Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να ρωτησω κατι που απευθυνεται κυριως στους γιατρους του φορουμ αλλα κ σ οποιον μπορει να εχει παρομοια εμπειρια.

Αν αισθανεσαι εντονα τους παλμους σου χωρις ομως να εχεις ταχυκαρδια , δηλ να τους μετρας να ναι πχ 75, πως λεγεται; Στηθαγχη ή καμια σχεση; Βασικα να νιωθεις οτι η καρδια σου χτυπαει εντονα & να θες να παρεις βαθια ανασα χωρις ομως να πεις οτι εχεις προβλημα στην αναπνοη

Δε μπορω να καταλαβω τι στην ευχη ειναι αυτο προφανως δε περιμενω διαγνωση απο το πληκτρολογιο αλλα αν ξερει καποιος ν απαντησει..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η στηθάγχη αν δεν απατώμαι προϋποθέτει πόνο.

Αυτό που περιγράφεις πιο πολύ μου φέρνει σε σύμπτωμα άγχους. Πάθαινα το ίδιο παρέα με ζαλάδες και ταχυκαρδία όταν το άγχος μου έκανε πάρτυ (με τη βοήθεια καφεϊνης και νικοτίνης πάντα), σε σημείο καμιά φορά να μη μπορώ να κοιμηθώ από το σπάσιμο. Αν δεν συνοδεύεται από πόνο ή αρρυθμίες -μάλλον- δεν είναι κάτι ανησυχητικό, καλού κακού όμως ρώτησε και ένα γιατρό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατροί δεν είμαστε αλλά αυτό το πάθαινα παλιότερα απο το stress. Αργότερα οι παλμοί μου έγιναν πραγματικά περισσότεροι όταν μου έκατσε και η Γ.Ο.Π. :)

Δημοσ.

Βασικα εχω παει σε καρδιολογο , τελευταια φορα ηταν το καλοκαιρι. Μου πε οτι ειμαι μια χαρα, πλην μιας μικρης ανεπαρκειας της μητροειδους που δε πρεπει να μ απασχολει (παρα μονο οταν κανω εγχειρηση).

Μου χει δωσει εν τω μεταξυ inderall να παιρνω μισο οταν εχω θεμα αλλα σημερα ο βλακας το φοβηθηκα επειδη δεν ειχα πολλους παλμους κ πηρα μονο 1/4 το οποιο βεβαια δεν εκανε τπτ.

Απλα μου φαινεται περιεργο το να νιωθεις ετσι την καρδια σου αλλα να μετρας παλμους και να ειναι φυσιολογικοι!

@midi χαχαχα καλο αλλα δεν ηταν απο την ηττα. Οι παλμοι λογω αγωνων μου περνανε καμια ωρα μετα το τελος :P

Δημοσ.

Αν και δεν ειμαι καρδιολογος, το αισθημα παλμων χωρις ταχυκαρδια ή αρρυθμια, δεν ειναι παθολογικο. Συμβαινει συνηθως σε καταστασεις stress η κοπωσης (σωματικης η πνευματικης) και ειναι μια κατασταση "υπεραντιληψης", δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα.

Ο μονος τροπος να βεβαιωθεις για αυτο βεβαια ειναι η καταγραφη με holter ρυθμου 24ωρου.

• Like 5
Δημοσ.

κατι παρομοιο μου συμβαινει εδω και πολυ καιρο...

δηλ οι καρδιακοι μου παλμοι ειναι τοσο εντονοι που βλεπω (οταν ειμαι ανασκελα ή καθομαι σε καμμια καρεκλα ετσι χαλαρα) το σωμα μου να παλλεται...

νομιζω οτι εχω μια μικρη στα8ερη ταχυκαρδια..ακομα και σε κατασταση ηρεμιας (δηλ 80-85 παλμοι/λεπτο)...

δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή οχι..αν ειναι να μου ρθει κατι...ειδωμεν :)

Δημοσ.

Margarita, οταν πιάνεις το σφυγμό σου ο ρυθμός της καρδιάς είναι σωστός;Αν δεν έχεις αρυθμίες και απο τη στιγμή που έχεις εξεταστεί και είσαι οκ δε θα ανησυχούσα. Μάλλον δίνεις μεγάλη προσοχή στο σφυγμό και γι'αυτό τον νοιώθεις.
Όταν είσαι απασχολημένη με κάποια εργασία ασχολία,σου συμβαίνει πάλι ή μόνο όταν ηρεμείς;

Απο πίεση είσαι οκ; Κάνε μια μέτρηση όταν νοιώσεις το πρόβλημα.

Δημοσ.

Καπνίζεις; 

Νομίζω μέχρι τους 90-100 δεν θεωρείται ταχυκαρδία. 

οχι.

ναι μεχρι τους 100 θεωρουνται "φυσιολογικοι"..αλλα καπου διαβασα οτι ειναι οκ μεχρι τους 70κατι εως 80...απο κει και πανω αν και θεωρουνται φυσιολογικοι..θελει λιγο παρακολουθηση γιατι δεν ειναι και τοοοοσο φυσιολιογικοι...

δηλ αν θυμαμαι καλα..ελεγαν οτι σκεφτονται οι επιστημονες να αλλαξουν τα "ορια" του φυσιολογικου.

τι να πει κανεις :)

Δημοσ.

Πρώτη φορά το ένιωσα όταν ήμουν 17. Φταίνε πολλά πράγματα. Μερικά είναι: Λάθος στάση του σώματος (Κουλουριασμένο σώμα επιδρά στο στομάχι), γεμάτο στομάχι πριν τον ύπνο, ΑΓΧΟΣ (ναι με κεφαλαία). Κάνεις βάρη; Αν κάνω σετ με λίγες επαναλήψεις, που σημαίνει ότι βάζω πολύ δύναμη τσιτώνω το βράδυ, έχω ακούσει ότι συμβαίνει σε αρκετούς. Τελευταία είχα και PVC, έχοντας κάνει τις άπειρες εξετάσεις τελικά βαρέθηκα να το ψάχνω άλλο  :-D

Δημοσ.

Δεν εχω αρρυθμιες, τουλαχιστον δηλαδη οταν μου μετρανε τους σφυγμους φαινονται φυσιολογικοι.. Με πιεση γενικα δεν ειχα θεμα ποτε θα τη μετρησω ομως πανω στη "φαση" να δω πως ειναι..

Απο αγχος και στρες παλι, δυστυχως...στο φουλ

Δημοσ.

Σε περιόδους στρές μου συμβαίνει και εμένα, όπως και το έντονο "γουργουρητό" στο στομάχι που ακούγεται στα 5 μέτρα (όπως και ελαφριές ζαλάδες). Δεν υπάρχει πόνος.

Δημοσ.

Δεν εχω αρρυθμιες, τουλαχιστον δηλαδη οταν μου μετρανε τους σφυγμους φαινονται φυσιολογικοι.. Με πιεση γενικα δεν ειχα θεμα ποτε θα τη μετρησω ομως πανω στη "φαση" να δω πως ειναι..

Απο αγχος και στρες παλι, δυστυχως...στο φουλ

Βρε μπας και σου χτύπησαν του έρωτα τα βέλη την καρδιά Μαργαρίτα και δεν μας το λες; :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...