Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είπε πουθενά ο Δήμου ότι μόνο η ελληνική επανάσταση ήταν η μόνη βρώμικη.

Αυτό που βασικά λέει είναι ότι η πλειοψηφία των ελλήνων όχι μόνο την στορία μας δεν ξέρει, αλλά αντίθετα πιστεύει σε μια εξειδανικευμένη έκδοση μυθολογίας.

Κατι διαφορετικό λέει αλλα βαριέμαι να γράψω περαιτέρω.

Γιαυτό λοιπον,ας μας θυμίσει κάποιος,σε ποια χώρα που εχει υπάρξει επιτυχημένη επανάσταση δεν ωραιοποιήθηκε και που δε συνέβη το αντίθετο,οταν αυτη απέτυχε,οσο ευγενής κι αν ήταν.

• Απαντ. 422
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατι διαφορετικό λέει αλλα βαριέμαι να γράψω περαιτέρω.

Γιαυτό λοιπον,ας μας θυμίσει κάποιος,σε ποια χώρα που εχει υπάρξει επιτυχημένη επανάσταση δεν ωραιοποιήθηκε και που δε συνέβη το αντίθετο,οταν αυτη απέτυχε,οσο ευγενής κι αν ήταν.

Γαλλική επανάσταση;

Πήρα την πιο γνωστή..

Δημοσ.

Γαλλική επανάσταση;

Πήρα την πιο γνωστή..

είσαι σίγουρος γιαυτό;

Εγώ θα πρότεινα να το ψάξεις λιγάκι..

Δημοσ.

είσαι σίγουρος γιαυτό;

Εγώ θα πρότεινα να το ψάξεις λιγάκι..

Έχω mineur στην ιστορία από γαλλόφωνο πανεπιστήμιο, λες να γνωρίζεις περισσότερα από εμένα;

Και λες να γνωρίζεις και τι διδάσκονται στο μάθημα της ιστορίας τα γαλλάκια και τα βελγάκια καλύτερα από εμένα;

Γαλλική επανάσταση;

Πήρα την πιο γνωστή..

Και πού είναι η ωραιοποίηση στη γκιλοτίνα;

Λάθος άτομο quotαρες..

Δημοσ.

Λάθος άτομο quotαρες..

Μάλλον δεν κατάλαβαν ούτε οι ίδιοι τί ρώτησαν στο οποίο απάντησες.

• Like 1
Δημοσ.

Λάθος άτομο quotαρες..

Ειπα οτι ειναι ωραιοποιηση ?

Ειναι ακριβως το αντιθετο.

Δημοσ.

Γι'αυτό είπα λάθος άτομο quotαρες.

Το προφανες (η γκιλοτινα και η αισθηση τρομου που αποπνεει)  δηλωνει επιβεβαιωση στην θεση σου.
Δημοσ.
Στο μονο που διαφωνω ειναι το οτι, τα σλαβοπαζαρα του Ιμπραημ σε εναν Χριστιανικο λαο, ταραξαν τους Ρωσους και τους αλλους λαους των μεγαλων δυναμεων.Δεκαρα τσακιστη δεν διναν για τους Ελληνες αυτοι που φροντισαν να υποδουλωθουν οι Ελληνες, ως αναγκαιο κακο για τα συμφεροντα τους.

Δε φαντάζεσαι τι αντιδράσεις υπήρχαν με τα σκλαβοπάζαρα. Απο φιλέλληνες Ευρωπαίους ζωγράφους που παρουσίαζαν έργα που απεικόνιζαν τον Σωκράτη με αλυσίδες μέχρι και η πίεση απ τον ίδιο τον Καποδίστρια προς τον Τσάρο που ένας ορθόδοξος λαός υποφέρει. Ε κάπως έτσι ήρθαν και οι αντιδράσεις απο τον εκάστοτε λαό. Είχε προηγηθεί και η Γαλλική επανάσταση, καταλαβαίνεις τώρα.

Μάγκες οι έμποροι, οι φιλέλληνες, ο Καποδίστριας και οι Κολοκοτρώνηδες.

Γι' αυτο επιμένω πως ότι έγινε ήταν συλλογική προσπάθεια. Υπήρξε δράση για να υπάρξει αντίδραση. Ουδέποτε θα ησχολούντο οι δυναμεις αν οι έμποροι δεν ειχαν μεταφέρει την Ελληνική κατάσταση, αν δεν υπήρχαν Ελληνες αξιωματούχοι με ρομαντικές ιδέες, αν δεν υπήρχαν τυποι σαν τον Λόρδο τον Βύρωνα κτλ κτλ

Και πάνω απ όλα? Αν δεν υπήρχε απο πισω μια ιστορια την οποια κληρονομήσαμε ακριβως γιατι μιλουσαμε την ιδια γλωσσα με τους τοτε κατοικους, ακριβως επειδή αυτοί που κατασκεύσαναν τον Χριστιανισμό φρόντισαν να υιοθετήσουν παγανιστικά έθιμα και να τον παρουσιάσουν ως φυσική συνέχεια του 12θεου και διάφορα ακόμα τα οποια βαριέμαι να γράφω( :P :P), το πιθανότερο ειναι να μας ειχαν γράψει όλοι στα @@ τους.

Επίσης δε καταλαβαίνω γιατι πετάτε τα πτυχία σας ως ένδειξη γνώσης. Εδώ καταρρίψαμε κοτζάμ Παπαρρηγόπουλο και υπονοήσατε πως η Αρβελέρ(?) πετάει κουταμάρες :-P :-P

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης δε καταλαβαίνω γιατι πετάτε τα πτυχία σας ως ένδειξη γνώσης. Εδώ καταρρίψαμε κοτζάμ Παπαρρηγόπουλο και υπονοήσατε πως η Αρβελέρ(?) πετάει κουταμάρες :-P :-P

Πρώτον, εγώ δεν μίλησα για Παπαρρηγόπουλο εγώ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τον έχω μελετήσει, άρα δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη από λόγια δεξιά και αριστερά.

Δεύτερον, όταν η τύπισσα μιλά για Βυζάντιο και ισχυρίζεται ότι ήταν ελληνική αυτοκρατορία και συνέχεια του αρχαίου ελληνικού κόσμου, κουταμάρες λέει. Μια διάλεξή της παρακολούθησα και έφριξα, δεν χρειάζεται να ξέρω παραπάνω για το έργο της. Εκτός και αν την πέτυχα σε μέρα περιόδου και δεν ήξερε τι έλεγε.

Και τρίτον, ναι, τα πτυχία μας θα τα "πετάμε" όποτε γουστάρουμε. Αν δεν σ'αρέσει, την κρεμούλα σου και μόκο.

Δημοσ.

Δε φαντάζεσαι τι αντιδράσεις υπήρχαν με τα σκλαβοπάζαρα. Απο φιλέλληνες Ευρωπαίους ζωγράφους που παρουσίαζαν έργα που απεικόνιζαν τον Σωκράτη με αλυσίδες μέχρι και η πίεση απ τον ίδιο τον Καποδίστρια προς τον Τσάρο που ένας ορθόδοξος λαός υποφέρει. Ε κάπως έτσι ήρθαν και οι αντιδράσεις απο τον εκάστοτε λαό. Είχε προηγηθεί και η Γαλλική επανάσταση, καταλαβαίνεις τώρα.

Μάγκες οι έμποροι, οι φιλέλληνες, ο Καποδίστριας και οι Κολοκοτρώνηδες.

Γι' αυτο επιμένω πως ότι έγινε ήταν συλλογική προσπάθεια. Υπήρξε δράση για να υπάρξει αντίδραση. Ουδέποτε θα ησχολούντο οι δυναμεις αν οι έμποροι δεν ειχαν μεταφέρει την Ελληνική κατάσταση, αν δεν υπήρχαν Ελληνες αξιωματούχοι με ρομαντικές ιδέες, αν δεν υπήρχαν τυποι σαν τον Λόρδο τον Βύρωνα κτλ κτλ

Και πάνω απ όλα? Αν δεν υπήρχε απο πισω μια ιστορια την οποια κληρονομήσαμε ακριβως γιατι μιλουσαμε την ιδια γλωσσα με τους τοτε κατοικους, ακριβως επειδή αυτοί που κατασκεύσαναν τον Χριστιανισμό φρόντισαν να υιοθετήσουν παγανιστικά έθιμα και να τον παρουσιάσουν ως φυσική συνέχεια του 12θεου και διάφορα ακόμα τα οποια βαριέμαι να γράφω( :P :P), το πιθανότερο ειναι να μας ειχαν γράψει όλοι στα @@ τους.

