gigisoni Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Το έχω ξαναβάλει. http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=181 (44:00) Και λέω άντε, μπας και είμαι εγώ ο μαλάκας, ας δώσω στον εαυτό μου ακόμα μια ευκαιρία να την ακούσει μπας και... Και μόλις ανοίγει το στοματάκι της το πρώτο να δίνει ευχαριστίες σε κληρικό ή όποιος ήταν εκείνος εκεί πέρα. Είναι δυνατόν να παρακολουθήσω αμερόληπτα από εκεί και έπειτα; Το έκοψα κατευθείαν.
Cossutius. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 (Για την ιστορία και όσους βαριουνται να δουνε έστω και την αρχή του βίντεο η Αρβελέρ χαιρετίζει τους επίσημους ως είθισται, προσφωνώντας πρώτα τους εκκλησιαστικούς φορείς και μετά τους πολίτικους, διοικητικούς κάτι που προβλέπεται στις επίσημες διαλέξεις όταν παρίστανται εκπρόσωποι της εκκλησίας και της πολιτείας. )
Tilemaxx Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Όποιος πάντως θεωρείται πιο qualified απ' την Αρβελέρ θα πρέπει πρώτα να το αποδείξει και να το τεκμηριώσει έ. 3
gigisoni Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Όποιος πάντως θεωρείται πιο qualified απ' την Αρβελέρ θα πρέπει πρώτα να το αποδείξει και να το τεκμηριώσει έ. Μιλάμε για το Βυζάντιο και θα πρέπει να τεκμηριώσουμε και αποδείξουμε απόψεις; Ή ισχυρίστηκε κάποιος ότι είναι καλύτερος Βυζαντινολόγος από την Αρβελέρ; Το να είσαι καλός, ο καλύτερος σε κάτι, δεν σε αποτρέπει του να λες βλακείες. Για να ξαναγυρίσουμε στον Αινστάιν.... "Quantum mechanics is very impressive. But an inner voice tells me that it is not yet the real thing. The theory yields a lot, but it hardly brings us any closer to the secret of the Old One. In any case I am convinced that He doesn't play dice." - Albert Einstein Κοσσοτιε,καλη χρυσή και αδαμάντινη η αρβελερ αλλα κανει κάνει κάτι ωραιοποιήσεις...κατι ωραίες διαστρεβλώσεις(οποιος διάβασε το-γιατι το βυζαντιο- ξέρει)ολα λογω του οτι ειναι φανατική χριστιανή. Η αλήθειά βρίσκεται κάπου στη μέση. Α, έτσι εξηγείται... Και μετά να την πάρω και στα σοβαρά....να μου λείπει. (Για την ιστορία και όσους βαριουνται να δουνε έστω και την αρχή του βίντεο η Αρβελέρ χαιρετίζει τους επίσημους ως είθισται, προσφωνώντας πρώτα τους εκκλησιαστικούς φορείς και μετά τους πολίτικους, διοικητικούς κάτι που προβλέπεται στις επίσημες διαλέξεις όταν παρίστανται εκπρόσωποι της εκκλησίας και της πολιτείας. ) Σοβαρά; Γιατί εγώ ήμουν της εντύπωσης ότι οι προσφωνήσεις και ευχαριστίες πέφτουν στο τέλος των διαλέξεων. Όταν την είδα δεν ξεκίνησε με προσφωνήσεις και ευχαριστίες. Αλλά εκεί φαίνεται δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Εκκλησίας. 1
kirileman Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Και λέω άντε, μπας και είμαι εγώ ο μαλάκας, ας δώσω στον εαυτό μου ακόμα μια ευκαιρία να την ακούσει μπας και... Και μόλις ανοίγει το στοματάκι της το πρώτο να δίνει ευχαριστίες σε κληρικό ή όποιος ήταν εκείνος εκεί πέρα. Είναι δυνατόν να παρακολουθήσω αμερόληπτα από εκεί και έπειτα; Το έκοψα κατευθείαν. Τί ήθελες να του πει; Άντε γ@μήσου εσύ και το ράσο σου; Πιο κάτω που μιλάει για το μύθο του κρυφού σχολειού, αν θυμάμαι καλά, του "απολογείται" που θα τον στενοχωρήσει. Α, το βρήκα. 14:10, για τον εκχριστιανισμό της αυτοκρατορίας και για τη "χριστιανικότητα" του Κωνσταντίνου λέει. Μόνο "in your face" που δεν του είπε.
gigisoni Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Τί ήθελες να του πει; Άντε γ@μήσου εσύ και το ράσο σου; Πιο κάτω που μιλάει για το μύθο του κρυφού σχολειού, αν θυμάμαι καλά, του "απολογείται" που θα τον στενοχωρήσει. Δεν είπα να τον διαολοστείλει, αλλά πως να το κάνουμε, σου την δίνει την πρώτη εντύπωση ό,τι και να λέμε.. Και όπως φίλος είπε που έχει διαβάσει βιβλίο της, την διαστρέβλωση μια χαρά γνωρίζει πώς να την κάνει βόλτα. Και σιγά να μην πρέπει επιστήμων άνθρωπος να απολογηθεί για τα παραμύθια της Χαλιμάς της Εκκλησίας. Δεν φτάνουν τα πάνδεινα που τράβηξε η επιστήμη και οι επιστήμονες στο όνομα της θρησκείας, θα τους ζητήσουμε και συγγνώμη κιόλας. Ένα ένα μου τα βγάζεις τα μαργαριτάρια της διάλεξής της. Το επόμενο;
kirileman Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2014 Βιάζεσαι. Δες 14:10 μέχρι 16:05. Μόνο την ύπαρξη του Χριστού δεν αμφισβήτησε.
gigisoni Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Βιάζεσαι. Δες 14:10 μέχρι 16:05. Μόνο την ύπαρξη του Χριστού δεν αμφισβήτησε.Το είδα, δεν λέει κάτι άγνωστο. Πότε έκανα ιστορία Βυζαντίου στο σχολείο, γυμνάσιο νομίζω. Πάνω από 20 χρόνια πριν. Το έμαθα στο σχολείο ότι ο Κωνσταντίνος ήταν αυτός που έκανε νόμιμη την χριστιανική πίστη και όχι αυτός που επέβαλλε τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία. Και ότι ποτέ του δεν βαφτίστηκε. Στοιχεία που δίνει ακόμα και η wiki, αν έλεγε το αντίθετο θα έβγαιναν 45 πλευρές να την αντικρούσουν με αδιάσειστα στοιχεία. Ειλικρινά απορώ πού το είδες ότι μόνο την ύπαρξη του χριστού δεν αμφισβητεί σε αυτά τα δυο λεπτά. Αν επιμένεις, για πες μας πού την βλέπεις την σχεδόν αμφισβήτηση που εμάς μας διαφεύγει.
