια,θα καταληξετε καπου...

Αλλωστε...Ολα του Θεου ειναι.Απλα η επιστημη τα ανακαλυπτει.Που το προβλημα της κατανοησης τετοιων ζητηματων: :-D

 

Κοιταξτε πρωτα η Ελιτ της επιστημης,να μην σας ξεζουμισουν οικονομικα,δημιουργησουν κανα οικισμο στο φεγγαρι,και σας αφησουν εδω συξυλους εδω ως δουλοι τους για τα θεληματα τους,και αφηστε τις θρησκειες να Θεολογουνε και να φιλοσοφουνε.

 

Εχεις δει το Elysium;

Κοιτα να μην επαληθευθει το εργο,ως τις περισσοτερες Χολυγουτιανες ταινιες εδω και χρονια,και μετα βλεπουμε... :devil:

Not sure if serious... που λένε! :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...