Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρώτα τον αν μπορεί να σου δανίσει κι αυτός κάποια χρήματα, ας πούμε γύρω στα 150 € ;)

Εναλλακτικά, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κάπου έξω, κάτσε και χάζεψε σε καμια βιτρίνα κανα ρούχο ή καμιά συσκευή που να κοστίζει κάπου στα 150... και πες ότι χρειάζεσαι το συγκεκριμένο προϊόν αλλά σου λείπουν χρήματα...

• Like 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρώτα τον αν μπορεί να σου δανίσει κι αυτός κάποια χρήματα, ας πούμε γύρω στα 150 € ;)

Εναλλακτικά, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κάπου έξω, κάτσε και χάζεψε σε καμια βιτρίνα κανα ρούχο ή καμιά συσκευή που να κοστίζει κάπου στα 150... και πες ότι χρειάζεσαι το συγκεκριμένο προϊόν αλλά σου λείπουν χρήματα...

"Αγάπη μου κοιτα εδω ένα δακτυλιδι ... θα μου το πάρεις???" 

Δημοσ.

"Αγάπη μου κοιτα εδω ένα δακτυλιδι ... θα μου το πάρεις???" 

Eτσι θα πει στον φιλο του ?  :-D

Καλα το πηγες το πηγες σε αλλο level το θεμα , χρειαζεται επανεξεταση ολη η προσεγγιση.. :P 

Δημοσ.

Eτσι θα πει στον φιλο του ?  :-D

Καλα το πηγες το πηγες σε αλλο level το θεμα , χρειαζεται επανεξεταση ολη η προσεγγιση.. :P 

Ε ειναι λιγο ... κάπως η όλη προσέγγιση. Οταν σου χρωστάει ο άλλος λεφτά για μένα τα ζητάς στα ίσια εκτος και αν δεν θές να έρθεις αντιμέτωπος με  την αληθεια. Και στην τελικη τι ειναι 150 ευρω? υγεια πανω απο ολα. Πήρε ενα καλο μαθημα πιστευω για το μέλλον. 

Δεν δανειζεις αν δεν εισαι σιγουρος οτι ο άλλος θα στα επιστρέψει και ειναι θεμα χαρακτηρα αυτα τα "δεν έχω" ειναι βλακειες . Αμα ο άλλος θέλει βρισκει δανειζεται απο την μάνα του που δουλευει απο τον ξαδερφο του και στα δινει. Eιναι να έχει φιλοτιμο ο άλλος και τσιπα.

Πριν δανεισεις τεστάρεις και καλυπτεσαι εξαρχης. Οπως και οι τράπεζες. 

Δημοσ.

Και αν γυρισει και του πει...αν ειχα θα σου δανειζα με ολη μου την καρδια και ας μην τα επαιρνα ποτε πισω ?  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Δεν  έχεις κάτι να χάσεις ζητώντας τα χρήματα.

Αν σου τα δώσει και σου ζητήσει συγνώμη σημαίνει ότι έχει τουλάχιστον φιλότιμο.

Αν δεν σου τα δώσει, θα αποδειχτεί ότι είναι κακός φίλος και ανάξιος για να κάνεις παρέα μαζί του.

Αν δεν του μιλήσεις καν, χάνεις και τα χρήματα και την φιλία, γιατί πάντα μέσα σου θα υπάρχει μια αντιπαλότητα εναντίον του παρόλο που αυτός ίσως να σε θεωρεί ακόμη φίλο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν  έχεις κάτι να χάσεις ζητώντας τα χρήματα.

Αν σου τα δώσει και σου ζητήσει συγνώμη σημαίνει ότι έχει τουλάχιστον φιλότιμο.

Αν δεν σου τα δώσει, θα αποδειχτεί ότι είναι κακός φίλος και ανάξιος για να κάνεις παρέα μαζί του.

Αν δεν του μιλήσεις καν, χάνεις και τα χρήματα και την φιλία, γιατί πάντα μέσα σου θα υπάρχει μια αντιπαλότητα εναντίον του παρόλο που αυτός ίσως να σε θεωρεί ακόμη φίλο.