Cossutius. Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Εντομεταξυ είναι αστείο να απορρίπτει και να προσβάλει κάποιος σε ένα φόρουμ έναν ιστορικό, τη στιγμη που ακομα και ο πατέρας της ιστορίας (Ηροδοτος...μη googlaρετε ) ήταν άνθρωπος που πίστευε στη μοίρα, Θεούς κτλ κτλ. Λες και το αν εισαι πιστός ή όχι σε κάνει χειρότερο ή καλύτερο επιστήμονα ξέρω γω. Ειδικά η Αρβελέρ ειναι μια ιστορικός που έχει "στεναχωρήσει" αρκετές φορές διάφορους κληρικους. Φτάσαμε στο σημείο να απορρίπτουμε ιστορικους...σε ένα φόρουμ!! Πραγματικά γελάω. Ακόμα και τον Δήμου δε τον απορρίψαμε. Αλλά την Αρβελέρ στα τάρταρα...πιστεύει στο Θεό..!!! 2
Praetorianos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δεύτερον, όταν η τύπισσα μιλά για Βυζάντιο [...], κουταμάρες λέει. Πότε έκανα ιστορία Βυζαντίου στο σχολείο, γυμνάσιο νομίζω. Πάνω από 20 χρόνια πριν. Το έμαθα στο σχολείο[...] * τύπισσα = an eminent Greek university professor and Byzantinologist She is a corresponding member of the British Academy, the Academy of Athens, the Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, the Bulgarian Academy of Sciences, and an associated member of the Royal Academy of Belgium. She holds a number of honorary doctorates, and has received numerous decorations from the French government: 1
gigisoni Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Εντομεταξυ είναι αστείο να απορρίπτει και να προσβάλει κάποιος σε ένα φόρουμ έναν ιστορικό, τη στιγμη που ακομα και ο πατέρας της ιστορίας (Ηροδοτος...μη googlaρετε ) ήταν άνθρωπος που πίστευε στη μοίρα, Θεούς κτλ κτλ. Λες και το αν εισαι πιστός ή όχι σε κάνει χειρότερο ή καλύτερο επιστήμονα ξέρω γω. Ειδικά η Αρβελέρ ειναι μια ιστορικός που έχει "στεναχωρήσει" αρκετές φορές διάφορους κληρικους. Φτάσαμε στο σημείο να απορρίπτουμε ιστορικους...σε ένα φόρουμ!! Πραγματικά γελάω. Ακόμα και τον Δήμου δε τον απορρίψαμε. Αλλά την Αρβελέρ στα τάρταρα...πιστεύει στο Θεό..!!! Και ακόμα πιο αστείο είναι να συγκρίνεις άτομο του 20ου αιώνα με άτομο που έζησε αιώνες προ Χριστού. Επίσης, για τον λόγο που ακριβώς αναφέρεις, μοίρα, Θεούς, μυθοπλασίες, ενώ ο Ηρόδοτος έχει ονομαστεί Πατέρας της ιστορίας, ουσιαστικά όμως ο πρώτος που έγραψε ιστορία ήταν ο Θουκυδίδης. Αλλά η ημιμάθεια... Επίσης αν και μιλάς στο πρώτο ενικό, θέση και άποψη προσωπικά για τον Δήμου δεν έχω εκφέρει. Αλλά πού....όχι ότι περίμενα κάτι περισσότερο από κάποιον νοσταλγό των αντικειμενικών ειδήσεων της δεκαετίας του '80... * τύπισσα = an eminent Greek university professor and Byzantinologist She is a corresponding member of the British Academy, the Academy of Athens, the Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, the Bulgarian Academy of Sciences, and an associated member of the Royal Academy of Belgium. She holds a number of honorary doctorates, and has received numerous decorations from the French government: Δηλαδή κάποιος με διδακτορικό δεν είναι τύπος και κάποια με διδακτορικά δεν είναι τύπισσα; Να σου μιλάω για μια τύπισσα εδώ που μας αγανάκτησε να διαλέγει τα πιο βαρετά βιβλία της αγγλικής λογοτεχνίας για αναλύσεις, με τις ώρες ολόκληρες...μέχρι και διαλέξεις στην Αμερική την καλούν συχνά να κάνει.Και επίσης, τι ωραία να αφαιρούμε λόγια από τα γραφόμενα κάποιου αλλάζοντάς τα τελείως και αφήνοντας να εννοηθεί ότι είπα ότι λέει κουταμάρες όταν μιλάει για Βυζάντιο, την στιγμή που εγώ είπα ότι κουταμάρες λέει όταν ισχυρίζεται την ελληνικότητα του Βυζαντίου και συνέχεια των αρχαίων χρόνων. Ή όταν το ξανακάνεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι γνώσεις μου είναι του γυμνασίου, όταν εγώ είπα ότι στο γυμνάσιο πρωτομάθαμε ότι ο Κωνσταντίνος νομιμοποίησε τον χριστιανισμό και ότι ποτέ του δεν βαφτίστηκε. Βλέπω την διαστρέβλωση μια χαρά την γνωρίζετε...
Praetorianos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Gigisoni, γνωρίζω λιγότερα για τη Βυζαντινή ιστορία, απ' ότι γνωρίζεις εσύ για τον ισολογισμό τραπεζών. Ωστόσο αν ποτέ αναφέρω ότι ο Buffet όταν μιλάει για valuation εταιριών λέει κουταμάρες έχεις το ελεύθερο να με quotάρεις και να ποστάρεις και μια μούτζα από κάτω.Μπορείς να αναφέρεις πηγές όταν προσπαθείς να αντικρούσεις κάποιον, ακαδημαϊκές πηγές, για να υποστηρίξεις τα λεγόμενα σου. Δεν έχω προκατάληψη για καμία άποψη, ακόμα κι αν στηρίζεται με 150 διδακτορικά από πίσω. Αν δεν το κάνεις όμως, όταν μιλάμε για Βυζάντιο, μιλάμε για την Αρβελέρ vs κάποιου random στο μπλα μπλα. Θα διάλεγα την Αρβελέρ ακόμα κι αν αναλύατε το αποχετευτικό του σύστημα, πως να το κάνουμε. Φιλικά και καλή συνέχεια. 4
gigisoni Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Gigisoni, γνωρίζω λιγότερα για την Βυζαντινή ιστορία, απ' ότι γνωρίζεις εσύ για τον ισολογισμό τραπεζών. Ωστόσο αν ποτέ αναφέρω ότι ο Buffet όταν μιλάει για valuation εταιριών λέει κουταμάρες έχεις το ελεύθερο να με quotάρεις και να ποστάρεις και μια μούτζα από κάτω. Μπορείς να αναφέρεις πηγές όταν προσπαθείς να αντικρούσεις κάποιον, ακαδημαϊκές πηγές, για να υποστηρίξεις τα λεγόμενα σου. Δεν έχω προκατάληψη για καμία άποψη, ακόμα κι αν στηρίζετε με 150 διδακτορικά από πίσω. Αν δεν το κάνεις όμως, όταν μιλάμε για Βυζάντιο, μιλάμε για την Αρβελέρ vs κάποιου random στο μπλα μπλα. Θα διάλεγα την Αρβελέρ ακόμα κι αν αναλύατε το αποχετευτικό της σύστημα, πως να το κάνουμε. Φιλικά και καλή συνέχεια. Αντε να το ξαναγράψω......είπα εγώ ή κάποιος random εδώ στο μπλα μπλα ότι γνωρίζω/γνωρίζει περισσότερα από την Αρβελερ; Αλλά όταν quotάρεις με τον τρόπο που έκανες πριν, φυσικό είναι να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα. Και όσον αφορά για το τύπισσα, μην αρχίσω να ψάχνω θέματα και νήματα εδώ στο μπλα μπλα για καθηγητές πανεπιστημίων και το τι κάνουν. Προσωπικά δεν την γνωρίζω την κυρία, (μην ξαναπώ τύπισσα...) όπως και οι περισσότεροι. Σε μια διάλεξή της, έφυγα γιατί μου την βάρεσαν αυτά που έλεγε. Και ούτε μπήκα στην διαδικασία να αντικρούσω λεγόμενα πχ του βίντεο που ποσταρίστηκε. Στο δίλεπτο που κάποιος αναφέρθηκε να παρακολουθήσω και ισχυρίστηκε ότι μόνο που δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Χριστού, σόρι αλλά κάτι τέτοιο ούτε ειπώθηκε, ούτε εννοήθηκε.
Orpheas1992 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Ασχετος ειμαι, την αξια της Αρβελερ την ηξερα πριν ξεκινησει το θεμα, παρακολουθω τη συζητηση απο ενδιαφερον, δεν εχω πολλες ιστορικες γνωσεις, αλλα στο 18.48-19.13 του βιντεο δεν πιστευω στα αυτια μου....ελπιζω να καταλαβαινω λαθος και να μην αποδεχεται τελικως σαν επισημη αιτια της επιλογης της Κωνσταντινουπολης μια θεϊκη παρεμβαση....
Anorymous Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2014 Που ειναι το βιντεο με την αρβελερ λινκ παρακαλω πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα