Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αν παραγγείλω βιβλία (και μόνο) από Αμερική (amazon.com) ξέρει κανείς να μου πει σίγουρα αν περνάνε τελωνείο και πρέπει να πληρώσω επιπλέον φόρο;

Επίσης ξέρει κανείς πόσο καιρό μπορεί να κάνω να τα πάρω στα χέρια μου;

Ο λόγος που σκέφτομαι να επιλέξω το Αμερικάνικο από το Βρετανικό είναι ότι κάποια βιβλία έχουν εξωφρενική διαφορά στην τιμή.

( Παράδειγμα εδώ και εδώ)

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα εχεις πρόβλημα με τετοια τιμη πιστευω. Ποσο κανει για να ερθει δεν ξερω. Απλα μην βαλεις ξερω 3 βιβλια που κανουν 180$ και ειναι και 3 κιλα γιατι θα προκαλεις την τυχη σου

Δημοσ.

Σαν έξοδα αποστολής μου βγάζει 18$ δηλαδή γύρο στα 13ευρώ. Από χρόνο μου λέει 18-32μέρες...

Γιατί τι παίζει με τις τιμές; Αν δηλαδή βάλω πχ 200$ βιβλία τι αλλάζει; Παίζει να περάσουν τότε τελωνείο;

Δε τα έχω καταλάβει καθόλου αυτά...

Δημοσ.

Με εναν φιλο που ειναι πιανιστας και θελει συχνα καινουργια βιβλια παραγγελνουμε απο .com αλλα δεν εχουμε μεταφορικα, και νομιζω πως αν ο πωλητης ειναι το Amazon και οχι καποιος 3ος που πουλαει μεσω αυτου δεν θα εχεις ουτε εσυ, και αν θυμαμαι καλα το εχει και στους ορους για το shipping, επισης τελωνειο δεν εχουν περασει ποτε, ουτε ενα πακετο!

Δημοσ.

Κοιταξε να δεις νομιζω οτι η τιμή για να μην περασει τελωνειο ειναι κατι του στυλ 50$. Προφανως δεν ελεγχουν ολα τα πακετα. Αν ειναι μεγαλο και βαρυ ομως θα το ελεγξουν. Βεβαια εχουμε φορο 5.5% στα βιβλια οποτε ενταξει δεν εγινε και τιποτα.

Αποκλειεται να μην εχεις μεταφορικα απο το .com που ερχονται απο αμερικη.

@moukoublen: απο bookdepository.com σου ερχονται σε 7-10 μερες απο αγγλια. Κοιτα να δεις μηπως με τα μεταφορικα του αμαζον ερχονται πανω κατω τα ιδια. Και εχεις και free μεταφορικα

Δημοσ.

Υπάρχει αυτό το άρθρο που τώρα το πήρα χαμπάρι και είναι αρκετά αναλυτικό.

Ωστόσο απ ότι βλέπω στα βιβλία αλλάζουν τα πράγματα.

Καρχαρίαςςς τι ποσού παραγγελίες κάνει συνήθως ο φίλος σου;

Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις!

Δημοσ.

Σε κάποιο Ευρωπαϊκό δεν υπάρχουν; Για να μην το ρισκάρεις το λέω

Υπάρχουν αλλά με μεγάλη (προς τα πάνω) διαφορά στην τιμή.

Δημοσ.

Το εχω ψαξει το θεμα και εγω τελευταια γιατι θελω να παρω αρκετα βιβλια απο το amazon.com. Πανω κατω το ποσο για αγορα μαζι με μεταφορικα που πιστευω οτι 100% δεν θα πληρωσεις τελωνειο ειναι 45-50 ευρω οπως ακριβως γραφει και το θεμα που παρεθεσες. Το βιβλιο μαζι με τα μεταφορικα βγαινει 80.92$ αρα 58.74 ευρω. Εξαρταται απο τον τελωνειακο αν θα σου χρεωσει φπα.

Κοιτα και λιγο αυτο http://www.lifo.gr/now/economy/43947 . Περιμενε να δεις τι θα γινει και μετα πραξε αναλογως. Καπου υπαρχει θεμα και στο φορουμ αλλα δεν το βρισκω. 

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλή Ανάσταση!

Επαναφέρω το θέμα γιατί ενδιαφέρομαι να παραγγείλω κάποια βιβλία από το amazon ή από το ebay από Αμερική. Γνωρίζετε τι ισχύει σήμερα με τελωνείο κλπ; Υφίσταται; Και αν ναι, από πόσο και πάνω χρεώνουν;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kaktos77 είπε

Καλησπέρα παιδιά και καλή Ανάσταση!

Επαναφέρω το θέμα γιατί ενδιαφέρομαι να παραγγείλω κάποια βιβλία από το amazon ή από το ebay από Αμερική. Γνωρίζετε τι ισχύει σήμερα με τελωνείο κλπ; Υφίσταται; Και αν ναι, από πόσο και πάνω χρεώνουν;

https://www.insomnia.gr/wiki/internet/αγορές-από-το-εξωτερικό-r409/

3 ώρες πριν, petros_samurai είπε

Γιατι να μην το παρεις απο το γερμανικο αμαζον η το Ολλαδνικο ?

https://www.amazon.nl/Linux-Programming-Interface-System-Handbook-ebook/dp/B004OEJMZM

Πολλες φορές οι τιμές και τα μεταφορικά εχουν μεγαλες διαφορές αναμεσα στα διαφορα amazon.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...