Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δεν το γνώριζες ? Περιεργο να ξέρεις ολα τα κόλπα πως να αποφυγει την θητεια κάποιος και να μην ξέρεις αυτο ό,τι να ναι. πόσες ολυμπιάδες και σήμερα;
kirileman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Τα 400 χρονια Τουρκοκρατιας τσακισαν στο μεγιστο τον Ελληνισμο, 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 ... τα εχεις κάνει σαλάτα μεσα στο κεφάλι σου, δεν βγάζω ακρη τι θες να μου πεις. Καλά ειναι τα παραμύθια στα βιβλία ιστορίας; Καλό ειναι να παραμυθιαζόμαστε συνέχεια μεταξύ μας, γινομαστε έτσι πιο πατριώτες; κούνια που σας κούναγε, βλάκες 1
Skylined Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Έχω συναντήσει ξανά και ξανά αυτή την άποψη, ότι "από τη στιγμή που ο εθνικισμός των Τούρκων είναι επιθετικός εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε ελεύθερα γιατί αν κάνουμε κάτι τέτοιο θα μας φάνε λάχανο."
Star_Light Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 τα εχεις κάνει σαλάτα μεσα στο κεφάλι σου, δεν βγάζω ακρη τι θες να μου πεις. Καλά ειναι τα παραμύθια στα βιβλία ιστορίας; Καλό ειναι να παραμυθιαζόμαστε συνέχεια μεταξύ μας, γινομαστε έτσι πιο πατριώτες; κούνια που σας κούναγε, βλάκες Eιπα και χθές οτι πιο πολύ με ενδιαφερει η χωρα να ειναι μπροστα παρα η ιστορική αλήθεια. Ο λογος δεν ειναι οτι σνομπάρω την ιστορια ισα ισα το αντιθετο. Αλλα αν οντως κάποιοι το έχετε ψάξει ιστορικά και έχετε ασχοληθει με την ιστορική τέχνη θα πρέπει να γνωρίζετε οτι υπάρχουν ενα καρο διχογνωμιες και θα μπλέξουμε σε ενα κάρο διαφωνιες και θεωριες χωρις νόημα εδω μέχρι και για τον Κολοσσο της Ροδου λένε άλλα οι μισοί και άλλα οι άλλοι μισοί (άσχετο παράδειγμα αλλα αυτο μου ηρθε τωρα στο μυαλό). Βλακας δεν ειμαι επειδη βλέπω οτι μερικοί τύποι σαν αυτον κοιτάνε να σπείρουν την διχόνοια και να σε κάνουν να μισήσεις τα σχολεια τα βιβλια οτι ολοι σου λεγανε ψεμματα και αλλα πολλα αυτες οι τακτικες σπέρνουν την διχονοια αν δεν το καταλαβαινεις τι να σου πω
silverado Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μονο που μετα την κατακτηση απο τους Ρωμαιους καναμε Βυζαντινη αυτοκρατορια 1100 χρονων.