Οι ζωγραφοι,οι ποιητες ειναι απο την φυση τους ποιο ευγενικες ψυχες που εκφραζουν με τα εργα τους το τι πιστευουν.
Οι ηγεσιες των χωρων τους ομως, κοιταν στεγνα τα συμφεροντα που αυτοι οι ιδιοι εξυπηρετουν, που συνηθως δεν ειναι ταυτοσημα με την θεληση των κατοικων.Χαρακτηριστικο παραδειγμα τωρα και η δικια μας επισημη σταση στο Συριακο.
Παντως για τον Λορδο Βυρωνα εχω ακουσει οτι ηταν τοποτηρητης του Εθνικου μας δανειστη, για να σιγουρευτει οτι τα χρηματα του θα πανε στις σωστες τσεπες για να εφαρμοστει ο πολιτικος ελεγχος της επαναστασης που ειχε σχεδιασει.
Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα σε εσένα για τον Παπαρρηγόπουλο. Βλέπεις κάπου το ονομά σου και αρπάζεσαι?

Επίσης αν θέλεις ντε και καλά να πετάς τα υποτιθέμενα πτυχία σου ως ένδειξη γνωσης, να σου υπενθυμίσω ποια ειναι αυτή που λες οτι πετάει κοτσάνες και οτι σε έκανε να φρίξεις? Να κάνετε ρε παιδι μου μια σύγκριση στα πτυχία και σε Ακαδημαϊκή αναγνώριση.

Παντως για τον Λορδο Βυρωνα εχω ακουσει οτι ηταν τοποτηρητης του Εθνικου μας δανειστη, για να σιγουρευτει οτι τα χρηματα του θα πανε στις σωστες τσεπες για να εφαρμοστει ο πολιτικος ελεγχος της επαναστασης που ειχε σχεδιασει.

Στα απο πάνω συμφωνω. Αυτο για τον Βυρωνα κουλό μου φαίνεται. Ξέρεις πόσοι ηταν σαν τον Λορδο στην Ελλάδα? Ο τύπος ηταν κάτι παραπάνω απο ρομαντικός. Νόμιζε οτι θα καταφέρει να την ελευθερώσει μόνος του ρε παιδί μου. Νεανικη αμέλεια και τέτοια. Και πέθανε το παλικαράκι από το βαρύ μας κλίμα :)

Δημοσ.

Δεύτερον, όταν η τύπισσα μιλά για Βυζάντιο και ισχυρίζεται ότι ήταν ελληνική αυτοκρατορία και συνέχεια του αρχαίου ελληνικού κόσμου, κουταμάρες λέει.

Λινκ; Γιατί δε θυμάμαι να την έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα σε εσένα για τον Παπαρρηγόπουλο. Βλέπεις κάπου το ονομά σου και αρπάζεσαι?

Επίσης αν θέλεις ντε και καλά να πετάς τα υποτιθέμενα πτυχία σου ως ένδειξη γνωσης, να σου υπενθυμίσω ποια ειναι αυτή που λες οτι πετάει κοτσάνες και οτι σε έκανε να φρίξεις? Να κάνετε ρε παιδι μου μια σύγκριση στα πτυχία και σε Ακαδημαϊκή αναγνώριση.

Είναι μέλος η Γλυκατζή στο φόρουμ και συμμετέχει στη συζήτηση; Όταν θα κάνει λογαριασμό, θύμισέ μου να μην της προβάλλω τις σπουδές μου, γιατί ναι το παραδέχομαι, σε πτυχία και αναγνώριση με τρώει λάχανο. Ως τότε όμως, τρώω εγώ λάχανο εσένα, πονάει;

Και δεν ήξερα ότι η κατοχή διδακτορικών και αναγνώρισης αποτρέπει τους πάντες από την περίπτωση να κριθούν. Φωτιά και λάβαρα σε όσους δηλαδή κρίνουν τον Αινστάιν και λένε ότι μετά την δεκαετία του '20 οι έρευνες στην κβαντομηχανική τον ξεπέρασαν και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις εξελίξεις της επιστήμης του.

Λινκ; Γιατί δε θυμάμαι να την έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο.

Live.. Κανά μισάωρο έμεινα και την έκανα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...