Βασικα ας τα ζητησει το πολυ 2 φορές. Μετα δεν έχει νοημα πιστευω. Χαλάλι δεν βαριέσαι. Παντως πριν δανεισεις κάποιον χρηματα μπορεις να του δανεισεις κάτι αλλο να δεις αμα στο επιστρέψει ποτέ. Φανταζομαι η συμπεριφορά δεν θα αλλάξει οταν υπάρχουν χρηματα ισα ισα εκει ειναι που δεν θα στα επιστρεψει ποτέ. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρισκεσαι μαζι του για καφε και του λες...

Ρε φιλαρακι (εδω αντι για φιλαρακι εαν θελεις βαλε την λεξη μλκς) θυμασαι τοτε που σου ειχα δανεισει εκεινο το ποσο...

προεκυψε μια αναγκη και αναρωτιωμουν εαν μπορεις να μου τα επιστρεψεις.

και βλεπεις τι κανει.ευκολο ειναι...δυσκολο εσυ το κανεις.

Επεξ/σία από Thanos1972
  • Like 2
Δημοσ.

μου χρωστάει φίλος από τη σχολή πάνω από 1000 ευρώ εδώ και 5 χρόνια

φυσικά φρόντισε να κόψει επαφές μετά από αυτό (τον παίρνω στη γιορτή του και δεν το σηκώνει, αυτός δε με παίρνει στη δική μου κοκ)

μιλάω με τη γυναίκα του συχνά και βρισκόμαστε, η οποία δεν ξέρει ότι ο άλλος μου χρωστάει

θεωρώ τα χρήματα χαμένα

ο μόνος λόγος που δεν τα διεκδικώ είναι λόγω της γυναίκας και των 2 παιδιών που έχει και που ξέρω πως περνάνε δύσκολα

ότι μου λείπουν όμως, μου λείπουν

Δημοσ.

Απο τη μια ξεφορτωθηκες εναν μπετοβλακα για 1000 ευρω.Απο την αλλη αφου σου λειπουν πραξε αναλογως...κανε κατι που θα λειπει σε αυτον μετα.Αν του λειπει καποιο δαχτυλο π.χ. Ακομα καλυτερα κατι που δεν επηρεαζει την υπολοιπη οικογενεια....Αν π.χ. εχει παθος με αυτοκινητα τοτε ειναι πολυ ευκολη λυση.Ενα ματι για ενα ματι λενε....Γνωμη μου,αν ειναι μαλακας ο αλλος τοτε ενα χερι για ενα ματι!!

Δημοσ.

Ο καλος ο φιλος δεν ζηταει δανεικα οση αναγκη κι αν εχει !!!!!!

Ο σωστος ανθρωπος εχει τροπους να προσαρμοζεται στις οποιες καταστασεις και να εχει προνοησει κατα καποιον τροπο ωστε να μην φτασει στο σημειο να ζηταει δανεικα απο φιλους και γνωστους εκμεταλλευοντας την αγαθοσυνη και την καλοσυνη τους

Αυτο σας το λεει καποιος που εχει χασει χιλιαρικα σε δανεικα κι αγυριστα

η και σε λαθος συνεργασιες προσπαθωντας να βοηθεισει με τον τροπο του

Φτασαμε στο σημειο να τραβηξω μολυβια για να μην τα σκεφτομαι και τρελαινομαι αλλα και να εχω δωσει ορκο στα κοκκαλα του πατερα μου να μην ξαναδωσω δανεικα σε κανεναν για οποιονδηποτε λογο.....

Τωρα για 150 ευρω δεν θα ανοιγα θεμα και θα ενιωθα τυχερος που με ενα αντιτιμο 150 ευρω ειδα το ποιον του "φιλου" και δεν θα ασχολιομουν αλλο με τον γελοιο και φθηνο τυπο που αποτιμαει μια φιλια με 150 ευρω

• Like 1
Δημοσ.

Ο καλος ο φιλος δεν ζηταει δανεικα οση αναγκη κι αν εχει !!!!!!

Ο σωστος ανθρωπος εχει τροπους να προσαρμοζεται στις οποιες καταστασεις και να εχει προνοησει κατα καποιον τροπο ωστε να μην φτασει στο σημειο να ζηταει δανεικα απο φιλους και γνωστους εκμεταλλευοντας την αγαθοσυνη και την καλοσυνη τους

Αυτο σας το λεει καποιος που εχει χασει χιλιαρικα σε δανεικα κι αγυριστα

η και σε λαθος συνεργασιες προσπαθωντας να βοηθεισει με τον τροπο του

Φτασαμε στο σημειο να τραβηξω μολυβια για να μην τα σκεφτομαι και τρελαινομαι αλλα και να εχω δωσει ορκο στα κοκκαλα του πατερα μου να μην ξαναδωσω δανεικα σε κανεναν για οποιονδηποτε λογο.....

Τωρα για 150 ευρω δεν θα ανοιγα θεμα και θα ενιωθα τυχερος που με ενα αντιτιμο 150 ευρω ειδα το ποιον του "φιλου" και δεν θα ασχολιομουν αλλο με τον γελοιο και φθηνο τυπο που αποτιμαει μια φιλια με 150 ευρω

Κατσε ρε φιλε ο άλλος μπορει να τα έχει αναγκη και τα 150 ευρω ομως. Για τον Λάτση τα 150 δεν ειναι ποσο αλλα για έναν που ειναι φοιτητης μπορει να ειναι. Έχει κάθε λογο να αισθάνεται τσατισμένος ο τροπος που θα χειριστει το θεμα ειναι το ζητημα. Για αυτο τα ζητας σε στυλ φιλε θελω να μου δωσεις αυτα που σου δάνεισα γιατι τα χρειάζομαι τοσο απλα το λες μια το λες δυο και περιμενεις αμα δεν στα δώσει δεν ασχολεισαι ξανα με αυτο. Και να τσακωθεις δεν έχει νοημα απλα δεν ξαναδανειζεις στον συγκεκριμενο αμα βρεθει σε ανάγκη. Εγω αυτο θα έκανα. 

Βασικα αυτο εχω κανει αλλα οχι σε λεφτά σε ρουχα μεσα στη σχολή. Ο αλλος χρειαζόταν φανέλα και ειχα 3. Του εδωσα την μια αλλα μετα οταν την ζητησα μου ελεγε ποτε οτι θα τη φερει οτι την έχει σπιτι και δεν την έβλεπα ποτέ. Δεν τσακώθηκα μαζι του ουτε του ξαναειπα τιποτα απλα οταν βρεθηκε σε αναγκη μετα απο καμποσο καιρο η απαντηση που πηρε ηταν "Σορρυ φιλε τις χρειαζομαι και τις 3." 

Αλλα υπηρχε και ακομα εξυπνοτερη κινηση που θα μπορουσα να κανω... να ρωτησω ενα αλλο παιδι που δανειστηκε επισης απο αυτον και δεν του την γυρισε ποτε και να μην του εχω δανεισει εξαρχης τιποτα ρε φιλε. Για αυτο ρωτάς πριν κάνεις κατι. Ξέρεις τι ειναι ο άλλος ειναι μαλακας? ή ειναι σωστος? επιστρέφει αυτα που παιρνει? ή ειναι μαλάκας και δεν σέβεται και σε γράφει? εγω οταν δανειστηκα κάτι για την στολή μου μέσα στην σχολή την επομενη το επέστρεψα οχι απλά έτσι αλλα σιδερωμένο και πλυμένο και φυσικα οταν χρειαστηκε να ξαναζητησω απο τον συμμαθητη μου εδωσε χωρις δευτερη σκέψη ξανά. Οι σωστές συνεργασιες και φιλιες έτσι παιζουν. Κανεις να μην νιώθει ριγμένος και οτι παιρνεις το επιστρεφεις οπως το πήρες. Πλυμμένο και σιδερωμένο αν ειναι για ρουχα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...