Ενω τωρα με την Νεοελληνικη νοοτροπια του ειμαι πολιτης του κοσμου και οχι της Ελλαδος δεν πας πουθενα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 οκ, Eιπα και χθές οτι πιο πολύ με ενδιαφερει η χωρα να ειναι μπροστα παρα η ιστορική αλήθεια. Ο λογος δεν ειναι οτι σνομπάρω την ιστορια ισα ισα το αντιθετο. Αλλα αν οντως κάποιοι το έχετε ψάξει ιστορικά και έχετε ασχοληθει με την ιστορική τέχνη θα πρέπει να γνωρίζετε οτι υπάρχουν ενα καρο διχογνωμιες και θα μπλέξουμε σε ενα κάρο διαφωνιες και θεωριες χωρις νόημα εδω μέχρι και για τον Κολοσσο της Ροδου λένε άλλα οι μισοί και άλλα οι άλλοι μισοί (άσχετο παράδειγμα αλλα αυτο μου ηρθε τωρα στο μυαλό). Βλακας δεν ειμαι επειδη βλέπω οτι μερικοί τύποι σαν αυτον κοιτάνε να σπείρουν την διχόνοια και να σε κάνουν να μισήσεις τα σχολεια τα βιβλια οτι ολοι σου λεγανε ψεμματα και αλλα πολλα αυτες οι τακτικες σπέρνουν την διχονοια αν δεν το καταλαβαινεις τι να σου πω οκ, δηλ. αν μάθαινουμε την αλήθεια θα διαλυθει η χώρα. Να σταματήσουμε να σκεφτομαστε κιόλας, ορισμένοι το έχετε κάνει ήδη
kirileman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μονο που μετα την κατακτηση απο τους Ρωμαιους καναμε Βυζαντινη αυτοκρατορια 1100 χρονων.Ενω τωρα με την Νεοελληνικη νοοτροπια του ειμαι πολιτης του κοσμου και οχι της Ελλαδος δεν πας πουθενα. Για πες, πότε απελευθερωθήκαμε; 1
Star_Light Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 οκ, οκ, δηλ. αν μάθαινουμε την αλήθεια θα διαλυθει η χώρα. Να σταματήσουμε να σκεφτομαστε κιόλας, ορισμένοι το έχετε κάνει ήδη Ο συγκεκριμενος δεν μπορω να ξέρω παντως αν λέει αληθεια και τι ειδους αληθειες λέει. Παρολαυτα εγω πιστευω οτι το στυλ της κατηγοριας του το παιζουν συγκεκριμενα άτομα για συγκεκριμενους λογους.
akpe Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Το έχουμε ξαναπεί. Δεν είναι δικά του, πως να το πουμε αλλιώς. Ο συγκεκριμένος απλά, λίγο βρήκε αφορμή να το παίξει δασκαλάκος, λίγο την είδε αντίδραση λόγω της ημέρας, και έγινε πρώτο θέμα στα κανάλια. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο. 1
Star_Light Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 @akpe σκέψου τωρα τι αντιδρασεις θα προκαλεσει σε ένα παιδι 17χρονων οτι του λένε ψέμματα στο σχολειο οτι τελικα στην Επανασταση πολέμησαν άλλοι οτι η εκκλησια ειναι 0 γενικα ειναι που ειναι αντιδραστική η σημερινη νεολαία μετα απο αυτα θα γινει ακομα χειροτερη. Δηλαδη ο συγκεκριμενος τύπος σκορπά αναταραχή κατα των θεσμών του κράτους αντι να υπάρχει ενοτητα δηλαδη εγω δεν σου λεω ρε φιλε κανεις δεν ειναι άγιος. Ολοι έχουμε τα θεματα μας και έχουμε κανει βλακειες αλλα δεν σε συμφέρει σε μια τέτοια περιοδο κρισης γενικοτερης και της χώρας στο καναβάτσο να σπέρνεις ακομα μεγαλυτερη διχόνοια και εσωτερικες αναταραχές. Οι περισσοτεροι χρωστάμε ένα μερος της μορφωσής μας και στο σχολειο τωρα βγαίνουμε και το κράζουμε?
man of steel Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Οι περισσότεροι οφείλουμε να λέμε στους νέους μας την αλήθειες.Και αυτήν είναι κατά την άποψη μου η εξής.όντως την πρώτη φάση της επανάστασης την φέραμε εις πέρας μόνοι μας κατά κύριο λόγο.Μετά ξέσπασε εμφύλιος και κλείστηκε ο Κολοκοτρώνης στην φυλακή και η επανάσταση σώθηκε χάρη στην ναυμαχία του Ναβαρίνου όπου όντως άλλοι πολέμησαν για μας πως να το κάνουμε τώρα;Τώρα για βυζαντινές αυτοκρατορίες και κολοκύθια υπόδουλοι ήμασταν στο Βυζάντιο απλά υιοθετήθηκε η Ελληνική γλώσσα σαν επίσημη της αυτοκρατορίας.Μια χαρά έσφαζαν οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου όποιους Έλληνες δεν συμφωνούσαν με αυτό είτε στο θέμα θρησκείας είτε στο θέμα πολιτικής.Όλοι πια ξέρουμε πως επιβλήθηκε ο χριστιανισμός στην Ελλάδα από τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου.Έτσι για να μην ονειρεύονται κάποιοι και έχουν και οργασμό στο τέλος ότι δημιουργήσαμε κάποια αυτοκρατορία.Συνέχεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αποτελεί το Βυζάντιο απλώς υιοθέτησε το κράτος ως επίσημη γλώσσα του τα Ελληνικά.Αυτό δεν σημαίνει ότι έκαναν κουμάντο οι Έλληνες στην αυτοκρατορία. 3
kirileman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Κάτσε, τώρα θα μας πουν για τον Οράτιο όπου να 'ναι.
akpe Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Star, άντε κάποιοι να αντιδράσουν όπως λες (κυρίως προς στους καθηγητές τους), άλλοι να αρχίσουν να ψάχνονται, οι περισσότεροι όμως χέστηκαν. Ποιά ακριβώς κίνητρα τους έδωσε το σχολείο να νοιαστούν για την ιστορία τους αρκετά ώστε να αντιδράσουν όταν ο καθένας αμφισβητεί αυτά που τους διδάσκει; Θα αντιδράσουν προασπίζοντας τι ακριβώς, αυτά που μαθαίνουν μέσω παπαγαλίας; Θα αντιδράσουν παπαγαλίζοντας; Είναι τυχαίο που, όπως σε όλα τα μαθήματα, όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται το ψάχνει αλλού και «σνομπάρει» αυτά που διδάσκεται στη βασική εκπαίδευση; Όποιος περιμένει να μάθει (μεταξύ άλλων) ιστορία αποκλειστικά από το σχολείο, είναι τουλάχιστον αφελής. Και σίγουρα ο τελευταίος που φταίει σε αυτό είναι ο Δήμου, ασχέτως του ότι για εμένα είναι καραγκιόζης, γενικά, όχι μόνο για το εν λόγω κείμενο. Επίσης, για πολλοστή φορά: Το να κατακρίνεις τα λάθη κάποιου, είτε αυτό είναι το σχολείο, είτε ένα πρόσωπο, είτε το ίδιο το έθνος σου, δε σημαίνει απαραίτητα ότι το μειώνεις/καταδικάζεις/μισείς κ.λπ. Δηλαδή εντάξει, αν φτάσαμε σε σημείο να λέω εγω πως ο εμφύλιος ήταν μαλακία και σχεδόν μας κόστισε την ελευθερία μας και να με αποκαλούν ανθέλληνα, κάτι κάνουμε λάθος.Όσο για το προηγούμενο που είπες, έχεις σκεφτεί πόσο επικίνδυνο για το μέλλον μπορεί να είναι το να αγνοείς λάθη του παρελθόντος; Μπορεί να τονώνει το πατριωτικό αίσθημα, αλλά με τι κόστος;
man of steel Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Κάτσε, τώρα θα μας πουν για τον Οράτιο όπου να 'ναι. Τι να πω ρε φίλε kirile αυτά είναι γνωστά ακόμη και από τα σχολικά Βιβλία.Ο Ιουστινιανός ξεπάτωσε όλους τους αρχαίους μεγαλοπρεπεής ναούς και αγάλματα που είχαμε μαζί πήρε και η μπάλα το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δια.Εδώ ο ίδιος ο "άγιος" Γρηγόριος λυπήθηκε για αυτό το υπέροχο άγαλμα λέγοντας ότι και ένα άλογο θα συγκλονιζόταν αν έβλεπε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα