kirileman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Με τη σχιζοφρένεια του τερατουργήματος που ονομάζεται "Ελληνοχριστιανισμός", δε θα μπω ποτέ ξανά στη διαδικασία να ασχοληθώ σοβαρά. Νιώθω ευλογημένος γιατί είχα την ευτυχία να έρθω σε επαφή με την ιστορία πολιτισμών και τόπων μέσα από την τέχνη και την Αρχιτεκτονική, με επιτεύγματα για τα οποία ένας λαός μπορεί να περηφανεύεται και όχι να ντρέπεται όπως οι πολιτικο-θρησκευτικές σκοπιμότητες και ραδιουργίες, ακόμα και αν αυτά τα έργα εκ πρώτης όψεως "υπηρετούσαν" τους ηγέτες της δεύτερης κατηγορίας αλλά στην τελική, πάντα κατάφερναν να απελευθερωθούν από τα δεσμά του "εντολέα" τους και να αναδείξουν τις ομορφότερες πλευρές της ανθρώπινης φύσης. 1
Cossutius. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Όπως και να έχει το ζήτημα, είναι ανόητο να περηφανεύεται κάποιος για τα επιτεύγματα άλλων. Προσωπικα, αυτους τους θεωρω ανθελληνες. Οφείλουμε όμως να διαφυλαττουμε τη κληρονομιά τους. Και ενίοτε να εκμεταλλευόμαστε τη γνώση τους.Η ΕΥΔΑΠ την οποια έχουν λυσαξει κάποιοι να ιδιοτικοποιησουν λόγου χάρη, εχει εκμεταλλευτεί έργα ύδρευσης του Ανδριανου ( ναι 2ος αιώνας μΧ). Σε άλλες σύγχρονες πολιτισμένες και καλα χώρες ( εκει που σφάζουν καμηλοπαρδαλεις ντε), ξοδεύουν δις για έργα που ήταν ήδη έτοιμα αν είχαν κάνει μια μελέτη. Τυχεροι μπορει να νιώθουμε που ζούμε σε ενα τόπο που εχει τόση γνώση να μας προσφέρει σε αντιθεση με αλλουσ ατυχουσ.Που βλέπεις μια πέτρα και αυτη δεν ειναι ποτε τυχαία τοποθετημένη εκει.Που διδασκομαστε την απαρχή της ιστοριογραφιας.Και περήφανοι όσοι μπορούμε να βοηθάμε στη διατήρηση αυτής της κληρονομιάς και φυσικά στη "κατασκευή" της δικής μας.
man of steel Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Το λεει και το Location Στην σκια του ονειρου που εχεις.Απο σκια αλλο τιποτα.Προσεχε μονο μην παθεις καμμια αβιταμινωση αν και αγροτηςΕμένα το λέει.Εσύ δεν έχεις καθόλου.Εκτός τόπου και χρόνου λέμε Εμένα το λέει και το location.Εσύ δεν έχεις καθόλου όμως λέμε...Εκτός τόπου και χρόνου με πατριδοκαπηλεία εκ μέρους σου στο χείριστο βαθμό.Μπορώ άνετα να συνεχίσω έτσι.Θα το τραβήξεις πολύ ακόμα;Αν είναι να ξέρω να ψάξω στο youtube για κανένα video Λιακό με νεφελίμ να πάρεις την δόση σου να ησυχάσουμε γιατί μας τα πρηξες...
Cossutius. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Κιριλε κάνει μπαμ ότι έχεις ασχοληθει με αρχιτεκτονική. Αν είσαι θαυμαστής της κλασικής εποχής, θα ξέρεις ότι η Ορθοδοξία εχει να σου προσφέρει πολλές εκπλήξεις. Αλλα νομίζω ότι το γνωρίζεις ήδη αυτο.<br> Μυκηνες παππούς<br> Παρθενωνας μπαμπάς<br> Ορθόδοξη εκκλησία το παιδι.<br> Το εγγόνι ;;; (Αρχιτεκτονικά παντα ε; Προσωπικα προσπαθώ να ειδικευτω στην Ελληνιστική όπου γίνεται πραγματικά χαμός
silverado Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Και για να μην ακουγεται μονο η μια πλευρα. http://www.e-istoria.com/320.html
kirileman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Κιριλε κάνει μπαμ ότι έχεις ασχοληθει με αρχιτεκτονική. Αν είσαι θαυμαστής της κλασικής εποχής, θα ξέρεις ότι η Ορθοδοξία εχει να σου προσφέρει πολλές εκπλήξεις. Αλλα νομίζω ότι το γνωρίζεις ήδη αυτο.<br> Μυκηνες παππούς<br> Παρθενωνας μπαμπάς<br> Ορθόδοξη εκκλησία το παιδι.<br> Το εγγόνι ;;; (Αρχιτεκτονικά παντα ε; Προσωπικα προσπαθώ να ειδικευτω στην Ελληνιστική όπου γίνεται πραγματικά χαμός Δεν είμαι φανατικός θαυμαστής της κλασικής εποχής, είναι μεγάλη η απόσταση και πολλά τα σπουδαία που ακολούθησαν. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του de stijl (προφανώς και ενός μέρους του μοντέρνου κινήματος αλλά όχι με τον τρόπο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα) και της ρώσικης πρωτοπορίας (τον παίρνουν το ολοκληρωτικά καθεστώτα!!! ) Εννοείται ότι λατρεύω και τη λαϊκή/παραδοσιακή τέχνη/αρχιτεκτονική των Βαλκανίων -ειδικά του Αιγαίου-, γι' αυτό και δε θεωρώ την "Τουρκοκρατία" μια κακή παρένθεση, δεν ήταν ποτέ... είναι ζωντανό, ζωντανότατο κομμάτι μας. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μου αρέσει που μερικοί χριστιανοί λένε για το Βυζάντιο και υπερασπίζονται τον χριστιανισμό ξεχνώντας ότι χριστιανοί παπάδες πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη και βάλανε μέσα τους κατακτητές της. Και μετά σου λέει ότι ο χριστιανισμός σε κάνει καλύτερο άνθρωπο... τόσο καλό που εσκεμμένα δεν αναφέρεις αυτό που σε συμφέρει απλά και μόνο για να προωθήσεις την θρησκεία σου... την κατά τα άλλα θρησκεία της αγάπης.
silverado Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μου αρέσει που μερικοί χριστιανοί λένε για το Βυζάντιο και υπερασπίζονται τον χριστιανισμό ξεχνώντας ότι χριστιανοί παπάδες πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη και βάλανε μέσα τους κατακτητές της. Και μετά σου λέει ότι ο χριστιανισμός σε κάνει καλύτερο άνθρωπο... τόσο καλό που εσκεμμένα δεν αναφέρεις αυτό που σε συμφέρει απλά και μόνο για να προωθήσεις την θρησκεία σου... την κατά τα άλλα θρησκεία της αγάπης. Επειδη ακριβως δεν ξεχναμε, αυτα που λες ειναι απλως απεραντο μισος προς την κυριαρχη θρησκεια της χωρας σου. Αν φυσικα εισαι εκ φυσεως οπαδος αλλης θρησκειας πες το μας για να μην υπαρχει καμμια παρεξηγηση.
Cossutius. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δεν είμαι φανατικός θαυμαστής της κλασικής εποχής, είναι μεγάλη η απόσταση και πολλά τα σπουδαία που ακολούθησαν. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του de stijl (προφανώς και ενός μέρους του μοντέρνου κινήματος αλλά όχι με τον τρόπο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα) και της ρώσικης πρωτοπορίας (τον παίρνουν το ολοκληρωτικά καθεστώτα!!! ) Εννοείται ότι λατρεύω και τη λαϊκή/παραδοσιακή τέχνη/αρχιτεκτονική των Βαλκανίων -ειδικά του Αιγαίου-, γι' αυτό και δε θεωρώ την "Τουρκοκρατία" μια κακή παρένθεση, δεν ήταν ποτέ... είναι ζωντανό, ζωντανότατο κομμάτι μας. Ουάο. Modriaan? Οκ δε πολυγουστάρω τόσο αφαιρετική τέχνη αλλά ρισπέκτ. Εγω απ την άλλη ειμαι λάτρης του Μώραλη στον Ελληνικό μοντερνισμό. ότι χριστιανοί παπάδες πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη και βάλανε μέσα τους κατακτητές της. Αν σου είναι εύκολο θα ήθελα να μου πεις που το έχεις διαβάσει αυτό. Χωρίς καμία ειρωνία, και χωρις να αμφιβάλλω για αυτο. 1
Skylined Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Βασικά "οι παπάδες" διάλεξαν Οθωμανούς αντί για παπικούς. Οι δυτικοί για να βοηθήσουν την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία που παράπαιε (λίγο πριν σβήσει) ζήτησαν ένωση των εκκλησιων και μάλλον υποταγή του πατριάρχη στον πάπα, και το ιερατείο διάλεξε Οθωμανούς επηρεάζοντας την ιστορία αυτού του κομματιού γης για τους επόμενους αιώνες βγάζοντάς το από το δυτικό κόσμο για τα καλά. Ίσως αυτό να εννοεί. 2
Cossutius. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Είναι γνωστή η συνεργασία των Βυζαντινών γενικά με Σελτζούκους Τούρκους (Βλέπε Αλέξιος Κομνηνός) όπως και η αντιπαλότητα των 2 εκκλησιών αφού είχε επέλθει σχίσμα προ καιρού. Προφανώς και υπήρχαν συνεργασίες Αυτό, από τους παπαδες που πηγαν και πρόδωσαν τη Πόλη και έμπασαν μέσα Οθωμανους απέχει βέβαια, όπως φυσικά και το γεγονός οτι το 1453 η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν ουσιαστικά η Πόλη και περιοχές της Πελοποννήσου. Ουτως η αλλιώς το μεγάλο πλήγμα είχε ήδη συμβεί 250 χρόνια νωρίτερα όταν οι αγαπημένοι Δυτικοί αντί να πάνε να βρούνε τον Jesus στην Ιερουσαλήμ, έκαναν μια στάση να λεηλατήσουν την Κωνσταντινουπολη. 2
f1vettel Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Ο Χριστιανισμος που ηρθε και αντικατεστησε στον Ελληνικο χωρο την επικρατουσα μεχρι τοτε θρησκευτικη αντιληψη, εγινε δεκτος χωρις αντιδραση απο το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου, ενω πραγματι στην συνεχεια υπηρξαν διωγμοι εναντιων των λεγομενων Εθνικων ,ως κακη εκτελεση της Χριστιανικης πιστης. http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=42446%3A2011-02-11-140000&catid=13%3Axenos-christianismos&Itemid=194#.UpyDSMRdXRV 1
Zaknafein Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 @Cossutius Γενικά οι "φίλοι" Δυτικοί τα ίδια κάνουν ακόμα και σήμερα στη γειτονιά μας (Βαλκάνια) και όχι μόνο. Το Μ.Ο. τους δεν έχει αλλάξει, απλά έχει εξελιχθεί στις σημερινές παραμέτρους. Τώρα για την (αν)ακρίβεια της Ιστορίας που μάθαμε στο σχολείο και που διδάσκεται ακόμα και σήμερα, μη ξεχνάμε ότι την Ιστορία την γράφουν οι νικητές και οι ισχυροί... Επίσης οι ιστορικοί, είναι θεωρητικά αντικειμενικοί, αλλά στην πράξη, αναπόφευκτα θα επιρρεαστεί το έργο τους από τις ιδέες/προκαταλήψεις τους. 2
Cossutius. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μωρέ το τι μάθαμε στο σχολείο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει οτι τουλάχιστον μαθαμε να ψάχνουμε. Οι άνω των 30 διδαχθήκαμε στο δημοτικό και το γυμνάσιο για κρυφό σχολειό τη στιγμη που όλοι οι ακαδημαικοι γνωριζαν πως δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Πάντως γενικά το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία έχει βελτιωθεί αρκετά. Πλέον ακούνε και τους σωστους Ακαδημαικους. Επίσης οι ιστορικοί, είναι θεωρητικά αντικειμενικοί, αλλά στην πράξη, αναπόφευκτα θα επιρρεαστεί το έργο τους από τις ιδέες/προκαταλήψεις τους. Ουυυ...πρωτος και καλύτερος ο πατερας της ιστορίας και φυσικά και ο Θουκι Αλλά τι να κάνουμε? Μπορουμε να τους αμφισβητήσουμε? (αν και ξέρω γνωστό μέλος που ειναι ικανό να αμφισβητήσει τους πάντες :-P :-P ) 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Τώρα για την (αν)ακρίβεια της Ιστορίας που μάθαμε στο σχολείο και που διδάσκεται ακόμα και σήμερα, μη ξεχνάμε ότι την Ιστορία την γράφουν οι νικητές και οι ισχυροί... Επίσης οι ιστορικοί, είναι θεωρητικά αντικειμενικοί, αλλά στην πράξη, αναπόφευκτα θα επιρρεαστεί το έργο τους από τις ιδέες/προκαταλήψεις τους. τα σχολικά βιβλία γράφονται απο καθηγητές αει, με συγκεκριμένο τρόπο, βάση πρωτοκόλλου για τις αναφορές, πηγές, κτλ. δεν υπάρχει περιθωριο για προσωπικές απόψεις. Φίλη μου που σπούδασε στο ιστορικό/αρχαιολογικό μου ειπε ότι στο πρώτο εξάμηνο οι καθηγητές τους έλεγαν ξέχάστε ότι μάθατε στο σχολείο. Τα γράφουν όχι απο προκαταλήψεις αλλά με σκοπιμότητα. Καλή ιδέα ειναι να υπάρχουν κοινά βιβλία ιστορίας για Τουρκία, Ελλάδα και λοιπές βαλκανικές χώρες, ώστε να σταματήσουν λίγο να γράφουν μπούρδες. Μια βουλγάρα μου είχε πει ότι ο κυριλλος και ο μεθοδιος ήταν Βουλγαροι, έτσι έμαθε στο σχολείο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα