TrackM@steR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Καλησπερα σας, Ενας ιδιοκτητης νοικιαζει ενα σπιτι.Ο ιδιοκτητης θελει μετα απο ενα χρονο να βαλει στο σπιτι δικο του ατομο και να διωξει τον ενοικιαστη.Μπορει να το κανει οποιαδηποτε χρονικη στιγμη η' ο ενοικιαστης προστατευεται απο καποιο νομο και απαιτειται καποια αλλη ενεργεια απο πλευρας ιδιοκτητη? Ευχαριστω!
bluesattack Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Εχω την εντυπωση πως η μινιμουμ διαρκεια μισθωσης ειναι 3 χρονια .Δεν το σιγουρευω περισσοτερο , βαριεμαι τωρα, αλλα σε ψυλλιαζω..
Backpacker Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Καλησπερα σας, Ενας ιδιοκτητης νοικιαζει ενα σπιτι.Ο ιδιοκτητης θελει μετα απο ενα χρονο να βαλει στο σπιτι δικο του ατομο και να διωξει τον ενοικιαστη.Μπορει να το κανει οποιαδηποτε χρονικη στιγμη η' ο ενοικιαστης προστατευεται απο καποιο νομο και απαιτειται καποια αλλη ενεργεια απο πλευρας ιδιοκτητη? Ευχαριστω! Η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης είναι 3 χρόνια ακόμα και αν το συμβόλαιο λέει λιγότερα...επίσης ο μόνος τρόπος να βγάλεις ενοικιαστή από μέσα είναι για λόγους ιδιοκατοίκησης(δλδ με τίποτα μετά δεν μπορείς να το νοικιάσεις αλλά πρέπει να ιδιοκατοικήσεις εσύ για ένα διάστημα 2-3 ετών νομίζω τουλάχιστον) αλλα και πάλι θέλει κάποιον χρόνο ο οποίος δίνεται στον ενοικιαστή μέχρι να βρει σπίτι...χώρα πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι να κάνεις αίτηση για ιδιοκατοίκηση...ένας νομικός θα ξέρει πιο πολλές λεπτομέρειες... Ο ιδιοκτήτης που λες ότι θέλει να βάλει δικό του άτομο μιλάμε για κάποιο παιδί ή συγγενή που είναι χωρίς ενοίκιο ή απλά έχει βρει άλλον ενοικιαστή? Γιατί αν είναι το δεύτερο δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν θέλει ο ίδιο ο ενοικιαστής οποίος είναι 100% κατοχυρωμένος μέχρι την συμπλήρωση τουλάχιστον τριετίας.
gigisoni Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Καλησπερα σας, Ενας ιδιοκτητης νοικιαζει ενα σπιτι.Ο ιδιοκτητης θελει μετα απο ενα χρονο να βαλει στο σπιτι δικο του ατομο και να διωξει τον ενοικιαστη.Μπορει να το κανει οποιαδηποτε χρονικη στιγμη η' ο ενοικιαστης προστατευεται απο καποιο νομο και απαιτειται καποια αλλη ενεργεια απο πλευρας ιδιοκτητη? Ευχαριστω! Αν ο ενοικιαστής δεν θέλει να φύγει, προστατεύεται με τριετία από τον νόμο. Αν δεν πληρώνει από την άλλη, μόνο με αγωγές και με εξώσεις να τον βγάλει. Κυνήγι δηλαδή.
antonl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Minimum είναι 3 χρόνια. Μετά μπορείς να αλλάξεις το ενοίκιο αλλά όχι να κάνεις έξωση εκτός κι αν θες να το χρησιμοποιήσεις για προσωπική επαγγελματική στέγη.
Flexeril Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ποιός μλκς ιδιοκτήτης βγάζει ενοικιαστή που πληρώνει τα πάντα; Ή μήπως όχι; 1
TrackM@steR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 To ατομο που ειναι να μπει ειναι παιδι του ιδιοκτητη.Οποτε αν καταλαβα καλα τοτε μπορει ο ιδιοκτητης να βγαλει τον ενοικιαστη χωρις δικαστικες καταστασεις κτλ..
antonl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 To ατομο που ειναι να μπει ειναι παιδι του ιδιοκτητη.Οποτε αν καταλαβα καλα τοτε μπορει ο ιδιοκτητης να βγαλει τον ενοικιαστη χωρις δικαστικες καταστασεις κτλ.. Δεν κατάλαβες καλά link 1
Moderators Malthador Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 επίσης ο μόνος τρόπος να βγάλεις ενοικιαστή από μέσα είναι για λόγους ιδιοκατοίκησης( Δεν ισχύει αυτό πλέον. Δεν μπορεί να βγάλεις τον ενοικιαστή ακόμα κι αν θες να μείνεις ο ίδιος μέσα. Για τρία χρόνια από τη στιγμή υπογραφής των συμφωνητικών είναι υποχρεώμενος ο ιδιοκτήτης να νοικιάζει το διαμέρισμα στον ενοικιαστή, όπως επίσης ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να μείνει μέσα για τρία χρόνια. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει είτε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, είτε να λυθεί δικαστικά το θέμα.
Backpacker Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Δεν ισχύει αυτό πλέον. Δεν μπορεί να βγάλεις τον ενοικιαστή ακόμα κι αν θες να μείνεις ο ίδιος μέσα. Για τρία χρόνια από τη στιγμή υπογραφής των συμφωνητικών είναι υποχρεώμενος ο ιδιοκτήτης να νοικιάζει το διαμέρισμα στον ενοικιαστή, όπως επίσης ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να μείνει μέσα για τρία χρόνια. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει είτε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, είτε να λυθεί δικαστικά το θέμα. Μα και πάλι και παλιά όταν ήταν για ιδιοκατοίκηση πάλι χρειαζόταν να πάει δικαστικά το θέμα(σε περίπτωση αρνησης του ενοικιαστή πάντα) και έτσι ήταν πολύ χρονοβόρο και κοστοβόρο (δεν ξέρω αν πλέον καταργήθηκε τελείως η δυνατότητα όπως λες...δεν το γνωρίζω..πάντως αυτό με την ιδιοκατοίκηση ίσχυε πριν 4 χρόνια σίγουρα) και έτσι δεν συμφέρει πάλι. Ο μόνος τρόπος πες στον φίλο σου είναι να καλοπιάσει τον ενοικιαστή και να τον παρακαλέσει να του κάνει την διευκόλυνση..βοηθώντας τον στην μετακόμιση π.χ αλλιώς υπομονή να λήξει το συμβόλαιο..δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
TrackM@steR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2014 Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα